P300e. O le a le aoga a le Land Rover Discovery Sport's plug-in hybrid version?

Anonim

O le tuuto atu i le faʻaitiitia o le averesi o faʻamalama o lona lautele, Land Rover na faʻalauiloaina pe a ma le tausaga talu ai se faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi e leʻi tupu muamua i Discovery Sport, le P300e, lea e folafola atu e oʻo atu i le 62 kilomita o le tutoʻatasi eletise atoa.

O le a'afiaga o le taumafaina e folafola atu e sili, a'o iai le tau o le maa, ma o fa'amanuiaga i tulaga o fa'aoso e taua tele. Ae afai o elemene ia e fiafia i le eletise, o loʻo i ai foi tulaga le lelei, amata i le tau.

O isi kilokalama o le afi eletise ma le maa o loʻo maitauina foi ma o le faʻapipiʻiina faʻamalosia faʻafefeteina: o nofoa avanoa e fitu, o se tasi o aseta tele o lenei faʻataʻitaʻiga, na mou atu, na o avanoa e lima.

Land Rover Discovery Sport P300e S
O le fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga o le R-Dynamic ma sa iai le tulaga o meafaigaluega S.

A uma mea uma, o le a faʻaauau pea ona avea lenei Discovery Sport ma se fuafuaga manaia mo le tele o aiga faʻatauvaʻa, lea ua "tuu atu" i le eletise?

O lenei faʻataʻitaʻiga a le faʻailoga Peretania o la matou "soa" femalagaaʻi i le faaiuga o le vaiaso, lea na maua ai le avanoa e faʻaali mai ai ia i matou uma le aoga. Ae pe na lava ea e faatalitonu ai i tatou? O le tali o lo'o i laina e sosoo ai...

ata e lei suia

Mai se vaaiga faʻalelei, pe ana le o le faitotoa faʻapipiʻi i le itu tauagavale (o le tasi mo le tane suauʻu o loʻo i le itu taumatau) ma le "e" i le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga aloaia - P300e - e toetoe lava a le mafai ona iloa. lenei Land Rover Discovery Sport mai se "uso" e aunoa ma se afi eletise.

Land Rover Discovery Sport P300e S
Ana le seanoa le uafu e molia i le itu agavale ma e le mafai ona matauina o se faʻapipiʻi plug-in version.

Ae o lenei mea e mamao mai le avea ma faitioga, e le itiiti ifo ona o le toe faʻafouga mulimuli lea na faia ai le faʻataʻitaʻiga, i le lua tausaga talu ai, ua uma ona maua ni faʻataʻitaʻiga toe faʻaleleia ma se saini malamalama fou LED.

Cabin e tutusa togafitiga

Afai e le'i suia le pito i fafo, e tumau pea le fale. E naʻo ni nai suiga e manaʻomia mo le faʻaogaina o le hybrid system, e pei o le filifilia o le auala tatou te mananaʻo e faʻasalalau, ma le fou multimedia system Pivi ma Pivi Pro, lea e iai foʻi ni ata faʻapitoa i lenei faʻasologa.

Land Rover Discovery Sport P300e S
Fa'apipi'i fa'apipi'i o le Land Rover Discovery Sport e leai se filifiliga e fitu nofoa.

O le eseesega tele na sau i tua, ona o le eletise o le Land Rover Discovery Sport na faoa ai se tasi o ana meatotino sili, le avanoa e fitu nofoa. Tuʻuaʻia le faʻatulagaina o le afi eletise, faʻapipiʻi i le axle tua.

O se taulaga la'ititi lea e fai - i le tulaga, e manino lava, o le laina lona tolu o papa'e e le mana'omia - ae i le tulaga o le avanoa, o se tasi o uiga sili o lenei SUV, e fa'amaonia.

Land Rover Discovery Sport P300e S
Faatasi ai ma nofoa pito i tua ua toso i luma, o lenei Discovery Sport e ofoina atu le 780 lita o uta i totonu o le ogalaau. Faatasi ai ma nofoa gaugau i lalo, o lenei numera e siitia i le 1574 lita.

Ole fua ile laina lona lua o nofoa - lea e mafai ona fetuunai umi - o loʻo lelei tele ma "faʻapipiʻi" nofoa tamaiti e lua o le a leai se faʻafitauli. E tutusa lava le moni mo le "faʻamalositino" o le nofo i tamaiti e toʻatolu poʻo ni tagata matutua se toʻalua e maualuga le maualuga.

Land Rover Discovery Sport P300e S

E lamolemole amio ma e fetaui lelei lava mo tulaga ta'itasi.

E fa'amaonia e le masini fa'atosina?

Faatasi ai ma le malosi tu'ufa'atasi o le 309 hp, o le Land Rover Discovery Sport P300e o le Discovery Sport sili ona malosi i aso nei ma e maua ai se kata vala'au sili ona lelei.

Land Rover Discovery Sport P300e S
1.5 l afi tolu-ko'u mamafa mamafa 37 kilokalama itiiti ifo i le 2.0 l fa-u'u fa'aigoa version.

O le mea e malie ai, ina ia ausia nei fuainumera, na faʻaaogaina e Land Rover le afi laʻititi i le Ingenium range, o le 1.5 petrol turbo, ma le tolu cylinders ma le 200 hp, lea e tuʻuina atu le mana i uili pito i luma.

O le pule o le aveina o uili pito i tua o se afi eletise ma le 80 kW (109 hp) faʻamalosia e se maa e 15 kWh le malosi.

O le taunuuga o lenei tuufaatasiga o le 309 hp o le mana tuʻufaʻatasia ma le 540 Nm o le maualuga maualuga, faʻatautaia e ala i se faʻasalalauga otometi e valu-saosaoa.

E le o le mafuaʻaga autu lea e faʻatau ai e se tasi se Discovery Sport, ae o lenei P300e plug-in hybrid version e faʻavavevave mai le 0 i le 100 km / h i le naʻo le 6.6s ma oʻo atu i le saoasaoa maualuga o le 209 km / h. Fa'aaoga na'o le afi eletise, e na'o le 135 km/h e mafai ona malaga ai.

Land Rover Discovery Sport P300e S

Ma le tuto'atasi?

I le aotelega, e mafai e le avetaʻavale ona filifili mai auala faʻataʻavale e tolu: "HYBRID" o le faʻasologa o le seti muamua e tuʻufaʻatasia ai le afi eletise ma le afi penisini); "EV" (100% eletise) ma le "SAVE" (fa'atagaina oe e fa'asaoina le malosi o le maa mo le fa'aoga mulimuli).

I le 100% eletise eletise, Land Rover fai mai 62 kilomita o le tutoʻatasi, o se numera manaia mo se taavale ma le avanoa ma le faʻaogaina o lenei Discovery Sport. Ae ua uma ona ou taʻu atu ia te oe i tulaga moni - vagana ai o taimi uma (matua masani lava!) i totonu o le taulaga - e toetoe lava a le mafai ona ausia lenei faamaumauga, tusa lava pe ave ma le faaeteete.

Land Rover Discovery Sport P300e S

E tusa ai ma taimi e molia ai, i le 32kW tuusaʻo (DC) nofoaga faʻasalalau lautele, e manaʻomia le 30 minute e faʻaalu ai le 80% o le maa.

I le 7 kW Wallbox, o le faiga lava lea e tasi e 1h24min. I totonu ole faleaiga, ole totogi atoa e 6h42min.

Land Rover Discovery Sport P300e S
Ina ua mae'a se osofa'iga i fafo o le auala na matou tu ai loa e "faigaina".

Ma i tua o le uili, e sili atu nai lo se "masani" Discovery Sport?

Afai e te masalosalo e uiga i le gafatia o lenei afi e tolu-silinder, ua mafai ona ou taʻu atu ia te oe e fetaui lelei i lenei faʻaeletise version o Discovery Sport. Ma o le vave faʻamaonia e le afi eletise o lona uiga o lenei SUV e le faʻaalia i lalo o pulega.

Ae o le taimi lenei a'o tatou maua le malosi maa. A maeʻa, ma e ui lava o le "malosi" e le o se faʻafitauli, o le pisapisao o le afi penisini e sili atu ona lagona, o nisi taimi e sili atu, i totonu o le fale, e leai se faʻaesea o le "uso" matutua - ma taugata! - o le "Vaega".

Land Rover Discovery Sport P300e S

Ae i luga o le auala tatala, pe a faʻatusatusa i se "masani" Discovery Sport, o lenei plug-in hybrid o loʻo faʻaalia i se tulaga sili ona lelei, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le faiga e faʻaalia ai se faʻalelei manaia o le faʻaogaina. Ae ou te toe faamamafa atu, o nei mea uma o loʻo i ai le maa i le "tupe".

E faigofie tele le puleaina o gaioiga ina ia pulea ai le "valaau" i le tautua a le afi penisini, aemaise lava i totonu o taulaga, ma e iai se aafiaga manaia i le taumafaina. Ae ui i lea, i fafo atu o le taulaga ma e aunoa ma se maa avanoa, e faigata ona alu i lalo mai le 9.5 l / 100 km, o se numera e sili atu nai lo le 10.5 l / 100 km pe a faʻaaogaina se alatele.

Land Rover Discovery Sport P300e S
E aliali mai le nofo i se fuafuaga lelei tele. E ergonomic ma matua fa'alelei.

Ae mo lagona i tua o le uili, ma faʻagaloina le "mana afi" faʻaopoopoina e le afi eletise, o lenei Discovery Sport P300e e tuʻuina atu lagona e talitutusa lava ma se faʻaaliga ma se afi afi i totonu.

O le uiga o laʻu tala pe a tulimanu, ma e ui lava i lenei faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi o loʻo i ai le 6% pito i lalo ole kalave, e faʻaalia ai uiga tutusa.

Ole SUV lea e lapo'a tele ma fa'aalia. Ae ui i lea, o gaioiga lautele o le tino e pulea lelei ma e masani ona tatou lagona le tele o le uu, lea e valaʻaulia ai i tatou e faʻaogaina se saoasaoa maualuga.

Land Rover Discovery Sport P300e S
E telē le uili ma e le fetaui ma aveta'avale uma. Ae o loʻo i ai se uʻu faigofie tele.

E fai si telegese le ta'avale, ae e sa'o ma e mafai ai ona fa'asino lelei le ta'avale i faitoto'a i tulimanu. E tutusa lelei le faʻaogaina o le vaʻaia otometi e valu-saosaoa (8 kilokalama mama nai lo le faʻaogaina otometi o loʻo maua i isi faʻasologa o le laina), lea e masani ona faʻamaonia e matua lamolemole.

Land Rover Discovery Sport P300e S

Ma fafo-auala?

I le avea ai o se Land Rover, e te fa'amoemoe i taimi uma e mafai ai ona fa'ailoa mai pe a uma le ta, pe sili atu i luga ole averesi. Ma i totonu o lenei mataupu, o le Discovery Sport PHEV P300e e lelei, e ui lava o loʻo i ai sina faʻaletonu pe a faʻatusatusa i le "masani" Discovery Sport.

O le maualuga i le eleele, mo se faʻataʻitaʻiga, na alu mai le 212 mm i le naʻo le 172 mm, ma o le pito i fafo na alu mai le 20.6º i le 19.5º. Ae ui i lea, o le Terrain Response 2 system, faʻatasi ai ma le tele o auala taʻavale faʻapitoa e faʻatatau i le ituaiga o fanua, e faia se galuega e le faʻamaonia ma mafai ai ona tatou foia luitau na foliga mai e faigata ona ausia i le taimi muamua.

Land Rover Discovery Sport P300e S
E le musu lava e fa’apalapa ona pa’u ma ose tala fiafia tele lea mo le tele o aiga fa’atauva’a.

Aua le fa'amoemoe se fanua gaoa ma mama, aua e leai. Ae e sili atu nai lo le mea na faʻamoemoeina. O le tapula'a pito sili ona maualuga o le maualuga lea i luga a'e o le eleele, lea e mafai ona avea ma fa'afitauli pe a iai se fa'alavelave faigata i o tatou luma.

Pe o le taavale sa'o mo oe?

O le Discovery Sport sa avea pea ma nofoaga lelei e ulufale ai i le Land Rover universe ma o se faʻataʻitaʻiga e mafaufau i ai mo i latou o loʻo sailia se fofo faʻapitoa ma nofoa mo tagata e toʻafitu.

O lenei fa'apipi'i fa'apipi'i fa'apipi'i o le British SUV e te "meamea" ma tu'uina atu ia te oe se isi ituaiga o finauga i totonu o le taulaga, lea e ofo ai le faigofie ona tietie i le 100% eletise, i taimi uma i se fati lamolemole ma le lavelave.

Land Rover Discovery Sport P300e S

Ae ui i lea, e faoa mai ia te ia se vaega o le agavaʻa e faʻaalia ai, amata i le faʻaitiitia o le numera o nofoa mai le fitu i le lima. O le "teu" o le afi eletise na gaoia le avanoa mo le laina lona tolu o nofoa ma e mafai ona avea ma faʻafitauli mo aiga tetele, o loʻo i ai i Discovery Sport se filifiliga manaia.

Faatasi ai ma le leai o ni fili tetele i le maketi, e mafua ona o lona tulaga sili atu ona maualuga, o le Discovery Sport PHEV P300e e tautuaina mea e fiafia i ai i latou o loʻo sailia se talosaga ma avanoa - o le ogalaau e le muta ... - mafai ona tali lelei i fafo-auala ma lena. e mafai ona fa'aopoopo i luga le tele o sefulu kilomita 100% e leai ni fa'apogai.

Land Rover Discovery Sport P300e S

O le tau, e fai si maualuga, e ui i lea, e fai lava si tauvaga pe a faʻatusatusa i ana faʻataʻitaʻiga plug-in hybrid ma e sili atu le taugofie (tusa ma le 15 afe euros) nai lo le sili atu le malosi o le Diesel version i le laina - 2.0 TD4 AWD Auto MHEV 204 hp - ma tutusa meafaigaluega faʻamatalaga.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se fesuiaiga sili atu le taugofie o le Diesel ma le 163 hp, lea e faʻaitiitia ai le eseesega o le tau - ae faʻalauteleina le faʻatinoga - ae e sili atu le manaia o le taumafa ma nofoa e fitu, e matua paleni, mo i latou o loʻo sailia le sili atu ona lelei nai lo lenei. faʻataʻitaʻiga e ofoina atu ma latou malaga i le tele o kilomita i le masina.

Faitau atili