Ua ta'u uma e le igoa. Audi A6 e-tron concept e maua ai le eletise A6 ma le PPE fou

Anonim

E ui i lona tulaga faataitai, o le Audi A6 e-tron manatu aua le natia i mea e oo mai. O le igoa filifilia o loʻo taʻu manino mai ia i tatou le mea e faʻamoemoeina mai ai pe a faʻasalalau le faʻasalalauga (atonu i le 2023).

O le a avea Audi's E-segment saloon eletise, faʻapipiʻi le A6 ma le A7 Sportback. Ma a oʻo mai, o le a faʻatali mai le tauva a Stuttgart, le Mercedes-Benz EQE, mo oe i luga o le maketi, lea ua uma ona matou faʻaali atu ia te oe ata sipai ma o le a faʻaalia mulimuli ane i lenei tausaga.

E le pei o le EQE, lea e foliga mai o se EQS laʻititi, na tuʻuina atu e Audi le manatu o le A6 e-tron se seti o faʻasologa masani, lea na mafai ona faʻataʻitaʻiina i le A7 Sportback. I se isi faaupuga, o se hatchback - fastback ituaiga - faatasi ai ma se vavaeesega manino i le va o le A-poutu ma le vaalele o le pulou.

Audi A6 e-tron manatu
Tala'aga o vaega masani, ae i ai ni nai eseesega, e pei o le 22″ uili latalata i tulimanu o le tino nai lo le masani ona e vaʻai i Audi.

O le pito i fafo e latalata foi i le aiga o le afi: o le 4.96 m le umi e tutusa lelei ma le A7 Sportback, ae o le manatu e sili atu le lautele ma maualuga atu nai lo lenei, i le 1.96 m le lautele ma le 1.44 m le maualuga.

O laina faʻalelei, paʻu ma vai e lelei foi le aerodynamically, faʻatasi ai ma Audi faʻasalalau se Cx o le 0.22, o se fuainumera o loʻo i totonu o le pito i lalo o le alamanuia.

O loʻo i luga o lona mamanu, o loʻo tu i fafo le faʻailoga tasi "faʻaliliuina", o lona uiga, ua ufiufi nei, ua faia e se laulau i le lanu tutusa e pei o le tino (Heliosilver), faʻatasi ai ma avanoa talafeagai mo le faʻamafanafanaina; vaega uliuli i le pito i lalo o le itu, e faʻaalia ai le tuʻuina o maa; ma o le mea moni, o le malamalama faʻapitoa i luma ma tua.

Audi A6 e-tron manatu

Saini malamalama fa'apitoa? Siaki

O le faʻamalamalamaina o le A6 e-tron concept e faʻaaogaina le Digital LED Matrix ma le tekonolosi OLED numera. O le mea mulimuli e le gata ina fa'atagaina vaega opitika ina ia sili atu ona manifinifi, ae tatala ai fo'i le faitoto'a mo le fa'avasegaina sili atu, o lona uiga, o saini malamalama. I tua atu, o elemene numera OLED o loʻo faʻaogaina foʻi se fausaga tolu-dimensional, faʻatagaina le moli malosi e maua ai se aafiaga 3D.

O le Digital LED Matrix technology o loʻo faʻaogaina i moli ulu e mafai ai foi ona suia se puipui i se mata o le mata, ma e mafai e tagata o loʻo nofoia ona faʻaogaina lenei faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, taʻalo se taaloga vitio, faʻaaoga le telefoni e fai ma faʻatonuga.

Audi A6 e-tron manatu

O le fa'aopoopoina o moli fa'apitoa o lo'o iai fo'i a matou masini fa'ata'ita'i LED fa'asalalau solo i le tino. E tolu tulaga maualuga i itu taʻitasi o le Audi A6 e-tron concept, lea e mafai ona faʻaalia ituaiga eseese o feʻau i luga o le fola pe a tatalaina faitotoa. E fa isi molī lologa a le LED, tasi i tulimanu ta'itasi o le tino, lea o lo'o fa'ata'ita'iina faailoilo i luga o le asphalt.

PPE, o le faʻailoga eletise fou fou

I le avea ai o se faʻavae mo le Audi A6 e-tron concept, o loʻo ia i matou le PPE fou (Premium Platform Electric), faʻapitoa mo taʻavale eletise ma atinaʻe le afa i le va o Porsche ma Audi. Na amata i le J1 - lea e tautua ai le Porsche Taycan ma le Audi e-tron GT - ae o le a sili atu ona fetuutuunai le natura.

Audi A6 e-tron manatu

E pei ona matou vaʻaia i le Volkswagen Group's MEB sili ona laʻititi, o lenei PPE o le a faʻaaogaina foi e le tele o faʻataʻitaʻiga i vaega eseese (D, E ma F), ae faʻatatau i taimi uma i faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, lea e nonofo ai Audi ma Porsche, ma Bentley foi e fiafia i lenei mea. i le lumana'i.

O loʻo faʻamamafaina e Audi le fetuutuunaʻi o lenei fausaga, lea o le a faʻatagaina ai faʻataʻitaʻiga e maualalo le maualuga ma le kilia o le eleele e pei o le A6 e-tron concept, ma faʻataʻitaʻiga maualuluga ma le umi o le kilia eleele, i le crossover ma le SUV, e aunoa ma le toe suia o le faavae o le fausaga.

O le faʻatulagaga filifilia, tutusa ma isi faʻavae faʻapitoa mo taavale eletise, tuʻu le maa i le va o axles i luga o le fola o le fausaga ma afi eletise saʻo i luga o axles. O se faʻatulagaga e mafai ai ona umi se uili uili ma pupuu, faʻapea foʻi ma le leai o se taʻavale taʻavale, faʻateleina fua totonu.

Audi A6 e-tron manatu
Mo le taimi nei, ua naʻo le Audi na faʻaalia ata o fafo. O totonu o le a faʻaalia mulimuli ane.

O le uluai faʻataʻitaʻiga faʻavae PPE e taia le maketi o le a avea ma augatupulaga fou uma-eletise Porsche Macan i le 2022. O le a mulimulitaʻia mulimuli ane i le 2022 (latalata i le faaiuga o le tausaga) e se isi SUV eletise, le (ua taʻua nei) Q6 e-tron — lea ua uma ona maua i ata sipai. O le faʻasologa o le gaosiga o le A6 e-tron concept e faʻamoemoe e faʻaalia i se taimi mulimuli ane.

Ole numera ole manatu ole A6 e-tron

O le manatu o le A6 e-tron e sau i masini eletise e lua (tasi i le axle) e tuʻuina atu le aofaʻi o le 350 kW o le malosi (476 hp) ma le 800 Nm, faʻamalosia e se maa e iai le malosi e tusa ma le 100 kWh.

Audi A6 e-tron manatu

Faatasi ai ma afi e lua, o le a i ai le malosi ... e fa uili, ae ua uma ona siitia le pito o le veli i le lumanaʻi, fai mai Audi o le a sili atu le taugofie ma na o le tasi le afi faʻapipiʻi i tua - e saʻo, Audi eletise o le a avea ma faʻataʻitaʻiga. tua-uili taavale, e le pei Audis ma afi afi, lea e maua mai le tele o le fausaga o le taavale i luma.

O feso'ota'iga i le eleele e fa'apitoa fo'i, fa'atasi ai ma faiga fa'aopoopo e lua i luma (lima lima) ma tua, fa'apea fo'i ma le fa'afefe o le ea fa'atasi ai ma le fa'afefeteina.

E leai ni numera faʻamaonia e uiga i lana faʻatinoga, ae toe tuʻuina atu e Audi se vaaiga o le lumanaʻi pe a faʻasalalau atu o le sili ona mamana o lenei A6 eletise o le a faia i lalo ifo o le fa sekone i le masani 0-100 km / h, ma i le itiiti ifo. fa'aliliuga mamana o le a … lava lo latou malosi e fai ai le itiiti ifo i le fitu sekone i le fa'amalositino lava e tasi.

Audi A6 e-tron manatu

E pei o le Taycan ma le e-tron GT, o le PPE e sau foʻi ma le 800 V charging technology, faʻatagaina le molia e oʻo atu i le 270 kW - o le taimi muamua lea o le a faʻaogaina ai lenei tekinolosi i totonu o se taʻavale i lenei vaega. I se isi faaupuga, o lona uiga, i se nofoaga faʻapipiʻi talafeagai, 10 minute e lava e maua ai le 300 kilomita o le tutoʻatasi ma le itiiti ifo i le 25 minute o le a lava e faʻaalu ai le maa mai le 5% i le 80%.

Mo le A6 e-tron concept, Audi faʻasalalau se vaʻaiga o le 700 km. O se tau maualuga lava mo, fai mai le faʻailoga, ina ia mafai ona faʻaaogaina lenei faʻataʻitaʻiga e fai ma taʻavale autu mo soʻo se malaga, e le gata i malaga pupuu ma sili atu i le taulaga.

Faitau atili