Na resitalaina e Mazda se logo fou ma e leai se tasi na te iloa pe o le a le mea e fai

Anonim

Leai, e foliga mai e le o sauni le Mazda e sui (toe) lana tagavai ma mulimuli i tulaga o ituaiga e pei o Peugeot, Renault, Dacia poʻo Kia. Ae ui i lea, o se logo fou ua pateniina e Mazda i Iapani - o le a, pe a uma?

O lenei logo fou na resitalaina i le "Japan Patent Office" ma vave ona faʻaalia i luga o le New Nissan Z forum. Talu mai lena taimi, o le tele o aʻoaʻoga na aliaʻe mai e uiga i le faʻaaogaina e mafai e Mazda ona tuʻuina atu ma, ioe, e tele taumafaiga e faʻaaogaina. fa'amatala.

O le logo e aofia ai le mataʻitusi faʻapipiʻiina "R" ma o loʻo tuʻuina atu i le mumu, paʻepaʻe ma le lanumoana (pouliuli ma efuefu) ma tutusa ma le tasi o loʻo faʻaaogaina e le Mazda RX-7 ma le RX-8 Spirit R o loʻo tulaga ese, e pei foi o nei mea. sa i ai le fa'ailoga "R" e fai ma latou logo fa'apitoa.

Mazda RX-7 Agaga R

Le logo o le Agaga R i le pito i luga

O fea le nofoaga mo lenei logo?

O mea tutusa na matou taʻua o loʻo "fafagaina" le faʻamoemoe o le faʻailoga Iapani o loʻo sauni e fausia ni taʻaloga taʻaloga o ana faʻataʻitaʻiga. O isi tagata fiafia o le ituaiga fai mai o le tafatolu mumu i luga o le logo e mafai ona avea ma faʻamatalaga i masini Wankel matou te faʻafesoʻotaʻi ma Mazda.

O le tuʻuina atu o faʻamatalaga o le logo fou na resitalaina e Mazda, o matou paaga i The Drive fai mai o le pateni fai mai e mafai ona faʻaaogaina i "taʻavale, vaega ma mea faʻaoga".

Ina ua maeʻa tala e mafai ona tatou toe vaʻai i le Mazdaspeed versions, lea o le a faʻafitia aloaia e Mazda i le 2020, o lenei faʻailoga fou ua resitalaina e maua ai le malosi fou i faʻamoemoega a le au faʻailoga o loʻo faʻanaunau mo Mazda faʻataʻitaʻiga e sili atu le "feso".

O loʻo tumau pea le faʻatali mo se faʻamaoniga aloaʻia mai Mazda pe o le a le uiga o lenei "R" faʻamalosi.

Faitau atili