Renault 21 Turbo. I le 1988 o le taavale sili ona saosaoa i le lalolagi i luga o le aisa

Anonim

E pei ona e iloa, matou te fiafia e toe foʻi i tua. Na'o le asiasi atu i la matou avanoa fa'apitoa mo vasega masani ma o le a e iloa ai o le olaga i aso uma o Razão Automóvel e le na'o le taimi nei ma fa'ata'ita'i fa'ata'ita'iga fou.

O le aso na matou filifili ai e toe foʻi i le 1988 e manatua ai se… e umia faʻamaumauga. O LE Renault 21 Turbo.

O le 1988 na filifili ai Renault o lana Renault 21 lauiloa - o le faʻailoga masani a Farani - o le a faʻaalia i le tusi taʻavale sili ona televave a le lalolagi.

Renault 21 Turbo. I le 1988 o le taavale sili ona saosaoa i le lalolagi i luga o le aisa 2726_1

Faʻavae i luga o le Renault 21 Turbo Quadra, lea i le taimi ua uma ona i ai se afi 2.0 Turbo 175 hp ma le ta'avale e fa uili, saunia se iunite e fa'ato'ilaloina le fa'amaumauga o le saoasaoa o le aisa mo le gaosiga o ta'avale.

E ese mai i le mea o le a faʻamoemoeina, o suiga na faia i le uluai Renault 21 Turbo e leʻo tele. O faʻata i tua na aveese, o le pito i lalo o le taʻavale na ufiufi e faʻaitiitia ai feteʻenaʻiga aerodynamic ma uili na faʻaaogaina i luga o le faʻataʻitaʻiga faʻamaufaʻailoga e tutusa ma mea o loʻo i luga o le faʻasologa faʻasologa.

renault 21 turbo
Ana le seanoa mea faapipii, e foliga mai o se Renault 21 Turbo masani lava… e leai ni fa'ata, ioe.

I le tulaga faʻainisinia, o suiga e laʻititi foi. O le uluai Turbo na suia ai le Garrett T03, na faʻasaʻo le ulu o le cylinder e faʻateleina ai le fua faʻatatau, na suia le camshafts ma, mulimuli ane, o le pulega faʻaeletoroni na faʻaleleia lelei e faʻafetaui nei faʻamatalaga faʻainisinia fou faʻapea foi ma le vevela le lelei.

Mai le fa'asalalauga 227 km/h le saoasaoa maualuga i luga o auala matutu, o le Renault 21 Turbo ua si'itia i luga ole 250 km/h ile… aisa!

Mulimuli ane, o le taofi. E pei lava o se puipuiga, na filifili Renault e faʻapipiʻi le Renault 21 Turbo ma se faiga parachute e tutusa ma mea tatou te maua i dragsters.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Renault 21 Turbo
O lenei faiga taofi e tatau ona faʻaaogaina i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, aua o le 8 kilomita o le saʻo mo le faʻaitiitia na sili atu nai lo le lava.

Ina ua maeʻa aso uumi e lua o suʻega - e aofia ai se moose na sopoia i luga o le ala (ua faʻagesegese) ma se faʻafefe ma se faifaiva e toe foʻi i le fale i luga o se kiona - mulimuli ane, ia Fepuari 4, 1988, le pailate Jean-Pierre Malcher, ausia le 250.610 km/h i luga o le aisa o le Vaituloto o Hornavan, Suetena.

O le mea lea, na ausia ai e Renault lona faʻamoemoega: ia maua le Renault 21 le faʻamaumauga o le saoasaoa i luga o le aisa mo le gaosiga o taavale. Sa tatau ona matou faatali mo le 23 tausaga mo le pau o lenei faamaumauga.

renault 21 turbo
O le au a le Renault o loʻo auai i lenei poloketi taʻitaʻia e Jean-Pierre Vallaude.

I le 2011, na valaaulia ai e Bentley se tasi o talatuu sili ona olaola o le World Rally Championship, Juha Kankkunen, e seti le Renault 21 Turbo faamaumauga i tua o le uili a Bentley Continental GT Supersports.

O le faʻataʻitaʻiga lea e nafa ma le misiona:

Renault 21 Turbo. I le 1988 o le taavale sili ona saosaoa i le lalolagi i luga o le aisa 2726_5

E le o se mea e ofo ai, o le taʻavale a Peretania na taia le lauiloa Farani saloon e ala i le resitalaina o le 330.695 km / h o le saoasaoa maualuga. E ui lava i mea uma, o le Bentley faʻataʻitaʻiga e tele atu suiga nai lo na fautuaina e Renault i lena taimi. Matagofie, a ea?

Afai o lenei tusitusiga, o le nostalgia na maua ai lou loto, o le fofo lea:

Ou te manao i nisi tala!

E fiaselau tala mai le Reason Automóvel e faʻafiafiaina faitau ma faʻasoa i vaega a Whatsapp ma au uo. Ioe, e le na'o YouTube...

Faitau atili