Fa'ata'ita'i fou Rolls-Royce Ghost. Pe mafai ea ona faautauta i mea taugata?

Anonim

O le faautautaga e avea ma misiona faigata mo se taavale e 5.5 mita le umi, faatasi ai ma se afi V12 ma e ona laina matagofie. Le fou Rolls-Royce Ghost fa'aogaina se fa'avae fou ma se ta'avale ua fa'atupuina e fa'aleleia atili ai ona uiga fa'amalosi.

E pei lava o le natura e foliga mai i le manatu o se aitu (agaga) e le o vaaia i luga o le 99.9% o le fogaeleele, fai mai o le Rolls-Royce o loʻo i ai le faʻaeteete i luga o le auala e tutusa ma le faʻamoemoe o se elefane e alu e aunoa ma se iloa. i totonu o se faleoloa Saina.

Ae o le faʻailoga maualuga a Peretania i lima o le BMW Group ua faia se laʻasaga i lena itu, ona o le faʻamuamua o ana tagata faʻatau faʻatau e foliga mai ua suia teisi talu mai le faʻalauiloaina o le augatupulaga muamua i le sefulu tausaga talu ai. Ae o le mea lena na latou taʻu patino atu i le Pule Sili o Rolls-Royce.

2021 Rolls-Royce Ghost

Nai lo le faia o falemaʻi masani e iloilo ai o latou tofo, na valaʻaulia i latou i se taumafataga o le afiafi (masalo Michelin faʻamaonia) ma Torsten Müller-Ötvös, o loʻo faʻamaualuga ia lava i le faʻamautinoaina o "Rolls-Royce o le kamupani gaosi taʻavale e sili ona vavalalata ma ana tagata faʻatau".

Ma sa i lalo o le malamalama malu o se moli tioata ma se truffle foie gras, faʻapipiʻi ma le 1970s Farani mumu, na latou taʻu atu i le Numera 1 Rolls-Royce latou te manaʻo e maua se Ghost sili atu le faautauta i le lumanaʻi. Ma o se manatu lena na faʻaalia i le lalolagi atoa, i le taimi na sili atu ai le Rolls-Royce nai lo se isi lava taimi, ma 5152 iunite faʻatau atu i le 2019, o le tausaga sili ona lelei i le talafaasolopito o le 116 tausaga, faʻaaloaloga a le Cullinan talu ai nei na faʻalauiloaina, le SUV. , ae sao foʻi.

Masalo, i le taimi na tuʻuina atu ai le suamalie suamalie, o le igoa "Post-Opulence" ua uma ona faʻaalia i totonu o le faiʻai o le maketi iloga o loʻo nofo i le laulau e tasi ma se kamupani faʻaaloalogia (mo le Phantom, e ui i lea, o tulafono o le a fa'aaoga ese fo'i, i le lumana'i.

2021 Rolls-Royce Ghost

itiiti ma le tele

Ae e oʻo lava i le Ghost, o le faʻaitiitia o le opulence e le o le tele - i se isi itu: o le lona lua o augatupulaga e iva senitimita le umi (5540 mm) ma le tolu senitimita lautele (1978 mm). Ma e ui lava e naʻo le faʻatagata aristocratic i luga o le pulou ma faamalu (i totonu o taga faitotoa) na ave mai le muamua, e manaʻomia se mata aʻoaʻoina lelei e iloagofie ai faʻataʻitaʻiga e lua mai le tasi.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le tupulaga fou e itiiti ni teuteuga ma ni fa'au'u, o le fa'ailoga masani pito i luma e la'ititi ma sili atu le fa'aeteete (ma fa'alava fa'alava fa'atasi ai ma le pupula opaque ina ia aua ne'i fa'apupulaina e le 20 LED i luga atu), ma le teuteuga pito sili ona ta'uta'ua i le ufi. ua toe tulei i tua le lalolagi. O lenei la'asaga na'o ia e lavelave fa'apitoa, aua o le fa'atusa o le Agaga o le Ecstasy e tatau ona ui atu i se avanoa ma le sa'o sa'o pe a tatala le pulou.

Rolls-Royce Spirit of Ecstasy

Afai o le fa'alelei o le mamanu i fafo e le o manino atoatoa, o le post-opulence i totonu e sili atu ona iloagofie, pe a le manino.

Lelei, matou te leʻi amataina i se amataga lelei i lenei tulaga ona o le ulufale atu i le laina lona lua o nofoa na matou iloa ai e le gata o loʻo i ai pea faitotoʻa "suicidal" (faʻafefeteina), ae faʻapea foʻi, ma mo le taimi muamua, lenei. Ua mafai nei e le pasese leaga ona tatala le faitoto'a ile fesoasoani eletise. Muamua, tatala le faʻamau i totonu ona faʻataga lea e toe foʻi i lona tulaga malolo e siaki pe o iai ni faʻalavelave i fafo, ona toso lea ma taofi mo le fesoasoani atoa - naʻo le tasi le paʻi o le ki o le a le faʻatagaina i le tele o maketi i tafatafa. le lalolagi.

O le taimi lava e te alu ese ai, e mafai ona e tapunia atoa le faitotoa, e ala i le oomiina o se faamau i le pito i fafo o le faitotoa poʻo le tapuni ma le lima, ae faʻatasi ma le fesoasoani eletise. Longitudinal ma transversal sensors, faʻapea foʻi ma "g" faʻamalosi malosi faʻapipiʻiina i faitotoʻa taʻitasi, faʻatagaina i taimi uma le mamafa tutusa, e tusa lava pe o le taavale i luga o se mauga poʻo se vaalele faʻataʻatia.

2021 Rolls-Royce Ghost

Fa'ata'ita'iga o mea taugata

O le fausaga o le taavale o le alumini spaceframe, ua taʻua o le Architecture of Luxury, na faʻaaogaina mo le taimi muamua i luga o le Phantom ma Cullinan, ma o le tino o se vaega faʻaauau pea o le alumini e leai ni avanoa i le dashboard e mafai ona faʻalavelave ai le vaʻai a le tagata matamata. ( Ina ia faia lenei mea, e toafa tufuga uʻamea lima le tino i le taimi e tasi), lea e faʻateleina ai le malosi o le tino (40,000 Nm / deg) ma faʻaitiitia ai le mamafa.

O lenei fausaga fou i totonu o le fale (e le pei o le 2009 faʻataʻitaʻiga, lea na faʻaaogaina le faʻavae taʻavale o le BMW 7 Series) e faʻaavanoaina le ala mo se ogatotonu maualalo o le kalave ma o le mea moni o le afi na tuleia i tua o le au pito i luma o le ki lea e gaosia ai se 50/50 tufatufaina mamafa (luma/tua).

21 uili

mea fa'ate'ia

O le fa'amalologa o le agaga atonu e maua ai le tele o le alualu i luma fa'apitoa. Muamua, o loʻo i ai le mea ua taʻua o le "Planar" faʻamalologa lea o se faʻaleleia o le "Magic Carpet Ride" talu ai.

O ia o le mafaufau sili i tua o le puleaina o le tele o tekinolosi nai lo le na o le faʻaogaina o mea puʻeata e "vaai" ai le auala i luma ma faʻamalosi (nai lo le faʻafefe) fetuunai le faʻamalolo i luga o le 100 km / h (Flagbearer system, i se faʻamatalaga i alii na manaʻomia. , e tusa ai ma le tulafono, e ave se fuʻa mumu i luma o taavale muamua i le silia ma le seneturi talu ai).

2021 Rolls-Royce Ghost

I la latou sailiga ina ia fausia se lagona faasee i luga o le laueleele e le'i ausia muamua e se taavale, na tuufaatasia e inisinia le masini fa'amalo muamua i le ivi mana'oga pito i luga o le fa'amalolo pito i luma. I se faaupuga faigofie, o se mea e te'i fa'ate'ia mo le… fa'ate'ia ma e mafai ai ona fa'aleleia atili le i'uga mata'ina ua maua e ala i le tu'ufa'atasiga o mea fa'atekonolosi fa'ate'ia fa'alavelave fa'afuase'i ma le fa'agataina o le ea.

O le lima lima pito i tua e le itiiti ifo le faʻapitoa: faʻaopoopo i le tekinolosi faʻapipiʻi ea tutusa, e aoga mai se axle fou. E aoga tele mo le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o le Rolls-Royce Ghost ma le faʻamalosi, e pei ona faʻamoemoeina e se tasi (ma e le o faʻamoemoeina) mai se taavale e sili atu i le 5.5 mita le umi ma le mamafa 2.5 tone.

Ole V12 mulimuli

O le 6.75 l V12 afi o loʻo tuʻufaʻatasia mai le augatupulaga muamua, ae o ia lava o se vaega o le faʻainisinia sili ma le "taua faʻasolopito" faʻaopoopoina, aua e foliga mai o le afi afi faʻaoso mulimuli i totonu o le Rolls-Royce Ghost (o le faufale ua uma. faʻaalia lona faʻamoemoe e avea ma faʻailoga eletise uma pe a maeʻa-2030 ma a o Ghost taʻitasi e tusa ma le sefulu tausaga ... lelei, e faigofie lava ona fai le numera ...).

V12 6.75

O lo'o tu'ufa'atasia ma le ta'uta'ua e valu-saosaoa otometi (torque converter) fa'aliliuga e maua mai ai fa'amaumauga mai le GPS e mua'i filifilia ai le mea fa'aoga lelei mo taimi uma. Mulimuli, ma e mautinoa lava e le itiiti mo tagata mauoa o loʻo nonofo latalata i pou o le Globe, ua sui le Ghost mai le taʻavale tua i le taʻavale uma.

O le tagata fa'atau fou e mana'o e ave ta'avale

"E tusa ma le 80% o Ghosts uma o loʻo faʻatautaia nei e le pule, e oʻo lava i Saina, matou te iloa o le tele o tagata faʻatau e ave taavale i le vaiaso ae nonofo i tua o le uili i le faaiuga o le vaiaso."

Tortsen Müller-Ötvös, Pule Sili o Rolls-Royce

O le mea lea, talu ai na o le pau lea o le Rolls e iai se numera tele o tagata e ona-aveta'avale, e talafeagai le alu i le nofoa agavale o le laina pito i luma.

nofoa pito i tua

Ae, aʻo leʻi tuʻua lenei laina lona lua, e taua le maitauina, i le faaopoopo atu i le massage masani, faʻamafanafana ma le faʻamafanafanaina o nofoa eletise pito i tua, e otometi lava ona taofia le ea eleelea ma faʻamamāina vaega sili ona lelei i le lua minute. faafetai i se nano-filter atamai. E leai se masalosalo o faʻamatalaga faʻafiafia ma "laʻititi" opu.

Le saini lelei ma tioata tioata i totonu o le pusaaisa i le va o nofoa pito i tua e sili ona lelei? Ia, o le Rolls-Royce lava, a ea?

La'i pusaaisa ma ipu tioata ma le champagne

I le taimi nei, o loʻo nofo i le nofoa o Ambrose, e mafai ona ou faʻamaonia o loʻo i ai se laupepa laupapa, uʻamea ma paʻu moni i le mamao e mafai ona vaʻaia e mata (20 totini paʻu povi e faʻaaogaina mo totonu taʻitasi, o lea e faigata ai ona fai atu e leai se manu na afaina i le taimi o le taʻaloga. ti'eti'e. “faia o” e Ghost), e na'o lona uiga e le'o sauni le tagata fa'atau e talia se vegan, fa'alelei i totonu o latou limousine.

"Faʻamaoni faʻatasi ma mea" i upu a tagata mamanu-liliu-faʻatau maketi, o se faʻataʻitaʻiga ua uma ona ulufale atu i le lalolagi o mea taugata maualuga, mamanu vaʻa, fausaga ma faiga.

Ina ia faʻamaualalo, e mafai ona ou taʻutino atu o laina o le dashboard ua faʻafaigofie pe a faʻatusatusa i lona muamua ma e leai se uati e teuteuina i taimane iinei, ae o le suʻega teuteu sili ona umi na faʻaaogaina i luga o soʻo se taavale (e faʻalautele atu i luga o le dashboard atoa), o le mitamitaga lea o tufuga.

Laupapa laupapa

Aha! Ma le mea mulimuli, e mafai ona e faʻamaonia se ituaiga o faʻaitiitiga, i lenei tulaga, i le numera o faʻatonuga ma sui i luga o le Rolls-Royce Ghost fou (ma e leai se aoga e sau ai ma le finauga e faapea o se faʻasologa faʻasolosolo i le vaega, e tusa lava pe o le moni…). Fa'aletonu? O le readability o faamau laiti i luga o le faamafanafanaga ogatotonu ua leaga, i le auala lava e tasi e mafai ona vaaia le nofoa faamafanafana moli faailoilo o se vaivaiga laiti.

Leai se ki o Ta'aloga ma leai ni foe e sui a'i i tua o le foeuli, ioe, ae o lo'o iai fa'ailoga masani a Rolls i luga o le dashboard numera, "la'ei" e foliga tutusa.

e iai fetu i le lagi

Aʻo leʻi amataina le afi, o nai faʻamatalaga e tatau ona faʻamaonia: ina ua maeʻa le taualuga fetu na faia i le 2006 (90,000 togitogi faʻalava ma tolu vaega o mea tuʻufaʻatasia, e fesoasoani e fausia se aafiaga susulu i luga aʻe o ulu o tagata nofoia), inisinia Britons ua i ai. ua faia nei le dashboard fa'amalamalamaina. E le itiiti ifo i le 850 fetu e fa'apipi'i fa'ata'amilo i le igoa Ghost i luma o le pasese pito i luma (natia se'ia ki moli o le vaega o pasese).

Fa'amalama fetū i luga o le dashboard

Ona iai lea o subwoofers ua fausia i totonu o faitoto'a, o le "special speakers" i totonu o le fa'aalo fa'aalo ma le 1200W stereo system e ono suia ai musika fa'alogologo i se fa'alogona leo fa'atofuina.

Ma e le na o le pau lena: e oʻo lava i le leoa ua uma ona galue, aua e le gata o le alumini faufale o loʻo i ai se faʻalavelave faʻalogo e sili atu nai lo le uamea, ae na faia foi ma le faʻaeteete faiga e faʻaumatia ai le pisa (sili atu ma le 100 kilokalama o mea faʻafefete faʻalogo i luga o le fale ma fola o le taavale) ma lua microphones na faʻaaogaina e faʻafefe ai soʻo se alaleo le lelei i totonu, o mea uma e tuʻuina atu ai i tagata faʻaoga se lagona o le soifua manuia mai le lona lua latou te laa i totonu o le taavale.

Fa'alo ma fa'amalama fetu

O le mea moni, o le iuga na matua leoa lava ma na oo ai lava i se musumusu faafoliga e pei o le pisapisao paʻepaʻe. Shhhhhh...

250 km/h, 4.8s mai le 0 i le 100 km/h…

Ua oo i le taimi e laa ai i luga o le kesi ma fiafia i le faʻaleleia o le malosi. O le twin-turbo V12 e sili atu le malosi e tusa lava pe e te faʻamama malie le taʻavale, ona o lona avanoa. 1600 rpm ua lava lea e oʻo atu ai i le tumutumu pito i luga lea, faʻatasi ai ma le malosi maualuga o le 571 hp, e mafai ai e le V12 ona faʻafefeina le mamafa tele e faigofie ona oʻo atu i le tolu tone ma tagata e toafa ma le 507 lita o ato i luga o le vaa.

2021 Rolls-Royce Ghost

O le 0 i le 100 km / h tamoʻe i le na o le 4.8s ma le maualuga maualuga o le 250 km / h e maua ai se manatu o le mea e mafai e le Rolls-Royce Ghost monolithic, tusa lava pe o le "faʻafefea" ae le o le "faʻafefea. tele” o le a le mea moni e faʻatutuina ai le poto masani o le avetaʻavale ma le aveina i totonu o lenei Rolls ese mai soʻo se mea i luga o le auala.

E le o se limousine taugata e fiafia i nofoaga fa'atapula'a i le taulaga, e ui o le axle pito i tua e fa'afaigofie ai le olaga i lena si'osi'omaga fa'apea fo'i le fa'aleleia atili o lou to'aga i luga o auala fe'avea'i. Aua le fa'amoemoe o le a fa'atino e le ta'avale le ituaiga fa'atinoga e le'i fuafuaina, ma a fa'atupula'ia le saoasaoa o tulimanu, o le a fa'aopoopoina le fa'aopoopoina o le fa'aogaina o le ta'avale uili uma, e tusa lava pe le'o fa'apipi'i atoatoa lona malosi. fa'anatura fa'alelalo.

2021 Rolls-Royce Ghost

I luga o alatele, i le saoasaoa e na o le auala Siamani e mafai ai, o le lelei o le fausiaina, o le faʻaogaina o le chassis ma le faʻaogaina o le pisa e tuʻufaʻatasia e faʻamatalaina ai se faʻamafanafanaga mataʻina, e le mafai ona sili atu faʻafetai i le faʻaogaina o mea faʻalavelave faʻafuaseʻi. le meapueata faiga.

Ae faʻapea foʻi, faʻafetai i le faʻamalolo pito i luma lea, i le tasi itu, e faʻamaonia ai le taʻutaʻua o le kapeta faʻataulāitu, ma le isi e sili atu le agile, e aunoa ma ni faʻailoga o le teenaina o le avetaavale le avanoa e lagona ai le auala. Ma e aunoa ma le tuʻuina atu o se poto masani avetaʻavale, ona o lenei fofo faʻainisinia.

2021 Rolls-Royce Ghost

Fa'amatalaga fa'apitoa

Rolls-Royce Ghost
afi afi
Tulaga faaumiumi luma
Fa'ataina 12 cylinders i le V
Malosiaga 6750 cm3
Tufatufaina 2 ac.c.c.; 4 alavai ta'i pusa (48 valve)
Mea'ai Manu'a Direct, Biturbo, Intercooler
mana 571 hp i le 5000 rpm
Binary 850 Nm ile 1600 rpm
Fa'asalalau
Toso i luga o uili e fa
Pusa ta'avale 8-saosaoa otometi (liu suli)
Chassis
Fa'amalologa FR: Tuto'atasi, "Planar" fa'atasi ai ma fa'asusu fesoasoani; TR: Tutoatasi, multiarm
taofi FR: Tisiketi fa'avevela; TR: Tisiketi fa'avevela
Ituaiga/Numera o feliuliua'i Fesoasoani eletise eletise/N.D.
liliu le lautele N.D.
Fua ma Avanoa
Comp. x Lautele x Alt. 5546 mm x 2148 mm x 1571 mm
Umi i le va o le axis 3295 mm
gafatia atopa'u 507 l
Uili 255/40 R21
mamafa 2565 kilokalama (EU)
Tulaga ma taumafa
Saosaoa maualuga 250 km/h
0-100 km/h 4.8s
Fa'aaogā fa'atasi 15.2-15.7 l/100 kilomita
CO2 fa'aoso 347-358 g/km

Tusitala: Joaquim Oliveira/Press Inform

Manatua: O le tau fa'asalalau o se fa'atatau.

Faitau atili