Si'i Fa'ameamea. Ole fa'aeletise ile Maserati o lo'o fa'amama mama

Anonim

O LE Maserati Levante Hybrid o le faʻataʻitaʻiga lona lua (ina ua maeʻa le Ghibli) o le trident brand e faʻamalosia, tusa lava pe laʻititi (mild-hybrid). E oʻo atu i le 2025, peitaʻi, o le ai ai le afa sefulu faʻataʻitaʻiga fou, o loʻo i ai uma le 100% eletise.

Na maua e Maserati, i le tele o taimi, le faʻasalaga sili ona o le i ai i luga o le va o le mou atu (e tusa ai ma le mea na tupu ia Lancia) ma le tele o fuafuaga o le toetutu ua lafoaia. O lenei ua lata mai le amataga o le faaolataga, ae i le lalolagi o tagata ola.

O le galuega toe faʻaleleia fou ua taʻua o le MMXX ma o le ai ai lona vaega taua seia oʻo i le 2025: i le taimi lena o le a tatou maua le MC20 (faʻaliliu ma eletise i le 2022), le SUV Grecale medium-sized (Alfa Romeo Stelvio platform, e tuʻuina atu mulimuli ane i lenei tausaga. ma le eletise eletise i le 2022), o le GranTurismo ma GranCabrio fou (i le 2022 faʻapea foʻi ma le "maʻa-maʻa") ma le Quattroporte sedan fou ma SUV Levante (faʻapitoa foʻi eletise) mo le 2023.

Maserati Levante Hybrid

O loʻo faʻatupeina e le kamupani gaosi Modena le € 2.5 piliona (ma faʻatasi ai ma le talitonuga o Stellantis, le vaega fou na mafua mai i le tuʻufaʻatasia o le PSA ma le FCA) e toe foʻi i le faʻatauga faʻaletausaga o le 75,000 taʻavale, pe a maeʻa le paʻu i lalo i le 2020, ma na o le 17. 000 resitala fou ma € 232 miliona i mea faʻaleagaina (iʻuga e sili atu le leaga nai lo le 2019 gau, faʻateleina e le faʻamaʻi).

Faatasi ai ma le "fesoasoani" a Alfa Romeo

Mo lenei faiga fa'aeletise muamua - o le mea lava lea e tasi na matou va'aia i le Ghibli Hybrid - na tu'ufa'atasia e le au Italia se fa'ato'aga, lua-lita penisini poloka (mai Alfa Romeo Giulia ma Stelvio) fa'atasi ai ma se afi eletise e fai ma afi afi ma fa'aola. ma se compressor eletise, lea e taʻua e Maserati o le eBooster, suia toetoe lava o mea uma e uiga i lenei afi:

"O le afi penisini na maua se togafitiga atoatoa e amata ai ona maua ni kenera Maserati. Na matou suia toetoe lava o mea uma ma ou te manatu e naʻo le faʻaogaina ma se vaega o le ulu o le cylinder e tumau pea e le suia".

Corrado Nizzola, e nafa ma le eletise i Maserati

O loʻo i ai se turbocharger fou ma o le pulega afi ua uma ona toe faʻatulagaina, lea e manaʻomia ai le tele o galuega i nisi o gaioiga e pei o le faʻamaopoopoina o le eBooster ma le starter / generator.

Maserati Levante Hybrid

I le faaiuga, o le afi e fa-silinder o loʻo i ai le gaosiga o le 330 hp i le 5750 rpm ma le maualuga maualuga o le 450 Nm lea e maua i le 2250 rpm. Ae, e sili atu nai lo le aofaʻi, e manaʻo Nizzola e faʻamamafa le lelei o lena torque: "toetoe lava sili atu le taua nai lo le maualuga o le tau o le mea moni e faapea i le amataga o le 1750 rpm o loʻo i ai le 400 Nm i le faʻatonuga o le vae taumatau o le avetaavale".

Ae e le o matou o se pa'u e mafai ona ta'avale e aunoa ma le fa'aogaina o penisini - o se fa'ameamea vaivai, po'o se fa'ameamea, o lona uiga o lo'o i ai se faiga fa'afefiloi mama e lagolagoina i nisi taimi le afi penisini. O le faiga e manaʻomia ai se fesoʻotaʻiga 48 V faʻaopoopo (faʻatasi ai ma se maa faʻapitoa i tua o le taʻavale) e fafaga ai se compressor eletise e galue e faʻatupuina le mamafa seʻia oʻo ina lava le faʻaogaina o le turbocharger, ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le tuai o le ulufale atu i le gaioiga o le turbo. (e taʻua o le "turbo-lag").

Maserati Levante Hybrid

O le tuʻufaʻatasiga o le eBooster ma le eletise afi-generator e maua ai se faʻaopoopoga faaopoopo pe a oʻo le afi i le RPM i le Sport mode, o le taimi lea e mafai ai ona faʻataunuʻu atoatoa le aoga o faʻatinoga, ae i le masani masani e paleni le faʻaaogaina o le suauu ma le faʻatinoga. E maua le leo o le afi e aunoa ma le faʻaogaina o mea faʻamalosi, ae naʻo le fetuunaʻi o le malosi o le vai faʻafefe ma le faʻaaogaina o resonators, faʻalogo e maua ai le leo masani o le Maserati.

Aisea e le o se plug-in hybrid?

O le mafuaʻaga na le faia ai e Maserati se plug-in hybrid na tuʻuina atu e le tagata e nafa ma le eletise i Maserati, Corrado Nizzola: "Na matou iloiloina lenei avanoa, ae mo le faʻaopopoina o le tau i le taʻavale, o le eletise eletise e tatau ona sili atu. nai lo le 50 kilomita ma o le mea lena, e aofia ai le faʻaopoopoina o se maa mamafa e ono suia ai le tufatufaina tele o a tatou taavale".

Maserati Levante Hybrid

O le auala lea na faʻamautinoa ai o le Levante Hybrid e laʻititi ifo nai lo le Diesel (o le fa viliina e 24 kilokalama le mama nai lo le V6) ma faʻatasi ai ma le tuʻuina o le maa i le pito i tua, e maua ai le 50/50 mamafa tufatufaina. Ae, o le mea moni, o se faiga faʻafefete vaivai e tuʻu ai Levante i se tulaga le lelei pe a faʻatusatusa i le faʻateleina o le tauvaga SUV i lenei vaega o loʻo i ai faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi, e mafai ona faia le tele o sefulu kilomita i le eletise mama.

O le faʻamoemoe e maua le mea sili o lalolagi uma e lua i lenei (semi) hybrid version e foliga mai ua ausia, faʻatatau i le aofaʻi o faʻamanuiaga ma le taumafaina.

Maserati Levante Hybrid

Ono sekone sa'o mai le 0 i le 100 km/h e tutusa ma le saoasaoa o le penisini version (3.0 V6 o le 350 hp) ma o lona uiga e toetoe lava tasi le sekone e itiiti ifo nai lo le Diesel V6, ae i le emissions o loʻo faʻaalia e le au Italia le 18% itiiti ifo nai lo le penisini (faʻatatau. o le 231-252 g/km) ma le 3% itiiti (toetoe lava tutusa) nai lo lenei tiso SUV (faatasi ai ma le tau taumafa averesi o loo homologated). Ole saoasaoa maualuga ole 240 km/h e 10 km/h le maualalo nai lo le V6 penisini version ma tutusa 10 km/h maualuga atu nai lo le V6 Diesel.

Blue, o le lanu o hybrids Maserati

I fafo, o loʻo i ai se lanu lanumoana fou e tolu-layer, e taʻua o Azzurro Astro, e pei o le aoina o lanu o le a faʻaopoopoina, mo le faʻasologa o faʻasologa, le Grigio Evoluzione, lea na tuʻuina atu i le Ghibli Hybrid, faʻatasi ai ma nisi faʻamatalaga i le lanumoana cobalt, le lanu filifilia mo faʻataʻitaʻiga hybrid a Maserati. Blue e fa'asinotonuina le tolu fa'ailoga fa'aoga ea i itu, o fa'amau taofi (filifiliga) ma le logo i luga o le pou-C.

Maserati Levante Hybrid

O le mea moni, o loʻo i ai le tele o faʻailoga i luga o le Levante Hybrid: o se oval pito i luma i luga o le pulou, lua Tridentes (tasi i luga o le C-poutū ma le tasi i luga o le radiator grille) ma le GT faʻailoga i luga aʻe o le tolu itu ea intakes. O lenei - GT - o le maualuga o le maeʻa o le Levante Hybrid, faʻatasi ai ma uiga faʻataʻitaʻiga fafo o le GranLusso (chrome i le pito i luma ma le pito i luma), faʻatasi ai ma le Sport Pack o loʻo avanoa e fai ma filifiliga.

O moli pito i tua e pei o le boomerang, ua uma ona faʻafeiloaʻi i le 2021 facelift, e faʻaosofia e le Maserati classic, le 3200 GT e Giorgetto Giugiaro, ma le manatu Alfieri. Ina ia faʻamamafaina lenei foliga o le boomerang, o moli siʻusiʻu na gaosia e faʻaaoga ai le 3K injection molding technology, faʻafetai i le iunite o loʻo i ai se tioata tolu lanu: uliuli i luga o le nofoaga, mumu i le ogatotonu ma manino i le pito i lalo.

Maserati Levante Hybrid

O le fa'asinomaga fa'apitoa i fafo e fa'aleleia e se fa'asologa o mea fa'apipi'i chrome i luma, chrome pito i luma ma le pito i tua o lalo o le tino, fa'amalo i tua o le lanu o le tino, fa'ato'a pa'u lanumoana cobalt (filifiliga) ma uili u'amea Zefiro o le 19".

O totonu fou, sili atu faʻaonaponei ma fesoʻotaʻi

O totonu ole GT o lo'o fa'aalia ai le pa'u o le Saito A ma le lacquer piano e fa'auma e pei o tulaga masani. O nofoa pito i luma i le paʻu o loʻo faʻamalosia le lagolago itu, o le taʻaloga taʻaloga o loʻo i ai foe sifi alumini ma le uʻamea e faia i le uamea faʻamaʻi, faʻatasi ai ma pou ma taualuga o loʻo ufiufi i veveti uliuli e faʻapitoa ai le siosiomaga ma taʻaloga.

Maserati Levante Hybrid

O le fa'amafanafanaga totonugalemu o lo'o i ai le fa'afou fa'aofuofu leve ma fa'amau fa'a-ta'avale, fa'apea fo'i le alumini fa'alua fa'ato'a fa'aogaina mo le pulea o leo leo ma isi galuega.

E fou le faiga fa'asalalau, fa'avae ile Android Auto. O au faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i luga o le 8.4 "maualuga-maualuga touchscreen, faʻatasi ai ma foliga faʻaonaponei (toetoe lava leai se faʻavaa faʻataʻamilo ai), faʻatasi ai ma ata ma polokalama faʻapipiʻi "mai lenei meleniuma" (tusa lava pe leai se faʻamatalaga lata mai i le browser. o feoaiga i taimi moni).

Maserati Levante Hybrid

O le meafaifaaili e aofia ai le tachometer ma le tele (fa'atusa) saoasaoa i itu uma o le 7" TFT mata. O le isi alualu i luma taua o loʻo vaʻaia i le faʻateleina, i le aofaʻi ma punaoa, o faiga fesoasoani a le avetaʻavale, lea na sili atu ai le sefulu tausaga o Maserati i tua atu o ana fili autu, aemaise lava Siamani.

O le leo leo masani e sainia e Harman Kardon, i le Premium version ma le 14 failauga ma le 900 W amplifier, lea e aofia ai le bass grille (faʻapipiʻi i luga o ports), faʻamaeʻaina i le uliuli ma le 12-channel amplifier, faʻatasi ai ma le maualuga-faʻatinoga. subwoofer. Mo i latou e manaʻomia atili, o loʻo i ai le Bowers & Wilkins Premium Surround System, faʻatasi ai ma le 17 failauga ma le 1280W faʻamalosi, lea e faʻaalia ai le 100mm Kevlar centre cone mo taʻavale ogatotonu.

Maserati Levante Hybrid

o le tau aupito itiiti o Levante

O tau e leʻi iloa, ae e mafai ona faʻatulagaina se tau faʻailoga i le faasologa o le 115 000 euros mo Levante Hybrid, e tusa ma le 26 000 euros i lalo ifo o le tau o Diesel (ma avea ma faʻamatalaga o le 24 000 euros o le Ghibli Hybrid. tau e itiiti ifo nai lo le Ghibli Diesel). O lona uiga o le la'a avanoa i le vaega Levante e matua maualalo lava.

Faitau atili