296 GTB. O le gaosiga muamua o le Ferrari ma le afi V6 o se masini faʻapipiʻi plug-in

Anonim

O taimi nei o suiga o loʻo ola i totonu o pisinisi tau taavale. Ina ua uma ona faʻamalosia nisi o ana faʻataʻitaʻiga, na toe faia e Ferrari se isi "laasaga" agai i le lumanaʻi ma le mea fou Ferrari 296 GTB.

O le "faʻaaloalo" e pa'ū i luga o le faʻataʻitaʻiga o ana ata sipai na matou aumaia ia te oe i se taimi ua mavae e sili. A uma mea uma, o le Ferrari muamua lea i luga o le auala e maua ai se afi V6, faʻainisinia lea na te faʻafesoʻotaʻi ai se isi "faʻataga" i le faʻaonaponei na faia e le fale o Maranello: o se plug-in hybrid system.

Ae matou te leʻi faʻailoa atu ia te oe le "loto" o lenei Ferrari fou, seʻi o tatou faʻamatalaina le amataga o lona igoa. O le numera "296" e tuʻufaʻatasia le suiga (2992 cm3) ma le aofaʻi o cylinders o loʻo ia te oe, ae o le acronym "GTB" o loʻo tu mo le "Gran Turismo Berlinetta", lea ua leva ona faʻaaogaina e le Cavallino Rampante brand.

Ferrari 296 GTB

le muamua o se vaitau fou

E ui lava ua leva ona i ai afi o Ferrari V6, o le muamua na amata mai i le 1957 ma faʻaola le Formula 2 Dino 156 nofoa tasi, o le taimi muamua lea na faʻaalia ai se afi faʻatasi ai ma lenei fausaga faʻataʻitaʻiga i se auala faʻataʻitaʻiga mai le faʻailoga na faavaeina e Enzo Ferrari. .

O se afi fou, 100% gaosia ma atiina ae e Ferrari (o le ituaiga e tumau pea "faamaualuga toatasi"). O loʻo i ai le 2992 cm3 o loʻo taʻua i luga o le malosi, ma e ono pusa o loʻo faʻatulagaina i le 120º V. O le malosi atoa o lenei afi e 663 hp.

O le afi gaosiga lea e iai le malosi fa'apitoa i le lita i le tala fa'asolopito: 221 hp/lita.

Ae o loʻo i ai nisi faʻamatalaga e tatau ona taʻua. Mo le taimi muamua i Ferrari, na matou maua ai turbos o loʻo tuʻuina i le ogatotonu o faletupe e lua - o se faʻatulagaga ua taʻua o le "V vevela", o ona lelei e mafai ona e aʻoaʻoina i lenei tusiga i la matou vaega AUTOPEDIA.

E tusa ai ma le Ferrari, o lenei fofo e le gata ina sefe le avanoa ae faʻaitiitia ai foi le mamafa o le afi ma faʻaititia ai le ogatotonu o le kalave. E fesoʻotaʻi ma lenei afi matou te maua ai se isi afi eletise, faʻapipiʻi i le pito i tua (o le isi muamua mo Ferrari) ma le 167 hp e faʻamalosia e se maa e 7.45 kWh le malosi ma e mafai ai ona e faimalaga i le 25 km e aunoa ma le faʻaumatiaina o se mataua. penisini.

Ferrari 296 GTB
O le afi fou lea mo le 296 GTB.

O le taunuuga mulimuli o lenei "faaipoipoga" o se malosiaga tuʻufaʻatasia maualuga o le 830 hp i le 8000 rpm (o se tau e maualuga atu nai lo le 720 hp o le F8 Tributo ma lona V8) ma se torque e oʻo atu i le 740 Nm i le 6250 rpm. E nafa ma le puleaina o le tuʻuina atu o le uila i uili pito i tua o se pusa otometi DCT e valu-saosaoa.

O nei mea uma e mafai ai e le Maranello le mea fou na faia e oʻo atu i le 100 km / h i le naʻo le 2.9s, faʻamaeʻa le 0 i le 200 km / h i le 7.3s, ufiufi le taamilosaga Fiorano i le 1min21s ma oʻo atu i le maualuga maualuga o le 330km / H.

Ma le mea mulimuli, talu ai o se plug-in hybrid, o le "eManettino" e aumaia ia i tatou ni "faʻapitoa" taʻavale auala: i faʻataʻitaʻiga masani Ferrari e pei o le "Faʻatinoga" ma le "Qualify" ua faʻaopoopoina le "eDrive modes" "ma le" Hybrid ". I latou uma, o le maualuga o le "aʻafia" o le afi eletise ma le toe faʻafouina braking e faʻavasegaina e faʻatatau i le faʻaogaina o le auala filifilia.

Ferrari 296 GTB

"Ea aiga" ae tele foliga fou

I le tulaga o mea faʻalelei, o le taumafaiga i le tulaga o le aerodynamics e lauiloa, faʻamaonia le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le ea (i le tele ma le numera) i le pito sili ona taua ma le faʻaaogaina o vaifofo aerodynamic malosi e faʻateleina ai le malosi.

Ferrari 296 GTB

O le taunuuga o se faʻataʻitaʻiga na taofia ai le "ea o le aiga" ma e vave ona mafua ai se mafutaga i le va o le Ferrrari 296 GTB fou ma ona "uso". I totonu, o le musumusuga na sau mai le SF90 Stradale, aemaise lava le taulaʻi i tekinolosi.

Aesthetically, o le dashboard o loʻo faʻaalia ia lava i se foliga faʻafefete, faʻamaonia ai le meafaifaʻaili numera numera ma faʻatonuga faʻaogaina o loʻo tuʻuina i ona itu. E ui lava i foliga faʻaonaponei ma tekinolosi, e leʻi tuʻuina atu e Ferrari faʻamatalaga e manatua ai lona taimi ua tuanaʻi, e faʻamaonia ai le faʻatonuga i totonu o le faʻamafanafanaga tutotonu e manatua ai poloaiga a le pusa "H" o Ferraris o aso ua mavae.

Assetto Fiorano, o le lomiga malosi

Ma le mea mulimuli, o loʻo i ai foʻi le pito sili ona mataʻutia o le 296 GTB fou, le Asseto Fiorano variant. O le taula'i atu i le fa'atinoga, e aumai ai ma se fa'asologa o faiga fa'aitiitiga o le mamafa lea e fa'aopoopoina ai se fa'alelei e sili atu le fa'aeteete fa'atasi ai ma le tele o mea fa'apipi'i i le alava kaponi i le pito i luma e fa'ateleina ai le malosi i lalo i le 10 kilokalama.

Ferrari 296 GTB

E le gata i lea, e sau ma le Multimatic fetuutuuna'i fa'alavelave fa'afuase'i. Fa'apitoa mo le fa'aogaina o ala, o nei mea e maua sa'o mai i latou na fa'aaogaina i tauvaga. Mulimuli ane, ma i taimi uma ma ala i le mafaufau, o le Ferrari 296 GTB e iai foi pa'u Michelin Sport Cup2R.

Faatasi ai ma le tuʻuina atu o iunite muamua faʻatulagaina mo le kuata muamua o le 2022, o le Ferrari 296 GTB e leai lava se tau aloaia mo Potukale. Ae ui i lea, na tuʻuina mai ia i matou se faʻatusatusaga (ma o se faʻatusatusaga lea talu ai o tau o loʻo faʻamatalaina e le fesoʻotaʻiga faʻapisinisi pe a maeʻa le faʻaaliga aloaia o le faʻataʻitaʻiga) lea e faʻasino i se tau, e aofia ai lafoga, o 322,000 euros mo le masani "version" ma 362,000 euros mo le Assetto Fiorano version.

Faitau atili