Ua Faanatinati e le Palemene Europa le Maliu Tiso

Anonim

O le Aso Lua na teʻa nei, na tuʻuina atu ai e le Palemene Europa se tulafono faʻamaonia e faʻatatau i le faʻatagaina o le faʻaaogaina o afi mai taʻavale fou mo le faʻatau atu i Europa. O le fuafuaga e fa'atatau i le fa'atalanoaina o fete'ena'iga o aia i le va o pulega fa'atonutonu a le atunu'u ma le au gaosi ta'avale. O le fa'amoemoe ina ia 'alofia ni fa'aletonu i le lumana'i i le fuaina o fa'amu.

O le tulafono taufaaofi na maua le palota lelei a le 585 sui, 77 tetee ma le 19 sa le auai. I le taimi nei, o le a faʻamaeʻaina i feutagaiga o le a aofia ai le au pulega, le Komisi Europa, sui o le setete ma le au faufale.

O le a le mea e uiga i ai?

O le talosaga na fa'amaonia e le Palemene a Europa o lo'o fa'ailoa mai ai le tu'u sa'o e le au gaosi ta'avale le totogi sa'o i nofoaga fa'ata'ita'i e fa'amaonia ai le taumafaina ma le fa'aoso o latou ta'avale. O lenei tau e mafai ona tauaveina e sui o le setete, ma malepe ai le va vavalalata i le va o faufale ma nofoaga autu o suʻega. E le o fa'amavaeina o lenei tau e fa'atauina e le au faufale e ala i pili.

Afai e iloa le taufaasese, o le a iai i tino faʻatonutonu le malosi e faʻasala ai le au faufale. O tupe maua mai nei sala tupe e mafai ona fa'aoga e totogi ai i latou e ona ta'avale, fa'ateleina le puipuiga o le si'osi'omaga ma fa'amalosia faiga mata'ituina. O tau o loʻo talanoaina e faʻaalia e oʻo atu i le 30,000 euros i le taʻavale taufaasese na faʻatau atu.

Ua Faanatinati e le Palemene Europa le Maliu Tiso 2888_1

I le itu o le Sui Usufono, e tatau ona latou faʻataʻitaʻiina i le tulaga o le atunuʻu pe a ma le 20% o taʻavale e tuʻuina i luga o le maketi i tausaga taʻitasi. E mafai foʻi ona tuʻuina atu i le EU le malosi e faia ai suʻega faʻafuaseʻi ma, pe a manaʻomia, tuʻuina atu sala tupe. O atunuu, i le isi itu, o le a mafai ona toe iloilo taunuuga ma faaiuga a le tasi ma le isi.

E LE'I MISIA: Fa'atofa' ia Diesels. E faanumera aso o afi afi

I le faaopoopo atu i nei faiga, sa faia foi ni faiga ma le manatu e faaleleia atili le tulaga o le ea ma le faia o suʻesuʻega o le emission e latalata i le mea moni.

O nisi o taulaga e pei o Paris poʻo Madrid ua uma ona faʻasalalau fuafuaga e faʻateleina le faʻatapulaʻaina o taavale taʻavale i totonu o latou nofoaga tutotonu, aemaise lava i taʻavale e iai afi afi.

Mulimuli ane i lenei tausaga, o le a faʻatinoina foʻi suʻesuʻega fou faʻatasi - o le WLTP (World Harmonized Test for Light Vehicles) ma le RDE (Real Emissions in Driving) - lea e tatau ona maua ai faʻamatalaga sili atu ona moni i le va o le faʻaaogaina aloaia ma le faʻaaogaina ma mea e mafai ona ausia e. avetaavale i aso uma.

Faamoemoega ma misi avanoa.

Ona o le mea moni e le o i ai se noataga faaletulafono, o le tele o mea o loʻo i totonu o lenei pili e ono suia pe a maeʻa feutagaiga.

O fa'asea a fa'alapotopotoga o le si'osi'omaga e le o mulimulita'ia se tasi o fautuaga autu o se lipoti a le Palemene Europa lava ia. O lenei lipoti na fautuaina ai le fausiaina o se tino tutoatasi e mataituina maketi, e tutusa ma le EPA (US Environmental Protection Agency).

Palemene Europa

O le siʻosiʻomaga e faʻamalosia atili ma sili atu mo afi tiso. I le va o tulaga sili atu ona faigata ma faʻatapulaʻaina o feoaiga i le lumanaʻi, e tatau ona suʻe e Diesels o latou sui i fofo semi-hybrid penisini. O se faʻaaliga e tatau ona vaʻaia, sili atu i mea uma, i le amataga o le isi sefulu tausaga, aemaise lava i vaega pito i lalo.

Faitau atili