E sili atu le fa'apitoa, mataalia ma… vave. Ua uma ona matou aveina le Land Rover Defender 90 fou

Anonim

Iva masina ina ua mavae le 110, o le Land Rover Defender 90 tolu-faitotoa, tau e uiga i 6500 euros taugofie (i le averesi) ma le umi atoa shrunk i 4.58 m (e aofia ai uili avanoa), 44 cm itiiti ifo nai lo le lima-faitotoa. O lo'o maua ile lima pe ono nofoa fa'atulagaina (3+3).

E ui lava i le aotelega faʻaonaponei mamanu fafo, e matua manino lava o le Defender lea o le tolu meleniuma. E oo lava ia i latou e le masani i laina masani o le tino o le a vave ona matauina le igoa o loʻo faʻapipiʻi i luga o le pulou, toe fai i luma e lua, pito i tua ma faitotoʻa.

O le pito i luma ma le pito i tua o loʻo taofia (e ui ina faʻaleagaina mai le aerodynamics, e le pei o le pito i lalo o le taʻavale e fiafia i ai) ma e mafai lava ona faʻapipiʻi le tele o mea taua i le tino mo lou gafatia e oʻo atu i soo se mea. sili atu. O lenei i le taimi lava e tasi o loʻo tumau pea lona gafatia e tosoina le 3.5 tone (faʻatasi ai ma taʻavale taʻavale, 750 kilokalama tatala) ma lona matau i tua.

Land Rover Defender 90

90 ma le 110?

O igoa 90 ma le 110 o loʻo faʻamatalaina, i le faasologa, o tino e tolu ma le lima faitotoʻa, e faʻatatau i le talafaasolopito o Defender. O tau o loʻo faʻaalia ai le wheelbase i inisi o le uluai faʻataʻitaʻiga: 90" e fetaui ma le 2.28 m ma le 110" i le 2.79 m. O fa'ailoga o lo'o tumau pea i luga o le fa'ata'ita'iga fou, ae leai se feso'ota'iga uili: o le Defender 90 fou o le 2,587 m (102") ma le Defender 110 o le 3,022 m (119").

Tele Su'esu'ega ma le "itiiti" Puipui

O le fausiaina fou ma le filosofia lautele o le taavale ua latalata atu nei i le Discovery, lea e faʻasoa ai le monocoque ma le fausaga o le tino (tele o le alumini) faʻapea foʻi ma le faʻamalolo tutoʻatasi ma le faʻaogaina atoatoa o faiga fesoasoani avetaavale. .

O afi, o ia mea uma e tu'ufa'atasia i le va'aiga otometi e valu-saosaoa ma le ta'avale e fa uili, ua lauiloa fo'i. O le laina e amata i le 3.0 l tiso, i-laina ono cylinders ma 200 hp, ma faaopoopo 250 hp ma 300 hp versions (uma 48 V semi-hybrids); ona i ai lea o le 2.0 l penisini poloka, fa cylinders ma le 300 hp (na'o le tasi e aunoa ma semi-hybrid) ma le isi 3.0 l i-laina ono-siliva penisini poloka e maua ai le 400 hp (48 V semi-hybrid) .

O pito pito i luga e te faʻatali ai mo sina taimi umi: o se plug-in hybrid (P400e ma le 404 hp, ua uma ona maua i luga o le 110) ma se taʻaloga taʻaloga, ma le 525 hp o loʻo faʻamaeʻaina, faʻaaogaina le mea moni o loʻo lava avanoa mo le veteran 5.0 V8 poloka ma compressor i lalo o lenei hood (e tumau pea le vaai pe o nei lomiga e lua o le a maua i le 90 ma le 110).

3.0 afi, 6 cylinders, 400 hp

Manaia vaaiga i le taulaga ma nuu i tua

I le faʻaaogaina o lima tetele i le pito o le faitotoʻa, e mafai e soʻo se tasi ona "sii" i latou lava i totonu o lenei 4 × 4 ma le kilia maualuga o le eleele, e amata ai ona fiafia i le tulaga maualuga o le tietiega. O le tu'ufa'atasiga o nofoa maualuga, lalo ifo o le tino o le tino ma le lautele o le laumei luga e maua ai le va'aiga lelei i fafo.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E oo lava i le i ai o se uili avanoa "i tua" ma ulu ulu tetele po o atopaʻu faʻapipiʻi i luga o le taualuga e le afaina ai le vaaiga i tua, aua o le Defender o loʻo i ai se ata fou ma aoga na puʻeina e se mea puʻeata pito i tua, faʻapipiʻi i totonu. o se tulaga maualuga, i le paʻi o se faamau, o le faʻata faʻavaa totonu e le o toe avea ma faʻata masani ma faʻaaogaina le gaioiga o se lau numera. E matua faʻaleleia atili ai le pito i tua o le vaʻai:

fa'ata fa'afuainumera

O poutū tua ma uili fa'apolopolo ua mou atu mai le malae va'ai, lea e 50º le lautele. O le mea pu'eata 1.7 megapixel e fa'atino ai se ata ma'ai i tulaga maualalo le malamalama ma o lo'o i ai se fa'apipi'i hydrophobic e fa'atumauina ai lona fa'atinoga pe a ti'eti'e i luga o fola susu ma palapala.

Laiti avanoa ma itiiti atopa'u nai lo le 110…

E leai se lagona tonu o le faimalaga i le Vasega Pisinisi i le laina lona lua o nofoa. Faʻafetai i nofoa "Easy Entry", "ulufale" e fai si faigofie ma e oʻo lava i le 1.85 mita le maualuga e fetaui lelei i totonu e aunoa ma ni tapulaa tetele.

Nofoa pito i luma, ma le ogatotonu o le tulaga tolu

O le laina muamua o loʻo ofoina atu le avanoa tutusa o le ulu ma le tauau e pei o le 110 version (faʻapea foʻi ma le nofoa ogatotonu i luga o le ono-nofoia lomiga, talafeagai mo se tagata laʻititi pe faʻaaoga i malaga pupuu), ae o le laina lona lua e leiloa 4 cm ma 7 cm i nei fua e lua, i le faasologa. I luga o le fola o le fale, ma luga o le ogalaau, o loʻo i ai le paʻu mo le faʻamamaina faigofie.

Faʻatasi ai ma le mamafa o le mamafa o le 397 l (faʻateleina e oʻo atu i le 1563 lita ma le nofoa pito i tua gaugau i lalo), o le ogalaau e masani lava ona laʻititi nai lo le Defender 110 (lea e faʻalauteleina i le 231 l i se faʻatulagaga fitu nofoa e oʻo atu i le 916 l ma le lima. nofoa ma 2233 l ma na o nofoa pito i luma o loʻo faʻaaogaina), ae e lava tele mo faʻatauga faʻatau masina.

Vaega o ato ma nofoa i tulaga masani

… ae sili atu le gaioi ma sili atu le faatinoga

O le Land Rover Defender 90 o loʻo i ai le tele o fesoasoani faʻaeletoroni e oʻo atu i le "le gata ma tua atu", e pei o le loloto o le masini e faʻatagaina oe e iloa pe o le Defender "o le a iai se vae" aʻo leʻi ulu atu i le vai, tusa lava pe mafai ona ui atu i totonu. alavai e oo atu i le 900 mm (850 mm ma puna vili nai lo pneumatics) - e leai se uiga e susu uma pe a sili atu le loloto i lenei tau.

loloto lagona

O le feso'ota'iga a le Defender 90 ma nofoaga i le taulaga ua fa'atupula'ia fa'ateteleina ma e ui lava ua fa'alauteleina ona tomai e fa'ato'ilalo ai laufanua le fa'afeiloa'i, o se tasi o aga'iga sili e fetaui tonu lava i le olaga i aso faisoo pe a e le tau ta'alo Indiana Jones.

O lenei suiga pupuu, faʻapipiʻiina iinei ma le 400 hp penisini afi, e tutusa i le fale i luga o le alatele ma luga o auala feʻaveaʻi o le atunuʻu, e valaʻaulia oe e fiafia i le taʻavale agavaa ma fiafia i le taʻavale e sili atu le malosi i lenei tolu-faitotoa version, aʻo tausia o se fa'aagaaga taua o le mafanafana - o le pito i luga o le X version fa'aogaina fa'aeletonika fa'ate'ia ma puna pneumatic. Ae ui i lea, e le pei o SUVs faʻaonaponei, e lagona o loʻo i ai se faʻaaliga manino sili atu mo le tino e teuteu ai pupuni ma taamilomilo (o loʻo i totonu o le 4x4 ma le "square", "tua-tua").

Land Rover Defender 90

Land Rover Defender, World Design of the Year 2021.

O le mamafa maualalo (116 kilokalama mama), puʻupuʻu le tino ma puʻupuʻu uili uili (faʻaitiitia le lautele e 1.5 m) e saofagā foi i le maualuga maualuga o le gaʻo faʻatusatusa i le 110. I le tulaga o le saoasaoa, e lagona le sauni e luʻitauina soʻo se GTI faʻatusatusa (o le 550 Nm i luga o le vae taumatau 2000 i le 5000 rpm e aoga), e pei ona vaʻaia e le 0-100 km / h sprint i le na o le 6.0s poʻo le maualuga o le saoasaoa o le 209 km/h.

O le ZF e valu-saosaoa otometi faʻasalalau e faʻaogaina lelei le faʻaogaina o le eletise eletise i le vaeluaga o le saoasaoa, ae i le taimi lava e tasi e mafai ona tali atu e tuʻuina atu se taʻaloga taʻaloga (sili atu) pe a tatou tuʻuina le tagata filifilia i le tulaga S ma o lona lamolemole e talisapaia. i tulaga sili atu ona maaleale i laufanua uma.

Land Rover Defender 90

O le "pese" o le ono-silinder afi e lagona e pei o musika maualalo maualalo, e aunoa ma le faʻalavelave tele i totonu o le fale, e leai se mea e faʻafefe ai le leo ma lona muamua. O taofi e manaʻomia ai le faʻaaogaina e le faiga faʻafouina faʻafou - o lona uiga o le vaega muamua o le taʻavale a le pedal e itiiti le faʻalavelave nai lo le mea na faʻamoemoeina - ae latou te faʻafeiloaʻi mulimuli ane i tulaga o le malosi ma le tetee i le vaivai.

E tusa ai ma le taumafaina, e sili atu ona talafeagai le i ai o averesi i le faasologa o le 15 l / 100 (i luga aʻe o le 12.0 faʻasalalau), e tusa lava pe leai se "faʻatauvaʻa" tele i le uili.

Land Rover Defender 90

Fa'amatalaga fa'apitoa

Land Rover Defender 90 P400 AWD Auto MHEV
afi afi
Tulaga faaumiumi luma
Fa'ataina 6 cylinders i le V
Malosiaga 2996 cm3
Tufatufaina 2 ac.c.c.; 4 alavai ta'i pusa (24 valve)
Mea'ai Manu'a Direct, Turbo, Compressor, Intercooler
Fa'atatau o le fa'amalosi 10.5:1
mana 400 hp i le va o le 5500-6500 rpm
Binary 550 Nm i le va o le 2000-5000 rpm
Fa'asalalau
Toso i luga o uili e fa
Pusa ta'avale Otometi e valu-saosaoa (su'i su'esu'e)
Chassis
Fa'amalologa FR: Tuto'atasi, fa'alava tafatolu lua, pneumatics; TR: Tutoatasi, tele-lima, pneumatic
taofi FR: Tisiketi fa'avevela; TR: Tisiketi fa'avevela
Fa'atonuga fesoasoani eletise
liliu le lautele 11.3 m
Fua ma Avanoa
Comp. x Lautele x Alt. 4583 mm (4323 mm e aunoa ma le uili lona 5) x 1996 mm x 1969 mm
Umi i le va o le axis 2587 mm
gafatia atopa'u 397-1563 l
gafatia e teu ai 90 l
Uili 255/60 R20
mamafa 2245 kilokalama (EU)
Tulaga ma taumafa
Saosaoa maualuga 191 km/h; 209 km/h ma filifili uili 22″
0-100 km/h 6.0s
Fa'aaogā fa'atasi 11.3 l/100 kilomita
CO2 fa'aoso 256 g/km
4×4 Tomai
Attack/Autput/Ventral Angles 30.1º/37.6º/24.2º; Tulaga maualuga: 37.5º/37.9º/31º
gafatia ford 900 mm
maualuga i le eleele 216 mm; Max.: 291 mm

Tusitala: Joaquim Oliveira/Press-Inform

Faitau atili