C5 X. Ua uma ona matou i ai, puupuu, ma le pito i luga fou o le laina mai Citroën

Anonim

Na'o le iunite o le Citron C5 X lea na ui atu i Potukale o se tasi lea na muamua alu ese mai le laina gaosiga - o se vaega o le vaega muamua o iunite muamua - ma o loʻo faia nei se faʻaaliga i luga o le valu atunuu Europa mo se faʻafesoʻotaʻi muamua.

E leʻi oʻo i le taimi lea na mafai ai ona ou aveina o ia ma siaki ona uiga o se tagata tamoʻe, e pei ona masani ai le Citroën tele, ae na mafai ai ona ou vaʻai i isi vaega o le pito i luga fou o le faʻailoga Farani.

C5 X, o le toe foi mai o le Citroën sili

O le C5 X o loʻo faʻailogaina le toe foʻi mai o Citroën i le D-segment, faʻamanuiaina le C5 muamua (lea na faʻagata ona gaosia i le 2017) ma ... o tu ma aga ua le toe pei ona masani ai.

O le C5 X fou o lo'o tu'u'ese uiga fa'aleaganu'u o isi saloons i le vaega fa'apea fo'i, i se vaega, o saloons tetele ma le fa'ailoga Citroën (e pei o le C6, XM po'o le CX).

E ui lava i le musuia e le CXperience manatu malosi o le 2016, o le C5 X e mulimuli i lona lava ala, faʻafefiloi ituaiga eseese i ona foliga. I le tasi itu o loʻo avea pea o se saloon, ae o lona hatchback (lima-faitotoa) bodywork faʻatasi ma se faʻamalama pito i tua e tuʻu ai le afa i le va o se saloon ma se van, ma o lona maualuga maualuga o le eleele e manino lava o se talatuu o le SUV manuia.

Citroen C5 X

Afai i ata muamua na ou vaʻaia o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai e itiiti se maliega, i lenei faʻafesoʻotaʻi muamua, e leʻi suia le manatu. Ole vaega ma voluma e tumau pea le manino ma luʻitau, ma o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua maua e faʻamalamalama ai lona faʻasinomaga, i luma ma tua - lea na matou amata i le vaʻai i le C4 - e mamao foi mai le ausia o se maliega.

I le isi itu, o le a faigata ona e faaseseina le auala mo soʻo se tasi o au faʻataʻitaʻiga.

Ua sui le vaega, e tatau foi ona sui le taavale

O lenei eseesega manino o le "tupe maua" o le vaega e tauamiotonuina i suiga na faia e le vaega lava ia i tausaga talu ai nei.

Citron C5 X

I le 2020, i Europa, o SUV o le faʻatau sili ona faʻatau atu i le D-segment, faʻatasi ai ma se vaega o le 29.3%, i luma atu o taʻavale ma le 27.5% ma faʻatauga masani e tolu faʻatau fale ma le 21.6%. I Saina, lea o le a gaosia ai le C5 X, e sili atu ona manino le tulaga: o le afa o le faʻatauga o le vaega o SUVs, sosoo ai ma faleoloa, ma le 18%, faʻatasi ai ma taʻavale e iai se faʻaaliga faʻapitoa (0.1%) - o le maketi Saina e sili ona fiafia i tagata. fa'asologa o va'a (10%).

O le mamanu pito i fafo o le C5 X ua faʻamaonia, e pei ona faʻamaonia e Frédéric Angibaud, le faʻailoga fafo o le C5 X: "e tatau ona avea ma se tuʻufaʻatasiga atoatoa o le agavaʻa, saogalemu ma faʻalelei, aʻo faʻaogaina tulaga tau le siosiomaga ma le tamaoaiga". O le i'uga mulimuli e avea ma koluse i le va o se saloon, le itu aoga o se veni ma le foliga sili ona mana'omia o se SUV.

Citron C5 X

tetele i totonu ma fafo

I lenei faʻafesoʻotaʻi muamua, na ia faʻaalia foi le tele o le C5 X fou. Faʻavae i luga o le EMP2 platform, o le mea lava lea e tasi e faʻapipiʻiina, mo se faʻataʻitaʻiga, o le Peugeot 508, o le C5 X e 4.80 m le umi, 1.865 m lautele, 1.485 m. maualuga ma le uili o le 2.785 m.

O le Citroën C5 X, o le mea lea, o se tasi o talosaga sili ona tele i le vaega, lea o loʻo faʻaalia i totonu o quotas.

Citron C5 X

Ina ua ou nofo i totonu, i luma ma tua, e leʻi misi le avanoa. E oo lava i tagata e sili atu i le 1.8 mita le maualuga e tatau ona faimalaga solo i tua, e le gata i le avanoa o loʻo avanoa, ae faʻapea foʻi ma nofoa e faʻaogaina ai.

O le peti i le mafanafana o le a, o le mea moni, o se tasi o finauga autu o le C5 X ma ona nofoa Faʻamafanafanaga Maualuga, e oʻo lava i lenei feiloaiga faʻafuaseʻi, o se tasi o mea taua. O se vaega e mafua ona o le lua isi vaega o le foam, e ta'i 15 mm le maualuga, lea e folafola mai e fai ai se ta'aloga a tamaiti i le mamao.

Citron C5 X

O le faia o le faʻamaoni i uiga lelei o le Citroën sili o aso ua tuanaʻi, o loʻo faʻapipiʻiina i se faʻamalologa faʻatasi ai ma le faʻasolosolo faʻasolosolo faʻamalo, ma e mafai foi ona oʻo mai ma se faʻalavelave faʻafefete - Advanced Comfort Active Suspension - lea o le a maua i nisi o lomiga.

sili atu tekinolosi

E ui lava o se iunite muamua-faasologa, o lagona muamua o totonu e lelei, ma se faʻapotopotoga malosi ma meafaitino, i se tulaga lautele, manaia i le paʻi.

Citron C5 X

O totonu foi e tu i fafo mo le i ai o se pa'i e oo atu i le 12″ (10″ fa'asologa) i le ogatotonu mo fa'amatalaga ma fa'atasi ai ma tulaga maualuga o feso'ota'iga (Android Auto ma Apple CarPlay wireless). O loʻo i ai pea faʻatonuga faʻaletino, e pei o le ea malulu, lea e faʻaalia e ala i le i ai o se gaioiga manaia ma mausali i lo latou faʻaogaina.

O loʻo faʻaalia foi mo le amataga o le HUD (Extended Head Up Display), lea e mafai ona faʻaalia faʻamatalaga i se mamao mamao o le 4 m i se vaega e tutusa ma le 21″ mata, faʻapea foʻi ma le faʻamalosia o fesoasoani fesoasoani. , fa'atagaina le aveta'avale semi-autonomous (tulaga 2).

Citron C5 X

Hybrid, fa'afefea ona fa'apea

O le Citroën C5 X o lenei "fa'afetauaiga" muamua o se pito pito i luga ma faʻapipiʻiina i se afi faʻapipiʻi plug-in, lea o le a sili atu le lauiloa pe a oʻo i le maketi.

E le o se mea fou, aua ua uma ona tatou iloa lenei afi mai le tele o isi faʻataʻitaʻiga Stellantis, pe sili atu, mai isi faʻataʻitaʻiga PSA ex-Groupe. E tu'ufa'atasia le afi afi 180 hp PureTech 1.6 afi fa'atasi ma se afi eletise 109 hp, fa'amautinoaina le maualuga tu'ufa'atasi malosi o le 225 hp. Fa'aauupegaina i le 12.4 kWh maa, e tatau ona fa'amaonia ai se fa'aeletise tuto'atasi e sili atu i le 50 km.

Citron C5 X

E na o le pau lea o le fuafuaga faʻapipiʻi i le tulaga, mo le taimi nei, ae o le a faʻatasi ma isi masini masani, ae o taimi uma lava penisini - 1.2 PureTech 130 hp ma 1.6 PureTech 180 hp -; e le manaʻomia e le C5 X le afi tiso. Ma le pusa tusi lesona foi. O afi uma e fesoʻotaʻi ma le valu-saosaoa faʻasalalau otometi (EAT8 poʻo ë-EAT8 i le tulaga o plug-in hybrids).

O loʻo tumau pea le faʻatali mo se fesoʻotaʻiga vavalalata ma le Citroën C5 X fou, o le taimi nei ma le avanoa e ave ai. Mo le taimi nei, e leai se tau ua faʻasalalauina mo le pito i luga Farani fou o le laina.

Faitau atili