Porsche 911 Turbo Hybrid "Pu'ea"? E foliga mai

Anonim

O le mea muamua na foliga mai o se isi fa'ata'ita'iga o su'ega a Porsche 911 Turbo i suʻega i le Nürburgring, o se tasi faʻamatalaga itiiti na taʻuleagaina atonu e sili atu lona taua.

A e va'ai i le fa'amalama pito i tua, matou te va'aia se fa'ailoga lapotopoto samasama. O lenei liʻo samasama e faʻamaonia ai lenei 911 Turbo o se taʻavale taʻavale, ma o lona faʻaaogaina e faʻatagaina, ina ia, pe a tupu le mea sili ona leaga, e iloa e le auʻaunaga faʻafuaseʻi o loʻo i ai se eletise eletise maualuga.

E ui i le faailoaina o lenei 911 Turbo o se taʻavale hybrid, e tumau pea le vaʻaia pe o le a le ituaiga hybrid: pe a fai o se hybrid masani (leai se manaʻoga e ave i fafo), pe afai o se plug-in hybrid.

Porsche 911 Turbo Sipai Ata
O le li'o samasama e ta'u mai ai o lenei 911 e le pei o isi.

Ua uma ona faasilasila e Porsche o le 911 o le a avea ma ana faʻataʻitaʻiga mulimuli e liua i le eletise, pe a fai, ae mo se hybrid 911, ua uma ona i ai ni faʻamatalaga o le a tatou vaʻaia vave nai lo le taimi mulimuli ane.

E tusa ai ma tala, o mea uma e faasino i lena mea, e le pei o le 100% eletise Taycan, o lenei 911 Turbo hybrid i le lumanaʻi - mulimuli i le faʻaogaina o le faʻailoga, o le a taʻua o le 911 Turbo S E-Hybrid? - fa'aaoga le 400V eletise fa'aoga nai lo le 800V.

Porsche 911 Turbo Sipai Ata

Ma e le pei o isi faiga hybrid, taulai atu i le tamaoaiga, i le tulaga o lenei 911 o le a taulai atu i le faatinoga, e pei ona tatou vaaia i isi taaloga e pei o le McLaren Artura po o le Ferrari 296 GTB.

E tatau ona faʻamoemoe o lenei 911 hybrid e mulimulitaʻia le "fua" tutusa e pei o isi hybrids o le ituaiga, e pei o le Panamera, faʻapipiʻi le afi eletise i le faʻasalalauga, talu ai o faʻataʻitaʻiga e lua e tutusa le valu-saosaoa PDK gearbox.

Porsche 911 Turbo Sipai Ata

O lenei fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga e sau fo'i ma fa'amalama pito i tua o lo'o ufiufi. E le mafai ai ona tatou vaʻavaʻai i mea o loʻo tupu i tua, ae tatou te manatu e le o nofoa pito i tua e lua o loʻo i ai maa ma mea faʻataʻitaʻi uma e masani ona ave e nei prototypes.

O afea e taunuu ai?

O le Porsche 911, tupulaga 992, e fa'amoemoe e maua lona fa'afouga "ogatotonu" i le 2023, o lea e tatau ai ona fa'amoemoe o le a o'o mai i le tausaga lena o le a fa'aalia ai lenei 911 Turbo hybrid e le'i tupu muamua.

Faitau atili