Mazda MX-30 fa'ata'ita'i. E eletise, ae e tau le lagona. E aoga?

Anonim

Faaalia pe a ma le tausaga talu ai, o le Mazda MX-30 e le gata o le uluai faʻataʻitaʻiga eletise mai le ituaiga o Hiroshima, e faʻapea foi o le faʻamatalaga a Iapani o le mea e tatau ona i ai le eletise.

Faʻaaogaina i le faia o mea "lou ala", Mazda o se tasi o nai faʻailoga na teteʻeina se tulaga faʻapitoa i le lalolagi taʻavale ma le MX-30, e pei ona faʻamaonia. Amata mai fafo, e pei ona taʻu mai e Guilherme Costa ia i matou i le taimi muamua na ia vaʻaia ai, o le tele o le MX-30 e le o taʻu mai ai o se tram.

O le “sala”? O le pulou umi e foliga mai ua tipiina e faʻapipiʻi ai se afi afi i totonu, ma o le a faʻapea mai le 2022 agai i luma, pe a maua se faʻalautele lautele ma i Iapani ua uma ona faʻatau atu le penisini-naʻo MX-30. I tua atu, o le pito sili ona taua o le faʻaliliuina o faitotoa tatala e le gata ina faʻaleleia le avanoa i nofoa pito i tua, ae faʻapea foi le MX-30 e tu ese mai le motu o tagata.

Mazda MX-30

Eletise, ae muamua le Mazda

Pe eletise pe faʻatasi ma se afi afi, o loʻo i ai se mea e faʻaalia ai Mazdas faʻaonaponei: o le lelei o latou totonu ma le faʻalelei o le teuteuga.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E manino lava, o le Mazda MX-30 e leai se tuusaunoaga ma o le fale Iapani faʻataʻitaʻiga o se avanoa faʻafeiloaʻi lea o loʻo lelei ai le tulaga lelei o faʻapotopotoga ma mea (e aofia ai le pusi Potukale).

Mazda MX-30

Tulaga maualuga i luga ole MX-30.

Ae mo le avanoa i luga o le vaa, e ui lava o le tatalaina i tua o faitotoa pito i tua e fesoasoani i le sao atu i nofoa pito i tua, o i latou o loo malaga iina e sili atu le lagona e pei o latou i luga o se taavale e tolu faitotoa nai lo se taavale e lima faitotoa. Ae ui i lea, e sili atu le avanoa mo ni tagata matutua se toʻalua e faimalaga ma le mafanafana.

E eletise? Na toetoe a le foliga mai

Ua uma ona taʻua e Guilherme ma ina ua uma ona ave le MX-30 mo le tusa ma le vaiaso na iu ai ina ou ioe atoatoa ia te ia: ana le leai o se pisa, o le MX-30 e le foliga mai o se taavale eletise.

Mazda MX-30
O faitotoʻa pito i tua e foliga lelei.

O le mea moni, 145 hp ma, sili atu i mea uma, 271 Nm o le torque e tuʻuina atu i le taimi lava lena, ae ui i lea, o le tali atu o le faʻatonuga ma le lagona lautele e latalata atu i le afi afi afi.

Ile tulaga masani, o le MX-30 o loʻo mulimulitaʻia taʻavale masani a isi Mazda talosaga, faʻatasi ai ma se taʻitaʻiga saʻo ma saʻo, o se gafatia lelei e aofia ai gaioiga o le tino ma se faʻamafanafanaga lelei / amio.

Mazda MX-30

A tatou tuua le avanoa, e tusa ai ma le Mazda, o le mea lea e sili ona taua ai taavale eletise (o le aai), o le MX-30 e le faʻanoanoa, faʻaalia lelei le mautu ma lagona i taimi uma e sili atu le toʻa e feagai ma auala o le atunuʻu ma alatele i lena mea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le sili ona faʻatusatusa ae iloga foʻi Honda e.

o se mailei laitiiti (tele).

I le taimi nei ua matou vaʻaia o le auala a Mazda i le fatuina o se faʻataʻitaʻiga eletise ua iʻu ai i se oloa e ese le matagofie mai le tauvaga ma ofoina atu se faʻataʻitaʻiga e ese mai le faʻamoemoeina o le 100% eletise.

Mazda MX-30
O le vaega atopa'u o lo'o i ai le malosi o le 366 lita, o se tau talafeagai tele.

Ae ui i lea, e pei ona fai mai le tala, "e leai se matagofie e aunoa ma le toilalo" ma i le tulaga o le MX-30 o loʻo aʻafia saʻo i le vaaiga a Mazda i le nofoaga e sili ona fiafia e faʻaaoga ai se taavale eletise.

E pei ona ou taʻua, fai mai Mazda o taavale eletise e sili atu le aoga i totonu o le taulaga ma o le mea lea na filifili ai e faʻapipiʻi se tamaʻi maa e sefe ai tau ma le siosiomaga.

Faatasi ai ma le malosi o le 35.5 kWh, e mafai ai mo se faʻasalalauga tuʻufaʻatasiga o le 200 km (265 km faʻasalalau i totonu o taulaga) e tusa ai ma le WLTP cycle. Ia, e pei ona e iloa lelei, i tulaga moni, o nei tulaga taualoa e tau le ausia ma i le taimi o le suʻega e seasea ona ou vaʻai i le faʻailoga folafola e sili atu i le 200 km.

Mazda MX-30
O le poloaiga tutotonu mo le infotainment system o se aseta.

E lava lenei tau mo le fa'amoemoe a le Mazda e fa'aogaina le MX-30? Ioe, ma soʻo se taimi lava na ou faʻaaogaina ai i totonu o taulaga na mafai ona ou faʻamaonia o le toe faʻafouina o le faiga o loʻo lelei lana galuega, e oʻo lava i le faʻatagaina e "faʻalautele" le kilomita folafolaina ma oʻo atu i le 19 kWh / 100 km.

O le faʻafitauli e le o taimi uma tatou te savavali ai i totonu o taulaga ma i nei tulaga o le MX-30 o loʻo faʻaalia ai tapulaa o le "faʻaaliga" a Mazda. I luga o le alatele, e seasea ona ou taumafaina i lalo ole 23 kWh/100 km ma pe a tatau ona matou o ese mai le taulaga, o loʻo i ai le popolega e uiga i le tutoʻatasi.

Ioe, faatasi ai ma le taimi ma le masani i le MX-30 ua amata ona matou iloa e mafai ona matou agai i luma pe a uma, ae o le Mazda faʻataʻitaʻiga atonu e manaʻomia nisi fuafuaga faʻaopoopo malaga e faʻamautinoa ai o loʻo i ai sau nofoaga e utaina ai le MX -30. ina ua taunuu.

Mazda MX-30
O se tasi o ata sili ona tele a le Mazda MX-30: o le toe tatala pito i tua.

Kamupani "i le va'aiga"

E pei o taavale eletise uma, o le Mazda MX-30 e sili ona manaia i kamupani, faʻatasi ai ma le tele o faʻamalosi mo lona faʻatau.

Afai o tuusaunoaga mai le Lafoga Ta'avale (ISV) ma le Lafoga Ta'avale Ta'avale (IUC) e taatele mo tagata uma e ana fa'ata'ita'iga eletise, e maua e kamupani sina mea itiiti e maua.

Mazda MX-30
O le Mazda MX-30 fou e mafai ona molia i luga o le 80% i le 30 i le 40 minute e ala i le fesoʻotaʻiga SCC (50 kW). I luga o le pa puipui (AC), e mafai ona faʻatumu atoa ile 4.5 itula.

Sei o tatou vaʻavaʻai, i le faʻaopoopoga i le 2000 Euro o le Setete faʻamalosia e mafai e kamupani ona talosaga, o le Mazda MX-30 e tuusaunoaina mai le Autonomous Taxation ma o loʻo vaʻai foi i le tulafono lafoga a le kamupani IRC ua faʻalauiloaina se aiaiga sili atu mo le faʻatagaina o le faʻaitiitiga o taavale eletise.

Pe sa'o le ta'avale mo a'u?

O le Mazda MX-30 o se faʻamaoniga e le o tatou uma e faʻaogaina fofo tutusa e foia ai le "faʻafitauli" tutusa. Faʻatulagaina mo le taulaga, o le MX-30 e pei o se "iʻa i totonu o le vai" iina, e oʻo lava i le gafatia o ni nai asiasiga (laʻititi) i le fesoʻotaʻiga i le taulaga o loʻo siomia ai o tatou taulaga.

Mazda MX-30

Faatasi ai ma se uiga mataʻina o le faʻapotopotoga ma meafaitino ma se foliga e mafai ai ona tu i fafo mai le motu o tagata, o le Mazda MX-30 o le talosaga sili lea mo i latou e faʻatauaina le tele o mea e pei o le ata ma le lelei ma e mafai ona lafoaia (ni) tutoʻatasi.

Faʻaaliga: O ata o loʻo faʻaalia ai le Mazda MX-30 First Edition, lea e le o toe iai i luga o le maketi, faʻatasi ai ma le tau ma meafaigaluega faʻasalalau i luga o le pepa faʻapitoa e fetaui ma le Mazda MX-30 Excellence + Plus Pack, o le faʻatulagaga tutusa.

Faitau atili