Fa'asa'o le kaponi fa'aoso. O le a le mea ma pe fa'apefea ona aoga?

Anonim

Fa'asalalauga

O se gaioiga e tu'uina atu e maua mai ai se aofa'i fa'atusatusaina o fa'amama ma e mafai ona fa'a'ese'ese ia fa'aleagaga. O lenei taui e faia i fafo atu o le tau o lenei gaioiga, e ala i tupe faʻafaigaluega i galuega faatino e fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻamalama.

Fa'aaoga e Razão Automóvel suauu bp. E ala i le polokalame bp Target Neutral, i le faiga fa'apa'aga ma le bp, o le a matou fa'amama le kaponi o lo'o fa'aosoina a matou su'ega auala.

O le fa'aitiitiga e maua mai i lenei tupe fa'afaigaluega e tatau ona moni, tumau, tulaga ese ma fa'alagolago i le i ai o lenei poloketi, o lona uiga, a aunoa ma le iloaina o lea lava mea, e le tupu le taui.

I le filifiliga o poloketi, o loʻo faʻaalia e atunuʻu o loʻo manaʻomia le lagolago mo a latou atinaʻe, ma o latou foi ia e sili ona sao i suiga o le tau.

O nei poloketi e tatau ona i ai se aafiaga lautele i sosaiete ma le siosiomaga, faʻaaloalo i Manulauti Atinaʻe Faʻaauau a Malo Aufaatasi mo le 2030.

O a poloketi e lagolagoina e le bp?

O le vaega o poloketi lata mai e aofia ai fuafuaga e fesoasoani i le faʻaitiitia o le carbon ma atunuu e pei o Mekisiko, Zambia ma Initia. Va'ai iinei nisi o faʻataʻitaʻiga o poloketi lagolago, faʻapea foʻi ma mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le bp Target Neutral.

O le a le carbon credits?

O fa'atupe kaponi ua fa'amaonia le fa'aitiitia po'o le fa'ate'aina o le kaponi. E masani ona fa'aigoaina i tone o le CO2 ma e mafai ona fa'atau ma fa'atau atu i le va o vaega o lo'o a'afia ai, ae tatau ona tu'uina atu i le su'etusi su'etusi pe a fa'aaogaina e fa'afesuia'i ai fa'amagaloga ua aveese.

E mafai ona ou fa'afesuia'i a'u kaponi fa'aoso?

E ala i se fa'alapotopotoga fa'amaonia, e mafai e so'o se tasi ona fa'afesuia'i a latou emisi.

I le 14 tausaga ua tuanaʻi, ua fesoasoani le bp i tagata faʻatau e faʻaalu le 6 miliona tone o le kaponi, faʻatupuina le sili atu i le 24 miliona Euro mo galuega faʻaititia o le carbon i le lalolagi atoa.

A e fa'aogaina suau'u bp, e otometi lava ona e fa'amama le kaponi mai au sapalai, e ala i le polokalame bp Target Neutral.

Ae ui i lea, e ala i lenei simulator, e mafai ona faʻafefeteina le kaponi emisi o lau auala poʻo malaga i luga o le ea, poʻo a lava le suauu e faʻaaogaina. bp o le a fa'aogaina le aofa'i o lo'o totogi mo taui e fesoasoani ai i galuega fa'atino e saofagā i le fa'aitiitia o le fa'aoso o se vaega o le fa'asoa a le bp Target Neutral.

fale kesi_bp_restelo_po

O le a le taua o le fa'asili?

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se taavale tiso e faʻaaogaina le averesi o le 6.5 l/100km ma femalagaaʻi 30,000 kilomita i tausaga taʻitasi, o le a tuʻuina atu le 6.83 tone o le carbon *. O nei emissions e mafai ona faʻafefe e faʻaaoga ai le bp simulator ma i lenei tulaga faʻapitoa, o le tau o le 25.62 euros.

*o nei fa'amaumauga na maua mai ile bp simulator.

O lenei anotusi e lagolagoina e
BP

Faitau atili