Aira de Mello, Volvo Potukale: e aunoa ma ni atinaʻe, trams e "naʻo ni nai tagata"

Anonim

Le nofoaga e fiafia i ai le tele o Lisboners (ma tua atu) o le vaitafe i tafatafa o le Eletise Falemataaga o, i le va o Me 24th ma Iuni 16th, le fale o le amataga o le fou Volvo Studio , o se mea e tupu mulimuli ane e iai isi taofi i Europa.

Fausia ma le fa'amoemoe e fa'ailo le taunu'u mai a Volvo 100% fa'ata'ita'iga eletise i lo tatou atunu'u, Volvo Studio o lo'o fa'avae i luga o se mea faigofie ae fa'atauva'a: tu'u tagata fa'atau i tua o le uili. I lenei auala, ua fautuaina ai e Volvo i vaega uma e fiafia i ai e faia se suʻega faʻalautele (i le va o Belém ma Carcavelos) i le fou. XC40 Toe fa'aleleia.

E ese mai le mea e masani ai i nei mea, o le suʻega suʻega e faia i le tulaga faalilolilo (e leai se tasi mai le faʻailoga i tafatafa o ia), na o le faia o se taimi muamua, e mafai ona faia e ala i lenei sootaga. Mulimuli ane, i le faaopoopo atu i le XC40 Recharge, o le C40 Recharge fou o le a faʻaalia foi i lena avanoa, lea e tatala i aso uma mai le 9:30 i le 19:45.

Aira de Mello Volvo Taavale Potukale
I le va o Me 24th ma Iuni 16th, o le Volvo Studio o le a sosoo ma le Eletise Falemataaga, tatala i aso uma i le va o 9:30 ma 19:45.

O le pito tonu lava o le fa'aulufaleina o lenei mea na fa'atalanoaina e Razão Automóvel. Aira de Mello, Fa'atauga ma Feso'ota'iga Fa'atonu i Volvo Car Portugal , lea na matou maua ai se vaaiga i le lumanaʻi o le Swedish brand, o luʻitau o loʻo feagai ma le auala e fuafua ai e Volvo lenei vaega fou.

Mai Potukale i le Lalolagi

Razão Automóvel (RA) - Na amataina e Potukale se faʻasalalauga faʻavaomalo a Volvo e taulaʻi i le eletise. E te manatu o matou o se atunuʻu ua saunia mo le 100% eletise eletise?

Aira de Mello (AM) - E moni, sa matou matua mitamita lava i le avea ma maketi muamua na maua le Volvo Studio concept. O matou o se atunuʻu e tele le gafatia mo le 100% eletise eletise, peitaʻi, o loʻo i ai pea se auala umi e alu ai. E ui lava e leai se eletise moni o taulaga e mafai ai ona faʻapipiʻiina se tram i se auala faigofie ma faigofie, o le a naʻo se filifiliga mo ni nai tagata.

Va'ai faalemafaufau i se tasi e nofo i nofoaga e leai ni pakaga i lalo o le eleele po'o ni faletaavale tumaoti - o le i ai o se ta'avale eletise e le o se filifiliga. O le faʻapipiʻiina o se taulaga atoa ma le faʻatupeina o atinaʻe o se tupe faʻaalu tele ma faʻamanatu ai sina tala o le "moa ma fuamoa" tala fagogo: a aunoa ma se numera talafeagai o trams / hybrids e faʻamaonia ai, o le a leai se tupe faʻafaigaluega, ma a aunoa ma atinaʻe, o le a iai. leai se tumutumuga o taavale eletise.

Aira de Mello
O Aira de Mello o loʻo nofo i tua o le uili o le XC40 Recharge, o se faʻataʻitaʻiga, i ana upu, na faateia ai i latou e malaga i le Volvo Studio.

RA - O le Volvo XC40 P8 Recharge o le maualuga lea o le Volvo Studio Lisboa, ae o le Volvo C40 o loʻo faʻaalia foi, o le Volvo muamua o le a na o le 100% eletise. Na fa'afefea le tali a tagata lautele i le taimi o su'ega?

AM - O faʻataʻitaʻiga suʻega e faʻapitoa mo le 100% eletise XC40, mo le taimi nei o le C40 ua na o le vaʻai! Matou te faʻamoemoe e maua muamua iunite (o le C40 Recharge) e taʻavale i le faaiuga o le tausaga i Potukale.

O le tali atu i le faʻafesoʻotaʻi muamua ma le 100% eletise XC40 ua sili atu nai lo o matou faʻamoemoega sili ona lelei: o loʻo fiafia tele tagata i le tekinolosi "tasi pedal drive", le Google Fesoasoani tuʻufaʻatasia, le malosi o le taavale ma le paleni, ae sili atu le lagona o le faatinoga. ma le malosi o lenei XC40, e aunoa ma se afi afi!

E matua taua tele le faʻamalamalamaina o le faʻamatalaga "taavale eletise = meafaigaluega" lea, i se leo faʻafefe, tatou te faʻalogo i nisi o taimi i talanoaga i le alatele. O manatu faaalia ua matua'i lelei! E fiafia tagata ona latou te lagona moni i tua o le uili o se taavale malosi, leoa, mama ma, ioe, saogalemu, pe ana le o se Volvo.

Volvo Studio

naunau moni

RA - Mai le 2030 i luma, Volvo o le a faʻatau atu naʻo le 100% taʻavale eletise. O lenei suiga e mataʻutia ma e finau nisi e vave tele. Pe o se filifiliga e lamatia?

AM - I Volvo, ua matou faia le tele o filifiliga e le lamatia i taimi talu ai nei. O le mea e lelei ai, o le mea na matou vaʻaia o le, i se isi itu, na matou fesoasoani e "tatala le faitotoa" ma o le tele o a matou "soa" na mulimuli mai ia i matou - na tupu ina ua matou lamatia le faʻalauiloaina o le faaiuga o Diesel, ina ua matou lamatia le faʻalauiloaina. le 180km/h fa'atapula'aina. fa'apea fo'i le fa'aeletise o le va'aiga atoa.

Matou te fiafia i lena mea, o le matou faʻamoemoega lena, e faʻaosofia felafolafoaiga, faʻalauiloa suiga. E tatau lava ona tatou faia se mea ina ia i ai se paneta mo a tatou fanau a fanau, e manino lava e le o ni pese!

O le a le faasaoina e Volvo le lalolagi na o ia, ae afai e faia e tagata taʻitoʻatasi a latou vaega ... o le mea e lelei ai, matou te leʻi mauaina lava ni taunuuga lelei i tulaga o faʻatauga ma faʻalauiloa, talu ai na matou faʻalauiloaina lenei suiga o le Brand i le lima tausaga talu ai. E ta'u mai ai o loo tatou i ai i le ala sa'o ma o loo faatasi tagata ma i tatou i lenei faigamalaga.

RA - O lo'o fefe pea le tagata fa'atau i le masaesae o ma'a, le tau o le toe sui pe a malepe ma le mea e tu'uina atu pe a uma ona fa'aoga. E faapefea ona e tali atu i lenei vevesi?

AM - O maa i Volvo e faʻamaonia mo le valu tausaga ma e tusa ma le 10 tausaga faʻatatau. A aveese mai a tatou taavale e toe faʻaaogaina mo se "ola lona lua". O loʻo faʻaauau pea le faʻagasologa, ae o loʻo iai ni faʻataʻitaʻiga lelei: o loʻo i ai a matou maʻa tuai o loʻo faʻaaogaina i BatteryLoop ma i Volvo Cars lava ia.

E fesoasoani nei maa e teu ai le malosi mai le malosi o le la. Talu mai Aperila, o nisi oi latou na fafaga nofoaga mo taʻavale ma uila eletise i le pisinisi pisinisi a le kamupani Suetena o le soifua maloloina ma le tumama Essity, i Gothenburg.

I se galuega faapena, Volvo Cars, Comsys AB (Swedish clean-tech company) ma Fortum (Europa energy company) o loʻo aofia i se poloketi pailate lea o le a faʻateleina ai le fetuutuunai o le sapalai i se tasi o fale eletise eletise i Suetena - o maʻa na tautua. Volvo's plug-in hybrids o le a avea o se vaega e teu ai le malosi, fesoasoani i le tuʻuina atu o auaunaga e taʻua o le "vave-paleni" mo le eletise.

E ala i nei ma isi poloketi, o loʻo suʻesuʻeina e Volvo pe faʻapefea ona matua maʻa ma pe faʻafefea ona toe faʻaaogaina - o loʻo tatou maua atili le malamalama i lo latou tau faʻatau pisinisi pe a uma ona faʻaaogaina i taavale - e taua tele mo le faʻatauvaʻa ma faʻafaigofie ai mo i latou. sui i totonu o taavale, pe afai o le faamoemoega lena o le tagata faatau.

RA - Volvo o le a avea, i lenei sefulu tausaga, o se faailoga selau. I le 1927 na latou fananau mai ai ma le taulai atu i le saogalemu, ae o aso nei o loʻo tele atu popolega ... pe o se vaitaimi o le toe faʻafouina atoa?

AM - E leai se mea. I tulaga o tulaga taua, o le taulaiga e tumau pea - ola, tagata. O mea uma matou te faia i Volvo o loʻo faʻaauau pea ona saofagā i LOU saogalemu.

Ae o le a le aoga o taavale atamai ma saogalemu pe afai e leai so tatou paneta, se lumanaʻi? O le mafuaaga lena matou te siitia ai le faʻaauau i le tulaga o le saogalemu. Afai ua tatou faasaoina ola mo le 94 tausaga, ua oo mai le taimi e fesoasoani ai e faasaoina “LE” ola… o tagata uma.

Aira de Mello Volvo Taavale Potukale

O le toe faʻafouina e leʻo faʻatatau i tulaga taua o le ituaiga, ae sili atu i le toe faʻafouina o le pisinisi, o le auala tatou te vaʻai ai i le taavale, o lona umiaina, o lona faʻaaogaina, o le auaunaga tatou te mananaʻo e suia i ai, ae o le a avea lena ma mataupu mo se isi faatalanoaga!

RA - Latou te fai mai, i luma, e uiga i le filogia ma suiga o le tau "o latou o se vaega o le faafitauli". Ose feso'ota'iga "leai se filiga" o lo'o fa'atuputeleina i totonu o se alamanuia e masani lava ona masani ai. E te manatu o Dieselgate o se tasi lea o mafuaʻaga autu i le faʻavaveina o le eletise ma lenei suiga ogaoga i le alamanuia?

AM - Soʻo se pisinisi faʻaleagaina o se vaega o le faʻafitauli. I le tulaga o taavale, e faaopoopo atu i le gaosiga o le gaosiga, o loʻo ia i matou le oloa lava ia. E sili atu pe itiiti ifo le faʻaleagaina, e tofu uma i tatou ma a tatou matafaioi ma i Volvo tatou te mananaʻo e saofagā i le avea ma se vaega o le fofo.

O le mafuaaga lena e lua o matou falegaosimea ua leva ona le mautonu i le siosiomaga ma e le o toe mamao, matou te mananaʻo e faʻaumatia afi afi.

O vaega uma, tala uma, pepa uma e saofagā i le faʻalauiloaina o ituaiga, tagata, sosaiete. O le mea moni, ou te manatu ua avea le pisinisi o taavale ma faataitaiga i isi, ioe, e sili atu ona masani ma sili atu ona eleelea, o loʻo faʻaauau pea ona faʻaogaina e pei o le 70, 100 tausaga talu ai e aunoa ma se suiga vaaia pe faʻasalalau.

sui tulaga

RA - I le iva tausaga, Volvo o le a naʻo le 100% eletise. Ae o loʻo i ai faʻailoga lata mai e pei o Tesla ma isi o le a ulufale atu i le maketi a Europa i le malosi, lea na faia talu mai le aso muamua. O le a le mea o le a faia ai se eseesega mo le tagata faʻatau? E te talitonu o le talafaasolopito ma le talatuu o se ituaiga e pei o Volvo e lava le mamafa i le faʻatauga faʻatau?

AM - E aunoa ma se masalosalo, pe a filifilia e tagata se faʻailoga, pe Volvo poʻo soʻo se isi, latou te filifilia se seti o tulaga taua latou te iloa, o se talafaasolopito, o se talatuu, se DNA.

Matou te fai atu i taimi uma o le i ai i tua o le uili a le Volvo e tele tala e uiga i lena tagata - o le Volvo e sili atu nai lo se taavale, o se auala e ola ai. O le taavale "o tagata e popole i isi tagata". Po o le a lava le ituaiga o le faʻamalosi o le taavale, ma e tulaga ese ma e le mafai ona faʻatusalia.

Volvo Studio
O se mea e fa'apitoa mo ta'avale eletise i lalo ole Falemata'aga Eletise: e mafai ona i ai se nofoaga e sili atu?

RA - Ua fa'ailoa mai e Volvo o le fa'atau atu o ana ta'avale eletise 100% o le a na'o luga ole laiga. Ae e faʻailogaina le faʻalauiloaina o le muamua 100% eletise, na latou faia se "mea faʻaletino". Pe le feteenai ea?

AM - Manaia le manatu! Matou te talitonu i se feso'ota'iga i le va o luga ole laiga ma luga ole laiga. Matou te le manaʻo e lafoaʻia le "faʻaletino" i le faʻatauga, o le faʻatauina o se taavale o loʻo i ai se malosi faʻalagona lagona ma, i la matou vaaiga, e taua le lagona e le tagata faʻatau, paʻi, iloa le oloa, aemaise lava pe a oʻo mai i o se tekinolosi fou e manaʻomia le poto masani ma faʻamaonia.

O le mea lea, matou te valaʻauina tagata e o mai i Volvo Studio Lisbon, fai se suʻega malosi o la matou 100% eletise fou ma a matou tagata faʻatau pe a tuua i matou e Volvo Studio (Iuni 13th).

Matou te mananaʻo e faʻafaigofie le olaga mo tagata, matou te manaʻo i le faagasologa e amata i luga o le initaneti lea e mafai ai ona latou faʻatulagaina ma faʻataʻitaʻiina filifiliga faʻatau, ona alu lea i se tasi o faʻatau oloa, lea e fai ai le faʻatau.

RA - E fa'afefea ona a'afia fa'atau fa'atau?

AM - E leai. O loʻo faʻaauau pea ona matou faʻatupeina faʻapitoa i la matou faʻatau fesoʻotaʻiga o se tagata autu i le faʻatauga, faʻamaonia e oʻo lava i le tuputupu aʻe na faʻaalia e Volvo i Potukale.

E leai se mea e suitulaga i le fa'afeso'ota'i tagata, le lagona o le taumafai i le oloa, ua na'o le fa'afaigofieina o le faiga - mo le tagata fa'atau ma le fa'atau.

O tagata e amata faʻatau i luga ole laiga e taunuʻu i le faʻatau ma se manatu manino e uiga i le oloa latou te manaʻo e faʻatau, ua uma ona latou faʻatulagaina le taʻavale i auiliiliga ma faʻataʻitaʻiina le auala e faʻatau ai, o mea uma o loʻo misi o le mea lea e le mafai e le initaneti ona tuʻuina atu: faʻafesoʻotaʻi... fa'atasi ai ma le ta'avale , ma tagata, i lenei fa'agasologa o lo'o tumau pea le le suia o le matafaioi a le pule fa'asoa.

RA - I le 2020 na faʻatapulaʻaina taʻavale i le 180 km / h. Mai le 2030 i luma, latou te faʻatau atu naʻo le 100% eletise. E iai nisi mea i le ala?

AM - O nisi! Matou te faʻafesoʻotaʻi, ae matou te leʻi faʻalauiloaina ni mea puʻeata i luga o le laupapa e mafai ai ona matou mataʻituina le tulaga o le avetaavale ma faʻalavelave pe a iai se lamatiaga mo oe poʻo isi vaega (vaivai, onā poʻo maʻi faʻafuaseʻi).

O le isi lea mea fou e fesoʻotaʻi saʻo i le saogalemu e le o toe mamao ae avea ma mea moni. I le 2022 o le a matou maua ai ni tala fou i lalo o le mautauave o le "Mobility" ma isi mea matou te faʻamoemoe o le a toe fesoasoani, toe faʻaleleia le pisinisi! Fa'alogo pea.

Faitau atili