Volvo XC40 toe faʻaleleia. E uiga uma i le 100% eletise Suetena SUV

Anonim

O LE Volvo XC40 toe faʻaleleia e le o le muamua eletise XC40. O le Volvo XC40 Hybrid Plug-in T5 Twin Engine o le uluai eletise eletise lea o le Swedish SUV, ae afai o le i ai o se afi vevela o se mea e te le manaʻomia, ona e maua lea, mulimuli ane, naʻo le pau lea o le faʻaogaina o eletise eletise. .

O le muamua 100% eletise Volvo ma atonu o le lomiga sili ona faʻamoemoeina o le XC40. Talu mai lona faʻalauiloaina i le 2018, na faʻasalalauina o se SUV o le a faʻaavanoaina i se faʻaeletise uma, faʻatasi ai ma le vevela ma le plug-in hybrid versions.

Fa'aauupegaina i afi eletise e lua (tasi i luma ma le tasi i tua) e fa'amaonia ai le ta'avale uma, e iai 408 hp, 660 Nm ole pito maualuga ma e mafai ona faʻamaeʻaina le taʻavale mai le 0-100 km/h ile 4.9s itiiti.

Volvo XC40 Toe faʻaleleia
Va'ai mai tua, e faigata ona iloa le XC40 Recharge mai isi XC40s.

O le a mafai, e ala i le mea na taʻua e Volvo "One Pedal Drive", e faʻaaogaina naʻo le faʻavavevave mo le tele o "galuega i aso uma" o lenei SUV. E na'o le si'i a'e o lou vae mai le fa'avavevave e fa'agata ai le Volvo XC40 Recharge, e pei o le tulaga, mo se fa'ata'ita'iga, i le Nissan Leaf.

O le mataupu saogalemu, e pei ona lauiloa, o se tasi o mea sili ona taua mo Volvo. O le Volvo XC40 Recharge o loʻo faʻaauau pea ona ofoina atu le fesoasoani o le avetaʻavale ma le saogalemu e pei o le Pilot Assist ma le BLIS, ae faʻapea foʻi ma se mamao ma se faiga e puipuia ai le gaoi, e taofia ai "uo a isi" mai le faʻaogaina o le leitio a le mamao.

Volvo XC40 Toe faʻaleleia
E ui i le 100% eletise, o le XC40 Recharge na fausia e faʻavae i luga o le CMA platform.

Tuto'atasi ma taimi o uta

E nafa ma le faʻateleina o le mamafa o le Volvo XC40 i le 500 kg (ua mamafa nei i le va o le 2150 ma le 2250 kg, e faʻatatau i le maualuga o meafaigaluega), o le mana o le maa o le 78 kWh.

O lenei pusa maa e mafai ai ona e faimalaga i le 400 km ile taamilosaga WLTP , ma Volvo e le o agai i luma pe afai o le ai ai isi maa tetele i le lumanaʻi. O nei tau o loʻo faʻatagaina pea - e faʻavae, e tusa ai ma Volvo, i luga o se faʻamoemoe muamua.

Volvo XC40 Toe faʻaleleia
O le tulaga o le XC40 Recharge ua avea ma autu o le tele o faʻamalosia e faʻamautinoa ai le saogalemu masani a Volvo.

A o'o mai i taimi e fa'atauina ai, e fa'alagolago i masini ma fa'apipi'i eletise e te fa'aogaina.

O le Volvo XC40 e mafai ona fa'atumuina le 80% o le maa i le 40 minute, i totonu o se fa'atau vave ma o'o atu i le 150 kW.

Afai e te fa'aogaina le uaea fa'aola masani, fa'afeso'ota'i i se fale e fa'atau ai fale, e tusa ma le 30 i le 55 itula , faʻalagolago i le mana e mafai ona e toso mai le fesoʻotaʻiga i lau eria o loʻo nofo ai. I se isi faaupuga, o itula uma e molia ai, o loʻo e mauaina i le va o le 7.5 i le 14 kilomita o le tutoʻatasi.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Mo tau fa'apuupuu masani, ua fautuaina e Volvo le fa'aogaina o se uaea talafeagai mo le fa'atonuina i le va o le 3.5 kW po'o le 11 kW. Faatasi ai ma nei uaea, e matua pa'ū le taimi e totogi ai: latou te faatagaina taimi mai le 18.5 itula i le 5.5 itula, i le faasologa. O lona uiga, o le tuto'atasi e mafai ona alu mai le 20 i le 60 kilomita mo itula ta'itasi o le fa'atonuina.

Volvo XC40 Toe faʻaleleia
O le fa'aaogaina o se uta vave e o'o atu i le 150 kW, e mafai ona toe fa'afo'i le 80% o le malosi o le maa i le na'o le 40 minute.

O lo'o avanoa fo'i le Pusa Ta'avale Volvo. O lenei pusa puipui 11 kW 32A e ofoina atu le taimi e molia ai e tusa ma le 5.5 itula (mai le gaogao i le 80%) poʻo le tutoʻatasi o le 60 km mo itula taʻitasi o le faʻatonuina.

E ala i le Volvo on Call app, e mafai ona faʻatulagaina uta. E aoga lenei mea pe a iai sau tau eletise malosi, e mafai ai ona e faʻamalieina, mai le itu tau tupe, taimi e totogi ai.

Faiga fa'amatalaga fa'atasi ma auaunaga Google

Na faʻaaogaina foi e le infotainment system le taunuu mai o le Volvo XC40 Recharge e faʻafouina ai ia lava, o se faʻafouga e tatau ona faʻalauteleina i faʻataʻitaʻiga uma o le Swedish brand.

Ua i ai nei la matou polokalama Android, ma Google auaunaga, e aofia ai Google Maps, Google Fesoasoani ma Google Play Store. O fa'afouga e faia i luga o le ea.

Volvo XC40 Toe faʻaleleia
Le XC40 Recharge debuts i Volvo se faiga o infotainment ma Google auaunaga.

O lo'o iai fo'i fa'amatalaga ma menus fa'apitoa i le Volvo XC40 Recharge, e pei o fea nofoaga e fa'atauina ai e sili ona latalata.

Ua uma ona tuʻuina e Polestar se faiga faʻatasi ai ma le Android faʻavae i luga o ana faʻataʻitaʻiga, o lea na oʻo ai se taimi aʻo leʻi faʻaaogaina foi i ata Volvo.

E ui lava i lea, ma le amanaia o ata o loʻo faʻaalia, o le lisi o lisi e tatau ona tumau tutusa ma le mea o loʻo i ai i faʻataʻitaʻiga o le Swedish brand, e ese mai le Polestar i lenei tulaga.

Volvo XC40 Toe faʻaleleia

O le kilia o le eleele na siitia mai le 211mm i le 175mm, faʻaaloaloga o le tuʻuina o maa i luga o le fola o le XC40 Recharge platform.

La'u uta ma tosoina gafatia

Ole Volvo XC40 Recharge e mafai ona toso ile 1500 kg. O le mamafa o le uta o ato ato e 413 lita, lea e maualalo ifo nai lo le faʻapipiʻiina o se afi vevela (460 l) ona o le avanoa o loʻo nofoia e maʻa.

Volvo XC40 Toe faʻaleleia
Faatasi ai ma le mou atu o le afi afi, na aliali mai ai se tamai ogalaau i luma.

Ae ui i lea, i le pito i luma, o loʻo i ai nei se avanoa e teu ai, faʻatasi ai ma le gafatia o le 31 l, lea e mafai ai ona tatou totogia lenei eseesega.

Tau ma taunuu i le maketi Potukale

Ole Volvo XC40 Recharge ua fa'atulaga e amata le gaosiga i le afa lona lua o le 2020, fa'atasi ai ma fa'atauga e amata na'o maketi filifilia.

Volvo XC40 Toe faʻaleleia
Ua le toe mana'omia le fa'a'aisa pito i luma ma ua mou atu.

I le 2021 na taunuu i luga o le maketi a le atunuʻu, ae e leai lava se aso mautinoa mo faʻatauga.

E tusa ai ma tau, e naʻo fua faatatau mo le maketi i Amerika i Matu e iloa, lea e tatau ona tusa ma le 50 afe tala.

Faitau atili