Fa'ailoga ua mou atu ile 21st century

Anonim

E le o se mea fou. Talu mai le amataga o le taavale, ua matou molimauina le fanau mai ma le oti o le tele o ituaiga, o se taunuuga o le atinaʻeina o pisinisi. Ma e ui lava i le (lelei) sili atu i le 100 tausaga o loʻo i ai i le taavale, i lenei seneturi. XXI e leai se eseesega.

I lenei Fa'apitoa, vaevaeina i ni vaega se lua, o le a tatou toe manatua ai fa'ailoga ua mou atu ma na fananau mai i lenei seneturi, fa'atasi ai ma le fa'amuamua i fa'ailoga na tatou maua pe maua i totonu o la tatou maketi. Ma o le numera o faʻailoga o loʻo taʻua o loʻo maofa pea, e ui lava i le mea moni e na o le 20 tausaga talu mai le amataga o lenei seneturi.

Mo le vaega muamua, matou te taulaʻi atu i luga o faʻailoga ua mou atu, mai igoa faʻasolopito i totonu o pisinisi, i isi e le o misia ma e oʻo lava i (toetoe lava) le iloa.

Ae mo mafuaaga o lona paʻu, e tele naua. Mai le leaga o fuafuaga po'o le pulega fa'ai'uga, i oloa e le'i maua le manuia fa'amoemoeina... o lo'o i ai sina mea itiiti. Faʻaopoopo i ai se faʻalavelave tau tupe i le lalolagi atoa (lea na "pa" i le 2008) ma na faʻataunuʻuina tulaga mo se "afa atoatoa" lea na mafua ai ona tapunia le tele o faʻailoga.

Rover (1878-2005)

Rover 75
Na fausia atoatoa e Rover, o le 75 o le faʻamoemoe sili lea o le faʻailoga a Peretania, ae e leʻi lava e taofia ai lona mou atu.

I le faʻavevela faifai pea talu mai aso o British Leyland, na vaʻaia ai e Rover le maliu ua leva ona faʻasalalau i le 2005. Ina ua uma ona faʻaalia i le 1994 o le faʻaola sili o le faʻailoga Peretania, i le 2000 BMW "ua lava" o tupe gau ma faʻatau atu mo na o le 10 pauna i le Phoenix Consortium.

Talu mai lena taimi, ma e ui lava i le maualuga o faanaunauga, o se taimi umi a o leʻi oʻo i le faʻailoga na tuʻuina mai ia i matou taavale e pei o le P6, SD1 poʻo le 75 na faʻafeiloaʻi, e aunoa ma le faʻalauiloaina o se faʻataʻitaʻiga fou talu ai ua le toe pulea e BMW (Streetwise e leʻi e sili atu nai lo le Rover 25 ma se foliga faʻafefe).

UMM (1977-2006)

UMM Alter

I le 2006, o le taimi o le "matou" tuai UMM e faʻamavae faʻamaonia i le pisinisi o taavale. Ua leva ona i ai i se tulaga o le "semi-dormancy" - i le 2000 le Alter mulimuli na gaosia ma i le 2004 kopi mulimuli e lua na resitalaina - ona o le le lava o poloaiga, o le lauiloa Potukale lauiloa na alu ese mai le vaega o taavale afi.

Daewoo (1972-2011)

Daewoo Hue

Fanau mai i le 1972, o le 1990s na lauiloa ai le Daewoo Motors i tagata Europa. Muamua ma le Nexia ma Espera e le o taʻua, ae mulimuli ane faʻatasi ai ma se vaega sili atu ona atoatoa e faia i faʻataʻitaʻiga e pei o Matiz, Lanos poʻo Kalos.

Su'e lau isi ta'avale

Sa i ai se taimi na mafai ai e Daewoo ona ausia faʻatauga talafeagai ma se faʻamautu i totonu o le "konetineta tuai".

Ae ui i lea, mai le 2005 ma ina ua uma ona "faasaoina" e le GM i le 2002, na tonu ai, i Europa, o le a tuʻuina atu e Daewoo le Chevrolet, ae o le faʻailoga lava ia o le a le toe umi se taimi. I le 2011, i le "ina ua mavae" o faʻafitauli tau tupe, na filifili ai GM e tapunia i le 2011, ma Chevrolet o loʻo i ai lona tulaga i maketi uma.

Saab (1945-2012)

Saapo 9-5

E le pei o le maliu o Daewoo, o Saab's e le gata na faateia ae na matua faanoanoa lava i totonu o le "faʻalapotopotoga o penisini". Faatasi ai ma se taulaiga faapitoa i le saogalemu, na avea Saab ma "tagata afaina" o le tautevateva a GM (aka, o le gaumativa o le sauai Amerika i le faaletonu tau tupe).

Faʻatau atu ia Spyker i le 2010, o le Swedish brand na ulufale atu i se "spiral" lea e iu ai ina mou atu. O le a le mafai e Spyker ona totogi uma tupe faʻaalu, e taʻitaʻia ai le kamupani faufale Scandinavian e oʻo lava i le gaumativa i le 2011, ma le faagasologa na maeʻa i le 2012.

Talu mai lena taimi, na maua ai e le consortium Saina NEVS (National Electric Vehicle Sweden) mea na totoe o Saab, ma sa i ai foi fuafuaga e toe faʻafouina le faʻailoga (na faʻatau atu foi 9-3), ae na vave ona paʻu le poloketi. I le 2016, NEVS na faʻasalalau e leʻi faʻamoemoe e faʻaaoga le igoa iloga Scandinavian.

O isi

I le faaopoopo atu i nei faʻailoga taʻutaʻua e fa o loʻo i ai iinei, sa i ai ni nai mea na mou atu i le 20 tausaga muamua o le 21st seneturi. I lenei faletusi matou te manatua ai i latou:

Plymouth Prowler

Fanau mai i le 1928 e fesoasoani ia Chrysler e tau le tele o ituaiga a le GM, na mou atu Plymouth i le 2001 ma maua ai lana faʻataʻitaʻiga mulimuli i le Prowler.

O le manatuaina o faʻailoga na mou atu i le amataga o lenei seneturi - e mautinoa lava o le a sili atu ona faʻaumatia i le tele o tausaga o lumanaʻi - aua neʻi misi taeao le tusiga ma isi uma na fananau mai talu mai le 2001.

Faitau atili