Renault 5 Prototype. O le toe foʻi mai o le Renault 5 o se eletise, ae o loʻo tele tala fou

Anonim

E pei ona tatou agai i luma i ni nai aso talu ai, o le fuafuaga o le toe faatulagaina o le vaega Uelese - valaau Toe fa'afouga - o le a aumaia le tele o foliga fou i Renault ma, i le malamalama, o le a tatou vaʻai i le toe foʻi mai o le Renault 5, faʻamoemoeina iinei e. Renault 5 Prototype ma o le a… na'o le eletise.

Ae o loʻo iai ... I le aofaʻi, e 14 faʻataʻitaʻiga fou e faʻalauiloa i le 2025 mo naʻo le Renault brand, i se osofaʻiga na ia taʻua o le "Nouvelle Vague".

Faatasi ai ma lea, ua faamoemoe Renault e aumaia "fa'aonaponei i le vaaiga o taavale Europa" ma suia ia lava "i se ituaiga o tekinolosi, auaunaga ma le malosi mama".

Renault 5 Prototype

Ole eletise ole ki

Mai le 14 faʻataʻitaʻiga fou o le a faʻalauiloa e Renault i le 2025, e fitu o le a 100% eletise ma le fitu o le a avea ma vaega C ma D. eletise poʻo hybrid.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le naunautaiga o Renault ia mautinoa, i le faaiuga o le 2025, o vaega pito i luga o le a fai ma sui o le 45% o faʻatau. Ae ui i lea e aunoa ma le taʻua o le "fetu kamupani" o le faʻataʻitaʻiga tonu lea o loʻo faʻamoemoeina e le Renault 5 Prototype ua faʻaalia nei.

E tusa ai ma le Renault, o le sini o le Renault 5 Prototype e faigofie: "e faʻaalia ai o le a faʻatemokalasi e Renault le taʻavale eletise i Europa, faʻatasi ai ma se auala faʻaonaponei i se taʻavale lauiloa".

Renault 5 Prototype

E mautinoa lava, e leai lava se faʻamatalaga e uiga i le eletise Renault 5 i le lumanaʻi, e oʻo lava i se aso mo lona faʻalauiloaina, ae ui i lea, o le musumusuga o le faʻataʻitaʻiga na fuafuaina e le au mamanu a Gilles Vidal i luga o le uluai faʻataʻitaʻiga e le mafai ona faʻafitia.

O le mea e sili ona fia iloa e uiga i le Renault 5 Prototype o faʻamatalaga faʻapitoa na maua mai le uluai natia galuega faʻaonaponei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ea i totonu o le pulou e natia ai le mea e ave ai uta, o moli siʻusiʻu o loʻo i ai ni mea e faʻafefe ai le aerodynamic ma o moli o le puao i totonu o le paʻu o moli o le ao.

Tekinolosi i luga o le lisi o mataupu

E tusa ai ma le fuafuaga toe faʻatulagaina ua faʻasalalau nei, o le a taulai atu Renault i vaega e tolu o le tauvaga. Muamua, o le faʻailoga Farani e manaʻo e avea ma faʻailoga tekonolosi. I lea tulaga, o le a fausia ai se fa'anatura faakomepiuta e ta'ua o le "Software République".

O le faʻamoemoe o lenei faʻalapotopotoga o le faʻatagaina lea o Renault ma isi sui faʻavae e "atinaʻe tomai, faʻamalosia le poto masani a Europa ma puipuia lo latou puleʻaga i tekinolosi autu, mai le "Big Data" i le eletise". E le gata i lea, o le a mafai ai foi e Renault ona tuʻuina atu ana taʻavale i le "sili ona lelei le atamai faʻapitoa ma le cybersecurity system".

Renault 5 Prototype

E manaʻo foʻi Renault e avea ma se faʻailoga tautua, ma le faʻamoemoe e ofoina atu auaunaga sili ona fesoʻotaʻi. O le mea lea, i le 2022 Renault o le a faʻalauiloaina le faʻaogaina fou o le infotainment system "My Link". Faʻavae i luga ole Google Built-In technology, o le a avea ai Renault ma taʻavale muamua e ofoina atu auaunaga a Google i taʻavale gaosiga tetele.

Renault 5 Prototype

I le taimi lava e tasi, o le a taulaʻi atu foi Renault i le toe faʻaleleia o taavale faʻaaogaina e ala i lona Re-Factory plant i Flins (Farani). O le falegaosi lea a le Renault o lo'o gaosia nei le Zoe, ae o le a toe fa'aleleia ai fo'i le silia ma le 100,000 ta'avale fa'aaoga i le tausaga ma o le a fa'aliliuina ai fo'i ta'avale tiso i ta'avale eletise po'o le biogas.

Renault 5 Prototype

O le hydrogen o se peti foi

Ma le mea mulimuli, ua fa'amoemoe foi Renault e avea ma ta'ita'i i le suiga o le malosi, fa'aliliuina o ia lava i se "Clean Energy brand".

Ina ia faia, e le gata o le a tumau pea lana tautinoga e faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma hybrid faʻataʻitaʻiga faʻatasi ai ma tekinolosi E-Tech, ae o le a faʻalauiloa foi (e pei ona uma ona matou taʻuina atu ia te oe) se aiga o oloa e faʻavae i luga o ana faʻavae eletise tuʻufaʻatasia: le CMF-EV ma le CMF -B EV.

Renault 5 Prototype

Ae ui i lea, o le peti i luga o le "malosi mama" e le gata iina, ma o le hydrogen o le a avea foi ma se vaega o peti a Renault i le lumanaʻi, fuafua e ofoina atu fofo e faʻavae i luga o lenei tekinolosi ua sauni e faʻatau i maketi Light Commercial.

Ina ia faia lenei mea, o le Renault Group ua tuʻufaʻatasia faʻatasi ma le kamupani Plug Power, faʻavaeina se pisinisi faʻatasi (50-50) faʻavae i Farani, lea e faʻamoemoe e ausia le 30% o le maketi o taavale afi faʻatau afi eletise.

Faitau atili