I le uili o le Polestar 1. E sili atu i le 600 hp ma le plug-in hybrid ma le laina sili ona umi.

Anonim

I aso ua tuanaʻi, o le mafutaga muamua na faia ma Volvo o le saogalemu, ae o aso nei o lona ata o loʻo faʻateleina le fesoʻotaʻi ma le eletise eletise, e pei o le Polestar fou. O le mea lea, o le Polestar 1 , le "High Performance Electric Hybrid", o le fa'asologa muamua o le gaosiga o le ta'avale lea o le eletise fou a Volvo e taia ai auala Europa. O le Grand Tourer e iai le tino o le carbon fiber, fa'aoso fa'atosina ma le malosi pa.

Le itiiti ifo i fafo, e toetoe lava a tatou fesiligia ona aʻa, ae o le Polestar 1 e faʻavae i luga ole SPA tutusa (Scalable Product Architecture) e pei o le Volvo S90, mo se faʻataʻitaʻiga.

Ae ui i lea, e le pei o le taʻavale a Suetena, o le Polestar 1 e manaia tele, faʻatasi ai ma le sili atu o le taʻaloga ma le malosi o le faʻaalia o ia lava i taimi uma e te tu ai i se moli auala ma lona 4.58 mita le umi, 1.96 m lautele ma naʻo le 1.35 m maualuga e sauni e fai. afi i luga o le auala pe a oo mai le moli lanumeamata.

Polestar 1

Mo i latou e ono masalosalo e uiga i le faʻamatalaga o le tagata fou, o se faʻamatalaga e faʻaalia ai le fesoʻotaʻiga umbilical i le atulaulau Volvo style: o lamepa e le mafaaseseina "Thor's hammer".

E fesoasoani le pona fa'apipi'i e tasi i le fa'atupuina o se va'aiga fa'apitoa, a'o laina i le va o paneta pito e fesoasoani e fa'amamafa ai le mamao i le va o uili (21″) ma faitoto'a i luma.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O faitotoʻa umi lava e faʻailogaina ai le mamanu a le coupé ma fesoasoani i le ulufale ma ulufafo i tua, aʻo faʻamaufaʻailoga faitotoa o le wicket e faʻamalosia ai le foliga "mama" ma faia se sao itiiti i le faʻaleleia atili o le aerodynamic (e tutusa lava le mafai ona fai mai faʻata i lea itu i luma. ). O le lautele pito i tua, i le isi itu, o loʻo faʻamamafaina e le "C" faʻailoga ulu.

Polestar 1

E manogi Volvo...

Ou te alu i totonu ma toetoe lava o mea uma lava o loʻo i ai le saini Volvo: vaʻavaʻa tutotonu, meafaifaaili laupapa, uili, nofoa, pedals, au ... Ma o loʻo matauina lelei, e ui lava atonu e finau nisi o le faʻatau atu o se Volvo i totonu o se taavale e toetoe lava faatoluina le taugata. o se faaiuga e finauina.

O se tasi o elemene fa'avasegaina o le fa'ailoga tioata tioata Orrefors na faia i lima ma le fa'ailoga Polestar na vaneina. O le lelei o le fausiaina ma meafaitino uma o Suetena muamua, e tusa lava pe faia i Saina, lea o loʻo faʻapotopotoina uma Polestar 1 i le falegaosimea fou i Chengdu.

Polestar 1

Fai mai Polestar o lana faʻataʻitaʻiga muamua o le 2 + 2, ae o loʻo matua faʻamoemoeina. O nofoa "punaoa" e lua i le laina lona lua e sili atu ona fetaui e fai ma vaega o ato faaopoopo (ae le gata ona o le vaʻa o uta e matua fufusi, tumu i maa) nai lo le felauaiga o soʻo se tagata nofoia e lava le avanoa e faʻamautinoa ai le laʻititi o le mafanafana (faʻafefe vae faatasi ai ma le pito i tua o nofoa ma o loʻo i ai se faʻalava i luga aʻe o le ulu o le tagata o loʻo nofo i tua).

I le pito i luma, e lava le avanoa mo tagata e toʻalua, e ui lava i le alalaupapa tutotonu tele, o loʻo faʻapipiʻi ai se tasi o maʻa e lua. O le lona lua o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le axle pito i tua ma e le gata e nafa ma le naʻo le totoe o le tele o le teuina, o le mafuaʻaga foi lea o se togafiti vaʻaia laiti: i tua atu o se ufiufi acrylic e mafai ona vaʻaia le fesoʻotaʻiga o uaea moli o mea faʻaeletoroni. .

Polestar 1

E Fa Punavai

E ui lava ua uma ona faatapulaaina e Volvo le saoasaoa maualuga o ana taavale i le 180 km / h, ua mafai e le au inisinia Polestar ona faia ni togafiti e ala i le alu i luga atu o lena tapulaa ma e aofia ai se apaau tua faʻainisinia ua tuʻufaʻatasia i le tailgate, lea e otometi lava ona tulaʻi mai i luga o le saoasaoa. 100 km/h (ma e mafai ona sii i luga ma tuu i lalo i le lima).

Polestar 1 e fa puna eletise i luga o le laupapa. Amata i se afi e fa-silinder ma turbo ma compressor faʻapipiʻi i luma, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le 1969 cm3, o le malosi maualuga o le 309 hp ma le maualuga maualuga o le 420 Nm, lea e faʻamalosia ai le pito i luma.

Polestar 1

O loʻo fesoasoani i ai afi eletise e lua, i le pito i tua, ma le mana o le 85 kW (116 hp) ma le torque o le 240 Nm taʻitasi, fesoʻotaʻi e ala i le faʻaogaina o le paneta, ae pulea tutoatasi le tasi ma le isi.

O le puna lona fa o le 52 kW (68 hp) 161 Nm generator / alternator starter, faʻafesoʻotaʻi saʻo i le crankshaft o le afi afi, lea e maua ai le eletise eletise faaopoopo pe a taʻavale le afi afi i totonu, e aofia ai i le taimi o suiga (faʻatagaina foi le penisini). afi e fa'atumuina maa e oo atu i le 80% pe a mana'omia pe mana'omia).

Polestar 1

Ma o le faʻaputuina o le taunuuga o se mea manaia tele 608 hp ma 1000 Nm. . O le tamoʻe i luga o le eletise eletise, o le saoasaoa maualuga e 160 km / h, ae a faʻaaogaina le afi afi i totonu e mafai ona oʻo i le 250 km / h.

O le hybrid mode e ave ai le faamuamua i le eletise ma pe a amata le afi penisini e na o le tilotilo i le tachometer. Po'o, i nisi taimi, e ala i le leo i tua ma se nota ta'aloga ae feololo.

Polestar

O le maa 34 kWh e fa'amaonia ai se laina eletise mama o le 125 km - le maualuga o loʻo i ai nei i totonu o faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o le maketi - ua lava e avea ai le Polestar 1 o se taʻavale faifaipea e leai ni faʻamalama mo le faʻaogaina o taulaga ma isi taulaga. Ole tagi a Volvo? O le ta'avale lea e mafai ona ave i aso ta'itasi na'o le eletise.

Polestar 1

E le gata i lea, faatasi ai ma le seti talafeagai, e lelei tele le toe faʻaleleia ma faʻaitiitia le taʻavale pe a uma le "mataʻutia" faʻavavevave ma toe faʻaleleia se vaega o le maa e faʻaleleia atili ai le lelei o le faatinoga, e oʻo atu ai i le faʻaaogaina o le penisini aloaia o le ... 0.7 l / 100 km (15 g/km). o CO2).

E pei o le tele o taavale eletise, o le Polestar 1 e mafai ona faʻataʻitaʻiina i le naʻo le pedal faʻavave. I le taimi o lenei faʻataʻitaʻiga malosi i le taulaga Italia o Florence (i Tuscany), o le maa na tumau i luga o le afa o le totogi pe a uma le 150 km ma e ui lava na faʻaaogaina solo mo se taimi umi.

Polestar 1

Ae a gaogao le maa e mafai ona toe faʻaleleia e oʻo atu i le 50 kW i lalo ifo o le itula i totonu o se nofoaga faʻapipiʻi vave, lea ua amata ona i ai i le tele o numera i Europa ma le Iunaite Setete.

Le tele o le "galue" i le faʻaogaina o le chassis

I lenei tau tau, o taavale e tatau ona i ai se masini fetuutuunai ina ia, faatasi ai ma se paʻi faigofie o se ki, e mafai e le avetaavale ona seti le "Taaloga" poʻo le "Faʻamafanafana" tulaga, faatasi ai ma isi auala. Ia, o le mea moni o le faʻamalologa faʻamafanafana e mafai foi ona aʻafia i le Polestar 1, ae faʻatasi ai ma le tele o "tagata faigaluega".

I le tulaga masani, o lenei coupé e iai se faʻatulagaga faʻagata vavalo e fai si taʻaloga: e te le lagona uma loi e te tuʻimomomoina i luga o le auala, ae e tatau ona e sauni e lagona pe a tupu le mea lava e tasi i se moa, o lona uiga e le lelei le tausiga o asphalt. o le a matauina e ala i le tui e sili atu nai lo le tele o avetaavale e mananao.

Polestar 1

I le isi itu, e mafai ona e suia le mautu o le taofi, ae o le a le o se galuega mama: tatala muamua le ponaivi, ona liliu lea o fao sikulima i luga o le Öhlins faʻalavelave faʻafuaseʻi (faalua tafe ma fetuutuunai lima) agavale ma taumatau (e iai 22 tulaga e filifili mai ai), tapuni le pulou, aveese le jack ma faaaoga e sii ai le taavale seia oo ina mafai e lou lima ona pasi i le va o le uili ma le uili faaofuofu, tagotago ma aveese le pulou paʻu i luga o le faʻamau o loʻo i tua, tatala le sikulima, sui le pulou pa'u, teu lelei ou tamatamailima, tuutuu i lalo le taavale... ma toe fai atoa mo le uili agavale.

E agavaa mo se tautua taofi i luga o se faʻapotopotoga, naʻo iinei na faia e se inisinia e sili atu le poto masani...

I le faamaoni uma, e faigata ona malamalama pe aisea na le faʻapipiʻi ai e inisinia se faiga faʻatonutonu masani ma se ituaiga o faʻatonuga e faigofie ona oʻo atu i le lima o le avetaavale i totonu o le taavale. Eseesega, uiga... lelei... ae fai si fa'atele, ia lelei...

Polestar 1

O le tala fiafia, a maeʻa lenei mise-en-scene lavelave, o le Polestar 1 e sili atu le lelei - pe afai e te alu ese mai le 9 i luma ma le 10 i tua (le tulaga masani) i le lamolemole - ma tagata nofoia latou. e mafai ona taofia le mafatia i le auivi i soo se taimi e ui atu ai se uili i se faaletonu i le asphalt.

numera e fai mai uma

I isi itu uma, o lenei Polestar 1 chassis - o loʻo faʻapipiʻi ivi manaʻo lua i luma, faʻatasi ai ma se fausaga tutoʻatasi tele-lima i tua - e mafai ona faʻatautaia le malosi o loʻo tuʻuina mai e puna eletise e tolu.

Polestar 1

Afai e te manaʻo i ai, e mafai ona catapult le GT hybrid mai le 0 i le 100 km / h i le na o le 4.2s - e pei o le vave o le Porsche 911. O se mea e ofo ai, e le itiiti ifo ona e le itiiti ifo i le 2.35 tone le mamafa, e ui lava i le tino e faia i fiber- polymer fa'amalosia. carbon, lea e fa'asaoina ai le 230 kilokalama ma maua ai le 45% sili atu le malosi.

Ae atonu e sili atu le manaia o le toe faʻaleleia vave o le saoasaoa: 80-120 km / h i le na o le 2.3s, o le taimi lea e te lagona moni ai le tuleia o le eletise (ma o loʻo saofagā ai le afi / alternator, lona tolu afi eletise i luga o le vaa). .

I le uili o le Polestar 1. E sili atu i le 600 hp ma le plug-in hybrid ma le laina sili ona umi. 3316_12

O le mea e sili ona lelei, so'o se amataga fa'afefeteina e tatau ona faia i luga o se auala mago, pe a mafai. Afai tatou te oo i ai i luga o auala susu, e manaʻomia e le eletise se taimi puʻupuʻu aʻo leʻi faʻateleina le uu ma toe foʻi i le faiga faʻafefe.

Ia zigzag

O le ave taavale i luga o auala zigzag mo sina taimi i se saoasaoa vave e faʻaalia ai le saʻo lelei o le Polestar 1 ma le faigofie e mafai ai ona tumau i luga o le ala ma alu ese mai piʻoga ma sina faʻatuai pe leai foi.

Polestar 1

O se vaega o le taua e sau mai le mea moni e faapea o uili pito i tua taitasi ei ai lana afi eletise ma paneta seti mea e mafai ai le torque vectoring moni - fa'atupuina fa'avavevave mautu i tulimanu - o lona uiga nai lo le fa'agesegese o le uili i totonu e fa'aleleia ai le sa'o sa'o. ua faatelevaveina le uili i fafo e tauia ai le eseesega i le uili i totonu.

O le paleni paleni o le tufaina o le mamafa (48:52) ma le maualalo o le ogatotonu o le kalave o loʻo i ai foi se sao i lenei amio malosi, lea e matua ese lava mai le masani, saogalemu ma atonu e sili atu le le fiafia o nisi o Volvos i aso nei, ma le taofi (totogi) pito i luma ma tua ventilated discs) faʻaalia agavaa, e oʻo lava i le feagai ai ma luitau tetele, e pei o le taʻavale taʻavale ma le mamafa tele o lenei faʻataʻitaʻiga.

Polestar 1

Faʻatasi ai ma le tau o le 155 000 euros (i Siamani, e leai lava se tau faʻatau mo Potukale), o le Polestar 1 e le o se taʻavale eletise taugofie, o le faʻafeagai.

I lena maketi e sili atu le taugata nai lo le Tesla Model S poʻo le Porsche Panamera Hybrid, masalo ona e le manaʻomia le faʻasesēina o le tele o tagata faʻatau, aua e na o le 1500 iunite o le a fausia i lima i le isi lua tausaga.

I le isi itu, e mafai ona manatu o se tagata tauva i le BMW 8 Series, ae faʻatau atu i le tau o le Bentley Continental GT…

Polestar 1

Fa'amatalaga fa'apitoa

Polestar 1
afi afi
Fa'ataina 4 cylinders i le laina
Tufatufaina 2 ac/c./16 alatoto
Mea'ai Manu'a tuusao, turbo, compressor
Malosiaga 1969 cm3
mana 309 hp i le 6000 rpm
Binary 435 Nm ile va ole 2600 rpm ma le 4200 rpm
afi eletise
Inisinia 1/2 Tulaga Axle tua, tasi i le uili
mana 85 kW (116 hp) ta'itasi
Binary 240 Nm ta'itasi
Inisinia/Generator 3 Tulaga Afi afi afi
mana 52 kW (68 hp)
Binary 161 nm
powertrain aotelega
mana 609 hp
Binary 1000 Nm
Fa'asalalau
Toso i luga o uili e fa
Pusa ta'avale Otometi (liu liu), 8 saoasaoa / Fa'ato'aga mo afi eletise pito i tua
Pa'u
Ituaiga Lithium ions
Malosiaga 34 kWh
Tulaga Paketi 1: faaumiumi i lalo o nofoa pito i luma; Vaega 2: fa'asaga i luga o le au pito i tua
Chassis
Fa'amalologa FR: Tuto'atasi ta'i tolu tafatolu fa'atasi; TR: Tutoatasi, multiarm
taofi FR: Tisiketi fa'avevela; TR: Tisiketi fa'avevela
Fa'atonuga fesoasoani eletise
liliu le lautele 11.4 m
Fua ma Avanoa
Comp. x Lautele x Alt. 4586 mm x 1958 mm x 1352 mm
Umi i le va o le axis 2742 mm
gafatia atopa'u 143 l (126 l fa'atasi ai ma uaea fa'atumu i totonu)
faleteuoloa gafatia 60 l
mamafa 2350 kilokalama
Uili Fr: 275/30 R21; Tr: 295/30 R21
Tulaga ma taumafa
Saosaoa maualuga 250 km/h
0-100 km/h 4.2s
taumafa fefiloi 0.7 l/100 kilomita
CO2 fa'aoso 15 g/km
pulega fa'aeletise 125 kilomita

Tusitala: Joaquim Oliveira/Press-Inform.

Faitau atili