Kevin Magnussen o se tasi o le Peugeot Sport Hypercar avetaavale

Anonim

O le faʻasalalauga muamua na faia ia Setema 2020. Peugeot, e ala i le Peugeot Sport, lana vaega o le tauvaga, o le a toe foʻi i siamupini tumau (WEC poʻo FIA World Endurance Championship) ma le 24 Itula o Le Mans i le 2022, i le vaega fou o le Hypercar.

O le tele o taimi na manumalo ai i Le Mans, faatasi ai ma le 905 (1992 ma le 1993) ma le 908 HDi FAP (2009), e le o se mea e ofo ai le faʻamoemoega na maua mai i le faʻaaliga o le toe foʻi mai o Peugeot - e leai se mea e itiiti ifo nai lo le manumalo o le mea tatou te faʻamoemoeina mai le faʻailoga. Falani.

Peugeot Sport's Hypercar e leʻi faʻaalia - Olivier Jansonnie, faʻatonu faʻapitoa a Peugeot Sport, fai mai o le mamanu ua maeʻa nei 95% - ae ua uma ona tatou iloa le mea e faʻaosofia ai.

Peugeot Aofa'i Le Mans

O le a avea ma se faʻataʻitaʻiga mama - o le mea e leaga ai, na matou aʻoaʻoina talu ai nei, o le a le fetaui ma se faʻataʻitaʻiga auala, e pei ona fuafuaina muamua i le vaega o tulafono faatonutonu - ma o le a avea foi ma hybrid.

E le'i ta'ua i le taimi nei, ae ua uma ona matou iloa o le a fa'aalia ai le 2.6 l (90º) twin-turbo V6 fa'apipi'i i le ogatotonu pito i tua, e mafai ona tu'uina atu i le 680 hp ma o le a na'o le axle pito i tua; ma o le ai ai foi se MGU (iunite afi-generator) e mafai ona tuʻuina atu le 272 hp lea o le a faʻamalosia ai le axle pito i luma. O le fa'aogaina tu'ufa'atasi o afi e lua e le mafai, peita'i, e sili atu i le 680 hp (500 kW), lea o le a fa'amalosia ai le fa'atapula'aina o le 2.6 V6 i le 408 hp (300 kW) pe a fa'aogaina le afi eletise. Saili atili e uiga i le masini fou:

Peugeot Le Mans LMH

o pailate

Ioe, i le faaopoopo atu i le masini, matou te manaʻomia le avetaavale. Peugeot Sport i aso nei na faʻasalalau ai avetaavale o le a avea ma vaega o lana faʻasalalauga i le WEC ma le 24 Itula o Le Mans mai le 2022 agai i luma.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E tusa ai ma i latou e nafa ma Peugeot Sport, o le galuega filifilia o pailate na amata i se taimi ua mavae, faatasi ai ma se uluai filifiliga o le 40-50 pailate ina ua maeʻa se auiliiliga o fuainumera o tagata taʻitoʻatasi i le WEC, IMSA ma le LMS siamupini, na iʻu ai i se filifiliga mulimuli. o le 12, a'o le'i filifilia le ta'avale mulimuli e fitu.

Masalo o le mafuaʻaga lea o le igoa sili ona lauiloa o Kevin Magnussen, le Danish Formula 1 avetaʻavale na tauva mo Haas i le 2020. E ui ina sau mai le vasega muamua o taʻaloga taʻavale, o lona leai o se poto masani i tauvaga tumau e faʻaalia. O se mea o loʻo faʻamoemoe Magnussen e faʻatautaia i lenei tausaga e ala i le aveina o se faʻataʻitaʻiga o le Chip Ganassi Racing's Cadillac i le IMSA Championship (e tutusa ma le WEC). O isi tagata tietie e mafai ona faʻafeiloaʻi i latou i le faʻaaliga o loʻo i lalo:

Kevin Magnussen

Kevin Magnussen, Tenimaka (28 tausaga). 118 Fuafua 1 matches / Formula Ford & Renault 3.5 Siamupini

E ui o lea faatoa fa’ailoa mai, ae o le a amata loa le galuega a le ta’avale e to’afitu a o le’i sauni le ta’avale e ta’avale. E le gata o le a avea i latou ma se vaega malosi i le atinaʻeina o Peugeot Sport's Hypercar, ae o le galuega i le simulator ua uma ona amata.

LMH poʻo LMDh?

Ole vaega fou ole Hypercar po'o le LMH (Le Mans Hypercar) lea o le a tauva ai Peugeot Sport ua faia ni suiga e ona tagata na faia, le FIA ma le ACO, ina ia sili atu ona faʻaoga ma faʻafetaui masini o le a auai i ai ma se isi vaega fou, le LMDh ( Le Mans Daytona Hybrid). O se fa'ai'uga fete'ena'i na ta'ita'ia ai, mo se fa'ata'ita'iga, e fa'agata e Aston Martin le atina'eina o le Valkyrie LMH.

Peugeot Aofa'i Le Mans

E sili atu le tau o le LMDh nai lo le LMH, ona o loʻo i ai se faʻasologa o tulaga masani poʻo vaega masani i tagata auai uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e ui lava e mafai e le au gaosiga o loʻo auai ona faʻaogaina a latou lava afi ma le tino, o le taʻavale o le a tuʻuina atu e le ORECA, Ligier, Dallara poʻo le Multimatic; e pei lava o le hybrid system o le a tutusa i latou uma.

Ina ia sili atu le faʻatinoina o le taamilosaga i le va o vaega e lua, o le mamafa maualalo ma le maualuga o le malosi tuʻufaʻatasia ua tutusa nei, e tusa ma le 1030 kg ma le 680 hp (500 kW).

Ae ui i lea, ua filifili Peugeot Sport e tumau pea i le vaega Hypercar lea, e ui lava i le maualuga o tau o le atinaʻe, e mafai ai ona sili atu le saʻolotoga, e pei ona taʻu mai e Jean-Marc Finot, le faʻatonu o le polokalame, i le Q&A session ina ua uma ona faʻaalia e avetaavale: "Le Mans Hypercar. vaega e sili atu le sa'olotoga i tulafono faatonutonu (NDR: aerodynamics and style) ma mafai ai ona tatou atia'e tekinolosi fou 'i totonu o le fale'."

O se aseta e mafai ona atagia, sili atu saʻo, i le lumanaʻi Peugeot faʻataʻitaʻiga auala eletise, agai atu i le avea o se paaga atinaʻe Hypercar, Aofaʻi - o se faiga faʻapaʻaga o le a taʻitaʻia ai foʻi le gaosiga o maa i Europa ua maeʻa mai le 2023.

Peugeot Total Le Mans

O afea tatou te vaʻai ai i le Peugeot Sport Hypercar?

E tusa ai ma le tala a Olivier Jansonnie, le faatonu faʻatekinisi a Peugeot Sport, e manaʻomia ni masina ae matou te leʻi iloa le taavale mulimuli. O le Hypercar's V6 o le a amata ona faʻataʻitaʻiina i le faaiuga o Aperila, ma o lona tuʻufaʻatasia ma le MGU i le taʻavale fou e tatau ona faia ia Novema.

Afai e alu mea uma e tusa ai ma le fuafuaga, o le a tatou vaʻaia le Peugeot Sport's Hypercar e amata faʻataʻitaʻiga faʻamalosi muamua mulimuli ane i lenei tausaga.

Faitau atili