Ole lumana'i ole AMG ole a 100% eletise. Na matou talanoa ma soʻo se tasi e filifili i Affalterbach

Anonim

O le Mercedes-AMG One hypercar (lea e faʻaaoga lelei le Formula 1 car technology) tuʻuina atu lana mataupu faʻatekonolosi i le AMG plug-in hybrids, lea o le a faʻaaogaina le igoa. E Fa'atinoga , amata i le GT 4 Faitotoa (faatasi ai ma le afi V8), ae faapea foi le sui o le Mercedes-AMG C 63, lea o le ai ai le faiga modular tutusa. O loʻo faʻamatala mai e le inisinia sili ia i matou mataupu faʻapitoa o le lua plug-in hybrids o le a i luga o le auala i le amataga o le 2021.

O le tasi ma le isi, o paʻu sili ona maaa o faʻailoga faʻaaloalogia e le faitau miliona o "petrolheads" (faitau taʻavale taʻavale ma afi penisini toetoe lava o taʻaloga taʻaloga) pa'ū, ona o le eletise o le taavale e faia ni laasaga e le mafai ona toe faʻaaogaina.

O le taimi nei o le AMG e sauni e faʻalauiloa lana faʻataʻitaʻiga muamua 100% eletise (o loʻo i ai i lenei tausaga) e faʻavae i luga o le EVA fou (Electric Vehicle Architecture) faʻavae ma faʻapea foʻi ma le muamua-maualuga faʻapipiʻi faʻapipiʻi taʻavale (PHEV) i lalo o le igoa E. Fa'atinoga. I le tulaga mulimuli, o mataupu faʻatekonolosi e maua mai i le Tasi (lea o le a oʻo atu i lima o le au faʻatau muamua i totonu o ni nai masina) lea e tuʻuina atu i le Mercedes-AMG GT 4 faitotoa ma le C 63 lea o le a oʻo atu foi i le maketi i totonu. 2021.

Mercedes-AMG Tasi
Mercedes-AMG Tasi

E masani lava, o le taʻavale taʻavale taʻavale na mamanuina mo "isi vaʻalele", ma ona afi e lima: lua eletise i le pito i tua e faʻapipiʻi ai le afi 1.6 lita 1.6 V6 (mautofi mai le F1 W07 Hybrid) ma le lua i luma, mo le maualuga. malosi sili atu nai lo le 1000 hp, 350 km / h o le saoasaoa maualuga, 0 i le 200 km / h i lalo ifo o le ono sekone (sili atu nai lo le Bugatti Chiron) ma se tau, e fetaui, o le sili atu i le 2.8 miliona euros.

O uluai AMG-eletise uma - o le a faʻalauiloaina i lenei tausaga - e naʻo le iloa o le a latou faʻaaogaina afi e lua (se maneta tumau synchronous motor i le axle ma o lea e fa uili taʻavale), lea o le a faʻaaogaina le 22 kW i luga o le laupapa. , e mafai ona molia i le taimi nei saʻo (DC) e oʻo atu i le maualuga o le 200 kW. E le gata i lea, o le a mafai ona latou ausia le faʻatinoga i le tulaga o faʻataʻitaʻiga ma le masini twin-turbo 4.0 V8, e taʻua o le sprint mai le 0 i le 100 km / h lelei i lalo o le fa sekone ma le maualuga maualuga o le 250 km / h.

100% eletise AMG
Le faavae o le muamua 100% eletise AMG

Suiga fa'atusa

Ina ia faʻafetaui i taimi fou, na faʻafetaui ai e le AMG lona laumua i Affalterbach, lea e aofia ai le nofoaga autu mo suʻega mo maʻa maualuga ma eletise eletise, faʻapea foʻi ma se nofoaga faʻapitoa mo le gaosiga o masini faʻapipiʻi faʻapipiʻi.

I le isi itu, o le galulue faʻatasi ma inisinia o le au Mercedes-AMG F1 Petronas na faʻamalosia ina ia mafai ai ona faʻaogaina le faʻaogaina o tekonolosi i le saʻo ma fua tele.

Philipp Schiemer, Pule Sili o le AMG
Philipp Schiemer, Pule Sili o le AMG.

"E manaʻo le AMG e faʻaauau pea le suiga o taimi, faʻamalosia lana ofo e aunoa ma le tuʻuina atu o lona tulaga. O le a faʻaauau pea ona matou gaosia ni taʻavale maualuga ma faʻaogaina lenei mea e maua ai se tagata faʻatau laiti ma faʻapea foʻi ma se pasene maualuga atu o tamaʻitaʻi faʻatau, "o le faʻamatalaga lea a le faʻatonu sili (CEO) Philipp Schiemer i le taimi o se faatalanoaga faapitoa a Zoom, lea ou te faʻaaogaina tekinolosi. manatu faʻaalia foi ma le fesoasoani a Jochen Hermann, faʻatonu faʻapitoa (CTO) o le AMG.

Jochen Hermann, CTO o le AMG
Jochen Hermann, CTO o le AMG

O le mea muamua o faʻafouga i totonu ole faʻapipiʻi faʻapipiʻi e fesoʻotaʻi ma le tuʻuina o le afi eletise, e pei ona faʻamatalaina e Hermann: "E le pei o PHEV masani, i lenei faiga fou a tatou e leʻi faʻapipiʻiina le afi eletise i le va o le afi penisini (ICE). ) ma le faʻasalalauga ae i luga o le tua i tua, lea e tele mea lelei, lea ou te faʻamaonia ai mea nei: o le tufatufaina o le mamafa i le va o luma ma tua o le taavale e sili atu ona tutusa - i luma, i le AMG GT 4 Faitotoa, matou o le a uma ona i ai le afi 4.0 V8 ma le iva-saosaoa AMG Speedshift gearbox - faʻatasi ai ma le faʻaogaina sili atu o le faʻaogaina o le eletise eletise lea e tuʻuina atu vave, faʻatagaina le mana e liliu i le saoasaoa toetoe lava a vave (e aunoa ma le alu i totonu o le gearbox). Ma o le faʻasoaina o le malosi e ala i le faʻatapulaʻaina o le eseʻesega i uili taʻitasi pito i tua e sili atu le saoasaoa, e mafua ai ona tuʻu vave le taavale i le eleele, e manino le manuia o lona malosi i tulimanu."

Modular E Fa'atinoga Faiga
Modular E Fa'atinoga Faiga. E tuʻufaʻatasia le V8 poʻo le 4-silinder afi ma se afi eletise, se maa (i luga aʻe o le axle tua) ma le fa-uili faʻaogaina. O le afi eletise o loʻo i ai se gaioiga e oʻo atu i le 204 hp ma le 320 Nm ma faʻapipiʻi i luga o le axle pito i tua, faʻatasi ai ma se atigipusa lua-saoasaoa ma le masini faʻapipiʻi pito i tua (le Electric Propulsion Unit).

Lua afi, lua gearboxes

O le afi eletise pito i tua (synchronous, maneta tumau ma maua ai le maualuga o le 150 kW poʻo le 204 hp ma le 320 Nm) o se vaega o le mea e taʻua o le Eletise Drive Unit (EDU poʻo le Eletise Faʻatonu Unit) lea e aofia ai foʻi le lua-saosaoa gearbox ma se faaeletonika ia lava poloka.

O se alternator eletise e sui i le 2nd gear i le pito lata mai i le 140 km/h, lea e fetaui ma se afi eletise e tusa ma le 13,500 rpm.

Vaega Fa'aeletise
Vaega Fa'aeletise Po'o EDU

maualuga faatinoga maa

O se tasi o faʻamaualuga o le au AMG o inisinia o le fou maualuga-lelei maa (faʻapipiʻi i luga o le axle tua), e faia i le 560 sela, lea e tuʻuina atu le 70 kW i le malosi faʻaauau poʻo le 150 kW i le pito i luga (mo le 10 sekone).

Na atiina ae "i totonu o le fale" ma le lagolago tele mai le au Mercedes Formula 1, e pei ona faamautinoa mai e Hermann ia i tatou: "o le maa e latalata i le mea na faʻaaogaina i le taavale a Hamilton ma Bottas, o loʻo i ai le malosi o le 6.1 kWh ma e na o le 89 le mamafa. kg. E maua ai le malosi malosi o le 1.7 kW/kg lea e fa'aluaina pe a fa'aluaina maa maualuga eletise e aunoa ma le fa'amalulu tu'u sa'o o fa'apalapala fa'apipi'i masani".

AMG maa
AMG High Performance Battery

Fa'amatala fa'apuupuu, o le fa'avae mo le maualuga maualuga o le 400 V AMG maa o le fa'amalo sa'o lea: mo le taimi muamua, o sela e fa'amalieina ta'ito'atasi e ala i le si'osi'omia tumau e se fa'amalūlū fa'avae i luga o se vai eletise e le fa'aaogaina. E tusa ma le 14 lita o le pusaaisa e taamilo mai luga i lalo i totonu o le maa, e ui atu i sela taʻitasi (faʻatasi ai ma le fesoasoani a se pamu eletise maualuga) ma faʻapea foʻi ona tafe atu i totonu o se suauʻu / vai vevela e fesoʻotaʻi saʻo i le maa.

I lenei auala, e mafai ona tausia i taimi uma le vevela i le vevela o le 45 ° C, i se tulaga mautu ma faifai pea, e tusa lava po o le a le tele o taimi e molia / lafoaia, lea e le tupu i faiga hybrid ma cooling masani. faiga, o ona ma'a e leiloa le fua.

AMG maa
Pa'u

E pei ona faamalamalama mai e le faatonu faʻapitoa a le AMG, "e oʻo lava i le saoasaoa tele i luga o le ala, lea o faʻavavevave (lea e faʻafefe ai le maa) ma faʻavavevave (lea e molia ai) e masani ma vevesi, o le faʻaogaina o le malosi o loʻo tumau pea le faʻatinoga."

E pei o le F1, o le "tuʻi eletise" e maua i taimi uma faʻafetai i le malosi malosi o le toe faʻaleleia o le malosi ma ona o loʻo i ai pea le faʻaagaga o le malosi mo faʻavavevave atoa poʻo le vaeluaga, e tusa lava pe maualalo le maa. O le faiga e tuʻuina atu ai faʻataʻitaʻiga masani masani (Elekika e oʻo atu i le 130 km / h, Faʻamafanafanaga, Taʻaloga, Taʻaloga +, Taʻaloga ma Tagata Taʻitoʻatasi) e faʻafetaui ai le afi ma le faʻafeiloaʻiga tali, lagona faʻataʻitaʻi, faʻafefe ma le leo, lea e mafai ona filifilia e ala i le faʻatonuga i le ogatotonu. fa'amafanafana po'o fa'amau i luga o le foeuli.

O le faiga o le ta'avale e fa uili, ioe, o le AMG Dynamics system lea e fa'aogaina ai masini e fua ai le saoasaoa, fa'avavevave i tua, fa'ata'avalevale ma tafetafea, fetuutuunai le seti o le ta'avale e tusa ai ma le mea e sili ona talafeagai mo taimi ta'itasi ma fa'alagolago i le Fa'avae. , Advanced, Pro ma Master polokalame e tuʻufaʻatasia ma auala eseese taʻavale o loʻo taʻua i luga. I le isi itu, o le toe faʻaleleia o le malosi e fa tulaga (0 i le 3), lea e mafai ona oʻo atu i le maualuga o le toe faʻaleleia o le 90 kW.

Mercedes-AMG GT E Fa'atinoga
Mercedes-AMG GT 4 Faitotoa E Fa'atinoga

Mercedes-AMG GT 4 Faitotoa E Faʻatinoga, o le muamua

O faʻamatalaga faʻapitoa uma mo le lumanaʻi Mercedes-AMG GT 4 Faitotoa E Faʻatinoga e leʻi faʻaalia, ae ua uma ona iloa o le maualuga o le malosi o le faiga o le a sili atu i le 600 kW (ie i luga aʻe o le 816 hp) ma o le maualuga maualuga o le a sili atu i le 1000. Nm, lea o le a faʻaliliuina i se saoasaoa mai le 0 i le 100 km / h i lalo ifo o le tolu sekone.

I le isi itu, o le uta i luga o le laupapa o le a 3.7 kW ma o le eletise eletise o soʻo se plug-in hybrids e leʻi faʻalauiloaina, naʻo le iloa o le faʻamuamua na tuʻuina atu i le lagolago o auaunaga ae le o le ufiufiina o se taʻavale umi. mamao, leai se fa'aoso.

Mercedes-AMG GT E Fa'atinoga powertrain
O le a le mea o le a i lalo o le tino o le Mercedes-AMG GT 4 Faitotoa E Faʻatinoga

Mercedes-AMG C 63 o le a avea foi ma E Faʻatinoga

"E mafai ona e faʻamoemoeina se sui i le C 63 faʻatasi ma le plug-in hybrid system lea o le a mataʻina ma faʻamalosi e pei o le faʻataʻitaʻiga o loʻo iai nei ma se afi V8," faʻamaonia e Philipp Schiemer, e tusa lava pe " leiloa " cylinders e fa.

E mafua ona o le penisini afi o le 2.0 l i-laina fa-ogāumu (M 139) e tumau siamupini lalolagi i tulaga o le malosi i lona vasega, e oo mai i le taimi nei na o le faapipiiina crosswise i le Mercedes-Benz "45" aiga o faataitaiga compact. AMG Ae o iinei e amata ona tuʻufaʻatasia umi i le Vasega C, lea e leʻi tupu lava iinei.

Mercedes-AMG C 63 powertrain
O le sui o le C 63 o le a avea foi ma se E Performance. O le fa'apipi'i muamua fo'i lea o le M 139 (4-cylinder engine) umi.

Ua lauiloa, i le taimi nei, o le afi penisini o le ai ai se malosi e sili atu nai lo le 450 hp, lea e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le 204 hp (150 kW) o le afi eletise mo se aofaʻiga lelei e le tatau ona faʻaititia i le malosi o le afi. sili atu le malosi o le C 63 S, lea e 510 hp. O le mea sili o le a le maualalo le faʻatinoga, e pei ona folafola e le au inisinia Siamani e itiiti ifo i le fa sekone mai le 0 i le 100 km / h (vs. 3.9 s o aso nei C 63 S).

O le isi lalolagi muamua i le faasologa o taavale gaosiga (ae faʻaaogaina i le F1 ma le Tasi), ae o le mafaufau i le pisinisi atoa, o le eletise eletise gas turbocharger lea na faʻaaogaina i le afi 2.0 l.

e-turbocharger
Le eletise turbocharger

E pei ona faamatalaina e Jochen Hermann, "o le E-turbocompressor e mafai ai ona sili atu i lalolagi uma e lua, o lona uiga, o le agility o se tamai turbo ma le malosi pito i luga o se turbo tele, faʻaumatia soʻo se faʻailoga o le tuai i le tali atu (e taʻua o le turbo-lag) . E fa'aaoga uma e le fa ma le valu-siliva afi se afi afi e 14 hp (10 kW) e amata ai le afi penisini ma fa'amalosia iunite fesoasoani (e pei o le ea malulu po'o moli) i tulaga e, mo se fa'ata'ita'iga, e tu le ta'avale i se moli auala ma le maa maualuga eletise e avanoa e tuʻuina atu le fesoʻotaʻiga eletise maualalo a le taʻavale".

Faitau atili