Daimler ma Bosch o le a le toe faia faʻatasi ni taʻavale taʻavale

Anonim

I le 2017, o le maliliega na faʻatuina i le va o Daimler ma Bosch o le atinaʻeina lea o masini ma polokalama mo taʻavale tutoʻatasi, ma le sini autu o le tuʻuina atu o taxis robot i totonu o le taulaga i le amataga o lenei sefulu tausaga.

O le faiga faapaaga i le va o kamupani e lua, o la latou galuega na faaigoa ia Athena (le atua fafine Eleni o le poto, aganuu, faatufugaga, faamasinoga tonu ma le tomai), ua oo mai nei i le iʻuga e aunoa ma ni taunuuga aoga, e tusa ai ma le nusipepa Siamani Süddeutsche Zeitung, Both Daimler ma Bosch o le a tulituliloa ese nei le atinaʻeina o tekinolosi mo taʻavale tutoʻatasi.

O se tala fa'ate'ia lea, pe a tatou va'ai i le tele o faiga fa'apa'aga o lo'o fa'asalalauina mo le atina'eina o ta'avale tuto'atasi (tulaga 4 ma le 5) fa'apea fo'i ma le tu'uina atu o taxis robot i totonu o le tautua, fatuina o pisinisi fou e feso'ota'i ma fegasoloa'iga.

Daimler bosch robot taxi
I le faaiuga o le 2019, o le faiga faapaaga i le va o Daimler ma Bosch na faia se laasaga taua e ala i le faʻasalalauina o nisi S-Classes tutoʻatasi, ae o loʻo i ai pea ma se avetaavale tagata, i le taulaga o San José, i le Silicon Valley, i Amerika.

O le Volkswagen Group, e ala i lana lala o Volkswagen Commercial Vehicles ma i le faiga faapaaga ma Argo, na faasilasilaina lona faamoemoe e tuu le uluai robot taxis i le taamilosaga i le aai o Munich, Siamani, i le 2025. Na faasilasila mai foi e Tesla o le ai ai ni taʻavale taxis e faʻasalalau. ... i le 2020 - o taimi faʻatulagaina e Elon Musk faʻamaonia, toe faʻamaonia, faʻamoemoe.

Kamupani pei o Waymo ma Cruise ua uma ona iai ni faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻasalalau i nisi o taulaga i Amerika i Matu, e ui lava, mo le taimi nei, o loʻo i ai se avetaʻavale tagata i lenei vaega o suʻega. I le taimi nei i Saina, ua uma ona amataina e Baidu lana auaunaga muamua robot taxi.

"O le luitau e sili atu nai lo le manatu o le toatele"

O mafuaʻaga i tua atu o le faaiuga a Daimler ma Bosch e tumau pea le le faʻamaonia, ae e tusa ai ma faʻamatalaga i totonu, o le felagolagomai i le va o le lua na "uma" mo sina taimi. Ua uma ona matou vaʻaia le toe faʻaleleia o le tele o tagata faigaluega i isi vaega faigaluega poʻo galuega, i fafo atu o le lautele o le faiga faapaaga.

Daimler Bosch robot taxi

Harald Kröger, pule faatonu o Bosch, i faamatalaga i le nusipepa Siamani fai mai mo i latou "ua na o se suiga i le isi vaega", ma faaopoopo atu e faapea "o le a latou faatelevaveina loloto pe a faatusatusa i le avetaavale otometi maualuga".

Ae ui i lea, atonu o le tuʻuina atu o faʻataʻitaʻiga i le mafuaʻaga na muta ai lenei faigapaʻaga, ua ioe Kröger o le luʻitau o le atinaʻeina o taxis robot e faʻatautaia feoaiga i totonu o le taulaga e "sili atu nai lo le manatu o le toʻatele".

Na te vaʻai i galuega faʻatautaia tutoʻatasi e muamua oʻo mai i le gaosiga o faʻasologa i isi vaega, mo se faʻataʻitaʻiga i logistics poʻo paka taʻavale, lea e mafai ai e taavale, na o latou, suʻe se nofoaga ma paka na o latou lava - e manaia, o se pailate poloketi e tatau ona faʻaaogaina i lenei tausaga. i Stuttgart malaevaalele, i se faiga faapaaga tutusa i le va o Bosch ma… Daimler.

Daimler Bosch robot taxis

I le itu a Daimler, ua uma ona avea ma paaga lona lua e fesoʻotaʻi ma le taʻavale tutoʻatasi e le oʻo atu i se taulaga lelei. Ua uma ona sainia e le kamupani Siamani se maliliega ma le BMW archrival mo le atinaʻeina o algorithms e fesoʻotaʻi ma le taʻavale tutoʻatasi, ae i le tulaga 3 ma fafo atu o le taulaga ae le o le tulaga 4 ma le 5 pei o Bosch. Ae o lenei faiga faapaaga na faamutaina foi i le 2020.

Faitau atili