OM 654 M. O le tiso e fa-siliva sili ona malosi i le lalolagi

Anonim

Mercedes-Benz e le talitonu i suauu gaosia, ae o loʻo faʻaauau pea ona talitonu i afi tiso. I le faʻaopoopoga i le eletise, o loʻo faʻaauau pea ona faʻapipiʻi le faʻailoga Siamani i lenei taamilosaga afi e faʻaola ai ana faʻataʻitaʻiga.

O le mea lea, faatasi ai ma le taunuu mai o le Mercedes-Benz E-Class fou (W213 generation) i luga o le maketi - lea na i ai sina faʻafouga i lenei tausaga - o le "vitaminised" version o le OM 654 diesel engine ua lauiloa (220 d) o le a. taunuu foi.

Fa'alauiloa i le 2016, o lenei 2.0-lita, fa-sili, alumini-poloka afi o lo'o i ai nei se suiga: o le OM 654 M.

O a mea fou ile OM 654 M

O le poloka e tutusa ma le OM 654, ae o le peripheral e ese. O le OM 654 M o loʻo tuʻuina atu nei le 265 hp o le mana faasaga i le 194 hp o le augatupulaga muamua (lea o le a faaauau pea ona i ai i le vaega E-Vaega) lea e avea o le sili ona malosi tiso fa-siliva i le lalolagi.

O fa'aliliuga fa'afiafia ma le afi OM 654 M o le a fa'atau atu i le 300 d acronym.

Ina ia faʻateleina le malosi i le sili atu i le 70 hp, mai se poloka e naʻo le 2.0 lita o le malosi ma faʻatoʻa fa, o suiga na faʻaogaina i luga o le OM 654 sa loloto:

  • Crankshaft fou faʻatasi ai ma le maualuga maualuga (94 mm) e mafua ai le siʻitia i le 1993 cm3 - i luma ole 92.3 mm ma le 1950 cm3;
  • O le mamafa o tui na siitia mai le 2500 i le 2700 bar (+200);
  • E lua turbos geometry fa'alili vai;
  • Plungers ma Nanoslide anti-friction togafitiga ma ala i totonu ua tumu i le sodium alloy (Na).

E pei ona iloa e le toʻatele, o le sodium (Na) o se tasi o metala sili ona faʻaaogaina i totonu o le pusaaisa o fale eletise faaniukilia ona o ona uiga: mautu ma le malosi o le vevela. I totonu o le OM 654 M o lenei uʻamea vai o le ai ai se galuega tutusa: e puipuia ai le afi mai le vevela, faʻaitiitia le feteʻenaʻi ma le faʻaogaina o masini.

I le faʻaopopoga i le vai-cooled turbos, o pistons faʻatasi ai ma ala i totonu ma le sodium alloy (Na) o se tasi lea o fofo sili ona atamai o loʻo iai i le OM 654 M. Ae e le naʻo latou…

Toeititi lava fa'amalosia le fa'aeletise

I le faaopoopo atu i nei foliga fou, o le OM 654 M foi o loʻo i ai se fesoasoani taua: o se faiga faʻafefe 48 V. O se tekonolosi e le o mamao mamao le lumanaʻi e tatau ona i ai i afi uma.

O se faiga fa'aeletise tutusa e aofia ai se afi afi / fa'amata ma se maa, e lua galuega taua:

  • Fa'atupuina le malosi e fa'aola ai faiga fa'aeletise a le ta'avale (e'a malulu, fa'atonuga, fa'atonuga lagolago) fa'amatu'u atu le afi afi mai lenei galuega, ma fa'apupulaina ai lona malosi;
  • Fesoasoani i le afi afi i le faʻavavevave, ofoina atu se faʻaopoopoga le tumau i le mana e oʻo atu i le 15 kW ma le 180 Nm o le maualuga maualuga. E ta'ua e Mercedes-Benz lenei galuega EQ Boost.

E faʻapea foʻi i le tulaga o le faʻafefe o faʻamaʻi, na faʻatinoina foi galuega mamafa e togafitia ai kasa faʻafefe i luga o le OM 654 M.

Mercedes-Benz E-Class
O le "faʻaaloalo" o le faʻalauiloaina o le OM 654 M o le a alu i le faʻafouina Mercedes-Benz E-Class.

O lenei afi o loʻo faʻaogaina nei se faʻamalo faʻaonaponei (faʻatasi ai ma togafitiga i luga e faʻaitiitia ai le teuina o NOx) ma se SCR (Selective Catalytic Reduction) faiga faʻapitoa e tui ai le Adblue (32.5% mama mama, 67.5% vai faʻamaʻi) i totonu. le fa'asuavai e fa'aliliu ai le NOx (nitrogen oxides) i le nitrogen ma le vai (suma).

O le a se mea e mafai ona tatou faʻamoemoeina mai le 300d?

A oʻo i le maketi, o le OM 654 M o le a lauiloa mo le 300 d - o le mea lena o le a tatou maua i tua o faʻataʻitaʻiga uma a Mercedes-Benz faʻapipiʻiina i lenei afi.

I le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga o le Mercedes-Benz E-Class o le a amataina lenei afi 300 d, e mafai ona tatou faʻamoemoeina ni faʻaaliga sili ona manaia. I le 220 d version o lenei faʻataʻitaʻiga ua mafai ona faʻavave mai le 0-100 km / h i le 7.4 sekone, ma oʻo atu i le maualuga maualuga o le 242 km / h.

O lea e tatau ona faʻamoemoeina o lenei 300 d - lea o le a sili ona malosi le fa-silinder tiso i le lalolagi - o le a mafai ona faʻaumatia nei tau. Faatasi ai ma le sili atu i le 265 hp o le mana ma se torque e tatau ona sili atu i le 650 Nm (EQ Boost mode) o le Mercedes-Benz E 300 d e tatau ona mafai ona ausia le 0-100 km / h i le 6.5 sekone ma sili atu i le 260 km / h le saoasaoa maualuga ( e aunoa ma se fa'atapula'a fa'aeletonika).

OM 654 afi
O le OM 654 lenei, o le tuaa o le OM 654 M na matou taʻuina atu ia te oe i le aso.

E te fia iloa nisi fa'amatalaga e uiga i lenei afi?

Kiliki iinei

Tu'u mai ia i matou se fa'amatalaga ma fa'asoa ile Razão Automóvel's Youtube channel. O le a le pine ae matou lolomiina se vitio lea matou te faʻamatalaina ai mea uma e uiga i lenei OM 654 M, le sili ona malosi o le fa-silinder diesel i le lalolagi.

Faitau atili