Na matou suʻeina le CX-30 2.0 Skyactiv-G. Le masani masani na le maua e le Mazda

Anonim

Ina ua mavae ni nai aso o nonofo ma le fou Mazda CX-30 , Na ou alu i le "taupulepulega" mode - o lea ua ou malamalama i le mafuaaga o le Mazda3 o le auala lea. I se isi faaupuga, o se hatchback (lua voluma) ma faitotoa e lima, o se aiga laitiiti (sec. C), lea o le peti malosi i luga o sitaili - lea ou te matua talisapaia, tatou fai atu ... - faia tonu lava i lana matafaioi... o se tagata itiiti o le aiga.

O le CX-30 fou, mai loʻu manatu, o le peti moni a Mazda mo lenei galuega, toe faʻaleleia - e aunoa ma se faʻaleagaina o soʻo se ituaiga - o le Mazda3 i le matafaioi na muamua ona nofoia e le sili atu ona mataʻina le tolu-faitotoa / pseudo-coupés na masani ai. avea ma mea masani i lenei filo.

O le Mazda CX-30 fou e faʻaitiitia ai faʻaletonu masani o loʻo maua i totonu o le hatchback masani, ofoina atu avanoa sili atu ona faʻaoga, sili atu le avanoa ma sili atu le vaʻaia (e ui o tua e faʻamaonia e le lava). Manatua e ausia uma nei mea e ala i le, e ese lava, puupuu i le 6 cm nai lo le Mazda3 - manumalo, manumalo ...

Mazda CX-30

E ui lava i faʻaopoopoga faʻafeiloaʻi o le faʻatonuga faʻapitoa e fetaui lelei mo le faʻaoga a le aiga, pe a faʻatusatusa i le isi crossover / SUV i lona vaega, o le Mazda CX-30 e fetaui ma le averesi e oʻo atu i le potu (tua) ma ato ato.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Lava mo manaoga o se aiga e toatolu pe toafa? Leai se masalo. Ae e moni foi o le tele o ona fili e sili atu i lenei matata.

CX-30 ogalaau
E lava le potu ato, ae o le 430 l e le maua i le tele o le tauvaga, lea e latalata ma sili atu i le 500 l. O le tatalaina o uta e limafoai ma o foliga o le pusa ato e masani lava, ae leai se "laasaga" e maua ai le avanoa i le vaega o uta.

Va'ai ia te ia mai fafo...

Ae ui i lea, matou te "faamagalo" pe a matou talisapaia ana laina - e le o aso uma e mafai ai ona matou fai mai o loʻo i ai se SUV lalelei. Fa'avasega lelei, fa'apitoa ma e o'o fo'i i fa'ata'ita'iga mata'ina - e le'o toe iai, ona o se tasi o itu o lona mamanu...

Mazda CX-30

O le palasitika masani "ofutau" i SUVs e fai si tele i luga o le Mazda CX-30. O le iunite faʻataʻitaʻi, faʻatasi ai ma le lanu pogisa o le tino (Crystal Blue), e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le "palasitika", ae i lanu susulu pe mama, o le eseesega e iloagofie ma e le fiafia i ai.

… ma totonu

O le ulufale atu i totonu, e manaia le masani - o le mea moni, e tutusa lava totonu ma le Mazda3 - ae ou te le faitio ... O se tasi o totonu sili ona manaia i totonu o le vaega. E le fa'alelei e pei o le Mercedes-Benz o lenei vasega, ma e sili atu le fa'afeiloa'i nai lo totonu faigata a Audi. O totonu o le Mazda CX-30 o se faʻamalositino tutusa i le mamanu, o loʻo i ai (o nisi e fai mai "aganuʻu") faʻataʻitaʻiga, ae manaia ma faʻafeiloaʻi.

CX-30 Laupapa laupapa

Ioe, e tutusa lava ma le Mazda3 ae o se tasi o totonu sili ona lelei i totonu o le vaega. Faʻataʻitaʻiga matagofie, ergonomics i luga o se tulaga maualuga, mea faʻaeteete e manaia i le paʻi, faʻatonuina ma le saʻo ma le manaia o gaioiga, maualuga maualuga o le faʻapotopotoga. Tu'u se fa'ailoga i le itu ma e le fete'ena'i lenei totonu matagofie ma le fa'afeiloa'i.

Leitioa na ou maua ni fa'ailoga tupe se lua mo fa'atusatusaga. E le na'o lona manaia ma le ergonomically sa'o mamanu e maua ai se lagona sili. O le filifiliga faʻaeteete (o le tele o mea) o mea, latou faʻapotopotoga ma le gauai atu i auiliiliga - o le mamafa, gaioiga ma le maeʻa o nai faʻatonuga faʻaletino e mataʻina - e le fefe ai le Mazda CX-30 i lenei ituaiga faʻatusatusaga.

E le taʻua o le CX-30 o loʻo i ai se tau faʻapitoa e leai se mea, pe toetoe lava leai se mea.

I le uili

Afai na faʻaalia le Mazda CX-30 fou, i le gaioiga e leʻi faʻaleagaina ai faʻamoemoega, sei vagana ai le tasi itu, ae o le a tatou i ai iina ...

I le faʻaaogaina o faʻavae tutusa e pei o le Mazda3, o le CX-30 e faʻasoa faʻatasi ma uiga tutusa i lona faʻaogaina ma le faʻamalosia o le taulimaina. O le mea moni o le Mazda3 e sili atu le agile ona o lona morphology, ae e ui lava ina mamao ese mai le eleele ma nofo i se tulaga maualuga atu, o le CX-30 SUV e malosi tele, e le o le hyperactive ae o le pulea ma le alualu i luma.

nofoa pito i luma

O nofoa pito i luma na fa'aalia e fa'alelei ma fa'ataga mo le fa'atulagaina sa'o o le tino, peita'i e le afaina lava sina lagolago i tua.

E tusa lava pe o le tau e le o se mea e sili ona manaia i aso sa ou masani ai - toetoe lava o timuga faifai pea - o le CX-30 e le tutusa lava, e maua ai le mautinoa pe a i ai i lona foe. O lou fetuutuuna'i i le va o tomai malosi ma le mafanafana i le vaalele o loʻo i se tulaga maualuga. Na'o se fa'amatalaga i le fa'atonu, e ui lava i le sa'o ma le sa'o o le mamafa, ma le au pito i luma e usita'ia a tatou gaioiga, e mafai ona sili atu le manino o feso'ota'iga.

O le Mazda CX-30's aveta'avale masani e masani lava o se fiafiaga, i se vaega tele ona o le sa'o ma le tali atu o fa'atonuga uma ma lo latou lotogatasi. O se tasi lea o faʻataʻitaʻiga sili ona fiafia e mafai ona matou mauaina i le vaega, ae ...

Ma e i ai lava i taimi uma se ae…

Ole tu'ufa'atasiga ole afi ole atmospheric/handbox, o se vaega taua o le fa'ata'avaleina o lenei CX-30, e le'i fa'amuta lava le fa'aosoina o lagona fefiloi.

Afai i le tasi itu, le ono-saosaoa gearbox tusi lesona e manaia i lona faaaogaina (o se faasinomaga, i luga o le tulaga tutusa e pei o le Honda Civic), stroke puupuu ma suauu gaioioiga, ma se lagona lelei masini; a o le isi itu e umi le tautevateva. E fa'amalosia ai oe e fa'asolo atu i le pedal lona tolu ma le ki i luga o le fa'amafanafanaga ogatotonu - e ui lava e umi, e sili atu le sa'o nai lo le mea o lo'o maua i luga o le CX-5 lapo'a, fa'atasi ai ma se tu'ufa'atasiga tutusa.

faamafanafana ogatotonu
O le fa'aliliuga tusilima e… lelei tele, o se tasi o mea sili, pe a le sili, i luga o le maketi. Ma e lelei e faʻapea, aua e tatau ona tatou faʻaoga soo i ai ina ia faʻaogaina uma "sua" e mafai e le afi ona tuʻuina atu.

I le tasi itu, o le afi afi na sili atu ona manaia e faʻaoga nai lo soʻo se tamai "afe" turbo - faʻamamaina, lamolemole ma laina laina, tali e aunoa ma le faʻatuai poʻo le "lag", ma le leo e oʻo atu i le maualuga o le faʻaosoina, aemaise lava i le tele. pulega lelei. maualuga pe a fa'alogoina le afi - i le isi itu, ma tele lava ona o le umi o le fa'atete'e o le atigipusa, e foliga mai e leai ni mama i fa'ata'amiloga maualalo.

Aisea ua faapea ai?

Ia, e fesoʻotaʻi ma le ala na filifilia e Mazda, lea e leʻi faʻatagaina o ia lava e ave i totonu e le pule malosi o le faʻaititia ma le turbochargers. I lalo ifo o le pulou o loʻo i ai se afi e faʻapea mai isi faʻasalalauga o le "maualuga le faʻaogaina" - 2.0L le malosi, atmospheric, ma totonu-laina faʻagogo. O fuainumera o loʻo tuʻuina atu, 122 hp ma le 213 Nm, e le ese mai le tasi afe turbo ma tolu cylinders o le tauvaga.

Skyactiv-G 2.0 l afi, 122 hp
Mazda e le'i gauai atu i le faaitiitia po o le turbos. O le Skyactiv-G ose 2.0L fa'ato'a ea e fa'atauva ma le afe tolu-silinder turbos ma isi tama'i afi fa'ato'a fa.

Ae ui i lea, o le atmospheric, o lona uiga o le tuʻuina atu o latou numera e faia ese mai masini turbo laiti tatou te masani ai - naʻo le 4000 rpm tatou te oʻo atu i le maualuga o le tau, faʻasaga i le 2000 rpm (poʻo le itiiti ifo) o taʻaloga. Ole malosi maualuga e oʻo mai ile 6000, i faʻatauvaʻa e muta mea uma (masani) 1000 rpm muamua.

I luga o pepa, tatou te vaʻai ai o faʻavavevave o loʻo fetaui ma le tauvaga, ae o pikiapu, aemaise lava i le maualuga maualuga, e le o le mea moni. I le faʻatinoga, e maua ai le manatu o le CX-30 e "sili atu le malu" nai lo isi - e leai. O faʻamanuiaga e tauagafau, o se mea moni, ma e manaʻomia ai se auala e ese ai le taʻavale.

Afai o le "sua" o le afi e maualuga atu i luga o le rev range ma o fua faatatau e umi, e tatau ona tatou fetuunai. E foliga mai o le a sili atu ona tatou faʻasalalau faʻasolosolo i se fua faatatau i lalo ifo o loʻo tatou i ai i se tamai turbo. Sei o tatou mafaufau i se aʻe i le mea e teu ai le saoasaoa i se tulaga patino, o le lona fa ma se tamai turbo e lava, i le tulaga o le CX-30 e sili atu ona faia i le tolu.

I le lalolagi moni, e sili atu ona faasaoina

A'o e i ai i le faagasologa o le mauaina, poʻo le toe suʻesuʻeina, pe faʻafefea ona suʻesuʻe lelei se afi afi - e le masalomia o le a sili atu le fegalegaleai o le avetaavale - o le ae siaki mea e lua.

Telefoni telefoni feaveai uaealesi

O la matou iunite na faʻapipiʻiina i le telefoni feaveaʻi mo le telefoni (150 euros). Ae ui i lea, o le induction plate, o loʻo i totonu o le vaega i lalo o le pito i luma o lima, e foliga mai e le o se filifiliga sili lea.

Muamua, o le manaia sili o lenei afi / seti seti. Lona lua, e ui lava e tatau ona "galue" atili i luga o le afi ma le pusa, o le taumafaina faʻamaonia e le CX-30 na faʻamaonia o se mea e ofo ai. I le aotelega, sili atu tupe faʻaalu nai lo le turbo-compressed tauvaga, aemaise lava i luga o auala tetele ma alatele.

O le 6.2 l / 100 km faʻaalia o le tuʻufaʻatasiga taumafa (WLTP), e faigofie ona ausia i le lalolagi moni nai lo le tele o turbo rivals. E le faigata i luga o le auala tatala e vaʻavaʻai i le faʻaaogaina o suauʻu e latalata i le saʻo 5.0 l, ma e oʻo lava i le saoasaoa faʻatulafonoina i luga o le alatele (120 km / h) o le 7.0-7.2 l / 100 km. I totonu o le taulaga e alu, e sili atu pe itiiti ifo i le laina ma le tauvaga, i le va o le 8.0-8.5 l/100 km.

Pe sa'o le ta'avale mo a'u?

E faigata ona le fautuaina le Mazda CX-30 fou. Le talosaga na misi mo i latou na talisapaia le fale o le Mazda3, ae manaʻomia le tele o avanoa ma aoga, mo se faʻaoga masani.

O se tasi lea o vaega sili ona paleni ma manaia e ave ai talosaga - aua nei galo le susulu na faia i suʻega a le Euro NCAP - ma o loʻo tuʻuina mai foi ia i matou se totonugalemu maualuga, pe i le tulaga o le faʻapotopotoga, meafaitino poʻo le leo - o le a ' t fete'ena'i ma i latou a tatou ta'ua o le premium.

Mazda CX-30

Ae ui i lea, e ui lava i le manaia o le afi afi ma le lelei o le pusa tusi lesona, e le mafai e le seti ona faʻamaonia tagata uma. Pe ona o le faʻaopoopoina avanoa i le faʻatinoga e faʻatagaina e masini turbo laiti, pe ona, i se vaega tele, o le umi o le faʻaogaina o le gearbox, atonu e le o se fofo sili lea mo lenei afi afi. O le mea e sili ona lelei o le ave muamua, ona o le poto masani e ese mai le turbos laiti e puleaina le vaega.

O le faʻataʻitaʻiga na matou faʻataʻitaʻiina, Mazda CX-30 2.0 122 hp Evolve Pack i-Activsense, o se tasi o mea sili ona taugofie i le laina; le tau e amata ile 29,050 euros - o la matou iunite faʻaopoopo nisi o filifiliga (silasila i le pepa faʻapitoa) - e tusa ai ma le tauvaga ma faʻatasi ai ma se tulaga maualuga o meafaigaluega.

Fa'amatalaga fa'apitoa pito i tua fa'atasi ai ma le fa'ailoga Skyactiv-G

Faitau atili