Uber ma Hyundai faatasi. O le a vave o'o mai i le lagi o lou 'a'ai?

Anonim

E pei ona foliga mai, mo Hyundai o le lagi o le tapulaa moni lava. A mae'a ona fa'ato'ilalo e le fa'ailoga a Korea le sami-o se tasi lea o fau-va'a tele i le lalolagi-ma fa'apea fo'i le fanua ma ana ta'avale, pau lava le mea o lo'o misi o le lagi. Pe sili atu, ua leai.

I le CES 2020, na faasilasila ai e Hyundai o le a avea ma taʻavale muamua e auai i le Uber Elevate initiative. Ma ua uma ona faʻaalia lona manatu muamua: le Hyundai S-A1.

O le manatu na faʻaalia e Hyundai i le CES 2020 na faʻatulagaina e tusa ai ma le faiga o le mamanu tatala a Uber - o se auala faʻaosofia e le NASA. O se fa'ata'ita'iga ua fa'atulagaina ina ia mafai e so'o se kamupani ona fa'aogaina e fa'afouina ai a latou fa'ata'ita'iga ma tekonolosi ea.

CES Hyundai

I lenei faiga faapaaga, Hyundai o le a gaosia ma faʻapipiʻi taʻavale ea ma Uber o le a tuʻuina atu auaunaga lagolago i luga o le ea, fesoʻotaʻiga mo felauaiga i luga o le eleele ma fesoʻotaʻiga ma tagata faʻatau, e ala i ride-share.

O la matou va'aiga mo femalaga'iga i luga o le ea o le a suia ai le uiga o felauaiga i le taulaga. Matou te faʻamoemoe o le a faʻamalosia e le UAM nuʻu i taulaga ma faʻateleina avanoa
taimi lelei i tagata.

Jaiwon Shin, Pule Pule Sili ma Faatonu o le Urban Air Mobility Department (UAM) i Hyundai

numera Hyundai S-A1

O le Hyundai S-A1 e fa'aogaina le eletise e alu i luga ma tulaueleele (eVTOL) mo le fa'amoemoega o femalagaiga i luga o le ea. Faʻatulagaina e tusa ai ma faʻamatalaga a Uber, o nisi nei o faʻamatalaga e uiga i le Hyundai S-A1:
  • E tatau ona mafai ona oo atu i le saoasaoa o le folauga o le 290km/h, le maualuga o le folauga o le 1,000 i le 2,000 futu i luga aʻe o le sami, ma femalagaaʻi i luga o le 100 km;
  • O vaalele eletise a Hyundai e faʻaaogaina le tufatufaina atu o le eletise, faʻamalosia le tele o rotors ma propellers mo le saogalemu sili atu (e ala i le faʻaitiitia o le avanoa e toilalo);
  • E tatau ona ave le totogi atoa ile va ole 5 ma le 7 minute;
  • Sa mamanuina e alu ese i luga i luga o le sa'o, sui i le lagolago apaau a'o folau, ona toe foi lea i le lele sa'o i uta;
  • I le taimi muamua o le S-A1 e tatau ona ave, ae mulimuli ane e tatau ona tutoʻatasi;
  • Ua mamanuina le fale mo nofoa pasese e fa, e mafai ai ona latou feosofi i luga ma alu ese.

Lagi.O le lumana'i o feoaiga i le taulaga

E foliga mai o se autu sa'o mai se ata tifaga sci-fi ae e mafai ona avea ma mea moni i le tele o tausaga a sau. Afai e tupu lena mea, o le tatalaina o le lagi i luga o le taulaga e mafai ona i ai le aafiaga tutusa e pei o taavale i totonu o tatou taulaga.

E te fa'asoaina le fa'amoemoe o Hyundai ma Uber e uiga i lenei poloketi? Tu'u mai lou manatu ile pusa fa'amatalaga.

Faitau atili