Autobahn ua le toe saoloto, ae na o tagata ese

Anonim

O le autobahn, o le alatele Siamani, sili ona lauiloa mo le leai o ni tapulaa saoasaoa, o le a totogi e faʻaaogaina. Ae, o le mea moni, o le pili o le a naʻo tagata mai fafo e faʻaaogaina.

O Siamani o lo'o tumau pea se tasi o nofoaga (seasea) e tatau ona va'ai mo tagata fa'atauva'a. Pe e ala i seoli lanu meamata, o le Nürburgring Nordschleife, o se tasi o taamilosaga sili ona lauiloa i luga o le paneta, tulaga ese mo lona umi, saoasaoa ma faigata, lea e tosina uma ai tagata fiafia ma faufale tutusa. Pe mo ona alatele, le lauiloa Autobahn, lea, i nisi oi latou, o le leai o ni tapulaa saoasaoa e tumau pea.

O se mea moni e tumau i le lumanaʻi, e ui lava i le mamafa o faʻalavelave faʻalesiosiomaga. O le mea fou e oʻo lava i le moliaga e faʻaaoga ai le Autobahn, ae o le a le o ni tagatanuu Siamani e totogi mo i latou, ae o tagatanuu mai fafo e masani ai. O le faʻamoemoe o lenei fuataga o le a fesoasoani i le tausiga o lenei atinaʻe, e pei ona faʻasalalau e le Minisita o Felauaiga Siamani, Alexander Dobrindt.

autobahn-2

E foliga mai, o se mataupu faʻapitoa ma faʻafanua. O le tulaga tutotonu o Siamani o lona uiga e iai ona tuaoi ma atunuu e 9. O tagatanuu o nei atunuu tuaoi, e ui ina nonofo ma totogi lafoga i totonu o latou atunuu, e masani ona faaaoga le Autobahn, e aunoa ma se totogi, mo a latou malaga.

VAAI FOI: I le 2015 o le a faʻateleina le faʻatonutonuina o le saoasaoa i luga o auala tetele a Potukale

Fai mai Alexander Dobrindt, i tausaga taʻitasi, e 170 miliona malaga a avetaavale mai fafo i le atunuu po o le isi itu. E ui i teteega mai atunuu tuaoi e pei o Netherlands ma Austria, na faasilasila mai e le Minisita o Felauaiga a Siamani e faapea, faatasi ai ma lenei fua, 2,500 miliona euros o le a mafai ona ulufale atu i le tamaoaiga o Siamani, e fesoasoani i le tausiga o ana auala.

Ma e fia le tau e fa'aaoga ai le autobahn?

E tele faʻataʻitaʻiga. Mo le € 10 e mafai ona matou fiafia i le Autobahn mo 10 aso. Luasefulu euros faʻamaonia 2 masina faʻaoga ma 100 € i le tausaga. I le tulaga mulimuli, € 100 o le tau faʻavae, aua o loʻo faʻamoemoeina o le a siitia e faʻatatau i le tele o le afi o le taʻavale, faʻapea foʻi ma ona CO2 emisi ma tausaga o le resitalaina.

E ui lava o nei faiga e faʻatatau i avetaʻavale mai fafo, o le a totogi foi e tagatanuu Siamani le Autobahn, ae o lafoga faaletausaga latou te totogiina i luga o latou taavale o le a faʻaititia i se aofaiga tutusa.

Faitau atili