Aloaia. Ua mana'o le Komisi a Europa e faamuta afi afi i le 2035

Anonim

O le Komisi o Europa na faatoa tuʻuina atu se seti o talosaga e faʻaitiitia ai le CO2 emisi mo taavale fou pe a faʻamaonia - e pei ona faʻaalia e mea uma o le ... - o le a faʻatonuina le mutaaga o afi afi i totonu i le amataga o le 2035.

O le sini o le faʻaitiitia o le maualuga o le carbon dioxide mo taʻavale fou i le 55% i le 2030 (e ese mai i le 37.5% na faʻasalalau i le 2018) ma le 100% i le 2035, o lona uiga e amata atu i lena tausaga o le ai ai taavale uma e tatau ona eletise (pe o le maa. po'o le suauu suauu).

O lenei fua, o loʻo faʻaalia ai foʻi le mou atu o plug-in hybrids, o se vaega o se pusa tulafono - ua taʻua o le "Fit for 55" - lea e faʻamoemoe e faʻamautinoa le faʻaitiitia o le 55% o le faʻamama a Europa i le 2030, faʻatusatusa i le 1990. pito i luga o nei mea uma, o se isi laasaga taua agai i le carbon neutrality i le 2050.

GMA T.50 afi
O afi afi i totonu, o se ituaiga e lamatia.

E tusa ai ma le talosaga a le Komisi, "o taavale fou uma na resitalaina mai le 2035 agai i luma e tatau ona leai ni faʻamalama", ma ina ia lagolagoina lenei mea, e manaʻomia e le pulega le faʻateleina o le malosi o le faʻaaogaina o taavale e faʻatatau i le faʻatau atu o taʻavale e leai ni faʻamalama.

E manaʻomia le faʻamalosia o fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi

O le mea lea, o lenei afifi o talosaga e faʻamalosia ai malo e faʻamalosia le fesoʻotaʻiga o le faʻaogaina o le hydrogen ma le faʻatumuina o nofoaga, lea e tatau ona faʻapipiʻi i luga o auala tetele i le 60 kilomita i le tulaga o le eletise eletise ma 150 kilomita uma mo le faʻaaogaina o le hydrogen.

IONITY nofoaga i Almodovar A2
IONITY nofoaga i Almodôvar, i luga o le A2

"O tulaga maualuga CO2 e le gata ina aoga mai le vaaiga o le decarbonization, ae o le a maua ai foi faamanuiaga i tagatanuu, e ala i le tele o le malosi o le faasaoina ma le lelei o le ea", e mafai ona faitau i le talosaga a le pulega.

"I le taimi lava e tasi, latou te tuʻuina atu se faʻaaliga manino, umi umi e taʻitaʻia ai tupe teufaafaigaluega a le vaega o taʻavale i tekonolosi fou e leai se faʻaosoina ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina ma le faʻaogaina o mea tetele," o le finau lea a Brussels.

Ma le vaega va'alele?

O lenei afifi o talosaga mai le Komisi Europa e sili mamao atu nai lo taʻavale (ma afi afi i totonu) ma faʻatonuina foi se tulafono faatonutonu fou e lagolagoina ai se suiga vave mai suauʻu faʻasolosolo i suauʻu gafataulimaina i le vaega o vaalele, ma le faʻamoemoe o le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o femalagaiga i luga o le ea. .

Vaalele

E tusa ai ma le Komisi, e taua le faʻamautinoaina o le "faʻateleina o le maualuga o suauʻu vaʻalele gafataulimaina o loʻo avanoa i malaevaalele i le Iuni a Europa", ma o kamupani vaalele uma e tatau ona faʻaogaina nei suauu.

O lenei talosaga "e taulaʻi atu i suauʻu sili ona fou ma gafatia mo vaalele, e taʻua o suauʻu faʻapipiʻi, lea e mafai ona maua ai le faʻasaoina o le 80% poʻo le 100% pe a faʻatusatusa i suauʻu faʻasolosolo".

Ma felauaiga i le gataifale?

Ua tu'uina atu fo'i e le Komisi o Europa se talosaga e fa'amalosia le fa'aaogaina o suau'u gafataulimaina o le gataifale ma le leai o se fa'aosoina o tekonolosi fa'aola.

Vaa

Mo lenei mea, ua fautuaina e le pulega se tapulaa maualuga mo le maualuga o kasa oona o loʻo i ai i le malosi o loʻo faʻaaogaina e vaʻa o loʻo vili atu i taulaga i Europa.

I le aotelega, o le CO2 emisi mai le vaega o felauaiga "e oʻo atu i le kuata o le aofaʻi o le EU i aso nei ma, e le pei o isi vaega, o loʻo faʻatupulaia pea". O le mea lea, "e oʻo atu i le 2050, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaoso mai felauaiga i le 90%".

I totonu o le vaega o felauaiga, o taavale ia e sili ona leaga: o felauaiga i luga o auala i le taimi nei e nafa ma le 20.4% o le CO2 emisi, vaalele mo le 3.8% ma felauaiga i luga o le sami mo le 4%.

Faitau atili