GR DKR Hilux T1+. Toyota fou "auupega" mo le 2022 Dakar

Anonim

Toyota Gazoo Racing i le Aso Lulu na tuʻuina atu lana "auupega" mo le lomiga 2022 o le Dakar Rally: le Toyota GR DKR Hilux T1 + pikiapu.

Fa'aola e le 3.5 lita twin-turbo V6 engine (V35A) - e sau mai le Toyota Land Cruiser 300 GR Sport - lea na suitulaga i le poloka V8 tuai, o le GR DKR Hilux T1 + o loʻo faʻatulagaina lona faʻatinoga i tulafono faatonutonu na faʻatuina e le FIA: 400 hp le malosi ma e tusa ma le 660 Nm o le maualuga maualuga.

O nei fuainumera, e le gata i lea, e ogatasi ma le mea o loʻo ofoina mai e le afi gaosiga, lea e lua foi turbos ma se intercooler e mafai ona tatou maua i le faʻamaumauga a Iapani, e ui lava o le faʻasologa o le mea mulimuli ua suia.

Toyota GR DKR Hilux T1 +

I le faaopoopo atu i le afi, Hilux, e "osofaia" le Dakar 2022, o loo i ai foi se faiga taofiga fou lea na vaaia le faateleina stroke mai le 250 mm i le 280 mm, lea na faatagaina ai le "ofu" o paʻu fou na tupu aʻe foi mai le 32" i. 37" le lautele ma o lona lautele na siitia mai le 245 mm i le 320 mm.

O le faʻateleina o paʻu o se tasi lea o mea taua na faia e i latou e nafa ma le 'au i le taimi o le tuʻuina atu o lenei faʻataʻitaʻiga, talu ai i le lomiga mulimuli o le mea ua taʻua o le taʻaloga sili ona faigata i le lalolagi, Toyota Gazoo Racing na aʻafia i le tele o tuʻi faʻasolosolo, lea. na mafua ai suiga i le tulafono faatonutonu.

Al-Attiyah
Nasser Al-Attiyah

O lenei suiga e manatu i ai le au o se faʻaleleia atili mo se paleni sili atu i le va o le 4 × 4 ma le buggys ma e leʻi faʻaalia e Nasser Al-Attiyah, le avetaavale Qatari e manaʻo e manumalo i le Dakar Rally mo le taimi lona fa.

“Ina ua uma le tele o pu na tutupu i tausaga talu ai nei, o lea ua matou maua ai lenei 'auupega fou ua leva ona matou mananao i ai," o le tala lea a Al-Attiyah, o le na ioeina: "Ua ou faataitaia iinei i le Aferika i Saute ma sa matua ofoofogia lava. O le sini e mautinoa lava ia manumalo”.

O Giniel De Villiers, le avetaavale a Aferika i Saute na manumalo i le tuuga i le 2009 ma Volkswagen, o se sui tauva foi mo le manumalo ma sa matua faamalieina i le faataitaiga fou: "Na ou faʻaaluina le taimi atoa e ataata pe a ou i tua o le uili o lenei taavale fou i totonu. suega . E manaia tele le ave taavale. Ua le mafai ona ou faatali mo le amataga.”

Toyota GR DKR Hilux T1 +

sini autu e tolu

Glyn Hall, faatonu o le Toyota Gazoo Racing team i luga o le Dakar, faasoa atu le faamoemoe o Al-Attiyah ma De Villiers ma tuuina atu ni sini se tolu mo le lomiga o lenei tausaga Dakar: o taavale e fa a le 'au ua oo mai i le faaiuga; a itiiti ifo ma le to'atolu e maua i le Top 10; ma manumalo i le aoao.

"Ua matou setiina le faailoga mo tagata uma i le salafa o le lalolagi ma o lea ua tatau ona matou momoli atu," o le tala lea a Hall ina ua faamatalaina le Toyota GR DKR Hilux T1 + fou.

Na fesiligia e le Reason Automobile e uiga i le lelei o le masini twin-turbo V6 e mafai ona faʻatusalia i luga o le V8 tuai, na faʻaalia e Hall le mea moni e mafai ona latou galulue ma le afi a le Land Cruiser i lona uluai faatulagaga: "O lona uiga e le tatau ona tatou faia. 'fa'amalosi' le afi ina ia maua ai le maualuga o le fa'atinoga", na ia fa'aopoopo mai ai, ma ta'ua ai o lenei poloka sa "fa'atuatuaina mai le amataga".

Glyn Hall
Glyn Hall

Fa'asologa mulimuli e fa'asalalau

O le lomiga 2022 o le Dakar o le a faia i le va o le 1 ma le 14 o Ianuari 2022 ma o le a toe taʻalo i Saudi Arabia. Peita'i, e le'i fa'ailoa mai le ala mulimuli, o se mea e tatau ona tupu i vaiaso a sau.

I le faaopoopo atu ia Al-Attiyah ma De Villiers, o le a i tua o le uili o le lua Hilux T1 + (o le avetaavale Qatari o loʻo i ai se galuega vali faʻapitoa, i lanu o Red Bull), Gazoo Racing o le a toe lua isi taavale i le tuuga, e tulia e le itu i saute o Aferika o Henk Lategan ma Shameer Variawa.

Toyota GR DKR Hilux T1 +

Faitau atili