Le lumanaʻi o Lamborghini. Mai le V12 i le eletise muamua

Anonim

Ina ua uma ona tatalaina le fuafuaga "Direzione Cor Tauri" i ni nai masina talu ai, o le Faatonu Sili o Lamborghini Stephan Winkelmann "na siitia atili le veli" i le lumanaʻi o le SantʻAgata Bolognese brand.

I se faatalanoaga ma le lomiga a Peretania Autocar, na amata ai Winkelmann i le talanoa e uiga i le sui o le Aventador, o lona taunuu mai ua fuafuaina mo le 2023.

E pei ona tatou agai i luma, o le a tumau pea le faamaoni i le afi V12 ma o le a eletise, ae peitai o lenei eletise o le a le faavae i luga o se supercondenser pei o le Sián, faatasi ai ma le supercar fou ua manatu o ia o se plug-in hybrid.

Lamborghini i le lumanai
I se faatalanoaga talu ai nei, na tuuina atu ai e le Faatonu Sili o Lamborghini Stephan Winkelmann se "vaaiga" i le lumanai o le faailoga Italia.

Ina ua fesiligia pe aisea ua suia ai le supercondenser e ala i maa masani, Na faamalamalama mai e Stephan Winkelmann: "O le supercapacitor, i lo matou manatu, o se tekonolosi suiga e le fetaui ma manaʻoga o loʻo ia i matou mo le lumanaʻi o le faʻaitiitia o faʻamaʻi."

"E oo atu i le 2023/2024", na ia faaiʻu ai, "o le a matou faʻapipiʻiina a matou vaega atoa e faʻaitiitia ai le CO2 emisi e oʻo atu i le 50% i le 2025. E le mafai e se supercapacitor ona faia lena mea. Ou te manatu o le hybridization o se fofo lelei.

le mulimuli o se vaitau

E ui lava i le faʻamalosia o le eletise o le faʻailoga e le o le mutaaga lea o se vaitau, e filifili ai mo se faʻaaliga sili atu "evolutionary" o le faʻailoga Italia, e le mafai ona faʻafitia e faapea o le iʻuga o le augatupulaga o loʻo i ai nei o le Lamborghini Aventador, o se mataupu iloga i totonu. ua tapunia le fa'ailoga fa'avae e Ferrucio Lamborghini.

Lamborghini Sián Roadster
Lamborghini muamua hybrid, le Sián e le o faamoemoe e vaʻai i ana tekinolosi faʻaaogaina e isi faʻataʻitaʻiga.

A uma mea uma, o le Aventador o le a avea ma faʻataʻitaʻiga auala mulimuli mai le ituaiga transalpine e faʻaaoga ai se afi V12 e aunoa ma se fesoasoani, i lenei tulaga eletise, ma e "naʻo" le faʻataʻitaʻiga sili ona manuia o le afi a Lamborghini V12.

Masalo ona o nei mea uma, na latou faia ai se faʻasalalauga faʻapitoa, le Aventador LP 780-4 Ultimae, lea na matou taʻu atu ia te oe e uiga i nai vaiaso talu ai ma na faʻamatalaina e Stephan Winkelmann e faapea: "O le Ultimae o lona ituaiga mulimuli. O se mea fa'apitoa tele. E fa'atapula'aina, ina ia fa'afetaia e a tatou tagata fa'atau.”

Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae 13
O le taavale tatou te vaʻaia iinei, o le Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae, o le "mulimuli o se vaitau" i le transalpine brand.

O le fa'aeletise o le lumana'i, o suau'u fa'akomepiuta e le moni

I le faʻaopoopoga i le faʻapipiʻiina o le V12, o le taimi sili ona taua a Lamborghini o le taunuu mai, faʻamaonia e Winkelmann, o lana uluai 100% eletise.

Ae ui i lea, e ese mai le mea na tuʻuina mai e tala, e le tatau ona avea ma SUV, ae o se 2 + 2 GT, e ui lava o loʻo tumau pea le vaʻaia pe o le a le faʻasologa mulimuli o lenei faʻataʻitaʻiga - o le a avea ma se coupé, poʻo se faleoloa, pei o le 2008 stock concept?

Lamborghini Stock
Lamborghini Stock, 2008

Ae mo le lumanaʻi o Huracán ma le iʻuga o lona atmospheric V10, na filifili Stephan Winkelmann e nofo faalilolilo, fai mai o loʻo umi se taimi e alu ai seʻia oʻo i le tuʻufaʻatasiga atoa o le vaʻaiga vaʻaia mo le 2024.

O le mea lea, na faʻatapulaʻaina e le pulega o ia lava i le faapea mai: “O se taimi vave lava e talanoa ai e uiga i lenei mea. Matou te taulaʻi atu i le 2021 (…) I le 2022, o le a lua a matou faʻasalalauga fou, faʻavae i luga o Huracán ma Urus, ma i le 2023 ma le 2024 o le a matou faʻapipiʻiina le vaega atoa".

Mulimuli ane, ina ua fesiligia pe mafai e suauʻu faʻapipiʻi ona faʻatagaina le V12 o le ea e faʻaumatia le eletise, na faʻamautu le Pule Sili o Lamborghini: "I loʻu manatu, e leai. O lo'o tatou o'o atu i le hybridization, lea e sili atu nai lo na'o se afi afi, ua uma ona tatou o'o i le tumutumu o na afi. O le tu'ufa'atasiga o ia mea e lua e sili atu nai lo le afi e tasi".

Faitau atili