Leon e-HYBRID FR. O le a le aoga muamua a le SEAT plug-in hybrid?

Anonim

Faatasi ai ma le sili atu i le 2.4 miliona iunite faʻatau atu i luga o le fa augatupulaga, o le SEAT Leon o se tasi o autu autu a le Martorell gaosi oloa. I le taimi nei, i le ogatotonu o le electrification era, e ofoina atu se tasi o laina sili ona lautele o afi i luga o le maketi, faatasi ai ma Diesel, penisini, CNG, mild-hybrid (MHEV) ma plug-in hybrid (PHEV) talosaga. Ma o le mea tonu lava lea, o le Leon e-HYBRID , matou te aumaia oe iinei.

Talu ai nei na faapaleina i le 2021 Hybrid of the Year trophy i Potukale, o le SEAT Leon e-HYBRID o le muamua "plug-in" hybrid of the Spanish brand, e ui lava i fafo e faigata ona iloa o se talosaga e leʻi tupu muamua mo le fa'ata'ita'iga.

Ana le seanoa le utaina o le faitotoa i luga a'e o le apaau taumatau (i le itu o le avetaavale) ma le e-HYBRID mataitusi i tua, o le Leon lea e lelei mo se faʻataʻitaʻiga ma se mea e taʻua o le afi masani. E le tau ta'ua, e tatau ona avea lenei mea o se fa'amalo, ona o le foliga fa'atuputupulaga lona fa a le tagata nofofua Sepania na maua ai le fiafia talu ona fa'alauiloa.

Nofoa Leon FR E-Hybrid

O le faaletonu, i se vaega tele, o le saini malamalama fou, o loʻo faʻaauauina se aga na faʻaalia muamua i le SEAT Tarraco, ma o laina sili atu ona malosi, lea e maua ai se faʻamatalaga sili atu ona manino ma aʻafia. O iinei, o le mea moni o se taʻaloga FR faʻataʻitaʻiga lea ma le mamanu faʻapipiʻi e iai foi lona mamafa.

O a suiga i totonu?

Afai i fafo e faigata ona iloa le "fesoʻotaʻi i le plug" Leon mai isi, i totonu o se galuega e sili atu ona faigata. E na'o lisi fa'apitoa i luga o le dashboard ma infotainment system e fa'amanatu mai ai o lo'o matou i totonu o le SEAT Leon e mafai ona savali fa'atasi i luga o eletise.

Vaaiga i totonu: Dashboard
Ole Leon e iai se tasi o fale fa'aonaponei ile vaega.

Ae ou te toe faamamafa atu: e tatau ona vaai i ai o se faamalo. O le evolusione na faia e le Leon fou - faʻatusatusa i le augatupulaga talu ai - e ofoofogia ma o le taunuuga o loʻo vaʻaia, pe le o se tasi o fale sili ona po nei i le vaega. Ua sili atu le malu o mea (a itiiti mai o mea matou te taʻalo soo), ua sili atu le malosi o le fausiaina ma faʻamaeʻaina i luga o ni laasaga.

Ana le seanoa le tactile bar e mafai ai ona tatou pulea le leo o le leo ma le tau, e leai se mea ou te faasino atu i totonu o lenei Leon e-HYBRID. E pei ona uma ona ou tusia i laʻu tala i le SEAT Leon 1.5 TSI ma le 130 hp, o se fofo mataʻina, ae e mafai ona sili atu le malamalama ma saʻo, aemaise lava i le po, talu ai e le o susulu.

Fa'amatalaga faiga fa'amatalaga

O le leai o ni fa'amau fa'aletino e mana'omia ai le tele o le fa'amasani.

Ma le vateatea?

I le vateatea mataupu, pe o nofoa pito i luma po o tua (o le potu vae e taua tele), o le SEAT Leon e-HYBRID e tali atu i le ioe i ona tiute o se tagata o le aiga, e mafua ona o le MQB platform lea e avea foi ma faavae mo ona lua Siamani "tausoga", le Volkswagen Golf ma le Audi A3.

Nofoa Leon FR E-Hybrid
Na va'aia e le ogalaau le fa'aitiitia o le malosi e fa'aoga ai ma'a.

Ae ui i lea, o le manaʻomia o le faʻaogaina o le 13 kWh maa i lalo o le fola o le ogalaau na mafua ai ona pa'ū le gafatia o le uta mai le 380 lita i le 270 lita, o se numera e leʻo faʻaogaina ai le agavaʻa e mafai e lenei Leon ona ofoina atu.

Ae ui i lea, o le Leon Sportstourer e-HYBRID van o loʻo i ai le 470 lita o uta, o lea o loʻo faʻaauau pea ona sili atu le faʻaogaina ma sili ona talafeagai mo le faʻaoga a le aiga.

Nofoa Leon FR E-Hybrid
O le avanoa i le laina lona lua o nofoa e lava lea e fa'aoga ai tagata matutua e lua feololo/maualuga po'o nofoa tamaiti e lua.

Le sili ona malosi o le laina

E ui i le iai o tiute tau le si'osi'omaga, o le plug-in hybrid version, ma le fia iloa, o le pito sili lea ona malosi o le SEAT Leon o lo'o iai nei - le CUPRA Leon e le fetaui i nei tala - ona o lona malosi tu'ufa'atasi maualuga o le 204 hp, o le taunuuga o le o le “faaipoipoga” i le va o le 150 hp 1.4 TSI penisini poloka ma le 115 hp (85 kW) afi eletise. O le maualuga maualuga, i le isi itu, e faʻamautu i se faʻaaloalo 350 Nm.

Faʻafetai i nei "numera", tuʻuina atu faʻapitoa i uili pito i luma e ala i le ono-saosaoa otometi DSG gearbox, le SEAT Leon e-HYBRID faʻataunuʻuina le masani masani 0-100 km / h faamalositino i 7.5s ma oʻo atu i le 220 km / h. saoasaoa maualuga.

Nofoa Leon FR E-Hybrid
I le aofaʻi o loʻo i ai le matou mana tuʻufaʻatasia o le 204 hp o loʻo matou faʻaogaina.

O lenei afi faʻafefiloi "faaipoipo" lelei tele ma le chassis o le Leon fou. Ma e ui lava e le o faʻapipiʻiina lenei iunite suʻega i le "Dynamic and Comfort Package" (719 euros), lea e faʻaopoopoina i le seti le faʻatonutonuina o le taʻavale, e masani lava ona tuʻuina atu se tala lelei mo ia lava pe a ou faʻaaogaina se taʻavale taʻaloga, aua. i le tulaga o se FR version, o loʻo i ai se faʻamalologa faʻapitoa, e sili atu le malosi.

O le taʻavale e matua saʻo ma tuusaʻo i taimi uma, o le tino e matua paleni lava ma i luga o le alatele, o le mautu e leai se mea e sili atu i tua atu o ona "tausoga" Siamani. E ui lava i le igoa FR i luga o le igoa - ma luga o le siʻusiʻu -, ou te fai atu o le faʻalogoina o lenei talosaga e sili atu le faʻamafanafanaga nai lo le malie (e oʻo lava i le 18" uili), o se laina o mafaufauga e matua fetaui lelei ma le mea lenei. e tatau ona ofoina atu.

aoga ma... faasaoina

E tusa ai ma le faʻaaogaina, o le SEAT Leon e-HYBRID e faʻatautaia le faʻataʻitaʻiga o fuafuaga a le Diesel, ma o le faʻalauiloaina o le 64 kilomita i le 100% eletise eletise e fesoasoani tele i lena mea.

A aunoa ma se popolega tele i lenei tulaga ma se taavale e oo lava i le aia tatau i se osofaʻiga i luga o le alatele, na mafai ona ou ufiufi le toeitiiti atoa le 50 kilomita le eletise i lenei Leon, lea na faʻamaonia le faʻaolaina e tusa lava pe uma le maa.

Nofoa Leon FR E-Hybrid

Afai lava e iai le malosi o lo'o teuina i totonu o le maa e faigofie lava ona fa'atau i lalo ole 2 l/100 km. A maeʻa lena, galue e pei lava o se hybrid masani, o lenei Leon e-HYBRID e pulea averesi e tusa ma le 6 l / 100 km, lea e faʻamasinoina i le "firepower" o loʻo ofoina mai, o se faʻamaumauga sili ona manaia.

Pe o le taavale sa'o mo oe?

SEAT atonu e le o le ituaiga muamua lea na ofoina atu se talosaga faʻapipiʻi faʻapipiʻi, ae na mautinoa o lona amataga i talafou. O le uiga o laʻu tala e ui lava o se talosaga e leʻi tupu muamua i Leon, e faʻaalia ai se matua ofoofogia - iinei, o le fesoʻotaʻiga i le va o ituaiga eseese o le Volkswagen Group o se aseta.

Nofoa Leon FR E-Hybrid

I uiga lelei ua uma ona matou faailoaina i le lona fa o augatupulaga o le Leon, o lenei e-HYBRID version e faʻaopoopo atili ai le malosi ma se faʻaoga lelei e avea ai ma se talosaga e mafaufau i ai.

E aoga? Ia, o le fesili lava lea mo le miliona euros. Fa'atoese atu nei mo le le tu'uina atu ia te oe o ni fa'amatalaga tuusa'o, o le a ou tali atu i se tulaga lautele: e fa'alagolago. E fa'alagolago i le ituaiga fa'aoga ma le kilomita.

Nofoa Leon FR E-Hybrid

E pei o talosaga a Leon Diesel, o lenei faʻaogaina eletise e maua ai se avanoa manaia mo i latou o loʻo faimalaga i le tele o kilomita i le masina, aemaise lava i luga o le taulaga ma le taulaga, lea e mafai ai ona maua se manuia moni mai le tietie i le 100% eletise eletise mo le tusa ma le 50 km. , o lea e sefe ai le suauu faaalu.

O le mafuaaga lava lena, o se mataupu o le faia o le numera. Ma o le isi lea itu lelei tele o le tupulaga fou a Leon, lea e foliga mai o loʻo i ai se fofo e faʻatatau i le faʻaogaina o ia mea taʻitasi.

Faitau atili