M 139. O le gaosiga sili ona malosi i le lalolagi e fa fa'agogo

Anonim

AMG, tolu mataitusi e faʻavavau e fesoʻotaʻi ma musele V8s, e manaʻo foi e avea ma "masiofo" o faʻagogo e fa. Le fou M 139 , lea o le a faʻaauupegaina ai le lumanaʻi A 45, o le a sili ona malosi le fa-cylinder i le lalolagi, e oʻo atu i se 421 hp ofoofogia i le S version.

Matagofie, aemaise lava pe a tatou vaʻaia o le gafatia o lenei poloka fou e naʻo le 2.0 l, o lona uiga, o lona uiga (itiiti) sili atu i le 210 hp/l! O le Siamani "taua malosi", po o taua malosi, e mafai ona tatou taʻua i latou e le aoga, ae o taunuuga e le mafai ona muta le fiafia.

M 139, e matua fou lava

Fai mai Mercedes-AMG o le M 139 e le o se faʻaleleia faigofie o le M 133 muamua lea na faʻapipiʻiina le "45" i le taimi nei - e tusa ai ma le AMG, na o ni nai nati ma faʻamau e ave mai le iunite muamua.

Mercedes-AMG A 45 teaser
O le “conite” muamua mo le M 139 fou, le A 45.

O le afi e tatau ona toe faʻaleleia atoatoa, e tali atu ai i luʻitau o loʻo tuʻuina mai e tulafono faʻaoso, tulaga manaʻomia o le afifiina o taavale o le a faʻapipiʻiina ma e oʻo lava i le manaʻo e ofoina atu le malosi sili atu ma le mamafa.

Faatasi ai ma mea taua o le afi fou, masalo o le mea e sili ona mataʻina o le mea moni o loʻo i ai AMG vili le afi i le 180º e uiga i lona itu tu'usa'o , o lona uiga o loʻo tuʻu uma le turbocharger ma le taʻavale faʻafefe i le pito i tua, i tafatafa o le faʻamalo e vavae ese ai le afi afi mai le fale. E manino lava, o le intake system ua tu'u nei i luma.

Mercedes-AMG M 139

O lenei faʻatulagaga fou na aumaia ai le tele o mea lelei, mai le vaʻaiga aerodynamic, faʻatagaina le faʻaogaina o le mamanu o le pito i luma; mai le vaaiga o le ea, e le gata ina mafai ai ona puʻeina le tele o le ea, ona o lenei ua faimalaga atu i se mamao puupuu, ma o le ala e sili atu ona tuusaʻo, ma le itiiti ifo o suiga, i luga o le itu faʻaaogaina ma le itu faʻafefe.

E le'i mana'o le AMG i le M 139 e toe fa'afo'i le tali masani o le tiso, ae o le afi fa'alenatura.

Ua lava le turbo

E taua foi le na o le turbocharger o loʻo i ai, e ui lava i le maualuga tele o le mana faʻapitoa. Ole ituaiga twinscroll lea ma e tamo'e ile 1.9 pa po'o le 2.1 pa, fa'atatau ile fa'asologa, 387 hp (A 45) ma le 421 hp (A 45 S), fa'asologa.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E pei o le turbo faʻaaogaina i le V8 mai le fale o Affalterbach, o le turbo fou e faʻaogaina ai paʻu i totonu o le compressor ma turbine shafts, faʻaitiitia le faʻaogaina o masini ma faʻamautinoa e ausia. saoasaoa maualuga o 169 000 rpm vave.

Mercedes-AMG M 139

Ina ia faʻaleleia le tali atu a le turbo i lalo, o loʻo i ai ni vaega eseese ma tutusa mo le tafe kesi kasa i totonu o le fale turbocharger, faʻapea foʻi ma le faʻafefe faʻafefe o loʻo faʻaalia ai ala vaeluaga, e mafai ai ona ese, faʻapitoa kesi kasa tafe mo le turbine.

O le M 139 foi e tu i fafo mo le i ai o se pusa alumini fou, o se uamea uamea, pistons alumini faʻapipiʻi, uma e taulimaina se laina mumu fou i le 7200 rpm, ma le malosi maualuga e maua i le 6750 rpm - o le isi 750 rpm nai lo le M. 133.

E ese le tali

O le tele o le taulaiga na tuu i luga o le tali atu o le afi, aemaise lava i le faʻamalamalamaina o le piʻo. Ole pito maualuga ole afi fou ole taimi nei 500 Nm (480 Nm i le faʻavae faavae), avanoa i le va o le 5000 rpm ma le 5200 rpm (4750-5000 rpm i le faʻavae), o se pulega maualuga tele mo mea e masani ona vaʻaia i masini turbo - o le M 133 na tuʻuina atu le maualuga o le 475 Nm. i le 2250 rpm, fa'atumauina lenei tau i le 5000 rpm.

Mercedes-AMG M 139

O se gaioiga ma le loto i ai. E le'i mana'o le AMG i le M 139 e toe fa'afo'i le tali masani o le tiso, ae o le afi fa'anatura. I se isi faaupuga, o le uiga o le afi, e pei o se NA lelei, o le a valaʻaulia oe e asiasi i pulega maualuga i le tele o taimi, ma se natura sili atu le fesuisuiai, nai lo le taofia e le pulega feololo.

I so'o se tulaga, e fa'amaonia e le AMG se afi ma le malosi o le tali atu i so'o se pulega, e o'o lava i lalo ifo.

E fou pea solofanua

Faatasi ai ma tulaga maualuga o le mana - o le sili lea e fa sili ona malosi i le lalolagi - o le faiga malulu e taua, e le gata mo le afi lava ia, ae faʻapea foi mo le faʻamautinoaina o le vevela o le ea faʻamalosi e tumau pea i tulaga sili ona lelei.

Mercedes-AMG M 139

I totonu o le auupega matou te maua ai le toe faʻaleleia o vai ma suauʻu taʻavale, faʻamalo eseese mo le ulu ma le afi afi, pamu vai eletise ma faʻapea foʻi ma se faʻapipiʻi faʻapipiʻi i totonu o le uili uili, faʻapipiʻi le radiator autu i luma.

E fa'apea fo'i ina ia fa'atumauina le felauaiga i le vevela lelei e fa'agaioi ai, o le suau'u e mana'omia e fa'amalieina e le afi fa'amalo o le afi, ma fa'apipi'i sa'o le suau'u vevela i luga o le felauaiga. E leʻi faʻagaloina le iunite faʻatonutonu afi, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le fale faamama o le ea, faʻamafanafanaina e le tafe o le ea.

O faʻamatalaga

Mercedes-AMG M 139
Fa'ataina 4 cylinders i le laina
Malosiaga 1991 cm3
Diamita x Ta'i 83mm x 92.0mm
mana 310 kW (421 hp) ile 6750 rpm (S)

285 kW (387 hp) ile 6500 rpm (fa'avae)

Binary 500 Nm ile va ole 5000 rpm ma le 5250 rpm (S)

480 Nm i le va o le 4750 rpm ma le 5000 rpm (fa'avae)

Ole saoasaoa ole afi 7200 rpm
Fa'atatau o le fa'amalosi 9.0:1
turbocharger Twinscroll ma ala polo mo compressor ma turbine
Turbocharger Malosi maualuga 2.1 pa (S)

1.9 pa (fa'avae)

Ulu Lua camshafts fetuutuunai, 16 valve, CAMTRONIC (fetuuna'iga fesuisuiai mo alavai ta'u)
mamafa 160.5 kilokalama ma vai

O le a tatou vaʻavaʻai i le M 139, o le afi sili ona malosi e fa-silinder (gaosiga), e taunuu muamua i le Mercedes-AMG A 45 ma le A 45 S - o mea uma e faasino i ai i le amataga o le masina a sau - ona faʻaalia lea i le CLA ma mulimuli ane ile GLA

Mercedes-AMG M 139

E pei o isi afi ma le faʻamaufaʻailoga AMG, o iunite taʻitasi o le a faʻapotopotoina e naʻo le tasi le tagata. Na faasilasila mai foi e Mercedes-AMG o le laina faʻapotopotoga mo nei afi ua sili ona lelei i auala fou ma meafaigaluega, e mafai ai ona faʻaitiitia le taimi o le gaosiga i le iunite e tusa ma le 20 i le 25%, faʻatagaina mo le gaosiga o le 140 M 139 afi i le aso, faʻasalalau. sili atu i le lua liliu.

Faitau atili