LeTourneau TC-497. O le ta'avale tele lea i fafo o le auala i le lalolagi.

Anonim

LeTourneau o se kamupani faʻapitoa i le fausiaina o taavale faigaluega. I le 1950s, i luga o le talosaga a le US Army, na ia faʻatonuina ni iunite se tolu o se taavale uta (tele) ia i latou - o lea na fanau mai ai le LeTourneau TC-497 nofoaafi i uta II.

Mai iunite e tolu i luga o le LeTourneau TC-497 Overland Train II, e na'o le tasi e i ai le umi atoa o le 183 m - ou te toe fai atu ... tasi le selau valusefulutolu mita le umi - o le a avea ma fanua pito sili ona tele i le lalolagi. O se ituaiga o nofoaafi i le eleele, e mafai ona faimalaga i luga o ituaiga uma o laufanua.

Na'o le sili lava! E masani ona 183 mita le umi. Faatasi ai ma ia tulaga, sa faigofie ona maua le faamaumauga mo le tele o taʻavale fanua uma (pe o nofoaafi?)

Na fuafuaina e felauaiga meafaigaluega ma sapalai i vaegaau a Amerika i le maualuga o le Cold War, ina ua matua maualuga le fefe i osofaiga a le Soviet Union. O le LeTourneau TC-497 o le a avea ma sui i le nofoaafi pe a fai e le manuia le fausiaina o nofoaafi pe leai foi i se nofoaga patino.

O le LeTourneau TC-497 sa i ai le mamafa o le 150 tone, ma le mana e manaʻomia e faʻanofo ai e faʻatupuina e fa kesi turbines ma le aofaʻi e sili atu i le 5000 hp. O le saoasaoa maualuga o le 32 km / h, ma sa i ai le lautele o le 563 km i le 644 km i le averesi saoasaoa o le 8 km / h.

LeTourneu TC-497 Overland Train II na tu'uina atu i le US Army i le 1962, ae e le'i umi. O le taunuu mai o helikopa e mafai ona tauaveina ni uta mamafa i le 1960s na sipelaina ai le iʻuga o nei monsters.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le tele o le ta'avale, e aofia ai se vaega fa'atonutonu, 10 uta uta ma lua eletise, i aso nei na'o le vaega fa'atonutonu o lo'o totoe - lea na aofia ai fo'i ma fale mo le auvaa e to'aono (moe, mea'ai ma faleuila).

O lo'o fa'aalia i le Yuma Proving Ground Heritage Center i le setete o Arizona, ISA. O le isi vaega o lenei ta'avale tele na fa'atauina e pei o... u'amea.

LeTourneau TC-497

Ianuari 29, 2020 faʻafouga - O le ata muamua e leʻi taʻavale ma ua suia. Fa'aopoopo nisi fa'amatalaga e uiga i le LeTourneau TC-497 fa'apea fo'i ata fou

Faitau atili