IONIQ 5 Robotaxi. Hyundai Autonomous Car ile Lyft Service ile 2023

Anonim

O le Hyundai ma le Motional, o le taʻitaʻi o le lalolagi i tekinolosi taʻavale tutoʻatasi, ua faatoa faʻaalia se taʻavale taʻavale e faʻavae i luga o le IONIQ 5 . O se ta'avale tuto'atasi tulaga 4 ma o lea e le mana'omia ai le fa'alavelave a se aveta'avale.

O le uluai faʻaaliga lautele o le IONIQ 5 Robotaxi o le a faia i le Munich Motor Show, Siamani, i le va o le 7th ma le 12th o Setema.

Faatasi ai ma se mamanu faʻatekonolosi, o le IONIQ 5 Robotaxi e sili atu i le 30 masini - e aofia ai mea pueata, radar ma LIDAR - e faʻamaonia ai le 360º faʻaaliga, ata maualuga ma le suʻeina o mea mamao.

Motional ma le Hyundai Motor Group fa'alauiloa le IONIQ 5 Robotaxi Motional's Next Generation Robotaxi

E le gata i lea, o loʻo faʻapipiʻiina i masini aʻoaʻoga faʻapitoa e faʻalagolago i le tele o tausaga o faʻamaumauga na maua i lalo o tulaga moni avetaʻavale.

Fuafuaina ma atiina ae mai le eleele i luga ina ia atoatoa le avetaavale, o le IONIQ 5 Robotaxi o loʻo faʻaalia ai le vateatea, tekinolosi ma le ea fale na matou viia i le suʻega IONIQ 5, ae o loʻo i ai se seti o mea e faʻaogaina pasese e mafai ai ona fegalegaleai ma le. ta'avale i le taimi o le malaga, e pei o le toe fa'atonuina o le ta'avale ta'avale e fai se taofi e le'i fuafuaina.

Hyundai IONIQ 5 Robotaxi

Ina ia sologa lelei mea uma e pei ona fuafuaina, ua faʻapipiʻiina e Motional ma Hyundai lenei IONIQ 5 Robotaxi faʻatasi ai ma faiga faʻapolopolo eseese, o le tele oi latou e le mafai, ina ia saogalemu ma lamolemole le poto masani i luga o lenei taxi tutoʻatasi.

Hyundai IONIQ 5 Robotaxi

E le gata i lea, o le a tuʻuina atu foʻi e le Motional Fesoasoani Taʻavale Mamao (RVA) pe a faʻafeiloaʻi e le IONIQ 5 Robotaxi se faʻaaliga le iloa, e pei o se auala o loʻo fausiaina. I lenei tulaga, o le a mafai e se tagata faʻatautaia mamao ona faʻafesoʻotaʻi i le taxi tutoʻatasi ma vave ona faʻatonuina poloaiga.

Mo le robotaxi e faʻavae i luga o le IONIQ 5 matou te faʻaogaina le tele o faiga faʻaogaina, faʻaopoopo i se seti o tekinolosi taua e faʻamautinoa ai le saogalemu ma le mafanafana mo pasese. E ala i le tu'ufa'atasia lelei o le IONIQ 5 Robotaxi a le Vaega fa'atasi ai ma le fa'atekonolosi tuto'atasi a le Motional, matou te mitamita e fa'ailoa atu ua matou ausia se fa'ailoga taua i luga o le ala e fa'atau ai la matou robotaxi.

Woongjun Jang, Faatonu o le Autonomous Driving Center i le Hyundai Motor Group

Manatua o le taavale faʻatau muamua lea a le Motional, ae o le a amata ona faimalaga ma pasese i le 2023, e ala i se faiga faapaaga ma Lyft.

Faitau atili