Ayrton Senna ma Williams? I le tasi tulaga… ave le Honda NSX

Anonim

Sa ou talanoa ma se tasi o le au tusitala SIC, i le taimi o le tuʻuina atu o le telefoni feaveaʻi a Huawei - o se telefoni feaveaʻi na fausia i faiga faʻapaʻaga ma Porsche Design - ina ua sau le autu o Ayrton Senna.

A silasila i le nofoaga ma tagata na aafia, e le maalofia le tulaga lea o le...

Ayrton Senna ma Williams? I le tasi tulaga… ave le Honda NSX 3729_1
E i ai se ata sili atu lauiloa Honda NSX nai lo lenei? Aua.

Na taʻu mai e Rui ia te aʻu - aʻo tilotilo atu i fafo o se faamalama tele o loʻo vaʻavaʻai i le saʻo lea na alu ese ai Senna mo le manumalo muamua o lana galuega - na te tausia ma le faʻaaloalo tele nisi o manatuaga patino ma faʻapolofesa o Senna i lena nofoaga saʻo. Na ia taʻu mai ia te aʻu ma le loloto o se tasi sa "ola ma lanu" ma le pailate sili ona lelei i taimi uma. Ma sa ou faalogo atu ia te ia ma le faaeteete, ma le faamoemoe o le a toe aveina atu i tua i lena taimi i ana upu. O se vaega na ou alu.

O le konekarate ma Williams ma le Honda NSX

I le va o le tele ma le tau le iloa, na ia taʻu mai ia te aʻu se tasi e manaia tele na ou fai atu loa ia te ia "Oka! E tatau ona ou faʻasoaina lenei mea ile Ledger Automobile!”. Alu e aumai le popcorn aua o le tala e fa'atatau ia i latou e fiafia (mo'i) ta'avale.

E pei ona iloa e tagata uma, o Ayrton Senna sa iai lona fale i Potukale. Ae e le na o se fale na iai Ayrton Senna iinei. E iai fo'i se ta'avale a Ayrton... o se Honda NSX na saunia e le fa'ailoga. O se faʻataʻitaʻiga taua tele mo Honda mo le tele o mafuaʻaga.

Ayrton Senna ma Williams? I le tasi tulaga… ave le Honda NSX 3729_2
O tama o le a avea ma tama ...

Muamua lava, o le faʻataʻitaʻiga lea i le amataga o le 1990 na faʻaalia ai i le lalolagi e le gata ina mafai e Honda ona faʻatuatuaina - ma le manaia ... taʻavale - na faʻaalia ai e mafai foi ona faia ni masini miti. E le gata i lea, o le faʻataʻitaʻiga muamua foʻi lea a Iapani e maua ai le ituaiga R. Ae atonu e sili atu le taua nai lo nei mea uma, o le NSX o se taʻavale na taʻalo e se atua: Ayrton Senna.

I lena taimi, na fesoasoani ai Senna i inisinia Iapani i le faʻaogaina o le NSX. Na ulufale atu Ayrton i le vaaiga i lena taimi ina ua alu ese komepiuta algorithms - e sili atu i lena taimi - ma tuʻuina atu le avanoa i lagona le mafaatusalia o le tagata. O lo'o iai pea le lalolagi ma tatou, masini!

Mai lenei aʻafiaga, na taʻu mai e Rui ia te aʻu, o se fesoʻotaʻiga faʻapitoa na fanau mai i le va o Ayrton Senna ma le Honda NSX. O se so'oga na fa'apea na sao mai le suiga mai le McLaren-Honda ia Williams.

"E iai lo'u tulaga"

E foliga mai, faatasi ai ma isi tulaga, na faamalosia ai e Ayrton Senna Williams e faaopoopo se fuaiupu ia le itiiti ifo i le sui generis i lana konekarate. Na'o le saini mo Viliamu pe a mafai ona fa'aauau pea lana ta'avale Honda NSX, a leai e leai se mea na fai. E malamalama lelei, e le fiafia le au ta'avale e va'ai a latou aveta'avale fa'ata'ita'i fa'ata'ita'iga mai isi ituaiga.

O Senna o se tagata pito i luma, i luga ma fafo o le ala, ma e mafai ona i ai moni lenei fuaiupu. O ia o se pailate e fiafia e auai i pisinisi pisinisi, o lenei vitio o se faʻamaoniga o lena mea:

Na talia e Viliamu le tulaga o Ayrton Senna ma o le isi mea o le tala lea ua tatou iloa uma. Sa ou su'eina nisi fa'amatalaga i luga ole initaneti e uiga i le iai o lenei fuaiupu ae ou te le'i mauaina se mea. O le mea moni o Ayrton Senna na ave se Honda NSX i le 1994 ao avea o ia ma pailate mo… Williams! E i ai faamaumauga o lena mea.

Atonu foi o se tala fatu i le taulaga, ae o le mea moni o le va o Ayrton Senna ma lena NSX sa i ai moni lava se sootaga faapitoa ...

Faitau atili