Toyota Aygo X muamua. Kolosi e ave le vaega o le aai i afa

Anonim

Ole sui ole tama'i Aygo e fa'amoemoe e fa'alauiloa ile maketi ile fa'ai'uga o le tausaga 2021 fa'atasi ai ma se va'aiga fa'aonaponei fa'aonaponei, fa'amoemoeina e lenei. Toyota Aygo X muamua , o se fa'asologa o lo'o ave uma vaega maketi i afa.

O le tele o tagata gaosi oloa o le a faʻamaeʻaina a latou tamaʻi faʻataʻitaʻiga ma afi penisini, aua o le faʻafaigaluegaina talafeagai i tekinolosi faʻaitiitia faʻafefe e faʻatau ai taavale taugofie.

Ford, Citroën, Peugeot, Volkswagen, Renault ma e oʻo lava i le taʻitaʻi o le Fiat vaega - faatasi ai ma isi - ua uma ona ioeina pe faʻasalalau aloaia o le a latou le toe i ai i lenei vaega sili atu ona faigofie o le maketi pe o le a latou i ai ma le 100% taavale eletise.

Toyota Aygo X muamua

Bet i luga o le aai e tatau ona faaauau

Toyota, e ui i lea, o le a faaauau pea ona peti i luga o le vaega ma se sui i le Aygo, e pei ona mafai ona tatou vaaia i nei ata muamua o le (toetoe lava mulimuli) Aygo X Prologue manatu, fuafuaina i le ED2, le nofoaga autu o mamanu Iapani i Nice ( i saute o Farani), ma e tatau ona faʻatau atu i lenei tausaga.

O le gaosiga o le a faia i le falegaosimea i Kolin, Czech Republic, lea, talu mai Ianuari 1st, o le 100% na umia e Toyota (muamua o se pisinisi faʻatasi ma Groupe PSA, lea na faʻapipiʻiina ai le Peugeots. 108 ma Citroën C1).

Na faʻatupeina e Iapani le 150 miliona Euro e fausia ai se laina faʻapotopotoga mo le Yaris, lea o le ai ai foi se faʻasologa o le crossover, le Yaris Cross. Na faia uma i luga o le GA-B platform, lea o le a avea foi ma faavae mo lenei Aygo fou, ae i totonu o se faʻamatalaga ma se faʻataʻavalevale puupuu.

Luma: mata i luma ma pupuni

O se tasi o faʻamatalaga sili ona muamua o le manatu o ona mata i luma. O le a latou ola i le faʻataʻitaʻiga gaosiga?

O le peti a Toyota i le vaega A (tagata nonofo i le taulaga) ua maua ai ni taunuuga lelei faapisinisi, ma o le Aygo e masani ona avea ma se tasi o tagata sili ona faatau atu le aai i Europa. Talu mai le taunuu mai o Aygo, i le 2005, o loo tauivi pea mo se nofoaga i luga o le pulelaa, na o le sili atu i le isi malosi tele i le vasega, Fiat, ma le Panda ma le 500 faataitaiga.

sili atu le toa ma sili atu le saua

O le Toyota Aygo X prologue concept - lea e latalata tele i le faʻataʻitaʻiga faʻasologa mulimuli - faʻaalia se tautinoga manino i se foliga malosi ma le malosi ma le ea faʻasolosolo (sili atu maualuga le kilia eleele nai lo hatchbacks masani).

Toyota Aygo X muamua

Le tama aulelei o le aai? Aua.

O mea taua e aofia ai moli faʻapitoa e foliga mai o loʻo aofia ai le pito i luga o le pulou, le lua-tone bodywork (lea e manatu e sili atu le taua o le kalafi nai lo le vavaeeseina masani o le pito i luga ma lalo o voluma), o se vaega pito i lalo puipuia i le tua e aofia ai se fata uila, faʻatasi ai ma se palasitika manino pito i tua faitotoa e faʻatumu ai totonu i le malamalama ma faʻaleleia le vaʻaia pito i tua. O lo'o iai i fa'ata pito i tua o mea pu'e pu'e ma fa'asoa taimi o le 'alo'ese.

Ian Cartabiano, peresitene o le ED2 design centre, o loo faamatala mai lona naunautaiga mo lenei galuega faatino: “E tatau i tagata uma ona maua se taavale manaia ma pe a ou vaai i le Aygo X Prologue ou te matua mitamita lava i le vaai atu na faia e le matou au i le ED2 lena mea. . Ou te tulimatai atu e vaʻai ia te ia e faʻafouina le vaega. O le mea lea na faasoa mai e Ken Billes, o le Falani na ia sainia le laina pito i fafo o le manatu: "O le laina fou o le taualuga e faʻaleleia ai le lagona malosi ma maua ai se ata taʻaloga ma sili atu le malosi e pei ona faia i le faʻateleina o uili, e fiafia le avetaavale. se tulaga maualuga atu o le ta’avale mo le va’aia lelei, fa’apea fo’i le kilia tele o le eleele e fo’ia ai fa’aletonu maualuga i le auala.”

Toyota Aygo X muamua

E lua-lanu galuega a le tino ua ave i se tulaga fou: manatua le togafitiga tutusa tatou te vaʻaia i Smarts.

Cartabiano na faʻaalu 20 tausaga i le Toyota / Lexus studios i Newport Beach, i saute o Los Angeles, ina ua maeʻa ona faʻauʻu mai le lauiloa Art Center College of Design i Pasadena. O lana galuega lelei ma faʻataʻitaʻiga e pei o le Toyota C-HR, FT-SX Concept, Camry (2018) ma le Lexus LF-LC Concept (lea o le a mafua ai le Lexus LC) na maua ai le gauai a le pulega Toyota na siitia o ia i le peresitene o le ED2. i Nice, o se nofoaga na ia nofoia mo le tolu tausaga.

"O iinei matou te faia ai le 85% o le mamanu sili atu ma le 15% o le gaosiga o mamanu, ae o nisi o taʻavale faʻavae matou te faia e latalata tele i le gaosiga o faasologa," o le tala lea a lenei 47-tausaga le matua fiafia i le taʻavale a Niu Ioka, o loʻo faʻamamafaina le fiafia mo Europa. ia faia tulaga lamatia fatufatuaʻi ma matua faifai pea o le eseesega autu i le mafaufau i lo latou atunuu i le mamanu taavale.

tua

O le pa LED e le motusia e avea foi ma au e tatala ai le siʻusiʻu.

O le amataga o le Aygo X atonu e faateia ai nisi i ona laina malosi, ma manatua, i le avea ai o se vaega o tagata faatau talavou, e fai lava si le mautonu, ae e mulimuli mai i le Toyota C-HR ma e oo lava i le Nissan Juke, o lona faʻatauga manuia ua faʻamaonia. e mafai ona lamatia le sili atu nai lo le mea na faʻamoemoeina i le vasega taʻavale laiti.

"Ou te matua ioe lava i lau faʻamatalaga ia Juke - o se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga mo tagata mamanu uma i le lalolagi atoa - ma le matou C-HR, lea na mafai ai ona matou faia lenei faʻamatalaga Aygo X e sili atu le toʻa e uiga i lona taliaina," faʻauʻu Ian Cartabiano.

Toyota Aygo X muamua
Aygo X prologue i totonu o le nofoaga o le ED2 centre.

Faitau atili