Toyota GT86 tafefea mo le lima itula ma 168 km (!)

Anonim

Tu'u tusilima, uili i tua, ta'avale paleni, afi ea ma le malosi tele (lelei, e mafai ona sili atu le limafoa'i...) avea le ta'avale ta'aloga a Iapani ma masini e faigofie ona su'esu'e i le tapula'a.

O le iloaina o lea mea, na sauni ai loa le tusitala o Aferika i Saute o Jesse Adams e faataitai le malosi o le Toyota GT86 - ma ona lava tomai o se avetaavale - i se taumafaiga e manumalo i le Guinness Record mo le tafeaga sili ona umi.

O le faamaumauga muamua na faia e le Siamani Harald Müller talu mai le 2014, o le i le uili o le Toyota GT86 na mafai ona ufiufi le 144 kilomita i autafa ... moni. O se matati’a mata’ina, e le taumateina, ae o le Aso Gafua nei na i’u ai ina faia’ina i se sikoa tele.

Toyota GT86

I Gerotek, o se nofoaga autu o suʻega i Aferika i Saute, Jesse Adams e le gata na mafai ona manumalo i le 144 km ae na oʻo foi i le 168.5 km, i taimi uma i le tafe, mo le 5 itula ma le 46 minute. Na maeʻa e Adams le aofaʻi o 952 laps o le taamilosaga, i le averesi o le saoasaoa o le 29 km / h.

Se'i vagana ai se tane suau'u fa'aopoopo, tu'u i le vaega o pa'u fa'aagaga, o le Toyota GT86 na fa'aaogaina mo lenei fa'amaumauga e le'i faia ni suiga. E pei o faamaumauga talu ai, sa susu pea le ala savali – a leai e le mau pa'u.

O faʻamaumauga uma na aoina e ala i faʻamaumauga e lua (GPS) ma auina atu i le Guinness World Records. Afai e faʻamaonia, Jesse Adams ma lenei Toyota GT86 o loʻo umia faʻamaumauga fou mo le umi o le tafe. Pe a oo mai i le tafetafea sili ona saoasaoa i le lalolagi, e leai se tasi e manumalo i le Nissan GT-R…

Toyota GT86 tafefea mo le lima itula ma 168 km (!) 3743_2

Faitau atili