iX5 Hydrogen i lona ala i Munich. O se lumanaʻi ile hydrogen ile BMW?

Anonim

Lua tausaga talu ona faʻaalia le i Hydrogen NEXT i Frankfurt, o le a faʻaaogaina e BMW le toe foʻi mai o faʻasalalauga faʻavaomalo i Siamani e faʻaalia ai, o le mea moni, o le evolusione o le faʻataʻitaʻiga tatou te iloa i le 2019: le BMW iX5 Hydrogen.

O se tasi o le tele o faʻataʻitaʻiga e mafai e tagata asiasi i le Munich Motor Show ona faʻaaogaina pe a faimalaga i le va o itu eseese o le mea na tupu, o le iX5 Hydrogen e leʻo avea ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, ae o se ituaiga o "rolling prototype".

O le mea lea, o se faʻasologa o le iX5 Hydrogen o le a gaosia ma mai le tausaga a sau o le a faʻaaogaina i faʻataʻitaʻiga ma suʻega. O le faʻamoemoe o le faʻaauau pea ona atiaʻe tekonolosi suauu, o se fofo e talitonu le BMW e mafai ona faʻaleleia nisi o ana faʻataʻitaʻiga "zero emissions" i le lumanaʻi, faʻatasi ma maʻa "faʻaleaganuʻu".

BMW iX5 Hydrogen

O le BMW iX5 Hydrogen

E pei ona taʻu mai e lona igoa, o le iX5 Hydrogen e fausia i luga o le X5, e sui ai le masini afi i totonu e faʻamalosia ai le SUV Siamani i se afi eletise e oʻo atu i le 374 hp (275 kW) le malosi ma na atiina ae mai le lima o augatupulaga i luga. O lo'o iai fo'i le tekonolosi BMW eDrive i le BMW iX.

Ae ui i lea, a o vaʻaia e le iX ana afi eletise e faʻamalosia e le 70 kWh poʻo le 100 kWh maa, i le tulaga o le BMW iX5 Hydrogen o le malosi e faʻaaogaina e le afi eletise e sau mai le suauu suauu.

BMW iX5 Hydrogen
Le "inisinia" o le iX5 Hydrogen.

O lenei hydrogen o lo'o teuina i totonu o tane e lua na gaosia i le fa'aogaina o le palasitika fa'amalosia fiber carbon (CFRP). Faatasi ai ma le gafatia e teu ai le 6 kilokalama o le hydrogen i le aofaʻi, latou te teuina le suauu taua i le 700 pa o le mamafa. Ae mo le toe faatumu, e na o le tolu pe fa minute e “faatumu ai”.

lava faasinomaga

E ui ina faʻavae i luga o le X5, o le iX5 Hydrogen e leʻi "faʻamavae" lona faasinomaga, faʻaalia o ia lava ma se foliga faʻapitoa e le natia ai musumusuga i talosaga a le "i aiga".

I le pito i luma o loʻo i ai a matou faʻamatalaga lanumoana i luga o le faʻasologa, ma le tele o vaega na gaosia e faʻaaoga ai le lomiga 3D. O le 22" aerodynamic uili e fou foi, e pei o paʻu faʻatumauina e faʻapipiʻiina.

BMW iX5 Hydrogen

I totonu, o eseesega e auiliili.

Mulimuli ane, i le pito i tua, e faaopoopo atu i se logo tele e faitioina ai le "hydrogen diet" o lenei iX5 Hydrogen, o loʻo i ai se matou paʻu fou faʻapea foʻi ma se faʻasalalauga faʻapitoa. I totonu, o mea fou fou e faʻatapulaʻa i faʻamatalaga lanumoana ma le logo i luga aʻe o le totigilima.

Mo le taimi nei e leai se fuafuaga a le BMW e gaosia le iX5 Hydrogen. Ae ui i lea, e pei ona matou taʻu atu ia te oe, o le Siamani brand e le tuʻuina ese le avanoa o le a iai i le lumanaʻi lona "i range" faʻataʻitaʻiga e faʻamalosia e maʻa ma se suauu suauu.

Faitau atili