O le WLTP e maua i le CO2 ma le maualuga o lafoga, ua lapataia e le au gaosi taavale

Anonim

Ole su'ega fou ole fa'aaogāina ole WLTP ma fa'ata'ita'iga fa'ameamea (Harmonized Global Testing Procedure for Light Vehicles) e fa'amanaia ia Setema 1st. Mo le taimi nei, na'o fa'ata'ita'iga na fa'aofi mai pe a mae'a lena aso e tatau ona tausisia le taamilosaga fou o su'ega. Na'o Setema 1, 2018 o le a a'afia uma ai ta'avale fou i luga o le maketi.

O nei suʻega o loʻo folafola mai e faʻasaʻo le le atoatoa o le NEDC (New European Driving Cycle), lea na saofagā i le faʻatupulaia o le eseesega i le va o le faʻaaogaina ma le CO2 emissions na maua i suʻega aloaʻia ma le faʻaaogaina tatou te maua i a tatou gaioiga i lea aso ma lea aso.

O se tala fiafia lea, ae e iai aʻafiaga, aemaise lava mea e fesoʻotaʻi ma lafoga. O le ACEA (European Association of Automobile Manufacturers), e ala i lana failautusi aoao o Erik Jonnaert, na tuʻuina atu se lapataiga e uiga i le aʻafiaga o le WLTP i tau o taavale, e le gata i le mauaina ma le faʻaaogaina:

E manaʻomia e malo faʻapitonuʻu le faʻamautinoaina o lafoga faʻavae CO2 o le a saʻo aua o le WLTP o le a maua ai le maualuga o le CO2 faʻatusatusa i le NEDC muamua. Afai latou te le faia, o le faʻaofiina o nei faiga fou e ono faʻateleina ai le mamafa o lafoga i luga o tagata faʻatau.

Erik Jonnaert, Failautusi Aoao o le ACEA

E fa'afefea ona feagai Potukale ma le WLTP?

O le malosi tele o le WLTP o le a mautinoa lava le i'u ai i le maualuga o le fa'aaogaina ma le fa'aulu. E faigofie ona va'aia le fa'aaliga o lo'o i luma. O Potukale o se tasi o atunuu e 19 i totonu o le Iuni a Europa lea e aafia saʻo ai le CO2 le mamafa o lafoga i luga o taavale. O lea la, sili atu emisi, sili atu lafoga. ACEA o loʻo taʻua ai se faʻataʻitaʻiga o se taʻavale tiso e tuʻuina atu le 100 g / km CO2 i le NEDC cycle, o le a faigofie ona amata faʻaosoina le 120 g / km (pe sili atu) i le WLTP cycle.

O LE Mekasini Fleet faia le numera. Mafaufau i laulau ISV o loʻo i ai nei, o taʻavale tiso ma faʻamalo i le va o le 96 ma le 120 g / km CO2 totogi € 70.64 i le kalama, ma luga atu o lenei aofaʻi latou te totogiina € 156.66. O la matou taavale Diesel, lea e maua ai le 100 g/km CO2 emisi ma e oʻo atu i le 121 g/km, o le a vaʻaia le aofaʻi o lafoga mai le € 649.16 i le € 2084.46, faʻateleina lona tau i le sili atu i le € 1400.

O le a le faigata ona mafaufau i le tele o faʻataʻitaʻiga o loʻo siitia i luga o le apefaʻi ma sili atu ona taugata, e le gata i le mauaina, ae faʻapea foʻi i lo latou faʻaogaina, talu ai o le IUC o loʻo tuʻufaʻatasia foi CO2 emissions i ana faʻatusatusaga.

E le o se taimi muamua lea ua lapataia ai e le ACEA le aafiaga o le WLTP i lafoga, ua fautuaina ai ni fetuunaiga i faiga o lafoga ina ia aua nei aafia tagata faatau.

I le sili atu ma le masina aʻo leʻi amataina le taamilosaga fou o le suʻega, e leʻi faʻaalia e le malo Potukale se mataupu e matua afaina ai le au Potukale. O le talosaga mo le Tala o le Tupe a le Malo o le a faatoa iloa pe a maeʻa le taumafanafana, ma e tatau ona faʻamaonia aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le tausaga. E ui lava o loʻo i ai pea itu faigata o le tulafono, o tulaga faʻapitoa o le suʻega ua uma ona iloa. O nisi faufale, e pei o le opel o le PSA vaega . fa'atalitali ma ua uma ona fa'asalalau fuainumera o le fa'aaogaina ma le fa'aoso e tusa ai ma le taamilosaga fou.

Faitau atili