O le Honda Civic fou e taunu'u mai i le 2022 ma o le a na'o le fa'aogaina o fa'aliliuga

Anonim

Lua masina talu ona tuʻuina atu le 11th generation Civic i sedan format i le Iunaite Setete o Amerika (USA), Honda faatoa faʻaalia ata muamua o le Civic fou o loʻo sau i Europa, i le faʻasologa masani e lima-faitotoa.

O lenei faʻaaliga e faia i le aso lava lea na tuʻuina atu ai e le Iapani faʻailoga i le US ma Iapani le faʻataʻitaʻiga o le Civic, lea o le a foliga faʻalelei tutusa ma "lo tatou" Civic.

Talu mai lona faʻalauiloaina i le 1972, ua faʻatau atu e le Civic le silia ma le 27 miliona iunite i 170 atunuu eseese. I le taimi nei, mo lona 11th incursion, o le faʻamoemoe o le faʻaauauina o lenei tala manuia.

Honda-Civic-Hatchback

ata sili atu maaleale

Mai se vaaiga matagofie, ma e pei ona e faʻamoemoeina, o le hatchback version o le Civic e le ese tele mai le sedan na matou iloa talu mai Aperila. O eseesega o loʻo i ai o loʻo "tapunia" i le pito i tua, o le taunuuga o le silhouette lua-volume.

I le pito i tua, o le si'usi'u lapo'a lapo'a, lapo'a teisi atu nai lo le fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga augatupulaga, ma optics fou e foliga mai "sootai" e ala i se - matua manifinifi - laina faalava, tu ese.

Honda-Civic-Hatchback

I luma, toetoe lava leai se mea fou pe a faʻatusatusa i le mea na matou vaʻaia i le Civic sedan. Pau lava le eseesega e fesoʻotaʻi ma le grille pito i luma, o loʻo i ai se lanu uliuli ma se mamanu hexagonal.

O le upu va'ai mo le mamanu o lenei Honda Civic e foliga mai na fa'afaigofie. Ma o le taunuuga o se faʻataʻitaʻiga e le faʻafefeteina ma le tele o laina faʻalava. Ma afai e moni lenei mea mo le pito i fafo, e moni foi mo le fale, lea e sili atu ona lelei le mamanu.

Sili atu aulelei totonu

O iinei foi, e lagona ai laina faalava, faatasi ai ma le mamanu dashboard na o le faalavelaveina e le 10.2” meafaifaaili numera ma le infotainment system o le mata tutotonu, lea e mafai ona oo atu i le 9”.

Ae, e taua le manatua o ata o loʻo i ai i totonu o le Civic hatchback o le a faʻatau atu i Amerika, o lea e mafai ai e le Europa ona faia ni suiga.

Honda-Civic-Hatchback
Apple CarPlay ma le Android Auto e maua i luga ole auala e masani ai.

I le aotelega, e foliga mai o se fofo vaaia lea o loʻo nofo i le va o le 10th generation Civic ma le ofo fou a le ituaiga, e pei o le Jazz poʻo le Honda e.

Afai i nei faʻataʻitaʻiga e faʻatonuina e le numera toetoe lava o mea uma, iinei, e sili atu Honda e faʻaitiitia le lototele ma faʻasaoina nisi o tulafono faaletino. O ki fa'atonutonu le tau o se fa'ata'ita'iga lea.

Su'e lau isi ta'avale

E ui lava i lea, o se popolega faaluaina i le filifiliga o meafaitino ma le auala o loʻo faʻapipiʻiina ai e manino lava. E iloa lea i le vaifofo na maua e "natia" ai le ea savili, lea e aliali mai i tua o se faʻasologa o loʻo i ai se mamanu o le "selu ofaga".

Honda-Civic-Hatchback

E na'o afi fa'afefiloi

Mo le maketi i Amerika i Matu, o le Civic hatchback fou o le a maua le 10th generation afi. O loʻo matou talanoa e uiga i se afi faʻatoʻa faʻavaʻa i luga ole laina ma le 160 hp ma se faʻaputuga fa-silinder poloka turbo-charged ma le 1.5 l e maua ai le 182 hp (6 hp sili atu nai lo le taimi muamua).

Ae i Europa e matua ese lava le tala. O iinei, o le Civic fou o le a maua faʻatasi ma masini hybrid, e pei ona uma ona tupu i le Jazz ma le HR-V.

Honda-Civic-Hatchback
New Honda Civic Hatchback i lona US faʻamatalaga.

E leʻi faʻaalia e Honda fuainumera mana, ae ua faʻamaonia o le Civic o le a faʻaauupegaina le taʻutaʻua e: HEV drive system, lea e tuʻufaʻatasia ai se afi penisini 1.5 lita ma se afi eletise, se afi eletise ma se tamai maa ion o le lithium.

Faʻafetai i lenei mea, o lenei Civic, lea o le a avea ma hybrid e le toe faʻaaogaina, o le a galue i ni auala eseese se tolu: EV Drive (100% eletise), Hybrid Drive (esini afi e faʻaaogaina le afi eletise) ma le Engine Drive (faʻaaogaina afi afi mo. fa'agaoioi uili i totonu o le pusa e tasi le saoasaoa).

Honda-Civic-Hatchback
New Honda Civic Hatchback i lona US faʻamatalaga.

E pei ona e fa'amoemoeina, ua fa'aleleia atili feso'ota'iga i le eleele. O le ta'avale o lo'o fa'atumauina le fa'atulagaina o le MacPherson i le pito i luma ma le tele o feso'ota'iga i tua, ae o le fa'agata ua toe fa'aleleia e fa'aitiitia ai le vibration ma fa'ateleina le mautu i se laina sa'o, ma ua folafola mai e Honda se fa'ata'ita'iga sili atu nai lo le taimi nei, lea e fa'aauau pea ona tasi. o talosaga sili ona lelei i le vaega.

O afea e taunuu ai?

E leʻi faʻaalia e Honda le aso o le a faʻafeiloaʻi atoatoa ai le tupulaga fou Civic i Europa - lea o le a tatou iloa ai faʻamatalaga uma - ae ua uma ona faʻaalia e naʻo auala o le konetineta tuai i le tautoulu o le 2022. .

Faitau atili