Fa'atapula'a ile 400 iunite. Matou te aveina le Toyota Yaris GRMN

Anonim

Ua matua faigata lava ona fausia se taavale mo tagata alolofa. Faʻatapulaʻaina o le siosiomaga, avetaʻavale tutoʻatasi, tekinolosi, o mamafa taua uma ia e tatau ona tuʻuina i luga o fua o taavale faʻaonaponei. Manatu e foliga mai e manaʻo e aveese faʻataʻitaʻiga fou mai le auala, sili atu ... mama!

O se mama e faʻateleina ona tuʻuina atu i o tatou mafaufauga, i le masani, i le mea sa i ai ma le mea e le toe foi mai. Lancia Delta Integrale, Renault Clio Williams, Toyota AE86, ua e ta'u mai ai...Ua faamautinoa mai e Toyota ia i matou o le Toyota Yaris GRMN lenei o le a toe foi i lona amataga. Na matou o i Barcelona e iloa ai le mamao e le na o ni folafolaga.

I se tasi taimi, i totonu o se tamai faletaavale ...

Na o le tala o le atinaʻeina o le Toyota Yaris GRMN na faia se tala manaia (atonu o se tasi aso Toyota, o le a sou manatu?). Ae seʻi o tatou oʻo i faʻamatalaga autu.

Mo ni nai masina, o se vaega toʻaitiiti o inisinia ma avetaavale, e aofia ai Vic Herman, le taʻavale sili a Toyota (o se avetaʻavale na ou maua le avanoa e feiloaʻi ai i lenei faʻafesoʻotaʻi muamua), faʻataʻitaʻiina le Toyota Yaris GRMN i luga o le Nürburgring ma luga o auala o loʻo siomia ai le tala faʻasolopito Siamani. . Na'o nei alii ma tasi le sini: ia maua se "pocket-rocket" mo tagata e fiafia i le avetaavale moni. Mulimuli ane, o se ta'aloga ta'aloga fa'atusa i faitoto'a o le tele o le eletise o ta'avale.

Sa ou maofa i se ituaiga o le tele o Toyota o loʻo i ai pea le avanoa mo galuega faatino a le tagata lava ia, fuafuaina ma faʻatinoina e tagata moni. ulu penisini.

O lenei vaega toʻaitiiti na faʻaalu masina i totonu o se tamai faletaavale, faʻaoga le taavale e tusa ai ma manatu na latou maua mai avetaavale - na faʻaauau mo aso, po, vaiaso, ma masina i le faaiuga. I le aotelega, e lua tausaga na alu ai le poloketi mai le manatu i le gaosiga.

Vic Herman, le avetaavale suʻega na fesoasoani i le atinaʻeina o le Toyota Yaris GRMN, na ia taʻu mai ia te aʻu na ia aveina le 100 laps o le Nürburgring i le uili o lenei faʻataʻitaʻiga, ae le o le faitau afe o kilomita o loʻo ufiufi i auala lautele. Fai mai Herman, e oo lava i luga o auala sili ona gaoa e faʻaalia ai e le Toyota Yaris GRMN lona gafatia atoatoa. Ose ta'avale mo e fiafia i le ta'avale.

Fa'atapula'a ile 400 iunite. Matou te aveina le Toyota Yaris GRMN 3844_1

Le pepa faʻapitoa

I lalo o le pulou o loʻo i ai le lauiloa 1.8 Dual VVT-i (ma Magnuson compressor ma Eaton rotor), faʻaolaina le 212 hp i le 6,800 rpm ma le 250 Nm i le 4,800 rpm (170 g/km CO2). E mafai ona matou mauaina lenei afi, mo se faʻataʻitaʻiga, i Lotus Elise - o le mea lea tatou te talanoa ai. Ae mo le faʻasalalauga, o loʻo tautuaina i matou e le 6-speed manual gearbox e nafa ma le tuʻuina atu o le mana i uili pito i luma.

"O laʻu Toyota Yaris o loʻo i ai le afi o le Lotus Elise ..." - mo na o lena na aoga le faʻatauina o le taavale. Estudásses Diogo, ua fa'atau uma.

Afai e lavelave le faagasologa o le atinae, ae faapefea le gaosiga? Toyota fausia lenei afi i Peretania. Ona auina atu lea i Uelese, lea e nafa ma inisinia Lotus le polokalame. Mai iina, e iu lava ina alu mo Farani, lea o loʻo faʻapipiʻiina i le Toyota Yaris GRMN e le Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), i le fale gaosi Valenciennes. Ina ia faʻamaonia lona faʻapitoa, e tuʻu se faʻailoga faʻanumera i luga o le poloka. Laiti? Na'o le lapopo'a (ma latou te le iloa lava le tau…).

O le isi "masani" Yaris o loʻo faʻapotopotoina i le fale gaosi Valenciennes, ae o loʻo i ai se 'au o le 20 tagata faigaluega aʻoaʻoina faʻapitoa i le 400 Toyota Yaris GRMN o le a vaʻaia le malamalama o le aso.

Ua uma ona tatou maua le malosi, o lea ua misi le isi. O le mamafa, ma vai ma leai se avetaavale, o se faʻamatalaga: 1135 kg. Ose fu'a mamafa moni ma le malosi/mamafa fua faatatau o le 5.35 kg/hp.

Fa'atapula'a ile 400 iunite. Matou te aveina le Toyota Yaris GRMN 3844_2
E lua fa'aliliuga: fa'atasi ma fasi pepa ma leai ni fa'amau. Ole tau e tutusa, €39,425.

O le ta'aloga masani 0-100 km/h e mae'a ile 6.4 sec ma ole maualuga ole saoasaoa ole 230 km/h (fa'atapula'a fa'aeletonika).

O le mea moni, fa'atasi ai ma fuainumera fa'apenei, e tatau ona fa'aauupegaina e Toyota le Yaris GRMN ma meafaigaluega fa'apitoa. Afai na manaia mea e oʻo mai i le taimi nei, o lea ua latou folafola mai e pupula o tatou mata ma le faʻamoemoe. Ua uma ona latou iloa e na o le pau le igoa o Yaris o totoe, a ea?

Meafaigaluega faʻapitoa, ioe.

I luga o le Toyota Yaris GRMN matou te maua ai se pa faʻafefe o loʻo faʻapipiʻi i luga o olo faʻamalolo pito i luma, o le Torsen loka eseʻesega, taʻaloga faʻamalolo faʻatasi ma Sachs Performance faʻalavelave faʻafuaseʻi ma Bridgestone Potenza RE50A (205/45 R17) paʻu.

Fa'atapula'a ile 400 iunite. Matou te aveina le Toyota Yaris GRMN 3844_3

Suiga taua

Sa mana'omia le fa'apipi'iina o le compressor, le pusaaisa ma le intake inlet i totonu o se iunite e tasi, ona o le utiuti o avanoa avanoa. O loʻo pulea le pusaaisa o se intercooler mo le compressor ma se afi suauʻu suauʻu, faʻapipiʻi i luma o le radiator, faʻatasi ai ma se faʻaogaina fou o le ea. Sa fa'apipi'i fo'i se faiga fou tu'i suau'u, e fa'aaoga ai vaega sa fa'atulaga muamua mo se afi V6.

O le gasu, o lona ulufafo o loʻo tuʻuina i le ogatotonu o le tino, e pei o le Yaris WRC, ua uma ona toe faʻaleleia, i taimi uma ma le faʻafitauli o le itiiti o avanoa avanoa e faigata ai le galuega a le inisinia Toyota. I le faaopoopo atu i le avanoa faatapulaa, sa tatau foi ona pulea le vevela i lalo o le tino. O i latou na nafa ma le poloketi e tatau ona faʻaitiitia le mamafa o le manava aʻo faʻamautinoa le pulea o le faʻafefe ma le pisa - o le fouvale i nei aso e le faigofie. Na taʻutino mai e Toyota ia i matou e faapea, i suʻesuʻega muamua, o le pisapisao o le afi, i totonu ma fafo o le fale, e sili atu le maualuga, o se mea e tatau ona latou toe faʻaleleia seia oʻo i le "i totonu".

dynamics faamamaina

Faatasi ai ma suiga eseese na faia e faʻaleleia ai faʻamaoniga malosi, o le chassis e tatau ona faʻamalosia e faʻateleina ai le malosi o le tino. Sa fa'apipi'i se fa'amaufa'ailoga i le pito i luga o olo fa'amau i luma ma o lo'o iai pea le taimi e fa'amalosia ai le au pito i tua.

Fa'atapula'a ile 400 iunite. Matou te aveina le Toyota Yaris GRMN 3844_4

Na e iloa lena mea?

O le Toyota Yaris GRMN e gaosia i le "masani" fale gaosi Yaris i Valenciennes, Farani. Peita'i, e na'o le to'a 20 tagata faigaluega ua a'oa'oina o lo'o aofia i lea faiga. O le gaosiga o le Yaris GRMN e faʻatapulaʻaina i se suiga i aso uma, lea e 600 kopi o le a gaosia i le fua o le 7 iunite i le aso. Mo le maketi Europa 400 iunite o le Yaris GRMN ma le isi 200 o le Vitz GRMN o le a gaosia. O le Toyota Vitz o le Yaris Iapani.

O le faʻavae faʻamalolo o le "masani" Yaris, faʻatasi ai ma le GRMN faʻapipiʻiina ma se faʻaleleia o le faʻamalo i luma o le MacPherson ma le faʻamalo i tua. E ese le pa fa'amautu ma e 26 mm le lautele. O mea fa'ate'i fa'ate'ia o lo'o faia e Sachs Performance ma e pupuu fo'i vaipuna, ma fa'aitiitia ai le 24 mm le maualuga o le eleele fa'atusatusa i le fa'ata'ita'iga masani.

Ina ia taofi le Toyota Yaris GRMN, 275 mm tisiketi pito i luma ma fa-piston calipers, tuuina atu e le ADVICS, sa faapipiiina. I le pito i tua matou te maua 278 mm discs.

Fa'atapula'a ile 400 iunite. Matou te aveina le Toyota Yaris GRMN 3844_5

O le ta'avale e eletise, fa'atasi ai ma pine fa'alua ma fata ma sa toe fetu'una'i i lenei fa'ata'ita'iga, e fa'aalia ai le 2.28 liliu o le uili mai luga i luga. I le tautalagia o le uili, na faʻapipiʻi e Toyota le uili GT-86 i luga o le Yaris GRMN, lea na faia ai sina suiga matagofie ina ia mafai ai ona iloa se faʻataʻitaʻiga GRMN. Na suia uma le polokalame fa'afoe ma le polokalame fa'atonutonu mautu.

Potukale o le a maua 3 iunite o le Yaris GRMN. Gaosiga (400 iunite) fa'atau atu i lalo ifo o le 72 itula.

I totonu, faigofie.

E ui o totonu o le Toyota Yaris GRMN e foliga mai e faigofie tele i nei aso, ae o se mea e ofo ai.

Fa'atapula'a ile 400 iunite. Matou te aveina le Toyota Yaris GRMN 3844_6

i totonu tatou te maua lua faamau e suia ai le amio a le taavale : o le START faʻapipiʻi faʻapitoa i le faʻapuupuuga "GR" (lea e amata ai le afi ... o se mea ula ...) ma le ki e tape ai le toso ma le mautu (e matua tape mea uma). E leai ni ta'aloga ta'aloga po'o ta'aloga, faiga ta'avale mo tama, ma isi. O le Toyota Yaris GRMN o le taʻaloga taʻaloga sili ona analog i luga o le maketi ma matou te fiafia i ai.

Puleaina lelei

E le naʻo le faʻaopoopoina o mea i Yaris ma le fatuina o lenei GRMN version. O su'ega fa'apitoa e pulea lelei na faia mo vaega 'ese'ese uma, fa'aopoopo mea fa'apipi'i, faiga taofi, fa'amalosi 'au ta'avale, nofoa ma e o'o lava i le fa'aogaina o fasi pepa. I le fa'ai'uga o le fa'apotopotoga, na fa'alauiloa mai ai fo'i mana'oga fa'afouina o su'esu'ega mulimuli, e siaki ai le fa'atinoga o le afi, amio ta'avale ma taofi, ma manatua o se fa'ata'ita'iga lea e iai ni mea fa'apitoa.

Faletupe e fa'apitoa i lenei fa'amatalaga (ma o a faletupe!). Faia e Toyota Boshoku, latou te ofoina atu, e tusa ai ma le Iapani, le lagolago pito sili ona lelei i le vasega. E ufiufi i le Ultrasuede, faʻamautinoa le manava lelei mo le tino ma le mafanafana i luga aʻe o le vaega averesi.

O le uili, faʻatasi ai ma le faʻaititia o le lautele, e tutusa ma le Toyota GT-86, faʻatasi ai ma sina suiga i tulaga faʻalelei. O le pusa o loʻo i ai se puʻupuʻu q.b ma e faigofie ona taulimaina, e oʻo lava i tulaga ogaoga e taua ai le saʻo. O le quadrant e patino foi i lenei lomiga ma o le lau lanu TFT laʻititi e iai se faʻafiafiaga tulaga ese.

Fao loloto

Ina ua ou alu i totonu o le Toyota Yaris GRMN mo le taimi muamua i le taamilosaga Castellolí, o le mea muamua ou te lagona o le mafanafana o nofoa. I tulimanu ma faafeagai tulimanu o le matagaluega ma luga o le auala lautele, sa latou faamaonia le avea o se paaga sili ona lelei i luma e lua: mafanafana ma lagolago.

Fa'atapula'a ile 400 iunite. Matou te aveina le Toyota Yaris GRMN 3844_7
Ioe, o le uili i luma.

E ui i le avea o se vaega e aoina mai, ae o le Toyota Yaris GRMN iinei e mafai ona aoina faʻamatalaga muamua e avea ma taʻavale moni i aso uma. Toeitiiti atoa le 286 lita o atopa'u e o'o atu i le fata ofutele, e iai fo'i le avanoa mo ato fa'ai'uga o le vaiaso...

O isi vaega o totonu, faigofie, ma mea uma i le nofoaga saʻo, e le manaʻomia se folasaga. E fa'avae, e leai ni filiga, o le mea e mana'omia e maua ai se fua lelei o le fiafia.

“E 90 ou minute, fiafia ma faaaloalo i tulafono” o loo faalogoina i luga o le leitio. O se ituaiga Manuia le taeao Vietnam! petrolhead version.

I le faitotoa o le taamilosaga sa i ai "la matou" Toyota Yaris GRMN lea na matou maua le avanoa e tietie ai i luga o auala (lelei!) i Barcelona. Faatasi ai ma i latou foi o paʻu masani, na filifili Toyota e tuʻu se seti o Bridgestone semi-slicks i le Yaris e fuafua mo suʻega taʻavale.

Fa'atapula'a ile 400 iunite. Matou te aveina le Toyota Yaris GRMN 3844_8

I suiga muamua i le loloto, o le leo o le afi o loʻo osofaʻia malosi i totonu o le fale e leai se mea e faʻaogaina, iinei e leai se leo e sau mai le sipika. O suiga e tulaʻi mai i luga ole 7000 rpm, o le volumetric compressor e faʻamautinoa o loʻo i ai pea le mana, i se pulega sili atu nai lo afi turbo. E le mafai ona 'ata'ata i nai selau mita muamua.

E sa'o lelei le atigipusa 6-saosaoa, fa'ase'e lelei ma e iai le lagona lelei fa'ainisinia e pei ona e fa'amoemoeina. O le malaga i le pusa o lo'o i ai le maualuga maualuga o lo'o fautuaina e le tulafono ergonomics, ona o le tulaga o le ta'avale Toyota Yaris.

Ioe, e le o rosa uma. E le'i mafai e Toyota ona sui le koluma fa'afoe, o lona uiga o le toe tu'uina atu o le fa'ata'ita'iga i su'ega fou mo le saogalemu ma se faasologa o faiga fa'atulafonoina. Le tau? Le gafatia.

e taofi

afi afi

1.8 Lua VVT-iE

Malosi maualuga

212 hp/6,800 rpm-250 Nm/4,800 rpm

Fa'asalalau

6-saosaoa tusi lesona

Accel. 0-100 km/h - Saosaoa maualuga.

6.4 sec - 230 km/h (fa'atapula'a)

Tau

€39,450 (fa'atau atu)

O lea ua tatou tuua ai le tulaga avetaʻavale o le Toyota Yaris, o le mea lea e te faʻamoemoeina mai se SUV, e le o se mea sili mo se taʻavale taʻavale. O le mulivae Achilles o le Toyota Yaris GRMN? Leai se masalo. O isi vaega uma o le afifi e fa'aalia ai le naunau mo le aveta'avale.

O le Torsen Slip Differential e faia se galuega tele e tu'u ai le malosi i le eleele a'o e alu ese i tulimanu. O le ta'avale e paleni, sili ona lelei ma, fa'atasi ai ma le fa'alavelave fa'afuase'i, e tu'uina atu ai le fa'amaualuga talafeagai mo le Toyota Yaris GRMN e fa'aalia ai o ia lava i pupuni ma le tulaga sa'o. O se si'i ese i'i ma i'i ma o lo'o i ai se matou ta'avale moni a le aveta'avale e manatua ai a uma mea uma, o na taimi mamalu e mafai lava ona toe fo'i mai.

O uili u'amea 17-inisi BBS e fesoasoani e fa'aitiitia le mamafa (2kg mama nai lo uili masani) ae fa'atagaina oe e fa'aoga taofi tetele. Mo taofi, na filifili Toyota mo tisiketi laiti ae mafiafia, e fetaui ma le luʻitau.

I luga o le auala, e sili atu le manaia ma le manatu o le mea lea e sili atu nai lo le 90% o tagata e faʻaaogaina, o lenei uiga e le mafai ona sili atu le taua.

Fa'atapula'a ile 400 iunite. Matou te aveina le Toyota Yaris GRMN 3844_9

E mafai ona eli lelei le le atoatoa o le fola, aʻo tuʻuina atu le taʻavale maʻai lea o loʻo tatou sailia i se fuafuaga faʻapitoa e pei o lenei. O le taʻavale e fesoʻotaʻi, o le "masani" Yaris e matauʻa i le tele o talanoaga e mafai ai e lenei GRMN ona faʻavaeina ma lana pailate.

A aunoa ma ni fa'amalologa fa'apitoa, "suiga o lagona" i le pa'i atu i se ki po'o se fa'aogaina leo numera, o se vaega sili lea o le inisinia Iapani. O le Toyota Yaris GRMN o se analog, faigofie, e pei o se pedigreed hothatch e tatau ona. E tusa lava pe na o ni nai tagata, ma e maeu le laki o nei “nisi”.

Faitau atili