O lenei 166 MM o le Ferrari muamua lea i Potukale ma o loʻo faʻatau atu

Anonim

Faʻafesoʻotaʻi loloto i le amataga o le talafaasolopito o le faʻailoga Italia, le Ferrari 166 MM e fesoʻotaʻi vavalalata foi ma le i ai o le transalpina brand i totonu o lo tatou atunuu. Aua o le Ferrari muamua lea ua ulufale mai i lo tatou atunuu.

Ae se'i o tatou amata i le fa'ailoaina atu o oe ile 166 MM. O se "fefiloi" i le va o taavale tauvaga ma taavale auala, e le gata o se tasi lea o uluai faataitaiga o le ituaiga Italia ae o se tasi foi o mea e sili ona seasea, o loo faamatalaina e le transalpine brand specialist David Seielstad o le "muamua Ferrari matagofie ma se faataitaiga faavae mo. le manuia o le ituaiga”.

O le tino na sau mai le Carrozzeria Touring Superleggera ma i lalo o le pulou o loʻo i ai se poloka V12 ma naʻo le 2.0 l o le gafatia (166 cm3 i le cylinder, le tau e tuʻuina atu ai lona igoa) e maua ai le 140 hp o le mana. Faʻatasi ma se lima-saosaoa gearbox, na mafai ai e le faʻataʻitaʻiga ona oʻo i le 220 km / h.

Ferrari 166 MM

DK Engineering talu ai nei na tuʻuina atu mo le faʻatau atu se kopi o le 166 MM seasea (faʻasino i le manumalo muamua i le Mille Miglia i le 1948) lea e sili atu ona faʻapitoa mo le avea tonu ma Ferrari muamua e ulufale mai i lo tatou atunuu.

O se "ola" suia tagata e ona ma ... "faasinomaga"

Faʻatasi ai ma le numera chassis 0056 M, o lenei Ferrari 166 MM na faʻaulufale mai e João A. Gaspar, le sui o le faʻailoga Italia i lo tatou atunuu, na faʻatau atu i le taumafanafana o le 1950, i Porto, ia José Barbot. Resitala i le numera resitala PN-12-81 ma sa valiina muamua i le lanumoana, o lenei 166 MM na amata ai se olaga e tumu i tauvaga ma ... sui lima.

E leʻi umi talu ona faʻatau, na faʻatau atu e José Barbot ia José Marinho Jr. o ia, ia Aperila 1951, na iu lava ina faʻatau atu lenei Ferrari 166 MM ia Guilherme Guimarães.

I le 1955 na toe sui lima ia José Ferreira da Silva ma mo le lua tausaga na sosoo ai na teuina i Lisbon ma le isi 166 MM Touring Barchetta (ma le numera chassis 0040 M) ma le 225 S Vignale Spider (ma chassis 0200 ED), o se taavale. o lana tala o le a "feso'ota'i" ma le kopi o loo tatou talanoa ai i le asō.

Ferrari 166 MM

O le taimi lea na uia ai foi e lenei Ferrari 166 MM lona uluai "faafitauli faʻaalia". Mo mafuaʻaga e le iloa, o le 166 MM e lua na fesuiai resitalaina ma le tasi. I se isi faaupuga, o le PN-12-81 na avea ma NO-13-56, faʻatau atu ma lenei resitalaina i le 1957 i le Automóvel e Touring Clube de Angola (ATCA) faʻatasi ai ma le 225 S Vignale Spider.

I le 1960, na toe suia ai lona pule, ma avea ma meatotino a António Lopes Rodrigues na lesitalaina i Mozambique ma le numera resitala MLM-14-66. A'o le'i faia lena mea, na fa'afesuia'i lana ulua'i afi mo le 225 S Vignale Spider (le chassis number 0200 ED), o le afi lea o lo'o fa'aauupegaina pea i aso nei. O lona uiga, o le V12 ma le 2.7 l o le malosi ma le 210 hp o le mana.

Ferrari 166 MM
I lona olaga atoa, o le 166 MM na faia ni "faʻasologa o fatu".

I le lua tausaga mulimuli ane, na filifili ai le au Potukale e aveese le Ferrari, ma faatau atu ia Hugh Gearing o le na ave i Johannesburg, Aferika i Saute. Mulimuli ane, i le 1973, na taunuu ai le tamaʻi faʻataʻitaʻiga Italia i lima o lona pule o loʻo iai nei, ma maua ai se toe faʻaleleia sili atu. ma se "ola" sili atu ona puipuia.

O se “ola” o le tauvaga

O le 166 MM na fanau mai e tauva - e ui lava e mafai foi ona faʻaaogaina i luga o auala lautele, e pei ona masani ai i lena taimi - e le o se mea e ofo ai i ona tausaga muamua "o le olaga" o lenei 166 MM sa masani ona auai i taaloga. .

O lona amataga i le tauvaga na faia i le 1951, i le Grand Prix muamua o Potukale na faia i lona "nuu", Porto. Faatasi ai ma Guilherme Guimarães i le uili (o le na sainia i lalo o le pseudonym "G. Searamiug", o se mea e sili ona taatele i lena taimi), o le 166 MM o le a le alu mamao, lafoaia le tuuga pe a uma ona taʻalo na o le fa lap.

Ferrari 166 MM
O le 166 MM i le gaioiga.

O le a oʻo mai le manuia o taʻaloga i se taimi mulimuli ane, ae i luma atu o le ai ai se isi faʻamavaeina i Vila Real i se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le 15 Iulai 1951. Na o se aso mulimuli ane ma Piero Carini i le pule, o le Ferrari 166 MM o le a iu lava ina manumalo i le tulaga lua i le Night Festival i le Lima Porto Stadium.

Ina ia faʻaleleia lona faʻatauvaʻa, na alu le Ferrari 166 MM i Maranello i le 1952, lea na maua ai ni faʻaleleia atili ma talu mai lena taimi na faʻaputuina ai taunuuga lelei ma manumalo i le lautele ma i vaega na tauva ai.

Ina ua mavae le tele o tausaga o tamoe solo iinei, na ave o ia i Angola i le 1957 lea na amata ai e le ATCA ona "faaavanoaina" i avetaavale filifilia e le kalapu. I le 1959, na faia ai lona amataga i tauvaga i fafo (o Angola i lena taimi o se kolone Potukale), faatasi ai ma le Ferrari 166 MM tuuga i le III Grand Prix o Leopoldville, i le Belgian Congo.

Ferrari 166 MM

O le tuuga "matuā" mulimuli o le a finauina i le 1961, faatasi ai ma António Lopes Rodrigues na ulufale atu ia te ia i le Formula Libre ma Taʻavale Taʻavale taʻavale na faia i le Lourenço Marques International Circuit, lea na faʻaaogaina ai e lenei Ferrari se afi ono-ono. tasi... BMW 327!

Talu mai lena taimi, ma e ala i lima o lona pule o loʻo i ai nei, o le Ferrari muamua i Potukale, o loʻo tumau pea se mea "natia", faʻaalia faʻafuaseʻi i Mille Miglia (i le 1996, 2004, 2007, 2010, 2011 ma 2017) i Goodwood Revival (i totonu. 2011 ma le 2015) ma toe foi atu i Potukale i le 2018 mo le Concours d'Elegance ACP na faia i Estoril.

71 tausaga, o lenei Ferrari 166 MM o loʻo sailia nei se tagata fou. Pe o le a ia toe foʻi atu i le atunuu na amata ai ona taʻavale pe o le a faaauau pea o ia o se "tagata malaga"? E foliga mai o le a nofo o ia i fafo, ae o le mea moni e matou te leʻi popole i se mea na toe foʻi mai "i le fale".

Faitau atili