Na matou su'eina le Jeep Wrangler fou. E faʻafefea ona le faʻaleagaina se icon

Anonim

O le fa'aosoosoga e fa'afou, fa'aonaponei, fa'aleleia e le mafai ona fa'ato'ese mo inisinia o lo'o galulue i fale ta'avale. E mata'utia le fa'atauva, ua fa'atupula'ia fo'i tifiga ma e tumau pea le fa'atosina o mea fou. Ae ui o se faiga lelei lea i le tele o tulaga, e iai nisi e mafai ona fai ma sui o se tusi maliu. O loʻo ou talanoa e uiga i faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi, oi latou na faʻavaeina i latou lava i le lalolagi taʻavale e fai ma faʻamatalaga mo se mea, toetoe lava o taimi uma ma aʻa i le talafaasolopito o tagata. O le Jeep Wrangler o se tasi o na mataupu, o le suli tuusaʻo i le lauiloa Willys na tau i le Taua Lona Lua a le Lalolagi.

Ae o le a le mea e fai pe a oʻo i le taimi e faʻalauiloa ai se augatupulaga fou o se faʻataʻitaʻiga na amata mai i le 77 tausaga talu ai ma e leʻi tuʻua lava le manatu faavae? Fa'afouina ma fa'aonaponei?... Pe na'o le fa'atupuina?... O fa'amanauga uma e lua e iai o latou tulaga lamatia, e tatau ona filifili po'o fea le ala sili i le manuia. Ma o iinei o le manuia e le o le faʻatau saʻo a Wrangler.

Ua iloa e Jeep o lana faʻailoga e sili atu le taua o se fuʻa faʻailoga nai lo le pisinisi lava ia. O uiga faʻapitoa ma moni o le faʻataʻitaʻiga e mafai ai e le faʻailoga ona fai mai o le "le gaosiga mulimuli o le TT moni". O le ata lea e fa'aaoga e maketi e fa'atau atu ai SUV mai le isi vaega o fa'amaumauga, e pei ona masani ai.

Sipi Wrangler

I fafo ... e itiiti se suiga

E pei ona taʻu mai e se uo ia te aʻu, "o le taimi muamua na ou vaai ai ia Willys i se ata tifaga e uiga i le Taua Lona Lua a le Lalolagi, i luga o le televise ma o le taimi muamua lea na ou lagona ai le ave o se 4 × 4." Ou te faʻasoaina lena lagona ma ou te le faʻafitia o taimi uma lava ma sina fiailoa ou te maua i tua o le uili o se Wrangler fou, ae o le taimi mulimuli na ou faia ai ua silia ma le sefulu tausaga talu ai...

I fafo, o suiga e faʻapitoa, faʻatasi ai ma se faʻataʻitaʻiga e sili atu ona faʻafefeteina, eseʻese moli siʻusiʻu, mudguards ma se faʻamatalaga eseʻese ma moli ulu e toe "uu" ai le pito i totonu o le afi, e pei o le CJ muamua. O loʻo i ai pea se faʻataʻitaʻiga puʻupuʻu, lua-faitotoa ma le umi, fa-faitotoa; ma fa'apaoloa e faia i palasitika e mafai ona aveese po'o laupapa tapoleni, i lalo o lo'o i ai i taimi uma se fa'aoga saogalemu. O le mea fou o le filifiliga o se taualuga tapoleni ma le eletise eletise mo le pito i luga.

Sipi Wrangler 2018

I totonu… suia atili

O le fale foʻi na faʻaleleia i tulaga o le lelei, mamanu ma le faʻapitoa, lea e aofia ai le lanu o le dashboard ma faʻaoga i le paʻu faʻataʻitaʻi faʻatasi ai ma suʻiga eseese ma mea uma. O le Uconnect infotainment, ua lauiloa i le ituaiga, o loʻo avanoa nei ma o nofoa e iai se mamanu fou, faʻatasi ai ma le lagolago sili atu. O lo'o i ai se 'au i le pou pito i luma e fesoasoani ia te oe e te a'e ai i luga o le nofoa ma e sili atu ona lelei nai lo le mea e foliga mai e maualuga atu le tulaga o le ta'avale nai lo le tele o SUV tetele.

O le sootaga i le va o le pule autu ma le avetaavale e saʻo ergonomically, e ui i le mea moni o le uili e tele ma le gearbox ma le felauaiga levers e tele. O le va'aia i luma e sili ona lelei, i tua e le moni. I totonu o le lua-faitotoa, o nofoa pito i tua o loʻo mau pea, ae mo le tagata faʻatau Potukale e le afaina, aua o le sili ona faʻatau atu iinei o le a avea ma pisinisi, e na o le lua nofoa ma se vaeluaga.

O le a maua fo'i le faitoto'a e fa, fa'atasi e pei o se pikiapu, fa'atasi ai ma le to'alua e totogi le vasega 2 i tol.

Sipi Wrangler 2018

le lautele

O le laina e tolu mea faigaluega, Ta'aloga, Sahara (filifiliga mo se pusa meafaigaluega i luga o fanua) ma Rubicon, o lo'o i ai uma ta'avale uili ma le valu-saosaoa otometi fa'asalalau, fa'atasi ma le 2143 cm3 Multijet II Diesel afi. gaosia e VM ma faʻaaogaina i le tele o faʻataʻitaʻiga FCA, iinei ma 200 hp ma le 450 Nm.

O nisi fa'amanuiaga ua fa'aopoopoina, e pei ole fesoasoani ile ta'avale: lapata'iga tauaso, lapata'iga i tua, fesoasoani e paka ai ta'avale ma le fa'amautu ma le fa'aitiitia o lola i autafa. Ma o loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma faʻamatalaga taimi moni e uiga i tulaga taʻavale i fafo atu o le auala, o loʻo natia i se mea i totonu o menus touchscreen.

i le toafa Sahara

Na ou amata i le aveina o se Sahara, o le tele lea o le taulaga, faʻatasi ai ma paʻu Bidgestone Dueller ma le suiga sili ona faigofie o le 4 × 4 transmission, le Command-Trac. O lenei felauaiga fou e iai tulaga 2H/4HAuto/4HPart-Time/N/4L ma e mafai ona sui mai le 2H (u'u uili tua) i le 4H i luga o le auala, e oo atu i le 72 km/h. O le tulaga 4HAAuto e fou ma fa'aauau pea ona fa'asoa fa'amalosi i le va o axles e lua, e tusa ai ma mana'oga o le taimi nei - lelei mo tarmac i luga o le aisa po'o le kiona.

I le tulaga 4HTaimi-Taimi , o le tufatufaga e ese lava, e tusa ma le 50% i le axis. E na'o le mea e lua e mafai ona o le Wrangler, mo le taimi muamua, ei ai se eseesega tutotonu. Ae mo le valu-saosaoa otometi transmission, lea e faʻaaogaina foi i isi faʻataʻitaʻiga i le vaega, e amata i le avea ma mea muamua e faʻamalieina, ona o le lamolemole o suiga, pe i le "D" poʻo le ala i foe tumau i luga o le. uili.

Sipi Wrangler 2018

Sipi Wrangler Sahara

O le fausaga o le Wrangler e matua fou lava, i le uiga o vaega e fou ma, i se tulaga sili atu, e faia i le uʻamea maualuga. O le Wrangler e lautele, e ui ina pupuu e faʻaleleia ai pito i fafo o le auala e 36.4 / 25.8 / 30.8 taʻitasi mo osofaʻiga / ventral / alu ese. Ae e leʻi suia e Jeep le manatu faavae, lea o loʻo faʻaauau pea ona faʻaogaina se chassis ma spars ma crossmembers ma tuʻufaʻatasiga tino, faʻatasi ai ma le faʻamalo o le axle suspension, lea e taʻitaʻia e lima lima taʻitasi ma faʻaauau pea i puna vili. . Ina ia faʻaitiitia le mamafa, o le pulou, faʻavaa matagi ma faitotoʻa o loʻo i totonu uma o le alumini.

E pei lava o taimi uma, e mafai ona gaugau le taualuga i luma ma mafai ona aveese faitotoa, mo i latou o loʻo fiafia pea e taʻalo Meccano.

Ma o le mea tonu lava o le manatu faavae, lea o le a fai mai nisi ua tuai, e fuafua ai le uluai lagona o le avetaavale i luga o se alatele. O lo'o iai pea le fa'agasologa masani o le tino, e ui o le fa'agata e le'o atoatoa le fa'apalepale i luga ole auala leaga. O leo o le ea o loo taumafai e see i luga o le taualuga o tapoleni o ni soa malaga.

O le afi, e manino lava e itiiti le faʻaogaina o le leo, o loʻo faʻaalia ai e mamao mai faʻailoga i tulaga o le pisa ma e itiiti le manaʻo mo pulega maualuga. Ole saoasaoa maualuga e tusa ma le 160 km / h, ae e le afaina, aua o le 120 ua uma ona tuʻuina atu le lagona e sili atu le saoasaoa, ae fa'aalu i lalo ole 7.0 l/100 km . E iu ina ofo pa'u ona o le pisapisao maualalo, ae e le fesoasoani e aloese mai le le sa'o o le ta'avale, lea o loʻo faʻaaogaina pea le polo recirculation system ma e matua faʻaititia.

Sipi Wrangler 2018

A oʻo mai le piʻo, e sili atu le leaga o mea uma. O le Wrangler tilts ma le mautu pulea vave kiki i totonu, fao le taavale i luga o le auala e aloese mai soʻo se tulaga lamatia o se taʻavale, tusa lava pe foliga mai e laʻititi. O le itu e toetoe lava a leai se toe foʻi mai, faʻamalosia oe e "tala" vave i fetaulaiga, ina ia aua neʻi oʻo i le pito i luma e faʻasino i le isi itu.

O le manaʻoga o le faʻagesegese moni, vaʻavaʻai mo le auala sili ona tafafao maimoa, toso i tua le taualuga tapoleni ma fiafia i le laufanua.

Rubicon, lea!

Ina ua mavae ni nai itula o le aveina o le Sahara i luga o le auala ma le alatele, sa ou lagona lava e pei sa ou sopoia...se toafa, ma le asfalta. Ae o le vaaia o se Rubicon o tu i le ogatotonu o le tolauapiga na faatuina e le Jeep i Spielberg, Austria, na vave suia ai le lagona. O le Wrangler moni lea , faʻatasi ai ma 255/75 R17 BF Goodrich Mud-Terrain paʻu ma le sili atu le faʻaogaina o le Rock-Trac transmission, lea e iai le pusa faʻafeiloaʻi Selec-Trac tutusa ae o le faʻaogaina o le faʻaogaina puupuu (4.10: 1 nai lo le 2.72: 1 o le Sahara). O lo'o iai fo'i le Tru-Lock, o le loka eletise o le pito i tua po'o le pito i tua o le tele o fa'ailoga pito i luma, e mafai ona fa'a'ese'ese le pa fa'amautu i luma. I le Sahara, e na'o le filifiliga mo se poloka-auto i tua. O axles malo o le Dana 44, e sili atu le malosi nai lo le Dana 30 o le Sahara.

Sipi Wrangler 2018

LED foi i Rubicon

Ina ia tofotofoina lenei auupega atoa, na saunia ai e le Jeep se auala e ui atu i le mauga lea na amata vave lava i se aʻega tifato ma se tofe i le itu o le avetaavale ma e na o le lautele e pei o le taavale, e faia i papa mavaevae ma oneone oneone, sopoia e alavai loloto taufaamatau. pito i lalo ole Wrangler. O paʻu na pasi i luga o papa ma le le fiafia atoa, o le 252 mm maualuga i luga aʻe o le eleele, naʻo le tasi e tuʻu ai le pito i lalo i luga o le eleele ma mo isi na lava e faʻaoga 4L ma faʻavavevave sologa lelei, matua sologa lelei. Leai se leiloa o le malosi, leai se fa'alavelave fa'afuase'i ma se lagona fa'afuase'i o le mafanafana.

Ma e foliga faigofie mea uma

Ona oo mai ai lea o le isi a’ega, e sili atu le tifato ma o a’a o laau ua faamata’uina e faafaigata ai le ola o pa’u.

E tele sefulu mita ma le Wrangler o loʻo faʻafefe e pei o loʻo pipii i se samala pneumatic tele.

E le faapea o se fa'alavelave faigata lea, ae na matua fa'aleagaina ai le fausaga, e le'i faitio lava. I luma atu, na eli ai e alii Jeep isi pu, e suʻe ai le faʻaogaina o le au, le maualuga e tape ai le pa faʻamautu pito i luma ma vaʻai pe faʻafefea ona sii ese uili mai le eleele pe a oʻo i tua atu o le sopoia. O le isi fa'alavelave o se pu tele ua tumu i vai, e tofotofoina ai le 760 mm ala savali , lea na pasia e le Wrangler e aunoa ma le tuʻuina atu o se tafe i totonu o le fale.

I luma atu, sa i ai se vaega palapala, lea e tafe atu i le ogatotonu o uili, o le fanua sili ona lelei mo loka eseese. Ma e pei o mea uma e alu i luga, e tatau ona alu i lalo, e leai se mea e leai se mato e gata ai, faatasi ai ma se filifiliga o fola eseese ma nofoaga tifato, e iloa ai e oo lava i le tautau mai taofi, o le Wrangler o loʻo faʻaalia se ituaiga o le masalosalo.

Sipi Wrangler 2018

Fa'ai'uga

E le mafai ona ou fai atu o le auala pito sili lea ona faigata na ou faia i le taimi nei, e leai ni faʻalavelave faʻalavelave, lea e mafai ai ona e suʻeina le suʻega o le iva i soʻo se TT, ae o se auala e faʻasalaina ai soʻo se tasi. taavale i fafo ma o le Wrangler Rubicon na foliga mai o se malaga i fafo. O mea uma ma se lagona o le faigofie tele, tuʻuina atu e le traction system, le otometi faʻasalalau, le faʻamalolo ma le foʻi.

I se isi faaupuga, o mea uma na ou faitioina i luga o le auala ma le alatele, e tatau ona ou viia i le taʻavale i fafo, e faʻamaonia ai o le Jeep Wrangler o loʻo tumau pea se tasi o TT sili ona agavaa. Na iloa e Jeep e le faʻaleagaina lana faʻailoga ma o le au faʻataʻitaʻiga, i le lalolagi atoa, e iai mafuaaga e fiafia ai. Se'i vagana ua fa'alavelave i latou i le Plug-in hybrid version o le Wrangler lea na fa'asalalau e Jeep mo le 2020.

Faitau atili