Mitsubishi Pajero Evolution. Fai e manumalo, moni.

Anonim

O LE Mitsubishi Pajero Evolution atonu o se tasi lea o faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa na faia, e mamao ese mai le taʻutaʻua na ausia e le vaega o totoe o le Evolution na osofaʻia ma pulea le WRC agavaa - pe i luga o tarmac, iliili poʻo le kiona.

E ui lava. e le ona o le leai o se va'aiga na va'aia ai e Pajero Evolution ona fa'ailoga fa'ailoga.

E pei o le Evolution tatou te iloa, na fanau mai i le Lancer tauagafau, ma liua i se auupega lofituina e le gata i le tauvaga ma luga o le auala, Pajero Evolution na amata foi ona lotomaualalo.

le tupu o le dakar

O le Mitsubishi Pajero o le Tupu le mafaatusalia o le Dakar, e 12 manumalo atoa. , e sili atu nai lo se isi lava taavale. O le mea moni, afai e te vaʻavaʻai i Pajero uma na manumalo i le tele o tausaga, e le o mea na manino na maua mai i le faʻataʻitaʻiga o le gaosiga o loʻo tu mai, ae o faʻataʻitaʻiga, o faʻataʻitaʻiga moni na tausia e le "uluai" Pajero i le igoa.

O le iʻuga o nei T3 vasega faʻataʻitaʻiga i le 1996 e Mitsubishi, Citroën ma (muamua) Peugeot - faʻavavevave e tusa ai ma faʻalapotopotoga - na tatalaina le faitotoa i le Pajero Evolution. O le mea lea, i le 1997, o le vasega T2, mo faʻataʻitaʻiga na maua mai i le gaosiga o taavale, na tulaʻi mai i le vaega autu o le Dakar.

Mitsubishi Pajero Evolution na saunia e Kenjiro Shinozuka
Kenjiro Shinozuka, 1997 Dakar manumalo

Ma o lenei tausaga, o le Mitsubishi Pajero na o le tuʻimomomoina o le tauvaga - fa'auma i tulaga muamua e fa, ma le manumalo ataata ia Kenjiro Shinozuka. E leai se isi taavale na tutusa le saoasaoa na faaalia e Pajero. Manatua o le tulaga 5, le muamua e le o le Mitsubishi i le laulau, le Schlesser-SEAT lua-uili taavale solofanua ma Jutta Kleinschmidt i le uili, e silia ma le fa itula le mamao mai le manumalo. O le muamua e le o le Mitsubishi T2, o le Nissan Patrol na ave e Salvador Servià, e silia ma le lima itula le mamao!

O le eseesega i le saosaoa sa matua leaga lava. E faapefea ona tauamiotonuina?

Le itu "fatuga" o le Mitsubishi

Ua tatou vaaia pea lava pea lenei mea. O le mauaina o se tulaga fa'atauva e ala i le fa'amatalaina fa'atupuina o tulafono fa'atonutonu o se vaega o le tala fa'asolopito o ta'aloga ta'avale talu mai lona amataga.

Mitsubishi sa taalo i tulafono - o le Pajero i le tauvaga sa avea pea ma se vasega T2, na maua mai i se faʻataʻitaʻiga gaosiga. O le fesili na saʻo i le faʻataʻitaʻiga o le gaosiga na maua mai ai. Ioe, o se Pajero, ae o se Pajero e leai se isi. O le mea moni, na i'u ina fausia e Mitsubishi se… super-Pajero - e le pei o le liliuina o se Lancer i se Evolution - Na ou gaosia i fuainumera e manaʻomia e tulafono faatonutonu, ma voila! - sauni e osofaia le Dakar. Manaia, a ea?

O le misiona

O le galuega sa mamao mai le faigofie. O inisinia o le matagaluega tauvaga o le ituaiga taimane e tolu na le faasaoina se taumafaiga e suia le Pajero i se "auupega mataʻutia" e mafai ona manumalo i se osofaʻiga malosi ma vave e pei o le Dakar.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Afai e te masani i le Pajero i lena taimi - code V20, lona lua tupulaga - sa i ai "dunes" o eseesega mo Evolution. I fafo o loʻo i ai se foliga sili atu ona mamafa, ae o le mea o loʻo lafi i lalo na matuaʻi ese ai o ia mai isi Pajero uma.

O le Pajero masani o se laufanua uma ma sa fa'aauupegaina mo ia - fa'alava ma fa'a'au'au fa'alava ma le aulelei pito i tua matagofie mo kolosi sili ona mata'utia sa iai. O le mea fou i lenei augatupulaga lona lua o le faʻaofiina o le faiga fou Super Select 4WD lea na tuʻufaʻatasia le lelei o le iai o se vaega poʻo tumau le fa-uili taavale, ma le tele o auala e filifili mai ai.

Mitsubishi Pajero Evolution

Sili atu Fouvalega nai lo le Evolution

Na tausia e inisinia le Super Select 4WD system, ae o le tele o taʻavale na lafoaʻi ese. I lona tulaga na oʻo mai ai le faʻailoga faʻaigoaina ARMIE - All Road Multi-link Independent faʻamalologa mo le Evolution -, o lona uiga, na fanau ai le muamua Mitsubishi Pajero fa'atasi ai ma le fa'amalolo tuto'atasi i au e lua . O le faiga fa'amau na faia i luma i tafatolu fe'avea'i fa'alua ae o le pito i tua sa fa'apipi'i tele feso'ota'iga, o lo'o fa'apipi'i uma i ni mea fa'ate'ia fa'apitoa ma puna. Fa'amatalaga e sili atu ona talafeagai mo se ta'avale ta'aloga moni nai lo se ta'avale i fafo.

Ae e leʻi gata ai i inā suiga. Torsen fa'apipi'i ese'esega sa fa'aogaina i luma ma tua, fa'atumauina le eseesega o le ogatotonu o le Pajero, ma fa'alautele ala - e le itiiti ifo - 125 mm i luma ma le 110 mm i tua. Ina ia sili atu ona fetuunai i le tele o oso uiga o le Dakar, o le malaga malolo na faateleina foi i le 240 mm i luma ma le 270 mm i tua.

Mitsubishi Pajero Evolution

E na o le tolu lanu e maua - mumu, efuefu ma paʻepaʻe, o le lanu sili ona filifilia

Latou te le'i nonofo mo le ta'avale

Na fa'aauau pea le fa'alavelave i fafo - o le Pajero Evolution na fa'aalia ai se pusa fa'alelei e mafai ona fa'afefe so'o se (Lancer) Evolution. O le suiga o le a faʻamaeʻaina i se faʻaulu alumini faʻafefe ma e mafai foi ona i ai ni fenders tetele; ma uili e sili atu ona limafoai, fua 265/70 R16. O le mea e sili ona latalata i se laufanua uma ma faʻamoemoega o le Vaega B - puʻupuʻu ma lautele, ae na o le pau le eseesega o lona maualuga maualuga.

Mitsubishi Pajero Evolution
Tele mea fa'aoga… e oo lava i fenders... mumu!

Ma le afi?

I lalo o le pulou na matou maua ai le suiga sili atu ona mamana o le 6G74, o le V6 faʻanatura faʻatasi ma le malosi o le 3.5 l, 24 valves ma lua camshafts luga. E le pei o isi Pajero, o le Evolution's V6 na faʻaopoopoina le MIVEC system - o lona uiga, faʻatasi ai ma le tatalaina o le valve fesuiaʻi - ma le mana i le 280 hp ma le torque i le 348 Nm . Na mafai ona filifili i le va o faʻasalalauga e lua, tusi lesona ma otometi, e lua uma e lima saoasaoa.

Mitsubishi Pajero Evolution
O faʻamatalaga muamua

O se numera e atagia mai ai le taimi o le "maliega a alii" i le au faufale Iapani na faʻatapulaʻaina le malosi o latou afi i le 280 hp - o nisi lipoti o loʻo taʻu mai ai sa i ai "solofanua natia" i le afi o le Pajero Evolution. Ae ui i lea, o le 280 hp aloaia ua uma ona fai ma sui o le mauaina o le 60 hp pe a faatusatusa i le isi Pajero V6. Tupe totogi? Matou te le iloa, e tusa lava pe leʻi faʻasalalau aloaia e le faʻailoga.

O tagata e ona lenei masini e le masani ai latou te lipotia taimi i le va o le 8.0-8.5 sekone e oo atu i le 100 km / h ma o le saoasaoa maualuga e latalata i le 210 km / h. E le leaga pe a mafaufau i le tele o le tosoina o tone e lua.

E tusa ai ma nisi o lipoti, o le manatu o loʻo i ai le saoasaoa o le auala e pei o se vevela vevela, ma le lelei e mafai ona faʻatumauina lenei saoasaoa e tusa lava po o le a le auala - asphalt, iliili poʻo le kiona (!). Ma o tagata e ona o loʻo faʻaalia foi le faʻasalalauga otometi o se filifiliga sili ona lelei, ona o lona malosi maualuga - o le mea lava lea e tasi na faʻapipiʻiina ai le Pajero Evolution i luga o le Dakar.

Mitsubishi Pajero Evolution

O le ATM, o le tasi ua filifilia mo le Dakar

sauni mo le dakar

E leai se mea na tuu i se avanoa. O le Mitsubishi Pajero Evolution (codename V55W) sa saunia, e le o le alu i luga o auala, ae e ave i luga o le Dakar. 2500 iunite na gaosia (i le va o le 1997 ma le 1999), e pei ona manaʻomia e tulafono faatonutonu. O le Pajero Evolution na faʻapea na faʻafefeteina tulafono faʻatapulaʻaina o le vasega T2, ma maua ai se avanoa sili atu nai lo isi tagata tauva.

Mitsubishi Pajero Evolution
Faatasi ai ma nisi mea faʻaoga, ua foliga mai ua sauni mo le Dakar

O le malosi sili lea i luga o le Dakar i le 1997, e pei ona uma ona tatou taʻua, ma o le a toe faia le galuega i le 1998, toe ave le fa pito i luga, ma tuua ai le tauvaga e sili atu i tua - o le muamua e le o Mitsubishi o le a sili atu i le valu itula. ese mai le manumalo, o le taimi lenei, Jean-Pierre Fontenay.

O lenei fa'atagata fa'apitoa, e le pei o isi, masalo ona o lona natura, na i'u ina fa'agaloina. I se auala, e ui lava i le agai vave atu i le tulaga masani ma o se faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa, faʻatasi ai ma se numera faʻatapulaʻa o iunite, latou te faʻaauau pea le taugofie - i le tau o Peretania i le va o le 10 afe ma le 15 afe euros. E sili atu le taugata o nisi o ana mea e le masani ai - o fenders, o loʻo taʻua i luga, e mafai ona tusa ma le 700 euros (!).

O le Mitsubishi Pajero Evolution e le o le muamua ma o le a le avea ma faʻataʻitaʻiga mulimuli o se taʻavale auala na fanau mai naʻo ma naʻo le faʻamoemoe e maua ai se avanoa i le tauvaga. Le mataupu sili ona lata mai ma manino? Le Ford GT.

Faitau atili