Mercedes-Benz W125. O lo'o umia fa'amaumauga saosaoa ile 432.7 km/h ile 1938

Anonim

O le Mercedes-Benz W125 Rekordwagen o se tasi lea o le tele o faʻataʻitaʻiga e mafai ona maua i le Mercedes-Benz Museum, i Stuttgart.500 m2.

Ae ina ia iloa le Mercedes-Benz W125 i auiliiliga e tatau ona tatou toe foi i tua nai lo le 80 tausaga.

I le taimi o loʻo tatou i ai, o le fiafia i masini ma le saoasaoa sa valea, faʻamalosi. O tapulaa na ausia e le tagata ma le masini, na susulu ai le faitau miliona o mata i le lalolagi atoa. Tekinolosi na tuputupu aʻe i se saoasaoa tele, i lenei tulaga, o latou alualu i luma na mafai ona maua e ala i le faʻaupuga faʻapolopolo a se pule.

Rudolf Caracciola - o le "matai o le timu"

Na va'aia e le tama talavou Mercedes-Benz le tuuga o se auala e fa'alauiloa ai o ia lava. Na iloa e Caracciola le fiafia o le fetu e ulufale atu i le Grand Prix tuuga, ae na filifili Mercedes-Benz e le ulufale i le Siamani GP, lea o le a amata i le 1926 ma o loʻo faʻatali i tuuga i Sepania, lea o le a faia mulimuli ane i lena tausaga. E tusa ai ma i latou e nafa ma le faʻailoga, o le tuuga i Sepania na aumaia ai le tele o toe foʻi mai, i le taimi na latou mananaʻo ai e peti i fafo.

manumalo rudolf caracciola Mercedes W125 GP
Rudolf Caracciola i le Mercedes-Benz W125

Na vave tuua e Caracciola lana galuega ma alu i Stuttgart e talosaga mo se taavale e tuuga i le Siamani GP. Na talia e Mercedes i se tasi tulaga: o ia ma le isi avetaavale fiafia (Adolf Rosenberger) o le a ulufale i le tauvaga o ni avetaavale tutoatasi.

I le taeao o le aso 11 o Iulai, na amata ai afi i le faailo amata mo le Siamani GP, e 230 afe tagata na matamata, o le taimi nei pe leai foi mo Caracciola, ua oʻo i le taimi e oso ai i le lauiloa. O le afi o lana Mercedes na filifili e alu i luga o le taʻavale ma aʻo felelei tagata uma e aunoa ma ni fusi faʻataʻamilomilo o le taamilosaga AVUS. (Automobil-Verkehrs- und Übungsstraße - o se auala lautele o loʻo i le itu i saute-sisifo o Perelini) Na taofia Rudolf . O lana inisinia ma le avetaavale, Eugen Salzer, i se taua faasaga i le taimi, na oso i fafo o le taavale ma tulei o ia seia oo ina faaalia faailoga o le ola - e toetoe lava 1 minute i luga o le uati ina ua filifili le Mercedes e amata ma i le taimi lava e tasi na pa'u i se faititili malosi i luga o le AVUS.

Na manumalo le caracciola i le GP i le 1926
Caracciola ina ua uma le manumalo i le GP i le 1926

O timuga mamafa na tuliesea ai le tele o tagata tietie mai le tuuga, ae o Rudolf na agai i luma e aunoa ma le fefe ma pasi atu ia i latou taitoatasi, aʻe i luga o le laina, i le saoasaoa o le 135 km / h, lea na manatu i lena taimi o se saoasaoa tele.

E iu lava ina se ese Rosenberger, afifi i puao ma timuga mamafa. Sa sao, ae na taufetuli i ni tagata se toatolu na iu ina maliliu. E leʻi iloa e Rudolf Caracciola po o fea o iai ma o le manumalo na faateʻia ai o ia - na taʻua o ia e le au tusitala o le "Regenmeister", le "Master of the Rain".

Rudolf Caracciola Na tonu i le 14 o ona tausaga e manao e avea ma se avetaavale ma o le avea ma se avetaavale taavale e avanoa mo na o vasega maualuluga, e lei iloa e Rudolf ni faafitauli i lona ala. Na ia mauaina le laisene aʻo leʻi oʻo i le tausaga faʻaletulafono o le 18 tausaga - o lana fuafuaga o le avea ma se inisinia masini, ae o le manumalo na mulimuli le tasi i le isi i luga o ala ma faʻavaeina e Caracciola o ia lava o se avetaavale faʻamaonia. I le 1923 na faʻafaigaluegaina ai o ia e Daimler e avea ma se tagata faʻatau ma, i fafo atu o lena galuega, sa i ai se isi: na ia tamoʻe i luga o ala i tua o le uili a Mercedes o se avetaʻavale aloaʻia ma manumalo, i lona tausaga muamua, 11 tuuga.

Mercedes caracciola w125_11
O le Mercedes-Benz W125 ma Caracciola i le uili

i le 1930 na tatalaina le ala mo jazz ma blues, i luga o le lau tele Disney premiered Snow White ma le fitu dwarfs. O le vaitau o suiga i le tasi itu, o le tulai mai o le Nazism i le isi itu ma Hitila i le ulu o taunuuga o Siamani malosi. I le afa lona lua o le 1930, e lua 'au mai le Grand Prix (lea mulimuli ane, i le taimi o le taua, o le a suia i le Formula 1 ina ua mavae le fanau mai o le FIA) sa fiafia i le oti i luga o auala lautele ma auala - o le sini o le ia sili ona vave, manumalo.

Fa'asoa i la matou nusipepa

I luma o le Nürburgring, sa faia tuuga i le eria lava e tasi, ae i luga o auala mauga lautele, e aunoa ma fusipaʻu nofoa ma i le saoasaoa latalata i le 300 km / h. O manumalo na vaevaeina i le va o colossi e lua - Auto Union ma Mercedes-Benz.

E sili atu i le lua tagata tinoese i le taua, e toalua alii e tatau ona faasaoina

E lua igoa na faʻalogoina i le lalolagi atoa o taʻaloga taʻavale i le 1930s - Bernd Rosemeyer ma Rudolf Caracciola , o le au pailate a Manfred von Brauchitsch. Na tamoe Bernd mo Auto Union ma Rudolf mo Mercedes, sa latou fefaʻasoaaʻi le pulelaa pe a maeʻa le pulelaa, sa le mafai ona taofia. O uso o Fatherland, o fili i luga o le asphalt, o avetaʻavale Grand Prix ma a latou "faʻapuupuu" taavale ma afi mataga. I luga o le ala, o le luʻitau i le va o le tasi ma le isi, i fafo atu o latou, o latou puaa o se pulega e taulaʻi i le faʻatautaia o itu uma, po o le a lava le tau.

Mercedes w125, Iuni Ta'avale
Rivals: Mercedes-Benz W125 i luma, sosoo ai ma le Auto Union ma V16 tele

Bernd Rosemeyer - puipui o Henrich Himmler, taitai o le SS

Na ave e Bernd Rosemeyer, faatasi ai ma isi, se Auto Union Type C, o se taavale na fausia i le taua o le kilokalama, faatasi ai ma se malosi 6.0-lita V16, paʻu " uila " ma taofi e sili atu le faatuatua nai lo le taofi. Amata i le 1938, faʻatasi ai ma le faʻatapulaʻaina o le afi afi, faʻaosofia e le maualuga o faʻalavelave faʻafuaseʻi na mafua ai le faʻatapulaʻaina o le mamafa e aunoa ma le faʻatapulaʻaina o le paʻu, o le Auto Union Type D, o lona sui, sa sili atu le "tauagavaa" V12.

Bernd Rosemeyer Auto Union_ Mercedes w125
Bernd Rosemeyer i le Auto Union

Ina ua mae'a le tula'i mai o Bernd i le ta'aloga ta'avale afi ma le fa'aipoipoga i le pailate va'alele ta'uta'ua a Siamani o Elly Beinhorn, o le au Rosemeyers o le ulugalii fa'alogona, e lua fa'ailoga o le malosi Siamani i ta'avale ma va'alele. Himmler, i le iloaina o sea taʻutaʻua, "valaaulia" Bernd Rosemeyer e auai i le SS, o se osofaʻiga faʻatau a le taʻitaʻiʻau, o le sa i ai i le taimi na fausia ai se vaega faʻamiliteli e oʻo atu i le silia ma le miliona tagata. O pailate uma a Siamani sa manaʻomia foi ona auai i le National Socialist Motor Corps, o se vaega faʻafitafita Nazi, ae e leʻi tamoʻe lava Bernd i ofu faamiliteli.

fa'alavelave tulei ese Mercedes

Ua tuua e Caracciola ia Mercedes i le 1931 ina ua uma ona lafoai e le faailoga ia ala o se taunuuga o le faalavelave. I lena tausaga, na avea ai Rudolf Caracciola ma uluai avetaavale mai fafo na manumalo i le taʻutaʻua Mille Miglia tuuga mamao, i le uili o le Mercedes-Benz SSKL ma le 300 hp o le mana. O le avetaavale Siamani ua amata tuuga mo Alfa Romeo.

I le 1933 na lafoai ai foi e Alfa Romeo ia ala ma tuua le avetaavale e aunoa ma se konekarate. Ua filifili Caracciola e fai lana lava 'au ma fa'atasi ai ma Louis Chiron, lea na fa'ate'aina mai Bugatti, fa'atauina le lua Alfa Romeo 8C, o le muamua Scuderia C.C. (Caracciola-Chiron) ta'avale. I le Circuit de Monaco o le faaletonu o le taofi na togi ai le taavale a Caracciola i le puipui, ma o le faalavelave matautia na mafua ai ona gau lona vae i nofoaga e fitu, ae e lei taofia ai o ia mai le faaauau pea i lona ala.

Mille Miglia: Caracciola ma le avetaavale o Wilhelm Sebastian
Mille Miglia: Caracciola ma le avetaavale o Wilhelm Sebastian

"Silver Arrows", o se tala mamafa i le 1934

Mercedes ma Auto Union - faia i mama e fa: Audi, DKW, Horch ma Wanderer - pito i luga i taimi uma ma saoasaoa faamaumauga laulau, o le tele o latou mulimuli ane sasaina e le tele o taavale evolved. Na latou toe foʻi i le ala i le 1933, faatasi ai ma le tulaʻi mai i le malosi o le Nazism. E le mafai ona tu'ua Siamani i ta'aloga ta'avale, se'i leiloa se avetaavale Siamani i le vave litaea. Ua oo i le taimi e teu ai tupe.

1938_MercedesBenz_W125_maualuga
Mercedes-Benz W125, 1938

O le aso o le taua i le va o nei titans e lua na faia ai le talafaasolopito. I luga o ala sa i ai le "Silver Arrows", o aū siliva o motorsport. O le igoa tauvalaau na faʻafuaseʻi, na mafua ona o le manaʻoga e faʻaitiitia le mamafa o taʻavale tauvaga, o lona tapulaʻa na faʻatulagaina i le 750 kg.

Fai mai le tala i le aso o le fuaina o le W25 fou - o le muamua o le Mercedes-Benz W125 - i luga o le fua o le Nürburgring na faailogaina ai le 751 kg. O le faatonu o le au o Alfred Neubauer ma le pailate o Manfred von Brauchitsch, na filifili e vaʻai le vali mai le Mercedes, ina ia faʻaitiitia le mamafa i le maualuga e faʻatagaina . O le W25 e leʻi valiina na manumalo i le tuuga ma i lena aso, na fanau ai le "aū siliva".

I fafo o le ala, o isi taavale na maua mai le tauvaga, sa le Rekordwagen, taavale ua saunia e talepe faamaumauga.

Mercedes w125_05
Mercedes-Benz W125 Rekordwagen

1938 — O faamaumauga o le sini lea a Hitila

I le 1938 na taʻua ai e le pule a Siamani le matafaioi a Siamani e avea ma malo sili ona saoasaoa i le lalolagi. Ua liliu atu le gauai i Mercedes ma Auto Union, o avetaavale e lua o loʻo tuʻuina atu i le tautua mo le manuia o le atunuʻu. O le saoasaoa saosaoa e tatau ona patino i se Siamani ma tua atu o le uili a se masini Siamani malosi.

O mama ma le faailoga fetu na alu i le galuega, o le "Rekordwagen" e tatau ona saunia e talepe le saoasaoa o le saoasaoa i luga o se auala lautele.

Mercedes w125_14
Mercedes-Benz W125 Rekordwagen. Manulauti: talepe faamaumauga.

O le eseesega tele i le va o le Rekordwagen ma o latou uso tuuga o le tele o le afi. A aunoa ma le mamafa o tapulaa o le tauvaga, le Mercedes-Benz W125 Rekordwagen ua mafai ona i ai se malosi 5.5 lita V12 i lalo o le ponaivi ma se maofa 725 hp o le mana. O le fausaga aerodynamic e tasi le faʻamoemoe: saoasaoa. O le Auto Union sa i ai se V16 mamana ma 513 hp o le mana. Na gaoia e Mercedes-Benz lana faamaumauga saoasaoa i se taeao malulu o Ianuari 28, 1938.

Le aso e gata ai: Ianuari 28, 1938

I se tasi taeao malulu malulu na siitia atu ai le au faufale e toalua i le Autobahn. O lena taeao sa lelei atoatoa tulaga o le tau mo se aso faʻamaumau ma faʻasolo atu taavale i luga o le Autobahn A5 i le va o Frankfurt ma Darmstadt. O se taimi e manatua ai - o le "matai o le timu" ma le "kometa siliva" sa taumafai e faia le talafaasolopito.

Mercedes W125 Rekordwagen

O le Mercedes-Benz W125 Rekordwagen ma lona radiator faapitoa - o le 500 lita vai ma le tane aisa - na lavea i le auala. E leʻi iai Rudolf Caracciola i le timu, ae na ia lagona le pei o se Atua, o lona aso. Na vave ona oo atu le tala i le malae ma i le vaveao, ua uma ona faamanatuina e le au Mercedes le faamaumauga ausia: 432.7 km / h. Na iloa e le au a le Auto Union le mea e tatau ona latou faia ma e leʻi manaʻo Bernd Rosemeyer e faʻavaivaia le atunuʻu.

auto union rekordwagen
Auto Union Rekordwagen

Fa'asaga i fa'ailoga uma, na alu atu Bernd Rosemeyer e pei o se aū aga'i i le sa'o e tasi le kilomita. O le a malepe ai le faamaumauga a Rudolf, e tusa lava pe o le mea mulimuli lea na ia taumafai e fai i lona olaga… i luga o le auala tele na fuaina ai e le au tekinisia le taimi ma le mamao na malaga ai - fai mai lipoti o le Auto Union Type C "na lele" i luga o le ala e ta ai le faailoga a Rudolf. .

Sa manino le lipoti o le tau: matagi pito mai le 11 i le taeao, ae o faʻailoga mo le le tamoʻe e le lava ma i le 11:47 na tamoe le Auto Union i le silia ma le 400 km / h. Fai mai lipoti, o le V16 a le Auto Union na alu i luga o le 70 mita i se tamoe e le mafai ona taofi, fuli faalua ona lele lea i lalo o le Autobahn mo le tusa ma le 150 mita. Na maua Bernd Rosemeyer ua maliu i luga o le ala, e aunoa ma se masi.

Ina ua mavae lena aso, e leai se tasi o ituaiga e lua na taumafai e taia le faamaumauga na seti e Caracciola i le uili o le Mercedes.

Mercedes-Benz W125. O lo'o umia fa'amaumauga saosaoa ile 432.7 km/h ile 1938 3949_13
O le Mercedes-Benz W125 Rekordwagen i le falemataaga fa'ailoga fetu i Stuttgart.

I aso nei, Ianuari 28, 2018 (NDR: i le taimi o le lolomiina o lenei tusiga), matou te faamanatuina le 80 tausaga o se faamaumauga na faatoa malepe i le 2017 (ioe, 79 tausaga mulimuli ane) ae faapea foi le maliu o se pailate maoae, lea matou te avatu le fa'aaloalo.

O le Mercedes-Benz W125 Rekordwagen o loʻo faʻaalia i le Mercedes-Benz Museum i Stuttgart, lea e mafai ai ona tatou vaʻai i se isi faʻataʻitaʻiga e folafola mai ai se isi ituaiga o faamaumauga: le Mercedes-AMG One.

Manatua: O le lomiga muamua o lenei tusiga na lomia i le Razão Automóvel, ia Ianuari 28, 2013.

Mercedes-AMG Tasi
Mercedes-AMG Tasi

O le upega tafaʻilagi aloaia a Mercedes-Benz Museum

Faitau atili