E iai fuafuaga tetele a le Renault Group mo le Dacia Bigster sili

Anonim

O Ianuari na matou iloa ai, i le faʻalauiloaina o le fuafuaga fou a le Renault Group, e taʻua o le Renaulution, le Dacia Bigster Manatu . O se faʻataʻitaʻiga na vaʻaia e le gata i le faʻamatalaga fou o Dacia, ae faʻapea foʻi ma lona pito i luga o le lumanaʻi, o se SUV e 4.6 mita umi - e sili atu le telē nai lo le Duster - faʻatulagaina i le C-vaega.

E pei e le lava le naunau e ave Dacia i se vaega i luga aʻe o le mea o loʻo nofo ai, Luca de Meo, le Pule Sili o le Renault Group, i faʻamatalaga i Aufomotive News, na faʻaalia ai o Bigster o le a sili atu le sao i le tamaoaiga o le vaega. ae le na o Dacia.

O Luca de Meo e manao e faaitiitia le faalagolago i taavale laiti (vaega B) ma suia le "ogatotonu o kalave" mai le vaega o loo ia pulefaamalumalu i taavale tetele (vaega C), lea e maualuga ai tau, e pei o tupe mama.

Dacia Bigster Manatu

Na matou aʻoaʻoina o le tele o faʻataʻitaʻiga o le a maua mai ia Dacia Bigster, mo le igoa Rusia Lada ma mo Renault lava ia. O le fefa'asoaa'i o vaega ia i latou uma e tatau ona tusa ma le 85%, ae latou te folafola e tu'u'ese'ese mai le tasi i le isi, tusa lava pe le fa'atau uma atu i maketi tutusa.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E ui lava i le limafoai o le SUV ma isi ua fuafuaina, o le gaosiga o le Dacia Bigster Concept o le a faʻavae i luga o le Alliance CFM-B platform lea tatou te maua i le fou compact Dacia Sandero poʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, i le Renault Clio.

mai Rusia ma le alofa

I le faaopoopo atu ia Dacia Bigster, lea o le a ave tuusaʻo le nofoaga o loʻo nofoia i aso nei e Dacia Lodgy, o le a tatou maua se isi faʻataʻitaʻiga e mautinoa lava e tosina mai ai le tele o le gauai: o se mea fou. Lada Niva . Matou te faamanatu atu ia te oe o Dacia ma Lada ua tuʻufaʻatasia nei i totonu o le pisinisi pisinisi lava e tasi, o lea o le a matou vaʻai, mai le taimi nei, sili atu le faʻatasiga i le va o tagata gaosi oloa e lua.

Lada Niva Vaaiga
Le Lada Niva o le a feiloai ma lona sui i le 2024 ma, faʻamasinoina e le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamoemoeina, e tatau ona tumau faamaoni i foliga o le uluai.

Le lumanaʻi Lada Niva, faʻamoemoe e taunuʻu mai i le 2024, na faʻamoemoeina e le ata o loʻo i luga ma e pei ona e vaʻaia, o le ai ai se faʻamatalaga tulaga ese, faʻataʻitaʻiina i le taimi nei ma le veteran Niva - faʻalauiloa i le 1977, o loʻo i ai pea i le gaosiga, e ui lava i le iai. o suiga ma faʻaleleia na maua i le tele o tausaga e tele.

Pe o le a tutusa ea le gafatia i fafo ma le fa'ata'ita'iga fa'asolopito? Ua folafola mai e Luca de Meo o le ai ai, i le mea aupito itiiti, faʻateleina gafatia faʻatusatusa i isi SUV o loʻo aofia i totonu o lenei vaega: sili atu i luga ole auala, faʻasalalauga faʻatasi ma faʻamaufaʻailoga faʻapitoa ma se peti ile faigofie ma le faʻatinoina.

"O la matou auala e malamalama ai i le faʻailoga o le mafaufauina lea o le Niva o se oloa faʻapitoa, o se ituaiga o mamanu faʻatulagaina mo tulaga ogaoga ma faʻaoga faigata; e pei o le (Land Rover) Defender poʻo le Suzuki Jimny.

Luca de Meo, Pule Sili o le Renault Group

E le gata ai iina le talafou. E tatau ona i ai ni faʻataʻitaʻiga se lua o loʻo i ai le igoa Niva ma, i le amanaia o ona faavae "Europa", o le a faʻatau atu foi i isi vaega o Europa. O le taimi nei o loʻo i ai se mea faʻapitoa, ma e itiiti lava iunite e faʻaulufale mai i le tausaga. Fai mai De Meo o le a le o se faʻataʻitaʻiga maualuga tele, ae mafai ona avea ma niche sili ona aoga.

Dacia Bigster Manatu
O le Bigster Concept o loʻo faʻamoemoe e ulufale atu Dacia i le vaega C.

O le isi "Bigster"

I le aofaʻi, e fitu faʻataʻitaʻiga na valoia e maua mai Bigster, tufatufaina e Dacia, Lada ma Renault. I le tulaga o Renault, o le lomiga po o lomiga o le faʻataʻitaʻiga o le a faʻatau atu i maketi faʻapitoa, e pei o Amerika i Saute poʻo Initia, e leai se mea e tatau ona faʻatau atu i le konetineta o Europa.

O le fuafuaga fuafuaina o le a le matua ese lava mai le mea ua uma ona faʻaaogaina mo Dacia Duster. Matou te iloa o Dacia Duster i Europa, ae i isi maketi, e pei o Amerika i Saute, o loʻo faʻatau atu e pei o Renault - lea o loʻo i ai se taavale pikiapu a Renault Duster Oroch, faʻatau atu i Pasila - pe pei o Nissan Terrano i nisi maketi Asia . O faʻatauga faʻaputuina sili atu i le 400 afe iunite i le 2019 ma le 270 afe i le 2020 (se pa'ū ona o le faʻamaʻi), o loʻo gaosia i atunuu e lima.

I le tulaga o Dacia Bigster, o le sini e sili atu le fiasili, faatasi ai ma Luca de Meo a mana'o e fa'atau atu le silia ma le miliona iunite i le tausaga.

Faitau atili