Sipi pepe fou i le ala. O le a avea ma se tauva i le Suzuki Jimny?

Anonim

Atiina ae i luga o le faavae o se chassis ma spars ma crossmembers, le Suzuki Jimmy ua manuia i tagata fiafia i fafo-auala (ma tua atu) ma ua faaosofia ai foi se fesili: o fea le tali mai le Jeep, le ituaiga e tutusa ma le auala? Ia, e foliga mai o lo'o aga'i atu le sipi pepe.

O le Renegade i le taimi nei o le Sipi la'ititi mo le fa'atau, ae e matua tele (4.24 mita le umi) fa'atusatusa i le tama'i Jimny (3.48 m). E le gata i lea, e lima ona faitotoa, ma o lona faufale monoblock e le mafai ona sili atu ona ese mai spars ma transoms o le talosaga Iapani.

O se faʻataʻitaʻiga fou i lalo o le Renegade e le o se tala i le taimi nei, ae ina ua maeʻa faʻamatalaga na faia e le Faʻatonu Faʻatauga a le Faʻailoga i Europa, Marco Pigozzi, i le Auto Express, na matou ulufale atu i le fanua o faʻamautinoaga sili atu ona mautinoa: "o le a faʻaaogaina le taavale e pei o se mea moni. Jeep ae, i le taimi lava e tasi, o le a faʻaaogaina i aso uma".

Sipi CJ Renegade
Faatasi ai ma fua e latalata i latou o le uluai Willys MB, o faʻamatalaga eseese o le Jeep CJ e sili ona latalata i le Jeep i se faʻataʻitaʻiga ma le fua o le Jimny (o le umi e va i le va o le 3.3 m ma le 3.5 m).

O le a le mea e faamoemoeina?

E ui lava o loʻo i ai le Suzuki Jimny e fai ma faʻamatalaga, o le pepe Jeep o le a matua tele lava, ma le umi o le maualuga o le 4.0 m le umi, e tusa ai ma Pigozzi.

Aua neʻi galo ia i tatou o Jimny laʻititi e ausia tulaga faʻapitoa o taʻavale a Iapani, lea e faʻatapulaʻaina ai le maualuga (umi ma le lautele) e mafai ona latou maua - o le faʻasalalauga faavaomalo, o loʻo i ai iinei, e sili atu i nei tapulaʻa, faʻafetai i bumpers bulkier ma e sili atu ona ta'uta'ua le lautele o ala.

O le 4.0 mita umi na vaʻaia mo le talosaga a le Jeep e iai foʻi se mafuaʻaga mo le: Initia. O ta'avale e o'o atu i le 4.0 mita le umi e fa'amanuiaina mai le fa'aitiitia o lafoga, ua atili ai ona matagofie le tau fa'atau, ma o le Baby-Jeep o se fa'ata'ita'iga taua mo le fa'ailoga Amerika e manuia ai i lenei maketi.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Ae mo le aso faʻalauiloa, Auto Express e faasino i le 2022, e tusa ai ma fuafuaga na faʻasalalau i le 2018 e Jeep lava ia, ae e leʻi agai i luma ma se aso patino mo le faʻataʻitaʻiga fou.

Sipi fou
O le Renegade o le a le toe avea ma Jeep laʻititi i luga o le maketi.

Ae ui i lea, i le amanaia o lena taimi o faʻataʻitaʻiga uma o le North American brand o le ai ai faʻamatalaga eletise, o lona uiga o le pepe-jeep o le a faʻaaogaina foi. E tusa ai ma lenei avanoa, na faʻatapulaʻaina e Pigozzi o ia lava i le taʻu mai "O loʻo ia i matou le malosi e faʻatino ai le eletise e manaʻomia", e le o faʻamalamalamaina pe o se hybrid, plug-in hybrid poʻo se 100% eletise.

Suzuki Jimmy
O le manuia o Jimny e leʻi misia e Jeep.

O le a le tulaga o le a iai?

O le fesili tele e tulaʻi mai pe a talanoa e uiga i le pepe-Jeep e fesoʻotaʻi ma le faʻavae o le a faʻaaogaina, ma i lenei fanua e leai se faʻamatalaga.

O le mea muamua o le pepe-Jeep o le a faʻaaogaina se "faʻalauteleina" faʻasologa o le Fiat Panda platform, e taʻua naʻo le Mini. A uma mea uma, o lenei mea e mafai ona maua uma-uili taʻavale (taua i le faʻatumauina o le faʻataʻitaʻiga i fafo atu o le auala) - o le a tatou vaʻai i se isi faʻaleleia o lenei faʻavae e Jeep?

Fiat Panda Cross
O se Jeep e faʻavae i luga o le Fiat Panda Cross? O se avanoa…

O le isi o le a faʻavae i luga o se faʻapuupuuga o le Renegade platform, le Small Wide 4 × 4. E pei ona e iloa, e mafai ona faʻauluina (le Renegade PHEV faʻamaonia) ma e lagolagoina foʻi faiga taʻavale uma.

Ae e tele atu filifiliga. Fa'atasi ai ma PSA/FCA tu'ufa'atasiga fa'amaonia , e mafai e le pepe-Jeep ona faʻaogaina le CMP platform. E mafai ona fa'aeletise (o le fa'avae lea o le tele o fa'ata'ita'iga eletise 100%), ma ia maua uma le uili e lava lea e fa'apipi'i ai…se afi eletise i le au pito i tua.

Ma le mea mulimuli, o le manatu e sili atu (ae le mafai ona faʻaaogaina) o le a maua e lenei faʻataʻitaʻiga se tulaga fou e ono atiaʻe e Jeep.

Peugeot 2008
O le PSA / FCA faʻatasi "tatala le faitotoa" i le fanau mai o se Jeep faʻatasi ma le faavae tutusa ma le 2008 Peugeot.

Ae ui i lea, e tasi le mea e (toetoe lava) mautinoa: e ui lava ina faʻatusatusa, o le pepe-Jeep i le lumanaʻi o le a le mafai ona avea ma se tauva tuusaʻo i le Suzuki Jimny.

Punavai: Auto Express

Faitau atili