Tofa Bugatti? Volkswagen o le a faʻatau atu le Molsheim brand i Rimac

Anonim

E oo mai le tala ia i matou e ala i le Car Magazine. E tusa ai ma a matou uo i le Car Magazine, o le pulega o le Volkswagen Group na ausia se maliliega i le vaiaso talu ai, faatasi ai ma le Croatian hypercar brand, Rimac Automobili, mo le faatauina atu o lana siteki i Bugatti.

Mafua'aga mo le fa'atau? Fai mai, ua le toe fetaui Bugatti i fuafuaga a le Volkswagen Group i le lumanai. Faatasi ai ma lona taulaʻi atoatoa i le atinaʻeina o feʻaveaʻi, eletise ma faʻataʻitaʻiga tutoʻatasi, o le Molsheim 'momi moemiti' ua le toe avea ma faʻamuamua i fuafuaga a le Volkswagen Group.

Matou te manatua o Bugatti o se faʻailoga sili ona pele i totonu o le Volkswagen Group i le taimi o le pulega na taʻitaʻia e Ferdinand Piech (1937-2019) - o se aiga o loʻo pulea pea le 50% o le "German giant". I lona alu ese atu i le 2015, na leiloa ai e Bugatti lana avetaʻavale sili.

O le taimi o le pulega a Ferdinand Piech na maua ai e Volkswagen ituaiga taugata e pei o Bentley, Lamborghini ma Bugatti.

Porsche faʻamalosia lona tulaga

E tusa ai ma le Car Magazine, na o le pau lava le auala e mafai ai e le pulega a Volkswagen ona faʻamaonia le aiga Piech e faʻamaeʻaina le faʻatauga o le faʻamalosia lea o lona tulaga i Rimac e ala i Porsche, ma faʻatumauina ai lona aafiaga i Bugatti.

Afai e faʻamaonia lenei faʻaaliga, faʻatasi ai ma lenei fefaʻatauaʻiga, e mafai e Porsche ona vaʻaia lona tulaga i Rimac Automobili e tulaʻi mai le 15.5% i le taimi nei i le 49%. Mo le vaega o totoe, o Rimac, e na o le 11 tausaga o lona ola, ua uma ona vaʻavaʻai i tupe faʻafaigaluega mai ituaiga e ese mai le Hyundai Group, Koenigsegg, Jaguar ma Magna (vaega mo pisinisi tau taavale).

Faitau atili