Ua uma ona matou aveina le Porsche 911 Carrera S Cabriolet. Cabrio po'o Coupé? Le masalosalo e faavavau…

Anonim

E lua ituaiga o tagata fiafia 911, oi latou e fai mai o le "911 moni" o le coupé ma i latou e sili atu le fiafia i le eseesega o le cabriolet. Fai mai Porsche, o le tasi vaetolu o tagata faʻatau e sili ona fiafia i le convertible, o le mea lea na le umi ai le va o le faʻasalalauga o le coupé ma le cabriolet.

Mati, Eleni… e foliga mai o se manatu lelei le faʻatulagaina o le suʻega muamua o le lomitusi ma le 992 convertible, agai atu i le vevela i saute ma sola i le tuai o le taumalulu i Europa tutotonu. Ae, i le laueleele o atua, o Zeus, o le na feagai ma le timu (faatasi ai ma le tele o isi mea) na filifili o le a le faigofie.

O lo'o i lo'u lima le pule mamao a 911 Carrera S Cabriolet efuefu u'amea, fa'atasi ai ma totonu enaena ma uili lima tautala fa'aosofia e Fuchs masani. Matagofie!… Ae o le eleele e susu ma o timuga e sausau ai le auala i taimi masani. Ma o valo'aga e leai se mea o nei mea e suia mo le aso atoa.

Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet 2019

I lo'u fiafia o lo'o ia te a'u le ta'avale ta'uta'ua pito i tua o le Carrera S ma le avanoa e fa'ata'ita'i ai le Wet mode i tulaga moni... Ae e le aoga le tu'uina atu o le agaga e maua le lanu o le lagi. O le mea e sili o le manava loloto ma fetuunai lau taʻavale i le tulaga o le auala. I le agai i luma, o le a ia faʻamaonia o le timu e le o se luʻitau sili lea na feagai ma le 911 Cabriolet i lenei suʻega. Ae o iina tatou te o ai…

O le a le mea ua suia

Na taʻu mai e Thomas Krikelberg, le faatonu o oloa 911, ia te aʻu i le aso na muamua atu o le cabriolet e na'o le 10% vaega eseese nai lo le coupé , ioe i le faʻaaogaina o sina numera faʻapuʻupuʻu, ae lava e tuʻuina atu ai le manatu o suiga i le va o le tasi ma le isi e le tele. O tupe maua e tautala leotele i taimi uma i nei tulaga.

O le tipiina o le taualuga e aofia ai le faʻapipiʻiina o mea faʻamalosi i le fola, i le afa o totoe o pou tutotonu ma totonu o le faʻaofuofu faʻataʻamilo i nofoa pito i tua. Ae o le suiga tele lava na faia i le tioata o le tioata, lea ua faia nei i le magnesium, faʻatasi ai ma mea faʻapipiʻi faʻamalosi fiberglass i totonu, e faʻamautinoa ai le faʻamalosi, teteʻe pe a tupu le faʻafefe ma le mama.

Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet 2019

E iai fo'i fa'amau e lua i tua o nofoa pito i tua, lea na musu Porsche e fa'aalia, fai mai latou te le aulelei tele. Po o le a lava le itu, e le o se mea fou.

O le pulou o loʻo tumau pea le tapoleni i fafo. O le mea moni, o le taualuga e aofia ai le tolu ipu magnesium ma le lona fa o ipu e ave ai le faʻamalama pito i tua, o loʻo ufiufi uma i le tapoleni i fafo ma totonu, o loʻo iai nei ma se faʻaopoopoga faʻaopoopo mo le faʻalelei lelei.

I le fa'ata'ita'iga, e latalata i se taualuga u'amea fa'aisau nai lo se isi lava mea. O se masini fa'afouina eletise eletise e tu'u ai nei papatusi e fa i luga o le tasi ma le isi - i se faaputuga e na o le 23 cm le maualuga - ma teuina i tua o nofoa pito i tua, i se choreography e 12s ma e mafai ona faia i le saoasaoa e oo atu i le 50 km/h.

Aerodynamics fa'apitoa

O le mamanu pito i tua ua suia teisi ina ia faʻaogaina le vaega o le pulou; o le apa'au fa'agaioi tua e matua'i ese si foliga ma galue i se auala ese. Faatasi ai ma le pito i luga ua tapunia, o loʻo mulimulitaʻia le taʻiala tutusa e pei o le coupé (talu ai o le talaaga o taavale e lua e tutusa, seʻia oʻo i le Cx o le 0.30 tutusa) tulaʻi mai le 90 km / h ma aoina i lalo ole 60 km / h.

Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet 2019

Faatasi ai ma le pulou matala, e alu aʻe i tulaga vavalalata, e faʻafefe ai le aʻafiaga o le vortex e gaosia e le fale tatala. O se ipu faaopoopo e otometi lava ona tuʻu i luma o le apaʻau, tapunia le avanoa i le tino ma faʻateleina le lelei.

Ina ia tauia le aafiaga aerodynamic o le apaau pito i tua, i luma o loo i ai pupuni i luga o le ea intakes, lea e tatala pe a tatala le pulou, po o le taimi e sii aʻe ai le apaau tua, i vaega e fa, e faalagolago i le saoasaoa, i luga atu o le 120 km / h (i luga aʻe o le 90 km/h i Taʻaloga ma Taʻaloga + modes) e faʻaaogaina e le apaʻau le tulaga sili ona maualuga, pei o le Susū. O le faatulagaga lea e oo atu ai i le saoasaoa maualuga o 306 km/h , fa'atasi ai ma mea fa'aoga lona ono.

E pei o lenei tulaga, o le apaau e ufiufi le moli taofi lona tolu, o loʻo i ai le isi i lalo o le apaau. Latou te mafaufau i mea uma.

"O le fausaga o le cabrio o loʻo i ai le afa o le malosi o le coupe, o lea e tatau ai ona sili atu le malu o le faʻamalolo, e oʻo lava i le Sport version, lea e avanoa mo le taimi muamua i le cabrio."

Thomas Krikelberg, Fa'atonu o oloa mo le 911 Line

O le afa o le malo

E aofia ai le pulou ma faʻamalosi, o le Cabriolet e 70 kilokalama le mamafa nai lo le coupé ma, sili atu le taua, o le torsional stiffness e tipi i le afa. Ma o le mea lea e amata ai ona tusi lima o le coupé i le cabriolet, ioe.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Faatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻamalosi, o le faʻamalolo, i taimi uma e faʻapipiʻi ai mea faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ona sili atu ona malu, e ui lava o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga Taʻaloga (10 mm i lalo) faʻapea foʻi ma mea faʻapipiʻi faʻafefete, ae aua lava neʻi oʻo i le coupé tarages.

I totonu o le fale, o le eseesega autu mo le coupé o faʻamau mo le tatalaina ma le tapunia o le pulou ma le lona tolu, mo le siiina o le savili, lea e tu i tua o nofoa pito i luma ma faʻaleaogaina nofoa pito i tua. E na'o le lua sekone e a'e ai, lea e mafai ona o'o i le 120 km/h.

Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet 2019

I nofoa pito i tua, o le pito i tua e sili atu le tuusao nai lo luga o le coupé ma gaugau i lalo e fai ai se vaega mafolafola o uta. Faatasi ai ma taumafaiga, e mafai ona latou faʻaogaina le 1.70m tagata matutua, e aunoa ma ni tomai faʻafefe. Afai e puupuu le malaga.

O suiga autu ia o le cabriolet pe a faʻatusatusa i le coupé, ae mo i latou ua faʻalavelave, o le toe iloiloga lea o mea na tuʻuina atu, o suiga o le 992 e faʻatatau i le 991.

Ma le 911 Targa?

O le Targa o loʻo fuafua foi mo lenei 992 augatupulaga, ae, e pei o le taimi ua tuanaʻi, o le a faʻaalia i le faaiuga o le galuega a le faʻataʻitaʻiga. O lenei taʻiala na faʻatagaina, i luga o le 991, le Targa e fai ma sui o le 20% o le 911 faʻatau.

Mai le 991 i le 992

O le fa'avae na fa'atumauina le uili uili tutusa ae fa'ateleina ala i le 45 mm i luma ma le 44 mm i tua. Ua le o toe iai le galuega a le tino "vaapiapi". Ua maualuga le numera o paneli alumini, e aofia ai fafo o le tino. Naʻo le 30% o le "tino-i-paʻepaʻe" e faia i le uamea (o le 63% i luga o le 991), e faʻamaonia ai o loʻo faʻaalia e Porsche o loʻo tatou feagai ma se tulaga fou.

O le afi, i le "S" versions na o le pau lea o mea na faʻaalia i le taimi nei, maua 30 hp, oʻo atu i le 450 hp ma le 30 Nm, lea ua oʻo i le 530 Nm (i le 2300 rpm), e ala i se faasologa o suiga laiti ma tetele, faatasi ai ma le asymmetric tatala o le inlet valves (e sili atu le tatalaina o le tasi nai lo le isi, i vaega mamafa) ma le piezo injectors tu i fafo. O turbochargers e lua e lapopoa ma tutusa e oʻo atu i le 1.2 pa o le mamafa, o le intercoolers e tetele ma o loʻo faʻaogaina afi afi.

Fa'asoa i la matou Youtube channel.

O le pusa PDK faʻalua faʻapipiʻi ua i ai nei le valu sootaga ma se avanoa avanoa, sauniuni mo le hybridization i le lumanaʻi o le 911. O loʻo i ai pea se tusi lesona o le fitu, o se filifiliga. O le 4S fa-uili fa'ata'avale fa'asologa o lo'o i ai le vai-cooled luma differential ma sili atu le lelei ogatotonu tele-tisiki pipii.

E 11% sili atu le sa'o o le ta'avale ma o lo'o avanoa pea le uili pito i tua, fa'apea fo'i fa'amau fa'amautu. E pei o le GT versions, o lea o uili e 20" i luma ma 21" i tua. I le faaopoopo atu i le masani masani, Taaloga ma Taʻaloga + taʻavale, o loʻo i ai nei le Wet mode, lea e fautuaina i le avetaavale e ala i se lapataiga e mafua mai i masini faʻalogo e tuʻu i tua o uili.

Ae ua lava le manatu, tatou toe foi i le 992 cabrio, Eleni ma le timu!

E le'i faatagaina e Zeus...

O nofoa fou (3 kilokalama mama) ma sili atu lagolago tauau o le uluai lagona o le alualu i luma, faʻaititia le isi 5 mm, mo i latou e manatu e faia se eseesega i le faʻaititia o le ogatotonu o le kalave. O le uili o se li'o atoatoa ma e sili ona lelei le uu.

Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet 2019

O le iunite na faʻataʻitaʻiina sa i ai le Sport Chrono Package, lea e aofia ai le rotary knob e filifili ai i le va o le Normal, Sport, Sport + ma le Wet driving modes, faʻaopoopo i le mauaina o le Sport Response, lea e tuʻuina ai mea uma i luga o le mataala maualuga mo le 20s.

O le vaega o mea faifa'aili na tausia le foliga masani o apaau, ae o le taimi nei na o le tachometer i le ogatotonu o le "faʻaletino", faʻapipiʻi e lua configurable, mataʻituina maualuga. E mafai ona latou faʻaalia le faʻafanua o le faʻafanua ae e mafai foi ona latou faʻatusaina mea faʻataʻavalevale e lima, e ui lava o mea i pito o loʻo natia e le uili.

I le totonugalemu, o le 10.9" mataʻituina le mataʻituina, o loʻo ola ai faʻamau e lima - o le tasi oi latou e sui le faʻamalolo mai le masani i le Taʻaloga ma e tatau ona i luga o le uili.

Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet 2019

I luga o le faʻamafanafanaga, o le pusa pusa PDK ua avea nei ma faʻamau faʻatauvaʻa. E moni e fai lana vaega, ae o foliga e le fiafia.

E ese, ae faʻatasi ai ma le faʻamaoni faʻasolopito o augatupulaga muamua, o le i ai o faʻaoga laupapa i luga o le dashboard ma le faʻamafanafanaga. Na'o i latou e fiafia i ai.

le leo masani

O le Porsche e faʻaalia i taimi uma i le itu agavale o le uili, lea o loʻo i ai nei se ituaiga ki faʻamautu, lea e liliu e fai ai le pusa pusa ono-silinder "paʻu". O le leo sa matua galue lelei e pepe ma alavai ma e le tatau ona toe faaleleia: o le tu masani atoa o loʻo i ai. Mo i latou e manana'o atili, o lo'o i ai fo'i se ta'aloga ta'aloga, leotele.

O le taʻavale e mama ma sili atu le saʻo nai lo le taimi ua tuanaʻi, o le afi e tali mai ma o le pusa o loʻo avea nei ma faʻataʻitaʻiga o le lamolemole. E le mafai ona e fai mai o le amataga e pei o isi taavale, aua i le 911 e leai lava. Ae o le malamalama.

O le timu e le tatalaina le pulou mo le taimi nei. O le taimi sa'o lea e iloa ai ua lelei le fa'alelei, i le tulaga e foliga mai o lo'o e i totonu o le coupé, pe ana leai se va'aiga sili ona leaga i le pito i tua, lea e fo'ia e le fa'asologa o mea pu'eata liliu.

O le vaega muamua o le auala o loʻo i luga o se auala gaogao ae lelei le auala, ma pisapisao vave ma laiti feoaiga. O le 911 e liliu ma le pulea atoatoa ma leai se taumafaiga, naʻo le taulaʻi i luma ma faʻavave i le taimi. Anapogi ma leai se popole.

Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet 2019

O se matala i le timu, suia e le matagi, na maua ai le avanoa lelei e puʻe ai ni ata, faʻatasi ai ma le pito i luga o loʻo taʻavale i luga ma faʻamalama i lalo. O le fai atu e manaia o le pepelo. Ae o le taimi lava e ausia ai manaoga o le tagata pueata, na pau lava le mea e tatau ona e faia o le si'i i luga faamalama ma le fa'alavelave fa'alavelave ina ia mafai ona tamo'e i luga i le 140 km/h e toetoe lava a leai se tosoina o lou lauulu.

Ae na toe foʻi mai le timu ma e tatau lava ona alu aʻe le pito i luga. O le mea e sili ona leaga, o lea ua fausia ai le auala i fasi ta uliuli sosoo, lea e foliga mai ua uma ona taatia i le minute mulimuli, ae taatia ai le auala palapala i iliili. O le fausaga o loʻo tuʻuina atu i le faʻaauau pea o le vibration, o se "togafitiga faʻateʻia" mo se suiga, lea na pasia e le 911 Cabriolet ma le tulaga ese. E leʻi faʻasalalauina e le koluma faʻataʻitaʻi poʻo le nofoa nei faʻalavelave ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi, i le masani masani, na mafai ona faʻamamaina lelei le vevesi o le fola, faʻamauina se tulaga faʻafuaseʻi o le mafanafana.

Ioe e lei uma lava luitau. Ona sosoo ai lea ma le malepelepe o le fola ona o le leai o se faasao, o nisi na siitia e a'a o laau, ma lagona ai le mimilo muamua ma le tetete o le fausaga. E leai se mea ogaoga, ae matauina.

Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet 2019

faateleina le saoasaoa

I le taimi lea, o le auala, vaapiapi ma leai ni tauau e mafai ona faʻaaogaina, na aʻe i luga o le mauga, ma se lanu lanu efuefu e faigata ai ona mate le pipii i le ulufale atu i le isi tulimanu.

I le mea sili, na faʻaleleia le fola lea na maua ai le avanoa e sui ai i le Sport + ma piki le saoasaoa. O le afi e matua laina tele pe a alu i luga i le saoasaoa, ae o loʻo i ai se faʻaopoopoga o uiga i luga aʻe o le 2500 rpm, pe a oʻo i luga le pito i luga o le mauga. O le faʻalogo leo o loʻo faʻamalosia pea, ae faʻalavelaveina e le faʻamalo mai le eletise turbo valve.

O le atigipusa e ofoofogia, e le gata i le tulaga o le saoasaoa o loʻo faʻaosoina ai mea faʻaoso e alu aʻe, e pei o le usitaʻia o poloaiga, e le o taimi uma, mai tamatamailima o le lima agavale. Ma o taofi e i ai se osofa'iga muamua e sili atu ona manino nai lo le taimi ua tuanaʻi, e mafai ai ona e taofi tuai ma malosi, e oʻo lava ile tau susu.

Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet 2019

Le mea e faʻamaonia e tatau ai, e pei ona lagona uma e le 450 hp. O lenei 911 S e faʻaputuina le saoasaoa i se maualuga maualuga, ma faʻamaonia le faʻasalalauga 0-100 km / h i le 3.7s.

O loʻo faʻaauau pea le malosi e pei o le taimi ua tuanaʻi, naʻo le sili atu. O le pito i luma o loʻo faʻaalia ai se faitauga auiliili o le auala, e mafai ai e le avetaavale ona faʻasaoina taga, e tusa lava pe ulufale lemu ma faʻamalosi pioga. I lenei laʻasaga, e lelei tele le pulea o le tele ma o le lautele lautele o auala e mautinoa lava e saofagā i se lagona o le le faʻasalaina e oʻo atu i le tele o saoasaoa faʻatauvaʻa nai lo le taimi ua tuanaʻi. O nei mea uma e aunoa ma le aumaia o le pulea lelei i le talanoaga, e le afaina ai le talanoaga i le va o le avetaavale ma le auala.

A e toe fo'i i luga o le saosaoa mai tulimanu, ua fa'atupula'ia le to'a i tulaga e le fetaui ma le susu o le u'u auala, ma fa'ase'e tua i tulimanu e mana'omia ai le fa'asa'oga o le foeuli, a'o le'i faia lau pepa. . Ae ose mea lelei e fai vave le counter-steering i itu uma e lua ona, i le taimi nei, o paʻu lautele 245/35 i luma ua amata ona aveese le 911 mai le tulaga le mautonu, lea latou te manatu e le mautu, ma e lelei ona latou faia i le foeuli taumatau.

Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet 2019

O le faʻatinoga o le Carrera S i aso nei o le Turbo i nai tausaga talu ai, e lelei le le faʻagaloina.

Fa'amalologa e fa'agasolo mea uma

Ua toe leaga le fola, ua fautua mai ai e sui le taofi i le masani masani, ina ia aua neʻi mou atu uili ma le eleele. A o agaʻi atu kilomita, o le 911 Carrera S o loʻo faia le mea na faia e ona tuaa muamua: e "ona" le avetaavale ma le manatu e mafai e se mea.

Taofi mulimuli ane, ave le saoasaoa tele i tulimanu, fa'avave vave. E le o toe mana'omia le mafaufau e uiga i le ta'avale, o le mea fa'aoga po'o le taofi, lea e avea ma se fa'aopoopoga o vae o le avetaavale. Ou te iloa e foliga malie lenei mea, ae e pei lava o lena.

Na faateteleina le timu, lolovaia le auala ma fautuaina ai e le vaega o meafaigaluega, mo le taimi muamua i lena aso, e faaaoga le Wet mode. E aunoa ma se talanoaga.

Cabrio poʻo le coupe?

I le faaiuga, o le masalosalo e faavavau: cabrio po o le coupé? E tatau ona ou taʻutaʻu atu ou te leʻi aveina le coupé, ae o lenei cabrio ua uma ona faʻaalia le tele. O le maofa o tagata liliu mai e le mafai ona faʻafitia, mo i latou e fiafia i taʻaloga ma Porsche na faʻaalia e iloa lelei le auala e foia ai le tutusa.

Ioe e totogi le isi 15 904 euros mo le faamalositino… Leaga o le timu, aua ou te mautinoa o le 911 Carrera S Cabriolet e sili atu le susulu pe ana ala mai Zeus ma se uiga ese.

Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet 2019

Fa'amatalaga fa'apitoa

afi afi
Fa'ataina 6 cil. Fusu
Malosiaga 2981cm3
Mea'ai Manu'a Fa'atonu; 2 Turbocharger; 2 Intercoolers
Tufatufaina 2 a.c.c., 4 alatoto i le cil.
mana 450 hp i le 6500 rpm
Binary 530 Nm ile va ole 2300 rpm ma le 5000 rpm
Fa'asalalau
Toso tua
Pusa Saosaoa Lua 8-saosaoa Clutch. (PDK)
Fa'amalologa
I luma Tuto'atasi: McPherson, pa fa'amautu
tua Tuto'atasi: Multiarm, pa fa'amautu
Fa'atonuga
Ituaiga Electromechanics ma mea e fesuia'i ma le fa'atonuga
liliu le lautele N.D.
Fua ma Avanoa
Comp., Lautele, Alt. 4519mm, 1852mm, 1299mm
I le va o axles 2450 mm
atopa'u 132 l
Teutupe 67 l
Pa'u 245/35 R20 (fr.), 305/30 R21 (tr.)
mamafa 1585 kilokalama (DIN)
Tupe totogi ma Fa'atau
Accel. 0-100 km/h 3.7s
Vel. maualuga. 306 km/h
taumafa 9.1 l/100 kilomita
Emisi 208 g/km

Faitau atili