O tausaga a sau a Porsche o le a fa'apenei

Anonim

O le lumanaʻi o Porsche e mautinoa lava e faʻalagolago i le vaega poʻo le aofaʻi electrification o nisi faʻataʻitaʻiga. Matou te faʻaalia fuafuaga a le faʻailoga mo tausaga a sau.

O le tausaga talu ai sa matua lelei mo Porsche. Na fa'atau atu 238,000 ta'avale (sili atu i le 6%), fa'atasi ai ma Macan e ta'imua i tagata fa'atau. Na faʻatupulaia foi tupe mama i le 4% i le 3.9 piliona Euro. O le fa'ailoga lona lua sili ona aoga i le vaega Volkswagen (Audi o lo'o muamua), ma o le soifua maloloina lelei tau tupe e maua ai se fa'avae mautu e feagai ai ma le lumana'i.

Le lumana'i e fa'amaonia e lu'itau. E tatau foi ona saunia e Porsche ia lava mo tulafono faʻaoso i le lumanaʻi lea e folafola mai e faʻamalosia tele mai le 2021 agai i luma. O se vaega ma e oʻo lava i le eletise atoa o nisi o ana faʻataʻitaʻiga, e sili atu nai lo se filifiliga, o se mea e le maalofia. I lenei tulaga, ua uma ona tuʻuina atu e Porsche faʻailoga o le agai i luma.

O le Porsche Mission E

I le 2015 na tuuina atu ai e Porsche le manatu faagaeetia Misiona E. I le taimi na taʻua o le Tesla Model S o le tauva sili ona mataʻutia, o le prototype na matou maua ai se vaaiga o le mea o le a avea ma Stuttgart brand saloon faaosofia faapitoa e electrons. Mai moli potu moe i le mea moni, Misiona E o le a faʻaopoopo i le faʻailoga a le faʻailoga i le 2019 poʻo le 2020.

2015 Porsche Misiona E - Tua

O le a avea ma muamua-eletise Porsche ma masalosalo pea pe o le a mafai e le faailoga ona tausia lona DNA i se faʻataʻitaʻiga ma uiga maʻoti. Déjà vu - o fesili tutusa lava ina ua faʻafeiloaʻi e Porsche le Cayenne i le amataga o lenei seneturi.

E tusa ai ma le tala a Oliver Blume, o le pule sili o le brand, Mission E, o le a tuʻuina i lalo ole Panamera:

Ole Misiona E ole a iai ile vaega i lalo ole Panamera. O le a ofoina atu le tutoʻatasi o le 500 km, faʻatasi ai ma le taimi e faʻaalu ai le 15 minute.

O le 15 minute ua taʻua muamua e ofoofogia. Latou te sasaina mea uma i luga o le maketi, e aofia ai mea na ofoina mai e Tesla. O lea fa'aitiitiga taimi e na'o le fa'afetai i le punaoa o le 800 volt charging system, e pei o le manatu, fa'aluaina mea e mafai ona tatou maua i le taimi nei i Tesla.

Na o le pau lava le taofi o loʻo iai i luga o lenei avanoa o loʻo tumau pea le atinaʻe. Porsche ua uma ona galulue faʻatasi ma faʻalapotopotoga eseese, i totonu o le Volkswagen vaega ma fafo, ina ia mafai ai ona maua se fesoʻotaʻiga fetaui lelei i le lumanaʻi lata mai.

2015 Porsche Misiona ma Fa'amatalaga

VITIO: LUGA 5: o ata sili ona lelei Porsche

E pei o isi faʻataʻitaʻiga Porsche, o le Misiona E o le a maua foi i faʻasalalauga eseese, faʻatasi ai ma tulaga mana eseese. O loʻo faʻamoemoe le faʻailoga e faʻatau atu le 20 afe iunite i le tausaga, lea e faʻamaonia ai le faʻavasegaina. O le uluai Misiona E lomiga e fa'amoemoe e tutusa ma le 600 horsepower o le manatu, tufatufaina i luga o afi e lua, tasi i luga o axle taitasi.

O le isi vaega fou o le faʻataʻitaʻiga o le a mafai ona faʻafouina faʻamatalaga saʻo, e pei ona mafai ona tatou vaʻaia i Tesla. E mafai ona faʻatagaina faʻafouga e le gata i le infotainment system, ae e mafai foi ona faʻasaʻolotoina le tele o le malosi mai afi eletise - o se filifiliga o loʻo talanoaina pea i le faʻailoga.

Ole Misiona E e le na'o le taavale eletise a Porsche

O le a le fa'atapula'aina le Porsche i le Misiona E pe a o'o mai i le leai o ni fa'avevela. I le avea ai o se vaega o le vaega o le Volkswagen, o le ituaiga Siamani o loʻo i ai foi se sao i le TRANSFORM 2025+ vaega fuafuaga. O lenei fuafuaga e aofia ai, i le tele o sini, le faʻalauiloaina o le 30 eletise eletise i le 2025, le aso na vaʻaia e le vaega Siamani. faatau atu pe tusa ma le tasi miliona taavale eletise i le tausaga.

2015 Porsche Macan GTS

O le sao a Porsche, faʻaopoopo i le Misiona E, o le a tuʻuina atu e se faʻaogaina o le Macan, o se tasi o SUV a le ituaiga. O le fa'ata'ita'iga lea e ta'ua o le sui e sili ona fa'amoemoe mo lea tofiga. O le faatonu faapisinisi o le Detlev von Platen brand e faasino i lenei avanoa:

E i ai isi a matou manatu e ese mai le Misiona E. E manino lava o se lautele e mafai ona tatou mafaufauina.

Hybrids, sili atu hybrids

O le faʻalauiloaina o le Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid o se mea e ofo ai. E le faapea ona o se hybrid - ua uma ona i ai le Panamera ma le Cayenne hybrid - ae ona ua manatu o ia o le tumutumu o le laina. O se fa'ai'uga e le'i fa'atusalia, e ui lava ina iai se hybrid i le igoa, e ala i le fa'apea o ia lava o le pito i luga o le laina, e sili atu ona iloga mo ana fa'atinoga nai lo ana finauga fa'alesiosiomaga.

2017 Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

O le a le na'o le Panamera, aua o lo'o saunia e Porsche se Cayenne i totonu o le mamanu lava e tasi. O le SUV o le a mauaina le eletise tutusa mai le Panamera, o lona uiga, le 4.0 lita twin turbo V8 ma le afi eletise e 680 horsepower, 110 sili atu nai lo le Turbo S.

Ma o le ituaiga o hybrids e le tatau ona taofi i le saloon ma le SUV. Porsche taʻaloga faʻataʻitaʻiga - o le 718 Boxster, 718 Cayman ma le faʻavavau 911 - o le a faʻafeiloaʻi foi i faʻasalalauga faʻapipiʻi.

I le taimi nei, e le tele ni mea e iloa, ae o le avanoa e oʻo mai ai nei taʻavale taʻavale e amata i le amataga o le isi sefulu tausaga. O le faʻaaogaina o taunuʻuga na ausia ma le Porsche 918 Spyder e fai ma faʻamatalaga, masalo o popolega atonu tatou te maua e uiga i se hybrid Porsche 911 e matua leai lava.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili