Na matou o e va'ai i le e-Niro ma maua ai le fuafuaga a Kia e ta'ita'ia le eletise

Anonim

Ua ta'ua" Fuafuaga S ", o loʻo faʻatusalia se tupe teufaafaigaluega e tusa ma le 22.55 piliona euros seʻia oʻo i le 2025 ma faʻatasi ai ma Kia faʻamoemoe e taʻitaʻia le suiga o maketi i taavale eletise. Ae o le a le mea o le a toe aumaia e lenei fuafuaga?

Mo le amataga, e aumaia ai sini mataʻutia. A leai, i le faaiuga o le 2025, e manaʻo Kia 25% o ana faʻatau e avea ma taʻavale lanu meamata (20% eletise). E oʻo atu i le 2026, o le faʻamoemoe o le faʻatau atu, i tausaga taʻitasi, 500 afe taʻavale eletise i le lalolagi atoa ma le tasi miliona iunite / tausaga o taʻavale ecological (hybrids, plug-in hybrids ma eletise).

E tusa ai ma tala a Kia, o nei fuainumera e tatau ona faʻatagaina e oʻo atu i le maketi o le 6.6% i le vaega o taavale eletise i le lalolagi atoa.

E fa'afefea ona ausia nei fuainumera?

O le mea moni, e le mafai ona ausia tulaga taua a Kia e aunoa ma le tele o faʻataʻitaʻiga. O le mea lea, o le "Fuafuaga S" o loʻo vaʻaia le faʻalauiloaina o faʻataʻitaʻiga eletise e 11 i le 2025. O se tasi o mea sili ona manaia e taunuu i le 2021.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le tausaga a sau o le a fa'alauiloa ai e Kia se fa'ata'ita'iga uma-eletise fa'avae i luga o se fa'avae tu'ufa'atasi fou (se ituaiga Kia MEB). E foliga mai, o lenei faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻavae i luga o le faʻataʻitaʻiga "Imagine by Kia" lea na faʻaalia e le Korea i Saute i le Geneva Motor Show i le tausaga talu ai.

I le taimi lava e tasi, ua fuafua Kia e faʻateleina le faʻatau atu o trams e ala i le faʻalauiloaina o nei faʻataʻitaʻiga i maketi faʻatupuina (lea e manaʻo ai e faʻalautele le faʻatau atu o faʻataʻitaʻiga afi afi).

vaai faalemafaufau e Kia

O luga o lenei fa'ata'ita'iga e fa'avae ai le fa'ata'ita'iga muamua-eletise a Kia.

'Au'aunaga fe'avea'i ose vaega fo'i o le fuafuaga.

I le faʻaopoopoga i faʻataʻitaʻiga fou, faʻatasi ai ma le "S Plan" Kia faʻamoemoe foi e faʻamalosia lona tulaga i le maketi o auaunaga tau feoaʻi.

O le mea lea, o loʻo vaʻaia e le Korea i Saute le faʻavaeina o tulaga faʻatautaia lea e faʻamoemoe e suʻesuʻe ai faʻataʻitaʻiga pisinisi e pei o le logistics ma le tausiga o taʻavale, ma faʻagaioia auaunaga taufeʻaveaʻi e faʻavae i luga ole eletise ma taʻavale tutoʻatasi (i se taimi umi).

Mulimuli ane, na auai foʻi Hyundai/Kia i le amataga o le Arrival ma le faʻamoemoe o le atinaʻeina o se eletise eletise mo le PBV (Purpose Build Vehicles). O le faʻamoemoe, e tusa ai ma le Kia, o le taʻitaʻia lea o le maketi PBV mo kamupani faʻapisinisi, e ofoina atu se faʻavae e fausia ai se taavale faʻapisinisi e fetaui ma manaʻoga o le kamupani.

Le Kia e-Niro

O le "osofaiga" i taavale eletise, mo le taimi nei, o le Kia e-Niro fou, lea e faʻatasi ma le e-Soul ua uma ona faʻaalia. E sili atu teisi (+25mm) ma umi atu (+20mm) nai lo le isi vaega o le Niro, ae o le e-Niro e na o le tulaga ese o ia lava mai ona "uso" i ona moli ulu, tapuni tapuni ma uili faapitoa 17".

Kia e-Niro
O le e-Niro o le a faʻaalia ai le 10.25" touchscreen ma le 7" numera meafaigaluega faʻapipiʻi.

I tulaga faʻapitoa, o le e-Niro o le a naʻo le avanoa i Potukale i lona suiga sili ona malosi. O le mea lea, o le Kia eletise eletise o loʻo faʻaalia i la tatou maketi ma le 204 hp o le mana ma le 395 Nm o le malosi ma faʻaaogaina se maa e 64 kWh le malosi.

Ole mea lea e mafai ai ona e faimalaga ile 455 km ile va o tau (Na taʻua foi e Kia i totonu o taʻaloga i le taulaga e mafai ona oʻo atu le tutoʻatasi i le 650 km) ma e mafai ona molia i totonu o le 42 minute ile 100 kW socket. I totonu o se Pusa Pusa ma le 7.2 kW, e fa'aalu le lima itula ma le 50 minute o le fa'atumuina.

Kia e-Niro
O le ogalaau o le e-Niro e mafai ona 451 lita.

Faʻatulagaina mo le taunuu i luga o le maketi ia Aperila, e-Niro o le a maua mai € 49,500 mo tagata faʻatau tumaoti. Ae ui i lea, o le South Korean brand o le ai ai se faʻasalalauga e faʻaititia ai le tau i le 45,500 euros. Ae mo kamupani, o le a mafai ona latou faʻatau le e-Niro mo € 35 800 + VAT.

Faitau atili