Na matou suʻeina le Honda HR-V. O se B-SUV ua galo?

Anonim

O LE Honda HR-V e tumau pea se faʻataʻitaʻiga sili ona manuia mo le faʻailoga Iapani i maketi e pei o Amerika i Matu poʻo Saina, ae le o le Europa.

I totonu o Europa, o le galuega a HR-V ua faʻailogaina i le ... faautauta. O le "konetineta tuai", o se tulafono, o se tasi o maketi sili ona faigata ona oʻo i ai, ma i se vaega e tumu e pei o le B-SUV - e tusa ma le lua sefulu faʻataʻitaʻiga e filifili mai ai - e faigofie ona le amanaʻia le tele o talosaga. e mafai ona aoga e pei o isi tauva sili atu ona manuia.

O le Honda HR-V o loʻo faʻagaloina e tagata Europa ... ma, aemaise lava, e le au Potukale? Taimi e su'e ai.

Honda HR-V 1.5

La'ititi fa'afeusuaiga, ae aoga tele

O le tausaga talu ai na taunuu ai se HR-V toe faʻafouina i Potukale, toe faʻaleleia i fafo ma totonu faʻalelei ma nofoa fou i luma ma mea fou. O le mea taua o le faʻalauiloaina lea o le HR-V Sport faʻapipiʻiina i le 182hp 1.5 Turbo, lea na tuʻu ai le tele o manatuaga fiafia ina ua ou faʻataʻitaʻiina i luga o le Civic, ae e le o le HR-V o loʻo matou suʻeina - o loʻo ia i matou le 1.5 i. -VTEC, faʻanatura faʻaosoina, i le faʻatonuga faʻatonu, o se tasi o mea sili ona lelei.

Ia te a'u lava ia, ou te le manaia tele - e pei o le au mamanu a Honda na vaeluaina i le va o le mataʻutia po o le fiafia "Greeks ma Trojans", leai se faʻamaoni i le seti. Ae ui i lea, o le mea e le maua i feusuaiga faatosina, e tele lava ina faia mo ona uiga aoga.

faletupe fa'ataulāitu
O le vavalalata faʻapitoa i Jazz na mafai ai e le HR-V ona fiafia i "nofoa faʻataulāitu", e pei ona taʻua e Honda. E faigofie tele ona faʻaoga ma faʻalelei aoga.

E mafua mai i le faavae faʻapitoa tutusa e pei o le Jazz laʻititi, na ia maua mai ai lona afifiina sili ona lelei, lea e faʻamaonia ai tulaga sili ona lelei o le nofoia - o se tasi o mea sili ona vateatea i le vaega o le a faʻafefe ai se tamaʻi aiga o le vaega o loʻo i luga i le matauʻa - ma tele fua faatatau felagolagomai lelei .

Fa'asoa i la matou nusipepa

Faʻailoga mo le 470 l o atopaʻu gafatia (pe a matou faʻaopoopoina le avanoa i lalo o le fola e mafai ona aveese) ma mo le faʻaogaina o "nofoa faʻataulāitu" - e pei ona faʻamatalaina e Honda - faʻatagaina. E leai ni a matou nofoa faʻasee pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le taʻitaʻi Renault Captur, ae o lenei avanoa e gaugau ai le nofoa agai i tua e tatalaina ai se lalolagi atoa o avanoa.

HR-V ogalaau

O le ogalaau e vateatea ma lelei le avanoa, ma o loʻo i ai se faitotoa mailei i lalo o le fola ma tele avanoa.

i le laina pito i luma

Afai o le laina lona lua ma atopa'u vaega o se tasi o finauga sili ona malosi a le HR-V, ae o le laina muamua e mou atu se vaega. O le mafuaaga autu e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o loʻo maua, aemaise lava pe a tatou fegalegaleai ma le infotainment system ma le faʻatonuga o le tau.

Honda HR-V totonu
E le o se mea e sili ona manaia i totonu o mea uma - e leai se lanu ma foliga tutusa.

E mafua ona? O fea e tatau ona i ai faʻamau faʻaletino - rotary poʻo ituaiga autu - o loʻo i ai a matou faʻatonuga faʻapitoa e faʻamutaina ai ni faʻalavelave i lo latou faʻaogaina, faʻafefeteina le faʻaaogaina. O le infotainment system o loʻo i tua atu o isi talosaga faʻatauvaʻa, e le gata mo ata faʻaonaponei (ua leva ona i ai i le taimi na fou ai) ma mo lona faʻaaogaina, lea e mafai ona sili atu ona malamalama.

Honda HR-V foeuli

O le foeuli e saʻo le tele, e lelei le uu, ma le paʻu e manaia i le paʻi. E ui i le tuʻufaʻatasia o le tele o faʻatonuga, o le mea moni o loʻo faʻatulagaina i "motu" poʻo vaega eseese, e mafai ai ona vave aʻoaʻoina ma faʻaoga saʻo, e le pei o faʻatonuga uma i totonu o le faʻamafanafanaga tutotonu, lea e tali fiafia.

O nei faitioga e taatele i le tele o faʻataʻitaʻiga Honda, ae ua matou vaʻai i gaioiga a le Iapani e faʻasaʻo ai. Na amata ona toe foʻi mai faʻamau faʻaletino - na matou vaʻaia i le faʻafouina o le Civic, faʻapea foʻi i le tupulaga fou o Jazz, lea e faʻaalia ai foi se faiga fou o infotainment. Matou te le malamalama lelei pe aisea ua maua ai e le HR-V se faʻafouga lata mai ma e le o faʻaogaina i le ituaiga tutusa o atinaʻe.

E ui lava i nei mea maualalo, o totonu o le Honda HR-V e faʻaleleia ai ma se fausaga i luga atu o le averesi. O mea e fa'aaogaina e tele lava ina faigata, e le o taimi uma e sili ona manaia i le pa'i - se'i vagana ai elemene eseese e ufiufi pa'u.

I le uili

Sa umi se taimi ou te su'e ai se tulaga lelei e ave ai le ta'avale, e ui lava i le tele o laina i le gaioi o le foeuli ma le nofoa, ae na ou mauaina. Afai e foliga mai o le uili o se mea e sili ona lelei - saʻo le lautele ma le mafiafia, manaia le paʻi paʻu - o le nofoa, e ui lava e lelei, e iu lava ina le lava le lagolago i tua ma ogavae.

O le suiga malosi o le Honda HR-V e sili atu ona faʻatatau i le faʻamafanafanaga, e faʻaalia i se faʻalelei lautele i le paʻi o le pule (e ui i lea e saʻo), faʻapea foʻi ma le tali a le taofi.

Masalo mo lenei mafuaʻaga, o le tele o faʻalavelave e faʻaaogaina lelei, e saofagā i se tulaga lelei o le mafanafana i luga o le vaʻa. O se taunuuga o lenei "lalelei" o lona uiga o le tino e maua ai ni gaioiga, ae aunoa ma le soona fai pe le pulea.

Honda HR-V 1.5

Mo i latou o loʻo suʻeina ni faʻataʻitaʻiga sili atu ona faʻaleleia i le vaega, o loʻo i ai isi filifiliga e filifili mai ai: Ford Puma, SEAT Arona poʻo Mazda CX-3 e sili atu ona faʻamalieina i lenei mataupu. O le HR-V na foliga mai e sili atu ona lelei (malosi) uiga e pei o se auala faʻalelei, faʻaalia e faʻamaonia le mautu, e oʻo lava i le maualuga o le saosaoa - e ui i lea o le leo aerodynamic e faʻafefe, ma le pisapisao e sili atu ona taofiofia.

E fiafia i le Honda HR-V o loʻo i ai a matou pusa faʻaoga sili ona lelei - o se tasi o mea sili pe a le sili ona lelei i le vaega - faʻatasi ai ma se lagona faʻainisinia ma ie suauu e manaia tele e faʻaoga - aisea e le tele ai isi pusa faʻapena? E na o le le lava mo le tuʻuina atu o se fua umi - e le o le umi e pei o le mea na ou mauaina i se isi SUV, mai le vaega o loʻo i luga, le CX-30 -, o se auala e faʻaauau ai le taumafaina i tulaga taliaina.

Taʻu i le taumafaina…

… o le fua umi o le pusa e foliga mai e aoga. O le 1.5 i-VTEC, faʻalenatura faʻapitoa, na faʻaalia ai se manaʻoga feololo: i luga aʻe o le lima lita (5.1-5.2 l / 100 km) i le 90 km / h, tulaʻi i se mea i le va o le 7.0-7.2 l / 100 km i le saoasaoa o le auala. I totonu o le taulaga / taulaga "liliu" na tumau i le 7.5 l / 100 km, o se tau talafeagai tele ona o le ituaiga o faʻaoga e manaʻomia e lenei afi.

1.5 Earth Dreams Engine

O le 1.5 l atmospheric tetra-cylindrical e maua ai le 130 hp. E itiiti ifo i le 400 kilomita, lea e leʻi sao i se iloiloga lelei tele. O faʻamanuiaga na tuʻu ai se mea e manaʻomia, ae o meaʻai e talia.

Ua "faamalosia" i matou e faʻaoga soo i le mea (umi) nai lo le mea e faʻamoemoeina ma faʻateleina le faʻasolosolo nai lo se afi turbo tutusa, aua o le 155 Nm e maua i le maualuga 4600 rpm. Afai o se aafiaga sili atu ona manaia, ou te le faitioina tele.

Ae ui i lea, o le 1.5 i-VTEC e matua pisapisao pe a e faʻateleina le uta ma e foliga mai e fai si telegese e faʻapipiʻi i luga le suiga - e ui lava i le tapulaʻa latalata ile 7000 rpm, a maeʻa le 5000 rpm e foliga mai e le aoga le tuleia. so'o se isi mea.

O se vaega o le mea sese e tatau ona i lalo ifo o le 400 kilomita na tuʻuina atu, ma matauina se mea "mau". Faatasi ai ma le isi lua afe kilomita o loʻo ufiufi, atonu na sili atu lona malosi i lana tali, ae o le a le faʻamoemoeina o se uiga e matua ese lava. E foliga mai ia i matou, i lenei tulaga, o le Civic's 1.0 Turbo o le a sili atu le fetaui lelei mo le HR-V ma lona faʻaaogaina.

Honda HR-V 1.5

O le pito i luma na maua ni suiga vaaia i le toe faʻaleleia, e pei o le chrome paʻu limafoai o loʻo i ai i lenei faʻatonuga.

Pe sa'o le ta'avale mo a'u?

E ui lava i le mea moni o le Honda HR-V ua le amanaiaina i le maketi o se mea e le talafeagai, o le mea moni e faigata ona fautuaina i lenei afi 1.5, pe a iai ni tagata tauva ma afi e sili atu ona manaia ma sili atu ona faʻaoga. sili ona fetaui mo lona faʻamoemoe.

Ma i aso nei, o le 1.5 i-VTEC o le "naʻo" afi o loʻo maua i Potukale mo le HR-V - o le 1.6 i-DTEC e le o toe faʻatau atu ma o le 1.5 Turbo sili ona lelei o se ... "mamao lautele" mai le 5000 euros, maualuga. taua e manatu i ai o se isi mea.

Honda HR-V 1.5

E sili atu le faigata ona malamalama i ai o le mea moni sa i ai Honda i lana lisi, mo le tele o tausaga, se 1.0 Turbo e sili ona fiafia i ai o le a "tutusa e pei o se totigilima" i lana faʻataʻitaʻiga - e le tatau ona taunuu i le HR-V?

E foliga mai ... E pei lava ona ou faʻatali mo se faʻamatalaga auiliili o totonu e faʻaleleia ai lona faʻaogaina i le taimi o lona faʻafouga. O itu uma e iu ai ina afaina ai le talisapaia o lenei faʻataʻitaʻiga. O se fa'anoanoaga… aua o le Honda HR-V o se tasi lea o B-SUV na ou maua e sili atu ona fetaui mo le fa'aoga a le aiga (tusa lava ona o le mea lea e foliga mai e sili ona iai se uiga... MPV), e ofoina atu le tulaga sili ona lelei, fa'aogaina ma agava'a.

Honda HR-V 1.5

O se tasi lea o vaega sili ona lauiloa i aso nei ma e leai se tasi e mafai ona gafatia e malolo. O augatupulaga lona lua o le "heavyweights" Renault Captur ma Peugeot 2008 na siitia ai le pa i le vaega ma aveesea ai finauga na fuafuaina e pei o le HR-V, aua na amata foi ona latou ofoina atu le tele o tauvaga i totonu, auai i finauga sili ona malosi ua uma ona latou maua. pe o'o lava... faatosina feusua'iga.

Faitau atili